reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Dzień dobry, ale pochmurny.:confused2:

a ja siedze i sobie tak mysle bo sie nudze:
co by tu zrobic zeby sie nie narobic a zeby cos porobic:eek: a najlepiej jeszcze na tym zarobic:eek::eek:
:-D:-D:-D:-D:-D
A może by tak szydełkowanie?:sorry::-D:-D;-)

...ale musialam wejsc i pokazac Wam filmik - dopiero przy koncu zaczyna
i ona jak gada to czasem tak pol dnia potrafi - jedno i to samo jakby sie zaciela :laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::laugh2::l augh2:
[video]http://s804.photobucket.com/albums/yy329/PatrysiaR87/?action=view&current=P4130833.flv[/video]
:-D:-D:-D Filmik leciał u mnie 10 min, bo Amelia nacieszyć się nie mogła widokiem gaworzącej " dzi-dzi".:tak::-D Bila brawo, coś po swojemu mówiła...
Jak ci się pięknie ułożyły dni na suwaczkach.:tak:;-):-D Same 2.:-p

Spojrzałam któa godzina i moooocno sie zgziwiłam. Myślała, że może koło 15, a tu 20!!!!:szok::szok::szok::szok:
luna, nie ma to jak orientacja w przestrzeni.:-D:-D:-D

fiu, fiu. Ale dzieci mają radochę.:tak::-)

biale sie namoczyło, to jedno wrzucam. jesteście okropne, żadna mnie przed sprzątaniem nie uchroni???:-:)-:)-(
nie uchroni a połączy się w bólu.:tak:;-)

ja dzisiaj zakupilam cyce i watrobke ktora zrobilam dzis na obaid

.....a to jeszcze nic my kiedys mielismy za jeden tel ponad 800zł:laugh2::laugh2::laugh2::
zapasowe cyce...:rolleyes2::rolleyes2: :-D:-D
Rachunek powalający.:szok::szok:

... i po majce.... dla mnie to za krótkie sa te odcinki;-)
kiedy ja oglądałam jakiegoś tasiemca? :eek::oo2::oo2::oo2::unsure::unsure:

..ja za to za prad teraz mam 180 zl:-:)-(
zamienimy się? :-p

Mamy pierwszego ząbka :-):-D
Mamusiom , których dzieciaczki ząbkują współczuję:confused2::sorry:, a maluszkom GRATULUJĘ!!! :tak::-):-):-)

Witaj zuzkus.

As Kuba to dopiero porządki robi.:szok::-D:-D:-D

Jejku ale tu ostatnio pustki a niby pięknej pogody jeszcze nie ma? :sorry::sorry::sorry: Co z wami?
No właśnie... Zaganiana ostatnio jestem, że czasu nawet kawy spokojnie nie mam kiedy wypić.:confused2::confused2::confused2:
Do tego wczoraj Julka zgubiła kolczyka złotego w domu ( moją pamiątkę komunijną) i dawaj szukaj, do góry nogami całą chalupę.:crazy::crazy::crazy:
Do tego stopnia wszystko zostało naruszone, że dziś rano jak włączyłam kompa nie działała klawiatura ani myszka.:szok::szok::szok:
Za telefon i dzwonię do speca od dziurek ( stonki) z zapytaniem co , gdzie się wsadza.:ninja2:
Pomału , pomału... powsadzałam.:tak: Jeszcze nigdy komp nie przeszedł tyle resetowania. Cud , że nie wybuchł.:baffled::baffled::baffled:

Ostatnia edycja:
reklama
Witam kochane w ponurą środę :happy:
wczoraj miałam zero weny na kompa za to na sprZątanie na maxa :szok:
wyszorowałam uchnię na błysk dziś mam zamiar to samo zrobić z naszym pokojem :tak:
moja szefowa mnie wnerwia na maxa dziś 14 a pensji ni widu ni słuchu :eek:normalnie mam dość tej kobiety :cool:
dzieciaki już w szkole jak miło i cicho w domu chłop w pracy Antonio buduje z klocków no miodzio :-)
MH gratki dla Niki za ząbka doczekałaś się :tak:
Medea gratki dla Maxia za ząbka skoro jest już kawałeczek to już jest :tak:u mnie w domu była tradycja że trzeba w ząbka zapukać w ząbka łyżeczką na szczęście :-)
AS Kubulec jest z tym bałaganem nie możliwy on nawet moją trójkę bije na łeb :-):-)
Agnes kochana ciężki wybór pierwsze bym wpisała jako pierwsze przecież po to wybierasz tyle żeby jak nie to to inne :sorry: skoro jest najbliżej i ci odpowiada to czemu nie :sorry: co do tv powiem ci tak Julka i Adam chodzili do tego samego przedszkola był tam tv ale czy dzieci go oglądały...... kochana są koleżanki zabawki nawet jak tv gra to nie znaczy że dzieci go oglądają :sorry:a zresztą jak będzie to bardzo przeszkadzało rodzicom to można ten temat poruszyć na zebraniu :tak:co do jedzenia hmmm ale od 14 do 17 to nie jest aż tak długo:sorry: moje dzieciaki miały w przedszkolu obiad o 12.30 o 15 były odbierane i jakoś głodne nie były :no:a sama piszesz że będzie odbierana o 15-16:tak: trzecie przedszkole też ok więc bym je wybrała jako drugie :tak:a to drugie kochana brud.....ja bym na to różnie patrzyła bo u nas w przedszkolu tez czasami chodniki były brudne bo wiadomo dzieci plastelina itp może są akurat przed praniem tego :baffled:co do papieru na murku wiesz u nas też był taki zwyczaj i to z tej prostej przyczyny że dzieci brały papier i zapychały toalety :baffled:spytaliście czy w najbliższym czasie będzxie tam remont????jakie kwalifikacje w poszczególnych przedszkolach ma kadra???rozmawialiście z rodzicami dzieci uczęszczających do tych przedszkoli?????jakie są place zabaw???co do zajęćodatkowych ...hmmmm moja Julka w pierwszym roku np nie chodziła na rytmike bo nie chciała:baffled:a miała taka możliwość:baffled:dzieci w przedszkolach i bez rytmiki śpewają tańczą rysują.....to moje zdanie...a co do Angielskiego...ja akurat u 3 przeciw....najpierw Polski potem inne języki ale to moje zdanie:tak:musicie wszystki za i przeciw rozważyć i trzymac kciuki żeby Oliwka dostała sie do najlepszego a potem żeby dobrze w nim czuła :tak:

Witam :-):-):-)
U nas od rana pada i pogoda beznadziejna jednym słowem. :crazy::crazy:
Ja już w wałkach siedzę bo za godzinę idziemy do laryngologa na badanie słuchu, trzymajcie kciuki żeby tym razem dobrze wyszło :baffled::baffled::baffled:
A teraz może chwilkę uda mi się was poczytać :sorry::sorry:

lubie bardzo :tak::tak::tak:
ale nie mam bawelny anik kasy zeby kupic ani tym bardziej gdzie:sorry:
najblizszy sklep w miescie :sorry::sorry:
uroki wsi:confused2::confused2:

witam sie w ten pochmurny dzien:confused2::confused2:
u nas znow mgla:sorry2::sorry2:
juz mam dosc tej pogody:crazy::crazy:
co do pogrzebu i miejsca pochowku:
dla mnie nie jest wazne gdzie i kogo sie chowa:no::no:
w kryptach na wawelu mogliby nawet zwyklych ludzi chowac a królów na zwyklym cmentarzu:-:)-(
ważniejsze jest dla mnie to w jaki spsób jest się pożegnanym:tak::tak:
zeby odejsc z godnoscia nie trzeba zamkow ani nadrozszych trumien ani krypt:no::no:
waniejsze dla mnie sa zasługi
i o tym powinnismy pamietac:tak::tak::tak::tak:

Witam Was serdecznie.

, mam 22 lata ,Mąż wyjechal kilka dni temu do Angli.... zobaczymy sie najprawdopodobniej za 3 miesiace...

Czuje sie zle... jestem przygnebiona, smutna ,a jak moj Ukochany dzwoni to mu ciagle placze... ;(

Mamy 2 letniego synka z ktorym tak jak Wy siedze w domku poniewaz nie pracuje.
Mam o tyle nieciekawa sytuacje ze mieszkam z tesciowa....
Siedze sama z Malym w pokoju , niechce mi sie z nia rozmawiac...
Bunkruje sie...
najchetniej zaszylabym sie gdzies... przespala jakis czas i obudzila sie po 3 miesiacach...

To ,ze nie pracuje a bardzo bym chciala co powoduje ze mam za duzo czasu wolnego i mysle o tym co robi Moj Maz itp , nie mam zajecia :(

Witam Was serdecznie.

, mam 22 lata ,Mąż wyjechal kilka dni temu do Angli.... zobaczymy sie najprawdopodobniej za 3 miesiace...

Czuje sie zle... jestem przygnebiona, smutna ,a jak moj Ukochany dzwoni to mu ciagle placze... ;(

Bunkruje sie...
najchetniej zaszylabym sie gdzies... przespala jakis czas i obudzila sie po 3 miesiacach...

To ,ze nie pracuje a bardzo bym chciala co powoduje ze mam za duzo czasu wolnego i mysle o tym co robi Moj Maz itp , nie mam zajecia :(
witamy serdecznie:tak::tak::tak::tak::tak:
wspolczuje sytuacji sama niejednokrotnie w takiej bylam, nie jest latwo:no::no::no:
ale kochana dasz rade wierze w ciebie;-);-);-)

witam porannie

mam chwile spokoju bo maks mi wlasnie wcina opakowanie dentinoxu:eek:

ja juz normalnie nie mam słów, on non stop wyje:confused2::confused2:

Agnes wg mnie 1 jako 1, 3 jako 2 i 2 jako 3.... 2 to dla mnie paranoja żeby taki syf był....:no::no::no:

juz wole eby moje dziecko oglądało tv niż w syfie siedziało.....no a jedzenie tak jak Ci ktotas z dziewczyn napisała zawsze możesz jej spakować jakbyś ją póxniej odbierala:tak:
no a ja mam auto to pewnie
W państwowych przedszkolach raczej nie ma możliwości dokarmiania dzieci.
Chyba,że masz ochotę całej grupie codziennie fundować to prosze bardzo.:tak:;-):-):-)
Klaudia chodziła do państwowego przedszkola i tam był zakaz dawania dzieciom jedzenia,ponieważ w grupie trafiają się biedne dzieci,których rodziców nie stać na danie dodatkowego posiłku.
Zasada jest prosta:
Albo jedzą wszystkie - albo żadne.
Ja też wychodze z założenia.
Dziecko w wieku 3 lat już nie musi jeść co 2 godziny a nawet nie powinno ,ale to moje zdanie.;-)Każdy może się zgodzić z nim lub nie.
Ja moje dzieci karmiłam 5 razy w ciągu dnia i uwazam to za wystarczającą ilość.

Witam :tak:

Moje dzieci pierwszy raz od ponad tygodnia pieknie zjały sniadanie :-)

Agnes, ja bym brała jako pierwsze to najblizej domu :tak:

Wiki, Twoja córka w wieku 5 at to owszem ale do zerówki, która jest pewnie w szkole. A wieku 6 lat do pierwszej klasy.

Dzieki dziewczyny za gratki :-)

U mnie dzisiaj paskudnie za oknem :eek: Dobrze, że będziemy mieć gosci to będzie wesoło :-p:-)
Fajnie,że będziecie mieć gości.
Miłej zabawy
Gratuluję normalnego posiłku.:tak::-):-)

Dzień dobry, ale pochmurny.:confused2:

:-D:-D:-D Filmik leciał u mnie 10 min, bo Amelia nacieszyć się nie mogła widokiem gaworzącej " dzi-dzi".:tak::-D Bila brawo, coś po swojemu mówiła...
Jak ci się pięknie ułożyły dni na suwaczkach.:tak:;-):-D Same 2.:-p

luna, nie ma to jak orientacja w przestrzeni.:-D:-D:-D

fiu, fiu. Ale dzieci mają radochę.:tak::-)

nie uchroni a połączy się w bólu.:tak:;-)

zapasowe cyce...:rolleyes2::rolleyes2: :-D:-D
Rachunek powalający.:szok::szok:

kiedy ja oglądałam jakiegoś tasiemca? :eek::oo2::oo2::oo2::unsure::unsure:

zamienimy się? :-p

Mamusiom , których dzieciaczki ząbkują współczuję:confused2::sorry:, a maluszkom GRATULUJĘ!!! :tak::-):-):-)

Witaj zuzkus.

As Kuba to dopiero porządki robi.:szok::-D:-D:-D

No właśnie... Zaganiana ostatnio jestem, że czasu nawet kawy spokojnie nie mam kiedy wypić.:confused2::confused2::confused2:
Do tego wczoraj Julka zgubiła kolczyka złotego w domu ( moją pamiątkę komunijną) i dawaj szukaj, do góry nogami całą chalupę.:crazy::crazy::crazy:
Do tego stopnia wszystko zostało naruszone, że dziś rano jak włączyłam kompa nie działała klawiatura ani myszka.:szok::szok::szok:
Za telefon i dzwonię do speca od dziurek ( stonki) z zapytaniem co , gdzie się wsadza.:ninja2:
Pomału , pomału... powsadzałam.:tak: Jeszcze nigdy komp nie przeszedł tyle resetowania. Cud , że nie wybuchł.:baffled::baffled::baffled:
Kolczyk się znalazł?
Jeśli tak to warto było demolować dom.:tak::-):-)

Witam kochane w ponurą środę :happy:
wczoraj miałam zero weny na kompa za to na sprZątanie na maxa :szok:
wyszorowałam uchnię na błysk dziś mam zamiar to samo zrobić z naszym pokojem :tak:
moja szefowa mnie wnerwia na maxa dziś 14 a pensji ni widu ni słuchu :eek:normalnie mam dość tej kobiety :cool:
dzieciaki już w szkole jak miło i cicho w domu chłop w pracy Antonio buduje z klocków no miodzio :-)
MH gratki dla Niki za ząbka doczekałaś się :tak:
Medea gratki dla Maxia za ząbka skoro jest już kawałeczek to już jest :tak:u mnie w domu była tradycja że trzeba w ząbka zapukać w ząbka łyżeczką na szczęście :-)
AS Kubulec jest z tym bałaganem nie możliwy on nawet moją trójkę bije na łeb :-):-)
Agnes kochana ciężki wybór pierwsze bym wpisała jako pierwsze przecież po to wybierasz tyle żeby jak nie to to inne :sorry: skoro jest najbliżej i ci odpowiada to czemu nie :sorry: co do tv powiem ci tak Julka i Adam chodzili do tego samego przedszkola był tam tv ale czy dzieci go oglądały...... kochana są koleżanki zabawki nawet jak tv gra to nie znaczy że dzieci go oglądają :sorry:a zresztą jak będzie to bardzo przeszkadzało rodzicom to można ten temat poruszyć na zebraniu :tak:co do jedzenia hmmm ale od 14 do 17 to nie jest aż tak długo:sorry: moje dzieciaki miały w przedszkolu obiad o 12.30 o 15 były odbierane i jakoś głodne nie były :no:a sama piszesz że będzie odbierana o 15-16:tak: trzecie przedszkole też ok więc bym je wybrała jako drugie :tak:a to drugie kochana brud.....ja bym na to różnie patrzyła bo u nas w przedszkolu tez czasami chodniki były brudne bo wiadomo dzieci plastelina itp może są akurat przed praniem tego :baffled:co do papieru na murku wiesz u nas też był taki zwyczaj i to z tej prostej przyczyny że dzieci brały papier i zapychały toalety :baffled:spytaliście czy w najbliższym czasie będzxie tam remont????jakie kwalifikacje w poszczególnych przedszkolach ma kadra???rozmawialiście z rodzicami dzieci uczęszczających do tych przedszkoli?????jakie są place zabaw???co do zajęćodatkowych ...hmmmm moja Julka w pierwszym roku np nie chodziła na rytmike bo nie chciała:baffled:a miała taka możliwość:baffled:dzieci w przedszkolach i bez rytmiki śpewają tańczą rysują.....to moje zdanie...a co do Angielskiego...ja akurat u 3 przeciw....najpierw Polski potem inne języki ale to moje zdanie:tak:musicie wszystki za i przeciw rozważyć i trzymac kciuki żeby Oliwka dostała sie do najlepszego a potem żeby dobrze w nim czuła :tak:
Bardzo dobrze to napisałaś.
Co z tego ,że przedszkole na pokaz będzie super jak kadra będzie do d***y
Zawsze są za i przeciw.
Trzeba rozsądnie wypośrodkowac.
Myślę,że najlepiej wejśc na jakieś forum regionalne i poczytać opinie rodziców na temat tych placówek.
Zawsze ktoś się znajdzie taki ,kto zapyta na forum.

Też uważam,że 3 latkowi zajęcia dodatkowe w zupełności nie są potrzebne.
Te dzieci ledwo ze sobą się komunikują i uczą się siebie nawzajem.Po co im to jeszcze utrudniać?
na naukę jeszcze będzie czas.
To nie szkoła tylko przedszkole,więc czas beztroski i dzieciecych szaleństw.

Zebate ida, współczuje...

A moim dzieciom apetyt wrócił, są juz po 2 śniadaniu :szok::-D
Super,że ładnie jedzą.!!!:-)

Witam :-):-):-)
U nas od rana pada i pogoda beznadziejna jednym słowem. :crazy::crazy:
Ja już w wałkach siedzę bo za godzinę idziemy do laryngologa na badanie słuchu, trzymajcie kciuki żeby tym razem dobrze wyszło :baffled::baffled::baffled:
A teraz może chwilkę uda mi się was poczytać :sorry::sorry:
Kciuki trzymam

lubie bardzo :tak::tak::tak:
ale nie mam bawelny anik kasy zeby kupic ani tym bardziej gdzie:sorry:
najblizszy sklep w miescie :sorry::sorry:
uroki wsi:confused2::confused2:

witam sie w ten pochmurny dzien:confused2::confused2:
u nas znow mgla:sorry2::sorry2:
juz mam dosc tej pogody:crazy::crazy:
co do pogrzebu i miejsca pochowku:
dla mnie nie jest wazne gdzie i kogo sie chowa:no::no:
w kryptach na wawelu mogliby nawet zwyklych ludzi chowac a królów na zwyklym cmentarzu:-:)-(
ważniejsze jest dla mnie to w jaki spsób jest się pożegnanym:tak::tak:
zeby odejsc z godnoscia nie trzeba zamkow ani nadrozszych trumien ani krypt:no::no:
waniejsze dla mnie sa zasługi
i o tym powinnismy pamietac:tak::tak::tak::tak:
Zawsze można zamówić w internecie nici.
Przywiozą do domu.
Teraz to nie problem.:no::-):-)

Witam Was serdecznie.

Bunkruje sie...

Witaj na forum.
Rozgość się u nas.
Ostrzegam,my wciągamy w nałóg zaglądania na forum.:-D:-D:-D:-D

Witam się środowo.
Dzwoniłam do orzecznictwa.
Kubusia orzeczenie czeka na odbiór.
Ciekawa jestem co tam napisali.:tak::eek::eek::baffled::baffled::-D:-D:-D
Lada moment jadę je odebrać.

Na 14 do fundacji.
Dziś mam 6 dzieciaków na dogoterapię :eek::eek::eek::szok::szok::szok::-):-):-)

Wiki ,co do 5 latków w szkołach....
Ja uważam,że to dobry pomysł.
Dzieci niewiele się uczą w zerówkach,bo obniżyli progi nauczania.
Dzieci w 1 klasie robią teraz to ,co kiedyś było w zerówce ,czyli program jest dostosowany jak najbardziej.:tak:
W zerówkach głównie zabawa króluje a nauka również przez zabawę.
Ja jestem za .:tak::-):-)
Tyle ode mnie.
Uciekam zjeść śniadanko.

Anaconda chyba Ci sie nie udało poczytać:-D

as masz racje.. ale co jeśli dziecko np niedojada tak jak agnes powiedziała?
ja teżnie mam zamiaru dawać maksowi w wieku 3 lat co 2-3 godziny jedzenia;-)
u nas mozna- bratowa M dawała córce batoniki do przedszkola.....:sorry::tak:
wiadomo, że to nic fajnego, bo akurat ja tam maksa karmić słodyczami ni ebede, a jeśi inne dzieci beda przynosiły to wiadomo, że on też będzie chciał:eek:

ja tylko mówiłam Agnes co może zrobić skoro dla niej to stanowi problem:-) dla mnie nie byłoby to problemem:-)

Maks potańczył z mamą, zjadł obiadek, potem 3 chrupki kukurydziane i teraz mruczy, czyli chyba czas go umyć, przebrać z tych brdunych od kukurydzy ciuchów i położyc spać;-)

no i śpi:-)

to ja ide się za coś wziąć, bo nic jeszcze dzisiaj nie zrobiłam oprócz włączenia pralki:eek:

Ostatnia edycja:
reklama
Wrrrrrr:angry::angry::angry::angry::angry::angry:
Antek spał mi 25 minut wstał w humorze takim że :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: normalnie świra dostane może przyśnie jak będziemy szli po Julie bo jak nie to od 16 będzie nie do zniesienia :wściekła/y:
Wiki a ty nie chcesz żeby Martynka szła do szkoły jako 6 latek tak?????
Julia ma 6 lat i kończy zerówka jako 6 latek pójdzie do 1 klasy ...czy to dobrze czy źle ...hmmmmgdybym miała przedszkole tu pewnie by poszła jako 7 latek do szkoły ..ale że siedząc w domu nudziła się okropnie chciała do dzieci do towarzystwa to poszła do zerówki..jej dojrzałość do podjęcia nauki w szkole była badana juz 3 razy a jeszcze jedno takie badanie nas czeka jak narazie wszystkie przeszła pomyślnie ale gdyby była choć jedna przesłanka do tego by została jeszcze rok w zerówce wcale bym sie nie zastanawiała tylko ja zostawiła :tak: plusem jest tez to ze Julki zerówka jest w zupełnie innym budynku jak szkoła są tam same maluchy :tak:a i szkoła do której pójdzie jest mała bo liczy tylko 98 uczniów :tak: uważam że to powinna byc decyzja indywidualna rodziców poparta badaniami pedagoga psychologa i nauczyciela obserwacjami .co do ustawy by odgórnie wszystkie 5 latki zaczynały nauke to jestem przeciwko nie wszystkie dzieci sa wtedy gotowe do podjęcia nauki w szkole :no:(zresztą nie wszystkie 7 latki sa gotowe) a tłumaczenie tego że w innych krajach dzieci 4 latnie juz zaczynają nauke jest sorry ale głupie bo jeżeli chodzi o dostosowanie naszych szkól do potrzeb takich dzieci to jesteśmy oj daleko w tyle w dużej ilości szkół :-(
Natalineczko pisałaś że w zerówce jest nauka wiesz co ja porównuję to tylko między Adamem a Julią Adam szedł starym systemem i w zerówce uczył się literek pisania czytania itp Julia idzie tym nowym systemem i zero znajomości liter w szkole nawet nie mają literek na ścianach cyfr jest duzo ćwiczeń manualnych rozwijanie ręki czyli szlaczki nożyczki plastelina farby duzy nacisk na poznawanie przyrody otoczenia nauka kto jet kim w świecie w Polsce w rodzinie typu kto to prezydent i po co jest kto to premier ,minister,dyrektor ,poznawanie rodziny czyli mama co robi jakie ma pasje tata rodzeństwo itp...ja jestem nowym programem zauroczona bo Julka nie mając nacisku na nauke liter sama nauczyła się czytać wcale nie pisze bo nie lubi ale za to bardzo starannie koloruje rysuje po śladzie ,robi piękne szlaczki ,super operuje nożyczkami :tak:a Adam ma 11 lat i jak coś wycina to:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Do góry