reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
MH ja będę szła prywatnie ze sobą bo na kasę chorych to bym czekała chyba miesiące :no: tak to jest z naszą głupią służbą zdrowia :crazy: ja miałam szczęście jak szłam z Kubą do dermatologa to tydzień czekałam i przyjęli bez kolejki małe dziecko :tak:

Malinka ostatnio niezle daje nam popalic :szok: Zuzia w szkole okej ale buzka od pyskowaniajej sienie zamyka z Wojtkiem musze isc do psychologa jakies dwa tygodnie temu był taki switokrzyski rajd a jeszcze wczesniej dzien ministranta w Jedrzejowie Wojtek pojechał na ten dzien ale na rajd powiedzilismy ze nie pojdzie to wyobraz sobie ze ksiadz zadzwonił do nas a raczej do meza wstwic sie za Wojtkiem no to mój mówi ze to bnoe to ze nie chcemy go puscictylko Wojtek ma duze zaległosci w nauce nie czyta lektury no iwogóle jest problemowy a tu sie okazalo ze jkako ministrant jes grzeczny posłuszny i wogole prawa ręka kościelnego a jak wraca do domu to diabeł z niego wylazi co do jedzenia to jest tka ze ja budze 30 minut wczesniej zeby zjadły śnidanie ale Wojtek otworzy tylko lodówkę i stwierdza ze nic nie ma do jedzenia :szok::szok::szok: pomijajac ze to co bym nie ugotował czy mój Tomasz to wszystko jest świńskie :szok::-( jest nam przykro bo odmawiamy sobie wszyskiego ja staram sie codziennie co innego ugotowac a on juz ani rosolu nie tknie po prostu nic ja to juz mysle zrobic mu badania pod katem pasozytów bo tojest niniooramlne mowie Ci nie jest łatwo jeszcze ta sytuacja w pracy mojej no iprze Wojtka pokrzywdzone sa dziewczyny bo powinnam z Zuzia robic dyktanda bo z ortografia na bakier niech sie juz ten rok skonczy :szok:

Lidka 100 lat z okazji urodzin:tak::-D

Malina och cóz za komplementy ,dziękuję ,dziekuję:tak:

Widzicie ,ja dalej nie mam czasu ,:-D:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny potrzebuję na gwałt przepisu AS na szynkę bez pieczenia ,taką parzoną,3 razy do gara ,do wrzątku i już,RATUNKU!!!!!!!

MH ja będę szła prywatnie ze sobą bo na kasę chorych to bym czekała chyba miesiące :no: tak to jest z naszą głupią służbą zdrowia :crazy: ja miałam szczęście jak szłam z Kubą do dermatologa to tydzień czekałam i przyjęli bez kolejki małe dziecko :tak:

Po interwencji telefonicznej u koordynatora organizacji służby zdrowia zrobią mi przed wizytą u kardiologa :sorry2: jak się chce to jednak się da :sorry2:

Dotarlam i ja
Wyniki mlodego odebrane i sa ok,teraz musze tylko czekac na wizyte u lekarza sportowego do poniedzialku:tak::tak::tak:Zdazylam juz wypic capucinko i pozrec dwa duze ciacha bo zahaczaczylam sobie o cukiernie;-):-)
Dominik konczy lekcje i nawet jakos to Jemu idzie dzisiaj :tak::tak:

MH
Ja jak ide do kardiologa na nfz to zawsze robia ekg od razu przed wizyta:tak::tak::tak:

Dominikowi robilam prywatnie i w sumei placilam za samo ekg 26zł:tak:

...

MH
Ja jak ide do kardiologa na nfz to zawsze robia ekg od razu przed wizyta:tak::tak::tak:

Dominikowi robilam prywatnie i w sumei placilam za samo ekg 26zł:tak:

Widzisz u ciebie to normalne, a ja musiałam interweniować, bo im sie nie chce :no: U mnie ekg kosztuje 35 zł, ale to nie oto chodzi, płace co misiąc pieprzone składki, a kazą mi robić prywatnie ... nie ze mną takie numery :-D

Asereje:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

hej laski
wpadam teraz bo....skoro rano moj maz dopeiro o 8 jechal do pracy to naszykowalam Paulinie ubrania,powiedzialam mu co i jak i to on dziecko do szkoly wyszykowal a ja spalam:-D:-D:-D:-D:-D:-D
tzn po cos tam mnie obudzil ale posalam do 9 jak mnie mloda obudzila:-D:-D:-D:-D
to to ja rozumiem ale chora jestem to sen najlepsze lekarstwo:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
no i zanim posprztalam,2prania zrobilam itd to wyszlam z domu przed 12 a 11.30powinnam byc w szkole:-)
ale dzis sie moglam spoznic
po drodze poplacilam rachunki,wrocilysmy w koncu na 14 do dou.dziewczyny zjadly rosolek,lekcke odrabiione
teraz Paulina sepi zeby na macie do tanca poskakac wiec ytylko na chwile

na dworzu zimniej jak wczoraj i PIZDZI JAK W KIELECKIEM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1

TAK MALINKA TAK SIE U NAS MOWI ODKAD PAMIETAM:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

HEHEHEHHEHEEHE
no iwec w piecu sie pali a ze tak wije a ja chora to juz nie mam serce dziewczyn na dwor wyganiac bo spacer i tak zaliczylsymsy
w sumie powinnam mame odwiedzic ale nie cgce mis ie
i tak dzis ledwo szlam pod wiatr,moj wozek zeby nie hamulec to by pojechal w sina dal.......w sina dal.....:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ale jutro rano ni pospie bo musez byc punktulanie w szkole 11.30 bo szybko do domu,jesc lekcje przed 14 spowrotem byc pod szkola bo Paulina na basen jedzie

no a tak w ogole to jak zobaczycie w RANCZO odcinek jak graja jakis mecz (chyab w kosza) na sali ginastycznej to U NAS W MROZACH jkaby co:tak::tak::tak::tak::tak:
dzis byla ekipa i cos nagrywali:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
widzialam tego goscia co gra w "na wspolnej" tego pisarza.co gra w ranczo to nie wiem bo ostatnio nie ogaldam:-D
i tego jednego z tych co na laweczce zawsze siedza:-)
ale dzieci ich oblegaly wiec juz nawet nie podchodzilam
i widzialam jeszcze jednego takiego wysokiegi lekko lysawego ale nie moge sobie przypomniec gdzie ja go widzialam
wchodzil za mna do szkoly i nikogo wiecej akurat nie bylo:-):-):-):-)

Witam wieczorem. Ja tylko na moment bo plecy i serce mnie dzisiaj masakrycznie bolą :no: oj czas do lekarza iść tylko kasa przyjdzie :tak: Kuba zaraz spać pójdzie bo marudzi a ja dzisiaj humor mam do d** i mnie dobija :crazy: samochód oddany do warsztatu jutro się dowiem ile mnie ta przyjemność będzie kosztować :sorry: najlepsze że będę musiała się tłuc autobusem z Kuba do żar po niego :sorry: i miałam coś jeszcze napisać i już nie wiem co :baffled: dzisiaj jakaś jestem do tyłu idę się kłaść zajrzę jutro Laseczki :tak:

dla mnie autobus i ocaig to noarmalka:-D

[B
Fajne te wozki:tak::tak::tak:
Ja szukam jednej pojedynczej spacerowki tak tylko prowizorycznie na zakupy:tak::tak:Zeby chociaz jedna posadzic bo rozbiegaja mi sie we wszystkie strony swiata albo marudza i wymyslaja:no:[/B]

dl;a Twoich szczypiorkow to nie powinnas miec problemow bo ona tak malo waza ze nawet we 2 wsadzisz do wozka i bedzie git:tak::tak::tak::tak:
bierz ten od Mh bo on jest z podporka na nogi ze jedno moze jechac a drugie stac:tak::tak::tak::tak::tak:

Matko kochana, jakie wiatrzysko, jakie tu sa przeciągi, to głowa mała. Tu zawsze mocno wieje, ale jak jets wiatr taki normalny, to nie idzie ujść, hehe, masło maślane.

Ana z tego co piszesz jest tak samo jak u mnei, teraz niby sie podkurujesz, niby juz na prostej, a tu leciutki wieterek czy cuś i Cię rozłoży, leć kobieto do lekarza, bo ja to już ponad 5 tygodni z tym walczę!
A męża to do dzieci zagoń, hehee
Odpust, kurde, u nas nigdy nie ma, w miastach nie ma??? A ja poluję na taki gwizdek jak sma za dzieciaka miałąm ptaszka albo kogucika, co bardziej sppiewa niż gwiżdże i nigdzie, nigdzie nigdzie nie ma. A na odpuście takim to na na straganie gdzies by znalazł...
Jeśłi o włosy chodzi ... facie chcę!:-)
No i kochana 2 kg - ładnie, ładnie. A mne ostatnio takie doły łapią, ze szkoda gadać. Miałą m wziąć sie za siebie jak młod awróci do przedszkola, zająć sie sobą to nic mi sie nei chce. Siedze i mysle gdzie pójść, zeby kasy nazbierac...niestety jak grzyby nie rosnie hehe

:shocked2::shocked2::shocked2::shocked2::-D
A co za okulary dla Paulinki? Tamte jednak nie dobre?:-(

u mnie to dopeiro wieje ze malo glowy nie urwie.......
szkoda ze o tym gwizdku nic nie mowilas.popatrze u nas w sklepach bo moze cos znajde
a ni ma gdzies jaksi festynow?zawsze na festynach jakies stragany sa:tak::tak::tak::tak:
no i 2kg zrzucialm bez zadnej diety czy cos
od biegania:-)
no i pije codziennie 2-3razy zielona herbate.z biedronki,albo cytrynwa albo jaks inna i w sumie juz mie jje smak nie przeszkadza
ale i tak slodze:tak:
okulary dobre i jae nosi
a te co przyszly to na basen takie do plywania:tak::tak::tak::tak::tak:

Mój też twierdzi, że wózek jeszcze będzie potrzebny, ale ja jestem innego zdania :-D:-D:-D

heheh
zawsze bedzie pretekst kupic nowy:-D

witam z rańca:tak::tak::tak:
u nas szaro buro i ponuro:dry::dry:
pogoda do kitu
m wczoraj wyczail skad u nas wieje
z pod parapetu i co teraz:confused:
trza bedzie jakis silikon kupic i to zalepic bo masakra:no:
czekamy na pieniazki z ubezpieczenia juz niedlugo powinny byc wiec wreszcie sie w
Zobacz załącznik 289363

Samych szczęśliwych dni w życiu,
uśmiechu na twarzy słonecznych
promyków w pochmurne dni lata zimą
i wiosny jesienią, to o czym marzysz
by Twoje było a czego pragniesz
by się spełniło!
[/CENTER]

dolaczam sie do zyczen:tak::tak::tak:STO LAT STO LAT

Ntali lepsza bedzie taka pianka do uszczelniania:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
po to jest a silikon z czasem odlezie a pianka jak sie rozpreza to wejdzie w kazda dziure

ja te mysle ze jeszcze jedno bym chciala:tak:
z tym ze na pewno nie teraz:-D:-D:-D
teraz chcialam zeby Czarek nie był sam
a pozniej jak bedziemy juz na swoim:tak::tak:

ja tez:happy2:

M
a wogóle to witam :-)rano zaprowdziałam Gabi do przedzszkola potem pojechałam do MOPR bo wstrzymalinam rodzinne ,wróciłąm i musial zaraz wyjsc bo Zuzia potrzebowała kostiumu na basen przy okaxji naciągnęal mnie na inne zakupy :shocked2:a teraz siedze na bb i czekam zaraz nastawiwe jakas zupke dzis wolne ale sie wkurzyłam wczoraj bo przyjeli kasjerke na cały etat tak sie wkurzylam ze sie popłakałam :wściekła/y::wściekła/y:ale wieczorem zadzwonila koleżanka ze do niej do pracy potrzeba wiec moze nie chce zapeszac ;-)Wojtek mnie wczoraj totalnie osłabił przyszedł do domu i powiedzial ze mu sie zrobiło bardzo słabo i siedzial u pielegnirki a ta zrobiła wywiad z Wojtkiem i wyszło ze Wojtek jest głodzony prze nas i ze nie dajemy mu jeśc :wściekła/y::wściekła/y::szok::szok:a potem mu kolega przynisł chleba ze stołowki szkolnej pomijaja ze nauka tez na bakier :szok:ide nastawic zupe

alez nawywijal:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
chyba bym utłukła....
a czemu ci wstrzymali rodzinne?

D:-D:-D
Anabubka 2 kg w miesiąc:szok::szok::szok:no ładnie ładnie:tak::tak::tak::tak:kochana jak się czujesz na ostatniej rostej przed pracą???????? słuchaj a teraz przed pójściem do pracy robiąc bdania trzeba zaliczyć ginekologa :tak::tak::tak::tak:więc twój gin wreszcie ciebie zobaczy:-D:-D:-Da potem kochana jak juz sie w tej pracy tak zadomowisz ze 2 zimy to...............może by tak jakis mały junior Piotrusiowy co?????????????????????:-D:-D:-D
Jeju jakie moje dzieciaki dziś upierdliwe :dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry::dry:

no Tobie tez adam daje popalic
to ja z Paulina jeszcze mam dobrze jak tak czytam:-D:-D:-D:-D
Malina co Ty gadasz o ginie:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
od kiedy takie prawo????????????????????????????????
ja sie wybieram owszem ale kasy nie mam
u nas obowiazkowo rtg i badnia krwi
no i dobrze ze w ciazy nie jestem bo z rtg bylyby klopot
no a ja k juz zaczne pracowac to przestane uwazac:-D:-D:-D:-D:-D

Kuba poszedł spać a ja się muszę wziąć za robienie frytek :tak: dzisiaj już mogę auto odebrać :tak: ale super że tak szybko :-) dobrze że ma się znajomych :-p podajcie mi jakiś pomysł na prezent dla pięciolatka :confused: w kropce jestem bo nie wiem co siostrzeńcowi kupić na urodziny :sorry: nie mam za bardzo kasy żeby chodzić po firmówkach :no: i nie wiem mam pustkę w głowie :dry: jeszcze tacie muszę coś kupić i M :tak: oj się nie mieli kiedy wszyscy rodzić tylko w październiku :-)

a widzialas te klocki o ktrych mowilam wczesniej?te cliki?

Lidka 100 lat z okazji urodzin:tak::-D

Malina och cóz za komplementy ,dziękuję ,dziekuję:tak:

Widzicie ,ja dalej nie mam czasu ,:-D:-D:-D:-D:-D

Dziewczyny potrzebuję na gwałt przepisu AS na szynkę bez pieczenia ,taką parzoną,3 razy do gara ,do wrzątku i już,RATUNKU!!!!!!!

a pilnie to bys moze sie tu pokazala co??????????????????????????????????????????????

no i zapomnialabym (bo mi tu sie laski kloca ciagle za plecami,ale skoncze posta i dam im potanczyc) zadzwonilam wczoraj do poradni i zapisalam Pauline na wizyte,teraz vczeakc na tel w terminem
no dzis dzwonilam do przedszkola wiec miejsce dla Weroniki na 100% zaklepane od listopada
i zanim zdazylam zapytac do dyrektorka sama sie zaoferowala zebym z nia trohe poprzychodzila zeby sie oswoila zprzedszkolem:tak::tak::tak::tak:
wiec jak juz wyzdrowieje to pojdziemy

a ja nadla dycahm.ni to gardlo ni oskrzela.nie wiadomo.katar nie mam....

ide pewnie jutro wpadne

Anabubka a powiedz ty mi choć raz jeszcze że ty na zadupiu mieszkasz no cholero ty jedna jak nie Gesler robi w kuchni rewolucje to ranczo kręca no zadupie tere fere kuku :-D:-D:-D a twój post jest taki wesoły ,ze jak go czytałam to mi sie gęba sama śmiała :-D:-D:-D:-D tere fere kuku strzela bab z łuku a dziad z pistoletu strzela do klozetu:-D:-D:-D:-Dno i kto powie mi z jakiej książki albo choc jakiego autor to cytat ???????????????????????????????????????????????????????????
MH jestem tego samego zdania skoro płacę składki to dlaczego mamy za wszystko rpłacic prywatnie no!!!! bo limity bo urzędasy muszą mieć na podwyżki :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:no super żeś ty obrotna babeczka i wszystko sobie załatwiłaś :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Beatko a czym sie chrześniak interesuje???puzle????klocki????auto?????może taka tablica zmazująca ??????
Dowiklus ty mi sie już wiecznie będziesz kojarzyła z jednym capucinko i co????????ciacho:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-Dmoja Julka tez ma dziś dobry dzień do nauki i szlaczki jej wyszły cudnie:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Madziula a w książce kucharskiej naszej sprawdzałaś???????????? ty cholero jedna podczytujesz nas ukradkiem a pisać to co?????????????:-D:-D:-D:-D
My po obiedzie nie cierpie tego gotowania na raty tzn...Julka Toni ja koło 15 jemy potem na 17.15 dla Adama a na 17.30 dla Pietruszki a że dzis jajko sadzone mam na obiad to każdemy z osobna smaż na inną godzinę wrrrrrrrrrrr nie cierpie tego:no::no:

reklama
Jak znajdę chwilkę to poczytam .
Teraz widzę,że Madzia przepisu potrzebuje. :-D:-D:-D
Reszta może potem

A i Liduś

WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO

MIĘSO PIECZONE BEZ PIECZENIA:tak::-D
2 kg mięsa - ja używam schab,karkówkę,boczek,filet z indyka
2 litry wody
1/3- 1/2 szklanki soli (według kawałka mięsa; jeśli kawałek jest płaski, jak w przypadku schabu, można dać mniej; jeśli jest to bryłka mięsa, np.
łopatka- można dać więcej)
1 łyżka cukru
1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu czarnego
1/2 płaskiej łyżeczki pieprzu ziołowego
5 ząbków czosnku (dużych)
2 łyżki majonezu
Inne przyprawy: Liść laurowy,
ziele angielskie
kolendra,
ja dodaję zioła prowansalskie i tone majeranku :-D:-D
lub inne według swojego uznania

W dużym garnku wymieszać wodę ze wszystkimi przyprawami i majonezem.
Majonez rozbić w małej ilości wody ,żeby nie było kulek.
czosnek pokroc na plasterki.
Całość zagotować i ostudzić.
Do całkowicie zimnej zalewy dodać kawał mięsa.
Doprowadzić do wrzenia i pogotować..... 5 minut. Przykryty pokrywką garnek z mięsem pozostawićdo momentu aż całkowicie wystygnie
Znów doprowadzić do wrzenia i gotować mięso następne i ostatnie 5 minut.
Przykrywamy pokrywką garnek. Kiedy zalewa zupełnie wystygnie, wyjmujemy mięso i ...... gotowe.

Można w czasie " leżakowania " w zalewie mięso obracać, ale nie jest to konieczne,
bo zawsze wychodzi smaczne i mięciutkie.
smacznego

Do góry