Witam i ja
Wlasnie zjedlismy sniadanko i dzieciaki jakos mi sie kloca
Mi sie nic nie chcepewnie ta pogoda tak na mnie dziala
Wczoraj tak se myslalam i bylam w szoku ile czasu juz nie paleKusilo mnie kilka razy ale bylam twarda
no to gratulacje
Witam laseczki kochane
U nas tez iękne słonko za oknem byłam już moją ferajną na placu zabaw i w sklepie i narazie basta Antonio i Julia mają mega katar:-( kurcze żeby mi latem się nie rozchorowali bo chyba zimą limit wyczerpali jak myślę
Anabubka ty mój kochany pracusiu no faktycznie ty kobieta pracująca jesteś dużo sama potrafisz i chcesz robić ja naprawdę jestem pełna podziwu jak ty to wszystko ogarniasz ja chyba za leniwa jestem
Liduś kochana oczątki diety nigdy nie sa łatwe a jeśli jestes na dukanie to czytałam kiedys na forum że niby fajna dieta że początki trudne le jak sie wchodzi w 2 a potem 3 fazę to już jest okale skolei jak się pytałam mojej pani doktor o tą dietę to mi ją odradzała powiedziała że pracując fizycznie mając 3 dzieci powinnam poprostu zrezygnować np ze słodyczy ziemniaków białego pieczywa może dołożyć ruch ale nie dukan czy kopenhaska bo za bardzo drastyczne jak dla konbiety która tyle pracuje ale teraz jakoś nie mam zapału do diety owszem zgubiłam 10 kg i nie nabrałam ale jeszcze z 20-25 by mi dobrze zrobiłonarazie zrezygnowałam z kolacji i słodyczy i zobaczymy czy to coś da
Agunia noś sobie porę znalazła ja tak kochana w ciąży miałam wstawałam o 6-7 wyspana w dzień koło 11-12 byłam tak zmęczona że zasypiałam na stojąco no to drzemka 30-50 minut a potem 1 w nocy ja rześka ....2-3 koł 4 sen mnie morzył i co dzień to samo jak dzieci pojechały do moich rodziców to z Pietruszką zaliczałam nocne kino spacery do dziś mi to "wypomina" że nigdy nie zapomni tych spacerów o 1-2 w nocy po 5-7 kmno cóż dostarczałam mu niezapomnianych wrażeń ale potem twierdził że Antonio dlatego tak mało śpi że ja go w ciąży do tego przyzwyczaiłam
Aga myślisz o zmniejszeniu żołądka ale jaką metodą bajpas żołądka czy opaska???????? pewnie i tak przed opercją będą cię prosili o zgubienie trochę kg bo tak jest zwyczajowo a może zanim zaczniesz mysleć o operacji to znajdź dietetyka on ci utworzy dietę zbilansowaną dla ciebie wg twoich potrzeb znając twój jadłospis co lubisz tak żebyś na niej wytrwała a masz może w mieście "klub kwadransowych grubasów"????? oni mają dietetyków kluby fitnes grupy wsparcia itd a w grupie gdzie wszyscy się wspierają motywują jest zawsze łatwiej
Dowikluś skarbie tak ciebie ostatnio tu mało :---( co jest kochana ????? brk weny????czy ogólny dołek?????
Aja jestem niby tydzień przed @ ale jakoś nerwowa jestem że szok wszystko mnie drażni jakieś humorki miewam aż mi samej czasami głupio
to mial sie Pietrucha z Toba
)
zdrowka dla dzieciaczkow
aj wlasnie juz tydzien przed @ chodze wsciekla i tak az do @
dzis juz taka nie jestem bo wczoraj dostalam
dzis mnie wszytsko boli i od @ i od roboty
zalczylam ostarego lenia
tylko pozmywalam,i sie obijam.
mam troche zupy z wczoraj,analeciala mnie cce na racuchy drozdzowe
szwagier ma mi kupic drozdze i bede robic
cos sie chmurzy ale nadal goraco
a taki @ dzien nie luibie upalu
jakies burze dzis zpaowidaja ale ogolnie nadal ma byc cieplo
malinka-nie wiem,musiałabym zajrzeć
Ale rozmawiam od wczoraj z taką dziewczyną która napewno na operacje idzie...
Stwierdziła że nie to u mnie jest problemem,tylko depresja,kazała mi iść do psychologa najpierw,bo w tym stanie to mnie nikt nie zoperuje...
Najpierw psycholog,potem endokrynolog-podleczyć tarczyce bo ja durna od 3-4 lat olewam sprawe,raz biore leki a raz nie...I dopiero wtedy moge zacząć myśleć o operacji...Załamana jestm. Bo dużo przede mną
A dietetyka na nfz nie umiem znaleźć,do psychologa będę miesiącami czekać :-(
kochana skor masz problemy z traczca to czy przypadkiem niem masz niedoczynnosci??????????????????????????
jak masz i nie leczysz to tylko cie nalac!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
dziwisz sie ze schudnac nie mozesz?przy nieleczonej tarczycy takie cos to "norma"-choobt tarczycy to przede wszytskim problemy z matabolizmem(przemiana materii).wiec spalanie cukrow,tluszczow jest zaburzone.wzytsko jest nie tak.
a te stany depresyjne tez moga byc od tego
a glos ci nie ochrypl?skora nie jest szorstka?
moja corka ma wrodzona niedoczynnosc tarczyc-taka sie urodzila i wiem jak wazne jest regularne przyjmowanie lekow
nie da siee nie rac,nawet jezeli jednego dnia nie wemziesz leku to nisie to za soba długofalowe niekorzstne zmianyw organizmie.
!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
zobaczysz hormony Ci sie ureguluja to oranizm zacznie lepie pracowac i zaczniesz chudnac
i zbadaj sobie cukier jeszcze