reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Moja córka wzgardziła pomidorówka i ani mysli o spaniu :sorry:A zasmarkana jest bidula :-(

no wrocili juz od lekarza.
lekarka powiedziala ze jej to wyglada na ospe, ale musimy dalej obserwowac, narazie nie kazala niczym smarowac i w piatek do kontroli...
mamy przyuwazyc czy go to swedzi czy sie drapie czy pojawiaja sie nowe...

wiec poki co to nie wiem czy mam to uwazac za ospe czy nie... :confused2:

Za tydzień :szok: Mioto by kazała przyjśc w poniedziałek :tak:

patrysia dla mnie to dziwne.
Jeśłi podejrzewa a nie jest pewna to powinna szybciej kontrol ustalić .
Tydzień czasu czekac?
Dla mnie to głupota.
A jak z kąpaniem mówiła coś?
Ospa lubi ciepło ,więc odpadają również spacery w taką pogodę.:baffled::baffled:

Dokładnie tak, a do wanny można nadmanganian potasu sypac. W aptece z grosze, tak samo jak smarowidło na ospe. A małego to nie swędzi?? bo jak swędzi to ja bym smarowała, nie zaszkodzi :tak:

Właśnie pożarłam mozzarelle z pomidorkiem :-p pycha, jakbym miała więcej to bym się jeszcze po-odchudzała :-D:-D:-D Teraz popijam Cafe late, rozpusta :-p

reklama
Ja też już wysprzątałam i tylko ugotowanie ziemniaków mi zostało :tak::tak::tak: Do tego nawet pranie wstawiłam a drugie posegregowałam co do prasowania a co można już do półek poskładać tak więc troszkę wolnego teraz jest :tak::tak::tak:
Patrysia oj to dużo od tej lekarki się nie dowiedzieliście :sorry::baffled::baffled:
MH mozarella z pomidorkiem pyszna sprawa tylko ja teraz warzyw jeszcze nie mogę :cool::cool::cool:

przeczytałam wszystko co do tej pory pominęłam i nie czytałam...
czyli ok 15 stron:sorry::szok:

sliczne zdjęcia pszczółek...

Natalineczko twoje dzieci też śliczne , mała przypomina mnie na tym zdjęciu z bratem jak ja jestem z moim bratem... pokazałabym ale mam zdjęcia w pl :-(ale kiedyś jak będziemy i nie zapomnę to wkleję;-)wogóle to oczka ma podobne do mojej Vi jak tak patrzę

As współczuje przeżyć... mocno tulę :*

yyy nie pamiętam co jeszcze miałam napisać.. aha jeszcze chyba anaconda wklejała zdjęcia córy :) śliczka kobietka :-)

yyyy kto tam jeszcz.e...
Justa jesli mnogłabym prosić coś więcej o tej diecie... bo mój D musi na jakąś przejść wkmońcu bo już nie mogę patrzec na jego rozsący brzuszek:-D
i pisałyście o jakichś ćwiczeniach , też bym poprosiła:zawstydzona/y::-D

witam również nową mamę... zapomniałam nick .. ale coś na W chyba było:zawstydzona/y:l

lecimy dalej...
patrysia... jeśli to ospa to musisz trzymać dzieci w domu , lepiej dla pewności nigdzie nie wychoź do czasu aż lekarz nie stwierdzi co to jest

już powoili zapominam o czym miałam jeszcze pisać....

aha chyba jak dobrze pamiętam mama helenki pisała że dzici znów coś łapią...
także zdrówka życzę :tak:

jak coś sobie przypomnę jeszcze to napiszę , i na 2 raz postaram się tyle nie opuszczać bo to nie na moją pamięć póxniej;-)

a co u nas...
Hmmmm
Vi nauczyła się wymawiać prawie całe swoje imię... :-)
mówi pięknie "ktoriiiiiia" przeważnie jak widzi swoje odbicie albo zdjęcie...:-D
jeszcze Vi jej tylko brakuje... do tego jak zabiera mi telefon i mówię oddaj mamusi i wie ze zaraz będę chciała zabrać to chowa go pod pachę i ucieka:-D
oduc\am ją zasypiania na rączkach:sorry: i nawet mi to wychodzi...

a ja czuję się dobrze i źle.. znaczy dobrze bo brzuch nie boli i się nie napina...
a źle bo od 2 dni czuję sie fatalnie, mam straszne mdłości, bardzo wymiotuję... i wszytsko mnie łamie.. boli głowa , żołądek i nos (jakby miała mi zaraz krew polecieć)

a tak z newsów to jutro jedziemy na roczek do synka znajomej..
może zna któraż na teraz jakiś adny wierszyk żeby na kartce napisać...:sorry:szukałam w necie i znalazłam tylko 2 dla chłopca.... a tak to jakies zwykłe życzenia a ja chiałam wierszyk żeby był tak na zawsze:tak:

no i jeszcze jeden news.. moja kolejna znajoma własie jest na porodówce i wywołują jej poród(37tc ciąży - bliźniaki) czekam na wieści... i nie moge się doczekać kiedy ją zobaczę już z dziećmi... :-)

czesc laseczki!!!
witam sie z wami w piotkowy brzydki,pochmurny dzien.:wściekła/y:u nas take ciemno za oknem ze chyba snieg zaraz spadnie.:szok:
moje dzieci spia,krystian i ja już po obiadku jestesmy,m w pracy a ja wisze na tel.i próbuje sie dodzwonic do lekarza ale cisza w słuchawce.:eek:mam nadzieje ze wkoncu odbierze i bedziemy mogli przyjechac do niego.:tak:krystian czuje sie w sumie ok ma lekki katar i troszke kaszle nie goraczkuje ale ze jutro już weekend to wole zeby go dr.zbadał bede spokojniejsza.:tak:
uciekm bo pranie musze rozwiesic.

patrysia-dziwna ta dr.:eek::sorry:nie jest pewna czy to ospa????a kontrole wyznaczyła za tydzien.

as-trzymam kciuki zeby juz dzis było po wszystkim.

natalineczka-kochane masz dzieciaczki.

dowikla-to Ci dzewczynki ladnie pospały dzisiaj.:tak:
mój krystian tez dzis spał(jak nigdy)do 9:szok::szok:

edit:dodzwoniłam sie wizyte mamy na 17.

Ostatnia edycja:
wpadam tylko napisac ze wygospodarowalam aż 24 min na wiczenie
najpierw abs, ale co najlepsze to szyja mnie bardziej bolała niz brzuch chyba cos zle robie:eek: a tak mi sie spodobalo ze od razu zrobilam 8 min legs i 8 min buns:-p
zobaczymy jutro bo nogi czuje:-p:-D:-D:-D
na ostatku czarek sie zalapal i cwiczyl ze mna:-D:-D:-D
ok spadam mu zupe nakładac
czarek teraz mi wymysla cwiczenia:laugh2:

My jzu jestesmy w domku:tak::tak::tak:Bylam z mlodym na basenie i pozniej pojechalismy od razu po dziewczynki bo jest fatalna pogoda:tak::tak:O dziwo One za bardzo sie nie cieszyly jak nas zobaczyly bo akurat ogladali Madagaskar:tak::tak::tak:
Ja jestem jakas padnieta,chyab przez ta pogode:no::no::no:No nic mi sie nei chce a wypadaloby cosik porobic jeszcze:no:Rano sobie poodkurzalam i pomylam podlogi a wczoraj troszke poprasowalam ale jak stalam z tym zelazkiem to az mi sie ryczec chcialo:szok::szok::szok::no:

PATRYSIU
Rezczywiscie dziwne ze lekarka kazala Wam tak dlugo czekac:baffled:Chociaz z drugiej strony ospa moze tyle czasu wylazic:tak:A jak mala miala sie zarazic to jzu sie zarazila bo ospa zaraza zanim sie wybije:tak::tak::tak:

NATALI
Jak ja pierwszy raz cwiczylam abs to tez bardziej bolala mnie szyja niz brzuch hehe,wiec to chyba normalne;-):-)
A po wczorajszych cwiczeniach to nie czulam kompletnie nic:szok::szok::szok:

hej
czy moge do WAS dołączyc?

mam na imie Ania
mam 28l i 3dzieci
tez siedze w domu,chwilami mnie trafia,mam czasem ochote sie wygadac a narazie zostaje mi forum
jestem zarej.tu długo ale ost zaczełam znow pisac
bedzie mi mioło,gdybym mogła dołączyc do WAS

Witam nowa mamusie i zapraszam do pisania:-):tak::tak::tak::tak:

Ja buszuje po allegro ale jakos nic ciekawego nie ma:no:Rozgladam sie za bartkami na zime dla dziewczynek i dla Dominika ale chyba i tak w ostatecznosci kupie w sklepie

Natali Twoja mała zaraz syna Ci przerośnie :-D super fotki :-)
Pati to tylko teraz czekanie Wam zostało i zdrówka dla Was :tak:
Witam nową mamuśkę :-)

Witam wieczorem :tak: ale dzisiaj pochmurno na dworze i ciemno :sorry: mam nadzieję że jutro będzie w miarę ładnie bo chce do żar na targ pojechać i po mieście pochodzić :tak: Obiadek dobry i zjedzony, dzisiaj rybka z frytkami i surówką :-) Kuba pospał prawie 4h ciekawe o której pójdzie teraz spać na wieczór :sorry: idę sobie posiedzieć zajrzę może później ;-)

reklama
married_1982 witaj. Mam nadzieję, że zadomowisz się u nas. :-)

Dziewczyny na kulinarny wrzucilam przepis na kurczaka pieczonego "na butelce". Rewelka wyszedł.:tak: To tak w ramach braku pomysłu na obiad.;-):-)

Do góry