reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Iwcik najszczersze gratulacje :)
dzielna babka z Ciebie

a u mnie humor nadal zly jednak... chwilowo bylo lepiej a juz znow gorzej...
az wczoraj kupilam sobie paczke fajek i zajaralam szluga:zawstydzona/y::-(
a nie palilam juz 20 miesiecy ehhhh

agunia nie odpisalas na moja propozycje diety... ? co o tym myslisz??
a ile masz lat ze nie chca cie zoperowac?
patrysia a jaki chcesz zrobic tatuaz i w ktorym miejscu??

Ostatnia edycja:
reklama
Witam też i ja po nieprzespanej nocy:confused2: tak mi ręka drętwiaął i bolała, że rano śniadania nie byłam w stanie zrobić:no:Ja nie wiem co ta ciąża robi z człowiekiem.
My juz po spacerku i po zakupach. Jeszcze tylko obiad...jak zwykle bez pomysłu. gorąco i duszno...odechciewa sięwszsytkiego. Nerwa mam na Miśka jakos tak..bez powodu:baffled:
M dzwonił i obiecywał, że dziś wraca w nocy..no się zobaczy....
Malinka spacery o 1 w nocy:szok: Mój nigdy nie dałby sie namówić na towarzyszenie...ooo nieeeee. Złoto nie facet:-D:tak:;-)
Co do diety to może faktycznie posłuchaj malinki. Lepiej próbować zrobić wszsytko co jest możliwe. Ale wszystko i bez oszukiwanai samej siebie!!!Ja też schudłam 14kg w 6m0cy bez jojo. ale przez wszsytkei lata tylko oszukiwałam siebie, że diete trzymam ale zawsze cos tam zgrzeszę i od jutro znowu dietka...tym samym nie chudłam ani grama. A teraz? Bez większego wysiłku, pilnując tylko tego co jem i jak jem, z czym łącze i od 18 tylko woda. Teraz jak skończę karmić wracam do dietki i znowu będę laska;-)
życzę powodzenia:tak:

Z tego co wiem, nie każda dieta pasuje do każdego organizmu. dla mnie głodzenie itp nic nie daje i szybko wraca. Dla mnie dieta rozdzielna zdziałała cuda:tak:

Anabubka:szok: łooooo kobieto zajeździsz się:szok:Ale super, ze koniec robót:tak::tak::tak:
Miłego dnia zyczę:-)

Witam i ja
Wlasnie zjedlismy sniadanko i dzieciaki jakos mi sie kloca
Mi sie nic nie chce:no:pewnie ta pogoda tak na mnie dziala:no:

Wczoraj tak se myslalam i bylam w szoku ile czasu juz nie pale:szok::tak::tak::tak:Kusilo mnie kilka razy ale bylam twarda:tak::tak::tak::tak:

no to gratulacje:tak::tak::tak::tak::tak:

Witam laseczki kochane:happy:
U nas tez iękne słonko za oknem byłam już moją ferajną na placu zabaw i w sklepie i narazie basta:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Antonio i Julia mają mega katar:-( kurcze żeby mi latem się nie rozchorowali bo chyba zimą limit wyczerpali jak myślę :baffled::baffled::baffled::baffled:
Anabubka ty mój kochany pracusiu no faktycznie ty kobieta pracująca jesteś dużo sama potrafisz i chcesz robić :tak::tak::tak:ja naprawdę jestem pełna podziwu jak ty to wszystko ogarniasz:sorry: ja chyba za leniwa jestem :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
Liduś kochana oczątki diety nigdy nie sa łatwe a jeśli jestes na dukanie to czytałam kiedys na forum że niby fajna dieta że początki trudne le jak sie wchodzi w 2 a potem 3 fazę to już jest ok:tak:ale skolei jak się pytałam mojej pani doktor o tą dietę to mi ją odradzała :sorry:powiedziała że pracując fizycznie mając 3 dzieci powinnam poprostu zrezygnować np ze słodyczy ziemniaków białego pieczywa może dołożyć ruch ale nie dukan czy kopenhaska bo za bardzo drastyczne jak dla konbiety która tyle pracuje:szok: ale teraz jakoś nie mam zapału do diety owszem zgubiłam 10 kg i nie nabrałam ale jeszcze z 20-25 by mi dobrze zrobiło:baffled:narazie zrezygnowałam z kolacji i słodyczy i zobaczymy czy to coś da:baffled:
Agunia noś sobie porę znalazła :-D:-D:-D:-D:-D:-Dja tak kochana w ciąży miałam:-p wstawałam o 6-7 wyspana w dzień koło 11-12 byłam tak zmęczona że zasypiałam na stojąco no to drzemka 30-50 minut a potem 1 w nocy ja rześka ....2-3 koł 4 sen mnie morzył :baffled: i co dzień to samo:sorry: jak dzieci pojechały do moich rodziców to z Pietruszką zaliczałam nocne kino spacery do dziś mi to "wypomina" że nigdy nie zapomni tych spacerów o 1-2 w nocy po 5-7 km:-D:-D:-Dno cóż dostarczałam mu niezapomnianych wrażeń:-p:-p:-p:-p:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2::rofl2: ale potem twierdził że Antonio dlatego tak mało śpi że ja go w ciąży do tego przyzwyczaiłam:-D:-D:-D:-D
Aga myślisz o zmniejszeniu żołądka ale jaką metodą bajpas żołądka czy opaska???????? pewnie i tak przed opercją będą cię prosili o zgubienie trochę kg bo tak jest zwyczajowo a może zanim zaczniesz mysleć o operacji to znajdź dietetyka on ci utworzy dietę zbilansowaną dla ciebie wg twoich potrzeb znając twój jadłospis co lubisz tak żebyś na niej wytrwała a masz może w mieście "klub kwadransowych grubasów"????? oni mają dietetyków kluby fitnes grupy wsparcia itd a w grupie gdzie wszyscy się wspierają motywują jest zawsze łatwiej :tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Dowikluś skarbie tak ciebie ostatnio tu mało :-:)-:)-( co jest kochana ????? brk weny????czy ogólny dołek?????
Aja jestem niby tydzień przed @ ale jakoś nerwowa jestem że szok wszystko mnie drażni jakieś humorki miewam aż mi samej czasami głupio :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

to mial sie Pietrucha z Toba;))
zdrowka dla dzieciaczkow
aj wlasnie juz tydzien przed @ chodze wsciekla i tak az do @
dzis juz taka nie jestem bo wczoraj dostalam
dzis mnie wszytsko boli i od @ i od roboty
zalczylam ostarego lenia:tak::tak::tak:
tylko pozmywalam,i sie obijam.
mam troche zupy z wczoraj,analeciala mnie cce na racuchy drozdzowe:-D
szwagier ma mi kupic drozdze i bede robic:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
cos sie chmurzy ale nadal goraco
a taki @ dzien nie luibie upalu:no::no::no::no::no::no::no::no:
jakies burze dzis zpaowidaja ale ogolnie nadal ma byc cieplo

malinka-nie wiem,musiałabym zajrzeć
Ale rozmawiam od wczoraj z taką dziewczyną która napewno na operacje idzie...
Stwierdziła że nie to u mnie jest problemem,tylko depresja,kazała mi iść do psychologa najpierw,bo w tym stanie to mnie nikt nie zoperuje...
Najpierw psycholog,potem endokrynolog-podleczyć tarczyce bo ja durna od 3-4 lat olewam sprawe,raz biore leki a raz nie...I dopiero wtedy moge zacząć myśleć o operacji...Załamana jestm. Bo dużo przede mną
A dietetyka na nfz nie umiem znaleźć,do psychologa będę miesiącami czekać :-(

kochana skor masz problemy z traczca to czy przypadkiem niem masz niedoczynnosci??????????????????????????
jak masz i nie leczysz to tylko cie nalac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dziwisz sie ze schudnac nie mozesz?przy nieleczonej tarczycy takie cos to "norma"-choobt tarczycy to przede wszytskim problemy z matabolizmem(przemiana materii).wiec spalanie cukrow,tluszczow jest zaburzone.wzytsko jest nie tak.
a te stany depresyjne tez moga byc od tego
a glos ci nie ochrypl?skora nie jest szorstka?
moja corka ma wrodzona niedoczynnosc tarczyc-taka sie urodzila i wiem jak wazne jest regularne przyjmowanie lekow
nie da siee nie rac,nawet jezeli jednego dnia nie wemziesz leku to nisie to za soba długofalowe niekorzstne zmianyw organizmie.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zobaczysz hormony Ci sie ureguluja to oranizm zacznie lepie pracowac i zaczniesz chudnac
i zbadaj sobie cukier jeszcze

witam :-) po obiadku u mnie dzis rybka i frytki i grecka sałątka ze słoika ;-)niedługo do prracy na 15.30 i jeszcze jutro a niedziela i poniedzialek wolne W niedziele mamy jechac do rodziców męza bo juz za nami dzwonili ze nie przyjeżdzamy :szok: a ja zaplanowałam sobie ze w niedzile poczytam ksiązkę pośpię i ogólnie odpocznę :baffled:w pracy bez zmian :-( i mimo leków jakis dolek mnie łapie Mam nadzije ze przelew na konto będzie w poniedziałek :baffled: dzieci zdrowe Mąz do nowej pracy idzie juz od 16 sierpnia będzie pracowal po 7 godzin dziennie Jest takie stowarzyszenie osob niepelnosprawnych i tak mu sie udalo dowiedziec o pracy będzie mógl dorobic sobie a przedewszystkim odejda nocki ktore rujnowaly jego zdrowie :baffled: bedzie pracowal w NOMI na stoisklu elekrycznym
Miłego dniea :-D

hej:-)

wróciliśmy z maksem ze spaceru i teraz zebrały się czarno zielone chmury naokolo bloku:szok:

edit: teraz zaczęło taak lac ze na okna balkonowe aż mi leci, wieje pod kątem 60 stopni:szok: a ja nie zdążyłam prania z balkonu ściąganąć jak lunęło od razu to juz sie nie oplacało wychodic bo na balkonie jak pod golym niebem mokro jest:szok:

i cale pranie bede musiała na nowo robić....:baffled:

chcialam Wam się pochwalić, że dziś w lumpku osiedowym kupiłam sobie sukienkę na wesele.... nie zrobie fotki bo zostawiłam u babci żeby mi troszkę większy dekolt zrobiła... no ale ideał naprawdę... tak jak teraz modne ala lata 50... czarno biała w serokie pasy noo cud miód malina... anajlepsze, e wypreda byla i wszystko po 2 zł!!!!! i kupiłam ją za 2 zł!!! z Next:-)

jeszce NOWĄ z metką koszulkę Red Herring na której była cena...:-) 60zł na polskie:-D
sukienkęz George i dwie spódniczki:-)

jedna koronkowa carna a jedna biała w carne kropki te taka jak teraz modne.. rozkloszowana:tak:

normalnie cudny dzien zakupowy dziś mialam:-)

hej laski popołudniowo.
wlasnie moje dzieci położylam spac a ja zjadlam mega obiad:-pczyli -jajka na twardo z jogurtem naturalnym:baffled:super co???ale to jest moj trzeci dzien i jestem 1 kg lżejsza:-)m jeszcze w pracy jak wruci to moze skocze na miasto ale jak na razie to mi sie nie chce.jest tak goraco ze masakra!!!
pisala do mnie iwicik-i trzustka nie daje za wygrana,boli ja cały czas na kroplówkach jest,faszeroja jakimis sterydami(i z tego powodu malej nie karmi)nic nie moze jesc tylko pic wode.strasznie bidulka sie meczy.
trzymajmy kciuki oby jej przeszło jak najszybciej.

madeuska-jak babcia Ci zrobi ta sukienke to koniecznie sie pochwal.:tak:
a ja jak ide do lumpka to nigdy nic nie moge znalezc:wściekła/y::no:

kamcia-kochana a co ty masz takie zle dni?????

malinka-zdrowia zycze dla dzieciaczków.

weszlam do niego z ciekaawości bo nigdy nie byłam, a akurat bvylo wszystko po 2zl i myślałam że znajde coś dla Maksa, ale akurat dziecięcych ladnych nie było same szmaty, za to wyjątkowo dla siebie nakupowałam perełek:-) wszystko jak nówki:-D będe tam częściej zaglądać jak będą mieli wyprzedaże:tak:

jajka z jogurtem?:baffled: jajka na twardo byl zjadła ale jogurt bym duszkiem wypiła przed... beee:baffled:
pamietam jak na kopenhadzkiej mialam jogurt natoralny do zjedzenia to myślałam że pawia puszcze:rofl:

edit: nie wiem dla czego nie działają mi minki jak je wpisuję ręcznie:confused: a tu z ikonek--->:-D:-D:-D:-D:-D

tez nie działa;/

edit2: naprawiłam:-D

Ostatnia edycja:
weszlam do niego z ciekaawości bo nigdy nie byłam, a akurat bvylo wszystko po 2zl i myślałam że znajde coś dla Maksa, ale akurat dziecięcych ladnych nie było same szmaty, za to wyjątkowo dla siebie nakupowałam perełek:-) wszystko jak nówki:-D będe tam częściej zaglądać jak będą mieli wyprzedaże:tak:

jajka z jogurtem?:baffled: jajka na twardo byl zjadła ale jogurt bym duszkiem wypiła przed... beee:baffled:
pamietam jak na kopenhadzkiej mialam jogurt natoralny do zjedzenia to myślałam że pawia puszcze:rofl:

edit: nie wiem dla czego nie działają mi minki jak je wpisuję ręcznie:confused: a tu z ikonek--->:-D:-D:-D:-D:-D

tez nie działa;/

edit2: naprawiłam:-D

ja strasznie nie lubie jogurtu naturanego:wściekła/y:dla tego dodaje go do innego jedzenia by zabic smak.

Anabuba-to lej mnie już...
Mam niedoczynność.
Po porodzie,miałam stawić się u lekarza,pojechałam rok później,okazało się,że przez ten rok pojawiły się kolejne guzki...
Dostałam opr...leki...i tyle
Oczywiście nie brałam ich znów :-( teraz nie mam pojęcia jak to wygląda,minął znów rok,więc aż sie boje pomyśleć co tam nie tak już jest :-(
Chrypke mam od zawsze...Skóry pięknej nigdy nie miałam,ostatnio strasznie dużo syfków sie robi,no i okropnie się poce...

reklama
Witam po południu :tak: się rozpadało jak nie wiem co, dobrze że rano nie padało to pojechałam sobie na żary i pochodziłam po targu ale jakoś nic nie wpadło mi w oko :sorry: ale oczywiście mój syn znowu z samochodami do domu wrócił :laugh2: ten bez samochodu to ani rusz, lepiej je wypatruje niż ja z mamą :-D M się szykuje bo dzisiaj w nocy mają jakiś apel i dopiero jutro będzie :tak: a jutro święto brygady i oby nie padało bo mam ochotę na grochówkę ;-) no a potem na roczek i chyba dopiero na wieczór wrócę chyba że będzie padać to wrócę wcześniej :tak: potem Was poczytam jak będę miała chwilkę idę dać Kubie coś jeść :tak:

Do góry