reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

MH gratuluje pierwszego zębola :tak::tak::tak::tak::tak:

pati super mała gaworzy,az się z niej usmiałam :-D:-D:-D

As ale bałagan,zdony jest ten twój kawaler :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D

wiki fajna ta zjeżdżalnia :tak::tak::tak::tak:widać ze dzieciaki zadowolone :-):-):-):-):-)

reklama
kurcze dziewczyny mma problem,pomożcie proszę :tak::tak::tak::tak::tak:

chodzi o to nieszczęsne przedszkole.

musze wybrać 3przedszkola z listy zaznaczająć przedszkole pierwszego wyboru,te które chce najbardziej i kolejno drugiego wyboru i trzeciego.

Oliwka była na dniach otwartych w tych 3 przedszkolach i mamm istny mętlik w głowie bo to co myślałąm że ją puszczę to teraz już nie chcę.
a mianowicie:
1)najbliżej domu-nowy budynek,super sale,zabawki,czyściutko,są zajęcia dodatkowe typu angielski,basen itp.
minusem jest to że w każdej sali jest telewizor i jest jeden komputer i jak jest czas wolny dla dzieci tzn od godz 15.00 i jak dzieci czekają na rodziców do tej 17.00 powiedzmy bo dzieci są róznie odbierane to pzrewaznie dzieci siedza pzred tymi bajkami i oglądają te 2 godziny dla mnie to jest karygodne.:no::no::no::no:

i jedzenie kończy się obiadem o 14.00,a jak np odbiorę dziecko o 17.00 to będzie już głodne a wiadomo jak w przedszkolu dziecko na początku na bank nie dojada albo w ogóle nie je :baffled::baffled::baffled::baffled:

miejsc wolnych jest tylko 25 - mało najmniej i najtrudniej jest się dostać do tego pzredszkola (jest najbliżej domu)

2) drugie w odległości od domu.jesli chodzi o jedzenie to jest po obiedzie podwieczorek,czyli dzieci nie mają takiej długiej pzrerwy bez jedzenia to na plus

nie ma telewizorów tez na plus.

jeden wielki minus i to nas zaskoczyło,to ze budynek nie remontowany od x czasu,pzrede wszystkim brudno w środku co wszystkich rodziców odrzucało,widać brudne stare dywany,wykładziny,ubikacje stare,papier zamiast wisieć to rzucony na murku to nie chigieniczne i to na takim murku z kafelek ze dziecko same nie dosięgnie.jedna dziewczynka chyba popuściła ,miała mokrą spódniczkę całą ,nikt ją nie pzrebrał.no masakra strasznie sie zawiedlismy na tym przedszkolu

ale za to najwięcej dzieci przyjmują bo są aż 2 grupy ok 55 dzieci to dużo :tak::tak::tak::tak::tak:

3) najdalej od domu,z 10min dalej od tego drugiego przedszkola,bardzo fajna atmosfera,super Panie pzredszkolanki,też starawe przedszkole ale remontowane i dalej trwają remonty,inwestują w nowe zabawki drewniane,teraz był remont toalet,także jest czyściutko.

i też ostatni posiłek jest o 14.00 a potem juz nic to jest minus.telewizorów nie ma.

ale nie ma zajęć dodatkowych tylko rytmika nic poza tym,dopiero w starszakach:sorry:

tak jest 35 dzieci do przyjęcia.
i to jest najtańsze przedszkole.

no nie wiem ,chciałabym podjąć dobrą decyzję,bo chcę aby oliwka się dostała ale też chcę aby była w miejscu gdzie jest czysto i sie nią dobrze zajmą.

pomóżcie proszę.

w poniedziałek już rektutacja.:crazy:
No ja bym chyba wybrała to pierwsze jak mówisz ze jest czysciutko.Co do jedzenia zawsze jej mozesz zapakowac cos do zjedzenia zeby zjadła po obiedzie a co do bajek no i komputerów mówisz ze dopiero od 15:00 no a pytanie brzmi o której ty ją bedziesz odbierac ???

witajcie wieczornie

kurcze jak moj chlop ma nocke to ja mam caly dzien robote:sorry:

ale posialam soie warzywka w ogrodku:tak::tak::tak::tak::tak:

jutro rano Paulina na 2godz do szkoly idze bo jej pani dzwonila ze jest dyktando konkursowe i zeby Paulina napisala bo z ostatniego dostala 5 :-)
tak wiec ona do szkoly,my sie z mala wyszykujemy i pojdziemy po nia i na pociag do stolicy
siostra nas wwawie odbierze i mi pomoze a potem na plotki do MH:-)

A co wy myslicie o tym ze 5-latki pójdą do szkoły to czyli Martynka pójdzie do szkoły we wrzesniu 2011 roku ??

ja sama nie wiem co o tym sadzic :no::no::no::no:
z jednej strony dobrze dla tych rodzicow co pracuja a nie maja np z kim dziecka zostawic
dziecko jest pod opieką
ale z drugiej strony jesli ja bede w domu to rownie dobrze moge sie zajac wlasnym dzieckiem,
po co na sile chca z naszych dzieci robic geniuszy (bo na pewno zaczna ich czegos tam uczyc) jesli dziecko chce to moze sie tego rownie dobrze w domu nauczyc:tak::tak::tak:
nie wim wogole jaki sens widza w tym ze wysla piecioletnie dziecko do szkoly
to ze wczesniej o rok skoncza gimnazjum liceum czy studia?
i tak przeciez poziom nauczania jest bardzo wysoki jesli chodzi o polske w porownaniu do innych krajów:tak::tak::tak::tak:
tylko nie zlinczujcie mnie za te poglady:-D:-D:-D

wlasnie skonczyl sie film ide troche sie pobawic ze szkrabikiem a pozniej do spania;-);-)
a mamusia na bb;-):-D:-D:-D:-D

witajcie wieczornie

kurcze jak moj chlop ma nocke to ja mam caly dzien robote:sorry:

ale posialam soie warzywka w ogrodku:tak::tak::tak::tak::tak:

jutro rano Paulina na 2godz do szkoly idze bo jej pani dzwonila ze jest dyktando konkursowe i zeby Paulina napisala bo z ostatniego dostala 5 :-)
tak wiec ona do szkoly,my sie z mala wyszykujemy i pojdziemy po nia i na pociag do stolicy
siostra nas wwawie odbierze i mi pomoze a potem na plotki do MH:-)
No to masz zdolną córe w domu.:-) no i miłego spodkania z MH

No ja bym chyba wybrała to pierwsze jak mówisz ze jest czysciutko.Co do jedzenia zawsze jej mozesz zapakowac cos do zjedzenia zeby zjadła po obiedzie a co do bajek no i komputerów mówisz ze dopiero od 15:00 no a pytanie brzmi o której ty ją bedziesz odbierac ???

też bym chciała to pierwsze ale tam jest sie najtrudniej dostać i jest najmniej dzieci do przyjecia.

no ja nie jestem w stanie jej odbierać bo pracuje do 17.00.

jak M ma wolne to będzie ją odbierał od razu po obiedzie czyli o 15.00 bo od tej godziny wydają dzieci a jak M jest w pracy to dziadek będzie ja odbieral o 16.00 i posiedzi z nia ta 1h póki ja nie przyjde z pracy :tak::tak::tak::tak::tak:

Natalineczka to mały jeszcze nie śpi???? :szok::szok::szok::szok::szok: jeszzce idziesz się znim pobawić?:szok::szok::szok::szok: to o której on chodzi spać? o matko moja juz chrapie od godziny jakiejś :tak::tak::tak::tak::tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:

musze wybrać 3przedszkola z listy zaznaczająć przedszkole pierwszego wyboru,te które chce najbardziej i kolejno drugiego wyboru i trzeciego.

Oliwka była na dniach otwartych w tych 3 przedszkolach i mamm istny mętlik w głowie bo to co myślałąm że ją puszczę to teraz już nie chcę.
a mianowicie:
1)najbliżej domu-nowy budynek,super sale,zabawki,czyściutko,są zajęcia dodatkowe typu angielski,basen itp.
minusem jest to że w każdej sali jest telewizor i jest jeden komputer i jak jest czas wolny dla dzieci tzn od godz 15.00 i jak dzieci czekają na rodziców do tej 17.00 powiedzmy bo dzieci są róznie odbierane to pzrewaznie dzieci siedza pzred tymi bajkami i oglądają te 2 godziny dla mnie to jest karygodne.:no::no::no::no:

i jedzenie kończy się obiadem o 14.00,a jak np odbiorę dziecko o 17.00 to będzie już głodne a wiadomo jak w przedszkolu dziecko na początku na bank nie dojada albo w ogóle nie je :baffled::baffled::baffled::baffled:

miejsc wolnych jest tylko 25 - mało najmniej i najtrudniej jest się dostać do tego pzredszkola (jest najbliżej domu)

2) drugie w odległości od domu.jesli chodzi o jedzenie to jest po obiedzie podwieczorek,czyli dzieci nie mają takiej długiej pzrerwy bez jedzenia to na plus

nie ma telewizorów tez na plus.

jeden wielki minus i to nas zaskoczyło,to ze budynek nie remontowany od x czasu,pzrede wszystkim brudno w środku co wszystkich rodziców odrzucało,widać brudne stare dywany,wykładziny,ubikacje stare,papier zamiast wisieć to rzucony na murku to nie chigieniczne i to na takim murku z kafelek ze dziecko same nie dosięgnie.jedna dziewczynka chyba popuściła ,miała mokrą spódniczkę całą ,nikt ją nie pzrebrał.no masakra strasznie sie zawiedlismy na tym przedszkolu

ale za to najwięcej dzieci przyjmują bo są aż 2 grupy ok 55 dzieci to dużo :tak::tak::tak::tak::tak:

3) najdalej od domu,z 10min dalej od tego drugiego przedszkola,bardzo fajna atmosfera,super Panie pzredszkolanki,też starawe przedszkole ale remontowane i dalej trwają remonty,inwestują w nowe zabawki drewniane,teraz był remont toalet,także jest czyściutko.

i też ostatni posiłek jest o 14.00 a potem juz nic to jest minus.telewizorów nie ma.

ale nie ma zajęć dodatkowych tylko rytmika nic poza tym,dopiero w starszakach:sorry:

tak jest 35 dzieci do przyjęcia.
i to jest najtańsze przedszkole.

no nie wiem ,chciałabym podjąć dobrą decyzję,bo chcę aby oliwka się dostała ale też chcę aby była w miejscu gdzie jest czysto i sie nią dobrze zajmą.

pomóżcie proszę.

w poniedziałek już rektutacja.:crazy:

kochana,no ja bym wybrala to pierwsze.wydaje mi sie najlepsze.nie zawsze(chyba)bedzie oliwka do 17 w przedszkolu.a co do bajek to jak bedzie ogladac w przedszkolu to juz jej w domku nie pozwol.

reklama
Witam :-):-)
A mnie rano nerw niezły złapał, ubieram Maję w kurtkę a tu cały rękaw i bok w czarnym smarze :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Wczoraj po przedszkolu poszłyśmy na plac zabaw i widocznie konserwowali wszystkie urządzenia :angry::angry::angry: tylko kurcze jak ja teraz tą kurtkę dopiorę :szok::szok: chyba na 90* będę musiała pranie nastawić :angry::angry::wściekła/y::wściekła/y:

/B]

doczytalam ze sie doprala,ale takie plamuy ze smaru mozna zetrzec rozpuszczalnikiem ekstrakcyjnym(benzyna ekstrakcyjna),to taki co nie wybwi kolorow

a jak np.ma sie palce brudne w smarze czy pascie do butow to elegancko schodza dzieki chusteczkom nawilzanym dla dzieci:rofl2::rofl2::rofl2:
sama przetestowalam,calkiem przypadkeim zreszta
to smaru zadna pasta bhp ssie tu nie umywa:tak::tak::tak::tak:

no i ja juz po lekarzu... hehe

powiedzial, że antybiotyku to nie wymaga:confused2: przepisał przeciwzapalny.. nawet nie wykupiłam, bo nei iwem ile to kosztuje, mam w domu pełno Panadolu więc wezme....

powiedzial, że jak nie prejdzie do czwartku to mam przyjśc po antybiotyk... więc nie bede teraz niepotrzebnie kasy wydawać, jak ma sie kazać że bedzie trzeba antybiotyk:eek:

Anaconda podaj maila to Ci podeśle:tak:

ale mi zrobiłyście smaka na tortille.... świnki:-D

ale paracetmol nie ma dzialania przeciwzapalnego,za to ibuprom i leki na ibuprofenie tak

Mamy pierwszego ząbka :-):-D

gartki raz jeszcze

su
mama kupila 4 duze placki ona zjadla 1 a ja 2 na obiad i wlasnie wcinam 3:tak::tak:
w ciagu przedostatniej nocy chyba mi 10 cm przybylo bo w nic sie nie mieszcze dobrze ze spodnice mam takie szersze to w spodnicach chodze:tak::tak::tak:
mozliwe to co by w ciagu jednej nocy tyle przybrac:eek::eek::eek:
D

hmmm rozne rzeczy sa w naturze:-)
jak nie masz w czym chodzic to idz do lupka i kup sobie ciuchy o 1-2rozmiary wieksze:tak::tak::tak::tak:
ja tak chodzilam,no poza 2parami spodni ciazowych z guma w pasie-ale mozesz kupic taka dzianinie rozciagliwa:tak::tak::tak::tak:

br

Dla relaksu przesadziłam moje wszystkie, az 2, kwiatki, hehe. Wcinam kanapeczke z powidłami z biedronki-powiem Wam ze z tej biedronki całkiem smaczne produkty:-D:-D:-D:-D:-D:-D.

bp te biedronki to cukrem pasione:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witajcie!
Dawno mnie nie bylo:zawstydzona/y::sorry: ale maz byl w domu i sporo zalatwien z Ani Komunia, i z Krzysiem do logopedy i na konsultacje wiec na necie bywalam rzadko i z ledwoscia zamkniete watki ogarnialam. Teraz znowu zostalam slomianka i wieczorami moge sobie na BB posiedziec.
Mam nadzieje ze pozwolicie mi pisac razem z Wami:happy:

Pozdrawiam i postaram sie wciagnac co u Was:-)
witamy spowrote,

Spojrzała któa godzina i moooocno sie zgziwiłam. Myślała, że może koło 15, a tu 20!!!!:szok::szok::szok::szok:

ale masz schizy:-p:-p:-p:-p:-p:-)

MH ja czułam juz dawno, ale nigdy nie dal mi zaglądnąć do buzi:eek: aż w koncu:rofl: w smie to myślłam że czuje t przejscie dziąsła na srodku, a nie zeba:-D

w sumie musze tą datę zapisać;-)

ja swoim dziewczynom sprawdzalam lyzeczka tzn bralam metalowa lyzeczke i deiktanie pukalam w dziselka z przodu.jak zabek juz sie przebil to bylo slychac dzwonienie:tak::tak::tak:
ale fakt liczy sie ten co sie przebil wiec gratuluje zabka:tak::tak:

A co wy myslicie o tym ze 5-latki pójdą do szkoły to czyli Martynka pójdzie do szkoły we wrzesniu 2011 roku ??

Ty jeszcze masz prawo wyboru
jaz Weronika juz nie bede miala

:

ja chyba jednak bym wybrala to 1
fakt marnie ze nie ma podwieczorku ale mozesz w drodze do przedszkola od razu kupic jej jaksi owoc czy slodka bulke itd

a tv moze nie codziennie po 2 godz

MH przypomnialo mi sie ze masz auta
w jakiej wersji?moze avi?
bo jak tak to wezme od Ciebie
pendriva juz zapakowalam:tak::tak::tak::tak:

Natalineczka to mały jeszcze nie śpi???? :szok::szok::szok::szok::szok: jeszzce idziesz się znim pobawić?:szok::szok::szok::szok: to o której on chodzi spać? o matko moja juz chrapie od godziny jakiejś :tak::tak::tak::tak::tak:

moje tez juz dawno spia

a jak sie tam nie dostanie to co ja w tedy z robię,najmniej miejsc i najwięcej oblegane bo najlepsze :sorry::sorry::sorry::sorry::sorry::sorry:

to jako drugie wpisz to 3przedszkole najdalej od domu
ale obydwoe rodzice pracujacy to pwoinno byc dobrze

nasz panstwowe ma 2 grypy dzieciakow po 25osob,wiec jest duze
w praywtanym 2 grupy-w sumie jakies 22 dzieci
ale slyszalam ze kolejne prywatne otwieraja

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Do góry