reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
hej

Melduje sie z ranka
Laura wcina sniadanko to korzystam
Wczoraj wlaczylam bb zeby cos napisac a tu dupa blada musialam sie zjac czyms innym
Tak tez wczoraj zrobilam u Laury porzadek z zabawkami, potem obiadek, ciasto a kolo 16 wlaczylam sobie Ciacho niezle zakrecony ale fajny film:-D:tak::-D
Dzis ma wpasc kolezanka czekam na telefon bo nie wiem czy wleci kolo 12 czy pozniej kolo 16
Obiadek w sumie w lodowce ale trzeba sie ruszyc po chlebek:dry:

ide poczytac

edit: teraz jak Maks sobie ucial drzemke to obejrzalam kolejny film-humains- nawet nawet obleci....;-)
mam na kompie moze sie skusze wieczorkiem;-)
no to tylko trzyamć kciuki, zeby na stałe. A nie powiedział mu? dziwne.

Spadam uż kochane, bo mała zasypia, mo obolały, bo na nogę mu wałki spadły ze sklejarki, i ma spuchnięta stope, trza oaptrzyć dzieciątko, hehe.
Do juterka.
niestety ma takiego szefa ze na umowie ma najnizsza a nigdy nie wie ile wyplaty wezmie kazda jest inna wiecznie inne normy raz na godzine raz na akord a to ze wogole podwyzke dostal to szok normalnie bo zgredicho z niego jak nie wiem tylko patrzy gdzie tu na ludziach kase przyciac:tak::tak::tak:
Szkoda że nie szukasz już spacerówki bo poleciłabym Ci X-landera XGO. My właśnie testujemy i jesteśmy bardzo zadowolone.
nie no spacerowke mam nowa szwagier zafundowal czarkowi:tak::tak::tak:
my mamy baby design sprint i jestem przeszczegolnie zadowola super jest ten wozio normalnie jak bym miala polecac to tylko ten:tak::tak::tak:
ale teraz szukam glebokiego dla kolejnego;-);-)

za to M mądry kupił myszoskoczka,teraz mamy 2 gryzonie w domu.
jejku on jest taki szybki że szok,nie da rady go złapać i to ma byc zwierzę dla dziecka,M jest bardzo mądry jak dziecko ja go nie mogę doprwac a co dopiero Oliwka dopiero sie wkurza bo nawet palcem nie nadarza go dotknąć a jego już nie ma.

tak sie zastanawiam czy nie spróowac go wpuścić do jednej klatki z myszoskoczkiem,jakby się zaakceptowali to może chomik by został.:-D:-D:-D:-D

a Oliwka sama wybrała mu imię ,nazywa sie Rudolf :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D sama z siebie zaczeła do niego tak mówic i tak już zozstało :tak::tak::tak::tak::tak:
ja sobie wymyslilam zeby rybke kupic:tak::tak::tak:
i narazie czekam na wyplate;-);-)
czesc mamuski!!!
witam sie i ja wieczorem.ja cały dzien dzis zabiegana,rano byłam u fryziera,nastepnie zakupy i z M bylismy szukac narożnika do pokoju.na godz.18 byłam umowiona z alanem u dr.okazalo sie ze goraczkował bo to byla trzydniówka strasznie go obsypalo.a to ze wczoraj mi wymiotował to po czesci moja wina bo w niego wcisnełam.ale już dzis mi nie wymiotowal wiec chyba jest ok.jak dzis bylam w domu 1 godz to góra,ale fajnie tak czasem odpoczac od dzieci!!!

przepraszam was kobietki ale nic nie czytałam, bo jakas taka padnieta jestem.
wybaczcie!!!!!
spokojnej nocki!
super ze sobie tak odpoczęłaś;-):tak::tak::tak:
Wczoraj poszłam do spułdzielni po zakupach, bo półtora tygodnia temu drugi raz zgłosiłąm zalanie, miaął przyjść kierowniczka po 10 to czekałam, ale w koncu poszłam. No i okazałao sie, że jest na szkoleniau, wróci Bóg wie kiedy. Nakrzyczałąm, i po 2h w domu był jakiś gościu, obejrzał i mówi, że od zewnątrz parapet jest nie doszczelniony i nim leci. No i tyl etrzeba było czekać. Teraz pójdę do PZU i niech płacą, a co. Pokoik i tak musiałam odmalować. Jeszcze tylko sprawdzę jak podłoga, bo kurde nowa, a tak ciurkiem leciało, że napuchłą, może wróciła do stanu pierwotnego, oby! Ni eiwdać tak, bo to pod dywanem. Ale kiedyś się zmieni, albo przemebluje, a to nie środek pokoju, zeby mały chodniczek położyć i już:sorry:.

Nocka strasznie szybko zleciała, znów plecy mnie napierniczają.
a niechplaca a co:tak::tak::tak:
od tego jest ubezpieczenie;-);-)
wspolczuje plecow:no::no::no:
ja lubie burze,podobaja mi sie pioruny,ale tych gwaltownych nie lubie:no::no::no::no:
z reguly po takich nie mam pradu:cool:

jutro czeka mnie przyjecie urodzinowe Pauliny.ciekawe jak to wyjdzie:happy2:
dzis mnie @ w koncu dopadla ale tak nie boli w okolicach jajnika ze ledwo moge chodzic:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
pewnie to przez blizne w tym iejcu i w ogiole:wściekła/y:
ale wzielam ketonal i czekam az zacznie dzialac

kurcze i do szkoly po Pauline,chyba ze bedzie lalao to moze uda mi sie kogos poprosic o przywiezienie.i dzis zakonczenie bilaego tygodnia
trzeba by isc....ehhhh...a tak mi si e nie chce
ale ten czas leci dopiero co pisalas ze ile jeszcze do komuni i te wszystkie zalatwienia a teraz juz koniec bialego tygodnia:szok::szok::szok:
a burze ja tez uwielbiam:tak::tak::tak:
zreszta to juz wiecie a teraz jak na zlosc nas omijaja:dry::dry:
wiecznie leje i zimno wiec nawet nie ma sie z czego ta burza zrobic:sorry2::sorry2:
no i co????????????????????????????
podpisywac liste prosze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Weronika o 7 zjadla flache i spi,stray tez spi
na obiad robie dzis spagetti,wieczorem posprzatalam wiec ma czas posiedziec a tu takie pustki
podpisuje sie pod liste;-);-)
Ja na pewno nie kupię tego niby delikatnego OFF bo on strasznie brudzi
moj wujaszek kiedys na grilla nam zakupil jakies swinstwo kazdy sie popsikal i wtedy dopiero sie zlecialy:szok::szok::szok:
tak zesmy do domu uciekali az sie kurzylo odrazu okna drzwi i wszystko na cztery spusty pamykane a i tak jak sie rano wstalo to jedna wielka masakra nigdy jeszcze nie bylam tak pogryziona jak wtedy:no::no::no:
BUBKA ja jakos kaca zabardzo nie mialam.Tylko bylam przymulona bo godzine spalam ,ale ostatnie wydarzenia w Czestochowie chyba dodaja mi skrzydel i wcale az tak zle sie wczoraj nie czulam :-).Chyba mam dobre geny po ojcu do alkoholizmu hehehehe :-)zart. MH super ze zauwazylas mojego pozytywnego posta :-).A wiesz jak mnie sie takie fajne posty pisze :-).Mialam juz dzis mily telefon z rana a i wieczor zapowiada sie milo :-).
e no to super ze wypoczelas:tak::tak::tak:
Ja na muchy to mam sprawdzony sposób i jakoś mi się nie dają tak we znaki jak te wstrętne komarzyska
podziel sie z nami tym sposobem:tak::tak::tak:
Witam.
Miałam wypadek.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kubuś poparzył mnie dziś rano.
Mam poparzoną nogę od kolana do pachwiny z przodu,boku i z tyłu
kawałek brzucha i rękę w okolicy nadgarstka.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Siedziałam ponad półtorej godziny pod zimną wodą.:eek::eek::eek::eek::szok::szok::szok::szok:
Wszystko mnie piecze jak cholera.:sorry2::sorry2::sorry2::sorry::sorry::sorry::sorry::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
:szok::szok::szok::szok::szok:
współczuje kochana biegaj do lekarza co by ci sie nic gorszego nie rozwinelo skoro az tak sie popazylas:tak::tak::tak:

witam m w pracy czarek baje oglada a ja na bb:-p
mialam dzis po kwiaty jechac ale leje i leje nawet ochote stracilam:sorry2::sorry2:
moze jeszcze sie zbiore bo w domu mi sie siedziec nie chce:sorry2:
wczoraj zbieralismy szczaw na spacerze i dzis szczawioweczka na obiadek:tak::tak::tak:
wczoraj wywiesilam pranie na balkon i na noc nie zebralismy a teraz od rana leje i leje wiec mam mokre jak cholera :cool:
juz wzielam cala suszare do domu ale zanim mi to wyschnie to minie rok:cool:
moze jutro m bedzie mial wolne to sie gdzies wybierzemy:eek:
mielismy do zoo jechac ale pogoda najwyrazniej nam nie pozwoli wiec trza cos innego wymyslec;-)
nie wiem co:no::no:

no m przyjechal, je teraz sniadanie, ja zadzwonilam do lekarza i zarejestrowalam sie
lekarz przyjmuje od 13:30-16:00 a mamy nr 27,28 czyli gdzies przed 16
bo moglam isc juz teraz ale teraz jest Kuliszowa a ona drogie leki przepisuje i nie skuteczne
wiec dobrze ze nasz lekarz przyjmuje popoludniu...
od razu wezme Sewka na kontrole nie bede musiala isc w poniedzialek :-)

no a ja juz wyszykowana, pomalowana, wysprzatane, tylko obaid jeszcze zostal...
no myslalam ze rano przyjmuje
ale dobrze przynajmniej mam luzik...
ale zmykam na chwile do m :-D

anka no to sobie poklachacie
podziel sie ciastem :-p

natalineczka u nas tez pogoda pod psem...
a na jutro mielismy zaplanowanego grila i tez chyba nici

Witam.
Miałam wypadek.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kubuś poparzył mnie dziś rano.
Mam poparzoną nogę od kolana do pachwiny z przodu,boku i z tyłu
kawałek brzucha i rękę w okolicy nadgarstka.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Siedziałam ponad półtorej godziny pod zimną wodą.:eek::eek::eek::eek::szok::szok::szok::szok:
Wszystko mnie piecze jak cholera.:sorry2::sorry2::sorry2::sorry::sorry::sorry::sorry::eek::eek::eek::eek::eek::eek:

As biegnij szybciutko do lekarza bo z tak rozległym poparzeniem to żartów nie ma

Obiadek w sumie w lodowce ale trzeba sie ruszyc po chlebek:dry:

Na mnie chlebek właśnie przed chwilą trąbił przed bramą. Kupiłam dziewczynkom na drugie śniadanko pączki i dla m bułki. A teraz Nati wgramoliła mi się na kolana i za chwilkę będzie ucinać sobie drzemkę

niestety ma takiego szefa ze na umowie ma najnizsza a nigdy nie wie ile wyplaty wezmie kazda jest inna wiecznie inne normy raz na godzine raz na akord a to ze wogole podwyzke dostal to szok normalnie bo zgredicho z niego jak nie wiem tylko patrzy gdzie tu na ludziach kase przyciac:tak::tak::tak:

Mój niby na stałej umowie i dostaje kasę za godziny ale też nigdy nie wiadomo dokładnie ile zarobi bo w sumie gołej pensji ma nie za dużo ale nadgodzinami i premiami nadgania

no spacerowke mam nowa szwagier zafundowal czarkowi:tak::tak::tak:
my mamy baby design sprint i jestem przeszczegolnie zadowola super jest ten wozio normalnie jak bym miala polecac to tylko ten:tak::tak::tak:
ale teraz szukam glebokiego dla kolejnego;-);-)

Nie no napisałam tak bo dostaliśmy x-landera do testowania i teraz przez 3 miesiące muszę go polecać i raporty z tego pisać i dopiero wtedy dostanę go tak na prawdę na własność

moj wujaszek kiedys na grilla nam zakupil jakies swinstwo kazdy sie popsikal i wtedy dopiero sie zlecialy:szok::szok::szok:
tak zesmy do domu uciekali az sie kurzylo odrazu okna drzwi i wszystko na cztery spusty pamykane a i tak jak sie rano wstalo to jedna wielka masakra nigdy jeszcze nie bylam tak pogryziona jak wtedy:no::no::no:

podziel sie z nami tym sposobem:tak::tak::tak:

Do tego że wieczorem są komary to ja już się przyzwyczaiłam ale te chamy na beszczela w ciągu dnia latają i gryzą.
A sposób na muchy mam prosty. Zawsze na wiosnę kupuję z Brossa dwuskładnikowy i smaruję nim wszystkie ramy okienne i drzwi. Tam niby jest napisane że działa tylko przez miesiąc ale ja od wiosny do jesieni smaruję nim tylko 2 razy i mam spokój

natalineczka u nas tez pogoda pod psem...
a na jutro mielismy zaplanowanego grila i tez chyba nici

My planujemy na niedzielę i też nie wiem co zrobić bo jak wpisuję swoją miejscowość to na jutro i pojutrze całkiem ładnie to się prezentuje jakieś tylko przelotne deszcze i całkiem ciepło bo między 17 a 20 stopni. Ale niedawno widziałam pogodę w DDTVN i tam tylko na jutro pogodę w miarę zapowiadają a on niedzieli ziąb i ulewy zapowiadają

Kokusia niezły sposób na te komary, a czy ten bross to tam pisze że on jest na ramy okienne?
Patrysia to niepotrzebnie się spieszyłaś :shocked2::shocked2:

witajcie mamuski!!!
u nas od rana pogoda straszna,pada i jest zimno.a ja rano nie moglam sie podniesc z łuzka tak strasznie mnie głowa bolała,co podnoisłam do góry to taka ciezka mi sie robiła że myslałam ze nie wstane.wziełam tabletke i troszke mi przeszło.to chyba na pogode mnie tak boli.
nocka beznadziejna do alana musiałam wstac bo sie darł(ale dr.mi powiedział ze może byc rozdrażniony przez kilka dni)ja juz sobie posprzatalam,tylko mi prasowanie jeszcze zostalo.

luna-super że sie udało z tym przedszkolem!!!

patrysia-duuuuuuużo zrrówka dla dzieciaczków życze.
i koniecznie daj znac po wizycie.

as-wspołczuje!!!!
kochana ten tydzien masz strasznie pechowy.trzymaj sie.

iwicik-współczuje puchniecia nóg.
oszczedzaj sie kochana.

kakusia-mój krystian jak poszedł pierwszy rok do przedszkola to chorował mi strasznie,tak naprawde to był gosciem w przedszkolu.na szczescie juz teraz jest lepiej i od wrzesnia idzie do zerówki.
a jesli chodzi o komary to mój krystian jest uczulony na nie.jak go ugryzie komar to mu sie robi strasznie duza bąbla a nastepnie z tej babli robi sie cos takiego jak oparzenie,jest pechez z woda jak to peknie to robi sie rana.strasznie to wyglada!!!

anabuda-mnie też przy @ boli strasznie jajnik.
udanej imprezki urodzinowej życze.

reklama
Kokusia niezły sposób na te komary, a czy ten bross to tam pisze że on jest na ramy okienne?
Patrysia to niepotrzebnie się spieszyłaś :shocked2::shocked2:

Tak tam jest napisane gdzie się go używa. Myślę że jak poprosisz o dwuskładnik to każdy będę wiedział co to bo to ma taką nazwę na pudełku. Tylko ostrzegam że jak długo świeci na to słońce i okno jest otwarte to potem niezbyt ładnie pachnie. No ale coś za coś. A ja już wolę to niż co kilka dni muchozolem psiukać

witajcie mamuski!!!
u nas od rana pogoda straszna,pada i jest zimno.a ja rano nie moglam sie podniesc z łuzka tak strasznie mnie głowa bolała,co podnoisłam do góry to taka ciezka mi sie robiła że myslałam ze nie wstane.wziełam tabletke i troszke mi przeszło.to chyba na pogode mnie tak boli.
nocka beznadziejna do alana musiałam wstac bo sie darł(ale dr.mi powiedział ze może byc rozdrażniony przez kilka dni)ja juz sobie posprzatalam,tylko mi prasowanie jeszcze zostalo.

luna-super że sie udało z tym przedszkolem!!!

patrysia-duuuuuuużo zrrówka dla dzieciaczków życze.
i koniecznie daj znac po wizycie.

as-wspołczuje!!!!
kochana ten tydzien masz strasznie pechowy.trzymaj sie.

iwicik-współczuje puchniecia nóg.
oszczedzaj sie kochana.

kakusia-mój krystian jak poszedł pierwszy rok do przedszkola to chorował mi strasznie,tak naprawde to był gosciem w przedszkolu.na szczescie juz teraz jest lepiej i od wrzesnia idzie do zerówki.
a jesli chodzi o komary to mój krystian jest uczulony na nie.jak go ugryzie komar to mu sie robi strasznie duza bąbla a nastepnie z tej babli robi sie cos takiego jak oparzenie,jest pechez z woda jak to peknie to robi sie rana.strasznie to wyglada!!!

anabuda-mnie też przy @ boli strasznie jajnik.
udanej imprezki urodzinowej życze.
Lidka bo ciśnienie dziś strasznie niski i pewnie dlatego ta głowa Cię boli. Oby szybko tabletka pomogła.

Do góry