reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Oj wczesniej czytałam i któras z was pytała sie skad dokładniej jestem (sorrka ze nie pamietam) skleroza...
A wiec jestem z małej wioski miedzy Grójcem a Białobrzegami:-)

Co do szkoły ja w tym roku mam spokój... ale za rok juz Hania bedzie szla do przedszkola... ale ten czas zleciał... dopiero co miala roczek itd a tu juz za 2 miesiace bedzie konczyc4 lata....:szok: :-)

reklama
As-Julek ma kalendarzowo szczepienia a dodatkowo chce obydwu na pneumokoki zaszczepic....bo Darusia nie szczepiłama teraz przed tym przedszkolem sie zdecydowalam....w sumie dodatkowo tylko pneumokoki tylko bedą mieć....dzieki za adres stronki bo młodemu tzn.Darusiowi musze cały komplet razem z wypełnieniami kupic bo do tej pory spał pod kocem:/....

rozgladam sie za jakims nosidłem dla Julka bo nie wyrabiam na spacerach z dwójką i z wózkiem...możecie coś polecic??tylko takie zebym Julka mogla nosic w pozycji leżącej...zastanawiam sie nad chustą ale obawiam sie wiązania..:/

As-Julek ma kalendarzowo szczepienia a dodatkowo chce obydwu na pneumokoki zaszczepic....bo Darusia nie szczepiłama teraz przed tym przedszkolem sie zdecydowalam....w sumie dodatkowo tylko pneumokoki tylko bedą mieć....dzieki za adres stronki bo młodemu tzn.Darusiowi musze cały komplet razem z wypełnieniami kupic bo do tej pory spał pod kocem:/....

rozgladam sie za jakims nosidłem dla Julka bo nie wyrabiam na spacerach z dwójką i z wózkiem...możecie coś polecic??tylko takie zebym Julka mogla nosic w pozycji leżącej...zastanawiam sie nad chustą ale obawiam sie wiązania..:/

Ja za to nie wyobrażam sobie dźwigania dziecka, to nie na mój kręgosłup, moje damy jadą obie wózkiem :p

Mamaolu, bo ta pogoda, to każdego może z równowagi wyprowadzić:tak:U na spoada od rana, teraz leje nawet:wściekła/y:

O piżamce też mi nic nie mówili :zawstydzona/y:
Kapcie, majtki bluzka na zmianę, na wszelki wypadek no i duży koc obleczony poszewką :sorry2:

Co kraj to obyczaj. Może u Was, nie przebierają w pidżamki do spania( lepiej myśłę, w końcu to tylko drzemka, a nie spanie nocne, no nie?)

A do przedszkola, to trezba cos szczepić? Znaczy dziecko, czymś???:-D:-D:-DEee tam, wymyślają...
As dawaj focie![/QUOTE]
U nas obowiązkowe pidżamki były dla dzieci,które szły na drzemkę,bo nie wszystkie chciały spać.:no:
Fotki będą wieczorkiem jak młoda wróci,bo teraz się z koleżanką po Warszawie gdzieś buja.;-);-):laugh2::laugh2:

Teraz moda na pneumokoki i meningokoki niestety.:crazy::crazy:
To tylko moda ,która mam nadzieję szybko minie.

Moja córka jest po meningokokowym zapaleniu opon mózgowo-rdzeniowych i nawet w tym przypadku lekarz mi odradził ,gdzie ona powinna być pierwsza w kolejności.
Ile lekarzy tyle opinii ,ilu rodziców tylu opinii :-:)crazy::crazy: ,a człowiek głupieje:baffled::baffled::baffled:

Teoretycznie trzeba mieć komplet podstawowych szczepień, ale, jak to w praktyce wygląda to nie wiem :baffled:
U mnie dwójka do przedszkola chodziła .
Klaudia do państwowego.
Kubuś nawet co rok to do innego i nigdzie mnie o szczepienia nie pytali .:no::no:

Dla takiego maluszka to chyba chusta byłaby najlepsza.
Chustę wiążesz z przodu lub z tyłu jak Ci wygodniej.
Jest sporo sposobów wiązania chusty.
Każdy sposób znajdzie.
Znajomi mają i chwalą sobie takie rozwiązanie.:tak::-):-)

Kurcze, taki zapał miałam i jakoś zgasło. Wyszłam na balkon na papierosa, matko, jak zimno, a jak wieje:szok::szok::szok::szok:
Młoda poodkurzała:szok::-) mi chatę, wstawię fotkę, jakbyście nie wierzyły, bo ja sama nie wierzyłam:-D

Załączniki

• DSC02155.jpg
    DSC02155.jpg
    30,4 KB · Wyświetleń: 27
  • DSC02154.jpg
    DSC02154.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 29
As-no może i moda na te szczepienia....ale jakos serduszko mi podpowiada zeby zaszczepic:)ja jakos do tej chusty nie moge sie przekonac do konca....ale pomysle jeszcze dzieki:)

MH-Darus juz bezwózkowy,jego interesuje bieganie jazda na rowerku hulajnodze:)i musze byc kurcze bardziej mobilna a z wózkiem cieżko....no i musze tachac tego olbrzyma na wyyyyyssssooookie pierwsze piętro:)

Lunka-pozazdroscic pomocy...choc i ja nie moge nażekac bo Darus to nawet wode w kibelku po mnie by chetnie spuszczał:)taki pomocnik:)

zmykam rebiate ogarnąc,wyrka porozbierac no i kąpanie czas zacząc...

ale jak bąble posną to jeszcze wpadne:)

Kurcze, taki zapał miałam i jakoś zgasło. Wyszłam na balkon na papierosa, matko, jak zimno, a jak wieje:szok::szok::szok::szok:
Młoda poodkurzała:szok::-) mi chatę, wstawię fotkę, jakbyście nie wierzyły, bo ja sama nie wierzyłam:-D
Lunka no pięknie :-D:-D:-D

As-no może i moda na te szczepienia....ale jakos serduszko mi podpowiada zeby zaszczepic:)ja jakos do tej chusty nie moge sie przekonac do konca....ale pomysle jeszcze dzieki:)

MH-Darus juz bezwózkowy,jego interesuje bieganie jazda na rowerku hulajnodze:)i musze byc kurcze bardziej mobilna a z wózkiem cieżko....no i musze tachac tego olbrzyma na wyyyyyssssooookie pierwsze piętro:)

Lunka-pozazdroscic pomocy...choc i ja nie moge nażekac bo Darus to nawet wode w kibelku po mnie by chetnie spuszczał:)taki pomocnik:)

zmykam rebiate ogarnąc,wyrka porozbierac no i kąpanie czas zacząc...

ale jak bąble posną to jeszcze wpadne:)
Ja Cię przekonywać nie będę,bo nie o to chodzi , ale uważam,że warto poczytać chociaż to co jest w necie na stronie jut.pl
http://www.jut.pl/szczepienia.php

Druga sprawa to pochodne rtęci.
Więcej tutaj.
http://www.reedukacja.pl/default.aspx?action=view&item=327&subpage=0

A tu do kompletu list otwarty w tej sprawie

http://www.biomedical.pl/aktualnosci/szczepienia-rtec-i-autyzm-skutki-szczepien-582.html

Ostatnia edycja:
reklama
ja jakos do tej chusty nie moge sie przekonac do konca...
Ja do chust tez przekonania nie mam, zwłaszcza teraz przy tych zimnych podmuchach powietrza.
Wysłałam Ci PW
No to synuś też złotko, moja ciągle sprząta, cos jak nasza Malinka:-D:-D:-D
Wczytaj sie w to, co Ci As podała, warto sie zapoznać, nawet jeśłi ma się odmienne zdanie

dziewczyny co możecie polecić dla małej do posłuchania. Pytam oczywiście o piosenki, mama fasolki i domisie. Jest jeszcze coś godnego?

Ostatnia edycja:
Do góry