reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Mały śpi, ciasto się mrozi, jabłka kończą się prażyć, a ja wcinam barszczyk:-).
Ja czasem też bym chciała mieszkać z rodzicami, mogłabym choć na chwilkę gdzieś wyskoczyć sama:-(.
Idę też oglądać supernianię, może kiedyś się przyda:-D.
J@god@ - witamy:-)

reklama
oglądałam najlepiej to jak ta babka poszla do sklepu i jechala srodkiem drogi jedno dziecko w nosidełku na brzuchu i 3w wozku ja w sklepie czasem z moim małym wozeczkiem mam klopot a co do piero z takiem
a w lipcu 2006 urodzily sie trojaczki widzialam zdjeci na forum nie wiem czy widzialyscie ale rodzice maja radoche :-)

dziękuję za miłe przyjęcie :happy:,
ja też nie mam tutaj nikogo do pomocy i przyznam że do zeszłego tygodnia kiedy zaczęła przychodzić niania na 2-2,5 godzinki dziennie wogóle nie czułam w jakim kociokwiku żyłam, a teraz to normalnie na wakacjach jestem :-), niania przychodzi ok.9.30 zabiera małego na spacer wraca po 12 i mały od razu zasypia na 2-3 godzinki a ja nie wiem co z czasem robić :-p.
Codziennie podłogi myję :szok:, nigdy takie czyste nie były :cool2:.

zuzia1- ja mam jeszcze rodziców pracujących także jak około 16:00 wracają do domu to też nie chce za bardzo onciążać ich opieką nad Oskarkiem ale np.weekendy są spoko bo rano mama zabiera Oskarka a ja odsypiam cały tydzień :-D

J@god@ Witaj!
Wlasnie byl kurier i przywiozl zabawki:-) Jak na razie rozpakowalam tylko stoliczek edukacyjny.Jest super a moja corka zachwycona.Przynajmniej na razie:-) Zaraz sprawdze czy auto kompletne.

Kurcze wy piszecie o pobudkach w środku nocy, a ja o 4.30 już musiałam się zwlec.

Kasiulamatula - mączka ziemniaczana to to samo co mąka ziemniaczna

Kasiulamatula, Mija - załamałyście mnie, że mam do wiosny czekać z odstawianiem od cyca. A ja właśnie zaczęłam się powoli wycofywać z karmienia (przynajmniej w dzień). Mam ogromny problem, bo Agnieszka zasypia tylko z cycem w buzi i to zarówno w dzień jak i w nocy.

Iwonka2006 - nie wmawiaj sobie, że jesteś wyrodną matką, bo chcesz roczne dziecko od piersi odstawić! Wychodzę z założenia, że karmienie powyżej 12 miesięcy nikomu już nie służy. Dziecko tylko niepotrzebnie chorobliwie uzależnia się od mamy. Co do "Kto tu rządzi?" - to tatuś super sobie radził z "obsługą" tych trojaczków. Czyż nie?

Piszecie, że po karmieniu zostały z was tylko skóra i kości. Też bym tak chciała. Niestety przytyłam 22 kilo i jeszcze 4 mi zostało. Odstawiłam teraz pigułki anty, bo myslę że przez nie nie udaje mi się schudnąć. Przecież na to ile ja karmię (w dzień+kilka razy w nocy) i ruszam się przy dziecku powinnam być sucha jak wiór...a tu d...a.

reklama
Magda wiem o tym ale czasem tak to wyglada jak rozlaszczona jestem i mowie ze kolejnego dziecka nie bede karmic juz wcale piersia.Ale odstawic odstawiam jak tylko katar sie skonczy:tak: a czy ktos moze slyszal o czyms takim moze jest co by sie smarowalo brodawki jakims preparatem zeby dziecko zniechecic do ssania:confused:
Dobra ide robic obiadek poki moja corka sie bawi :-) :tak: a beda schabowe :-D z bigosem i ziemniaczkami.

Do góry