reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A mnie znowu net padł :confused2:

Agnes, kiedy zapisy do przedszkola??

no od 19 kwietnia dopiero ,coraz bliżej:tak::tak::tak::tak:

:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Ja tez duzo nie robie na swieta bo wiem ze pozniej polowe wyrzucam:no:Zrobie sernik na zimno a reszte slodkiego dokupie,zrobie salatke z piersi z kurczaka,ananasa i kukurydzy i moze mala miseczke warzywnej a dzisija jeszcze musze zlozyc zamowienie na kielbachy,miesko i wedliny:tak::tak::tak:

a ja nic nie robię bo ide na gotowe :tak::tak::tak::tak::tak:

Kurde musiałabym sie wziasc za obiad al ejakos mi sie nie chce:no:Moje dzieci sobie zazyczyly watrobke a to jest cos czego nei nawidze robic

a my uwielbiamy watróbke i Oliwka tez bardzo polubiła :tak::tak::tak::tak::tak:

a to moja niunia...
mam nadzieje ze bedziecie mogly ja zobaczyc jak sobie gada :-D

[video=facebook;1242825507640]http://www.facebook.com/video/video.php?v=1242825507640[/video]

mi się to nie otwiera :no::no::no::no::no::no:

a co u mnie? stara bida, siedzę w domu i dostaję głupawki, chata już na swięta posprzątana, teraz bierzemy się za ogrodzenie i sadzenie czegoś bo strasznie łyso mam przed domem
Misia traci mleczaki, w ciagu ostatniego tygodnia wypadły jej dwa i wygląda tragicznie jak się uśmiechnie:-D:-D:-Dnie ma już czterech dolnych i górnej jedynki, nie licząc tych wyrywanych piątek:baffled:teraz druga górna jedynka czeka na mocniejsze doznania bo trzyma się tyko jedną stroną:szok::szok:
a do trgo dzisiaj mi sie rozchorowala, wstała z temperaturą 38,2 stC i już do świąt jestesmy na siebie skazane:-D
to tak po krótce co u mnie

no to fajnie musi wygladać taka szzcerbata :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

i zdrówka dla Misi :tak::tak::tak::tak::tak:

Po pracy pojechałam po Oliwkę,byłysmy w domu ok 20.00.
zjadłą kolację,umylismy sie i spi już od 30min gdzieś.

A mój właśnie wrócił uchlany jak bela :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: nie skomentuję tego bo mi ręce opadły :-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(

reklama
Natali czyli ty tak sama od siebie bo ja to wszystko szyje od a do z i wsumie to szkołe mam liceum krawieckie wiec znam wszystkie kroki co i jak

Ja sie wykąpałam ostatnimi siłami a włosy myłam jak jakis paralityk dobrze ze nikt tego nie widział....... ło matkoooooooooo, tera juz leze w łózku na lewym boczkuu bo tak mi najwygodniej a laptopa mam na biodrze heeeeeeee

Ja tez bede zmykac bo jutro z rana musze isc na badania do 8 a dzieci do szkoły musze jescze odwiezc i na 9 rano musze zdarzyc do rzeszowa dojechac ...........hmmmmmmm jak ja to zrobie to nie wiem

ja to taka amotorka, choc chetnie bym sie nauczyła szyć, miałam na oku kurs w pup ale niestety za mało osób i kursu nie bedzie:no::no::no:
a szkoda:tak::tak::tak:

Ależ mi wesoło.
Oddzwonił dziś do mnie Dr Romanowski.
Dzięki mojej pani dyrektor ze szkoły udało się tatę wcisnąć do niego na jutro na wizytę.
On przyjmuje ludzi z całego świata :-):-)
:-D:-D:-D:-D:-D
Tata dozna szoku,ale trudno.
Oczywiście załatwiłam sobie wolne w przedszkolu i jadę z nim .
Może i mi pomoże.:sorry2::sorry2::sorry2:z tą moją szyją ,bo ona to już tylko cudu potrzebuje :baffled::baffled::sorry2::sorry2:

Tutaj jeden z wywiadów dr.romanowskiego na temat naszego zdrowia ,diety (białko i cukry) i zagrożeń ,przyszłości ziemi.:tak::-D:-D:-D:-D
Jak ktoś chce to zapraszam do przeczytania artykułu ,bo warto.:tak::-):-)
Logonia - Nim stracisz zdrowie - Rozmowa z lekarzem Tradycyjnej Medycyny Chińskiej

to suepr ze sie tak udalo

Hej.
Bubka czyli to jednak oni zbyt późno wysłali.:dry::dry:
.
butki dobrze wyslali ale zaginely na poczcie
pierwszy raz cos takiego
dostalam maila ze zlozyli reklamacje
mam nadziej ze odzywskam kase

Madziula jupi do pracy idziesz :-D:-D:-D:-D:-Da potem będzie ludzie mnie wkurzaja szefwa to małpa zmiany nie pasuja w domu burdel na bb brak czasu.............ale my kochamy ten stan a praca uszlachetnia :-D:-D:-Djeszcze raz gratki odżyjesz kochana :tak::tak::tak::tak:
:

Madziula a co to za praca?ja nic nie wiem:baffled:
ale gratki

t
ale sie dzis wyspałam już nie pamietam kiedy tak dobrze mi sie spalo(wstałam o 8)bylam w szoku :szok:że moje dzieciaczki przespali cała noc,nie musialam ani raz do nich wstawac.super-oby takie nocki już byly zawsze.:happy2:
y:

hehehw idze ze u wieksoszsoci dzis udana nocka
mpja tez ale krotka

w sobote mielismy gosci no a ze m z mezem od znajomej sie troche nawalili to spali u nas....
poszlismy spac po 3 :szok::szok::szok: normlanie szok pierwszy raz poszlam tak pozno spac ... :-D:-D
ale nie zebym narzekala bo fajnie sie bawilismy
z kumpela poszlysmy robic zdjecia na dwor jak maluchy spaly :-):-):-)

w niedziele pozlam z dziecmi do kosciolka na 11:30 - nie wyspana... :sorry2:
potem przyszlam zrobilam obiad i po obiadku poszlismy na dlugi spacer
a skutkami tego jest niesamowity katar - cala rodzinka :dry::dry::dry:
zdrowka dla malje

A takw ogóle to dziewczyny pisały, że w ciąży nie wolno podnosić rąk wyoko do góry bo może to spowodować odklejanie łożyska:szok: tak więc myślę nad tymi dwoma oknami:cool:

nie szalej
ja mylamokna w ciazy i pwoli ale nie mialam takich przesjc jak Ty
zatrudnij chlopa:tak::tak::tak:

Witam! Zuza coś ostatnio nie chce zasypiać w dzień ale w końcu o 14 robi się tak marudna i kłade ją jeszcze. Teraz obiad na szybko. Przywieźli mi wózek bo lekarka od rehabilitacji zaleciła specjalistyczny. Jest trochę zbyt masywny. jak kupie nowe akumulatorki do aparatu to wstawię fotkę.

Dostałam właśnie wypis ze szpitala. Jest w rozpoznaniu jednak mózgowe porażenie dziecięce....
Musze prywatnie chyba do neurologa iść bo nie chcą mi dać skierowania na rezonans a on wiele wyjaśni-np. czy wystąpi padaczka, która może się objawić w 3 roku życia...:-(

Powiem, że widać efekt intensywnych ćwiczeń tylko 3 tyg to trochę długo dla Zuzi z dala od rodziny.
Teraz chcemy jechać na turnus 2 tyg z możliwością spędzenia weekendu w domu bo i tak ćwiczeń wtedy nie ma. Byłoby 5 dni przerwa i znowu 5 dni, więc fajnie może uda się do czerwca.;-)

no wlasnie juz Ci AS napsiala ze padaczjka,nawet taka utajona wyjdzie przez EEG w snie spontanicznym:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
tylko do neurolga musisz isc

Witajcie dziewczęta!!!
Jestem tak zagoniona, że czasem nawet nie mam kiedy usiąść...
Jutro otwarcie...
Troszkę się denerwuję...
A oto mój sklep...
Skromny, ale to dopiero początek....

super!
trzymam ckiuki

Hej laski

ratunkuuuuuuuu kregosłup chce mi dzisiaj wejsc w du.. normalnie zwariuje , nie wiem nawet co zrobic zeby mniej bolało............:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
chyba przesadzilam z porzadkami swiatecznymi chciałam przekopac ogródeczek bo niektóre kwiatki przez zime zmarzły i sie nie nadawały do niczego no i sie wziełam za to i teraz cierpie katusze, chyba nie wytrzymam bede krzyczec:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nie sadziłam ze kregosłup bedzie az tak bolał:szok::szok::szok::szok:

maz pojechał do pracy a maksiu bawi sie na podwórku wiec ja wkoncu siedłam i chyba juz nie wstane :no::no::no::no::no:

matko droga ide was poczytac i napewno zaraz wróce bo nie wstane :-D:-D:-D:-D

nalac w dupsko i tyle!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Tobie tez nie mozna sie przeemczac i szalejesz!!!!!!1
nalac tylko:-p:-p:-p:-p

cześć cioteczki:happy2::happy2::happy2: czy ktoś mnie tu jeszcze pamięta???:baffled::baffled::baffled::baffled: wiem wiem opuściłam się baaaaaaaaaaaaaardzo:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:ale mnie ostatnio często nie ma w domu a jak już jestem to mam tyle roboty, że nie wiem w co ręce włożyć:no: i net mi szwankuje:-(

przeczytałam tylko bieżącą stronę i nie jestem w temacie zupełnie:no::no::no:mam takie zaległości, ze chyba do Bożego Narodzenia nie nadrobię:baffled::baffled::baffled:

witam nowe mamusie :tak::tak:przynajmniej tyle zdążyłam zauważyć:-D

witaj witaj
jakies chyba wczoraj wieczorem Malina zrobila streszczenie
poczytaj

zaznaczyłam cytat i ........ nie ma go:baffled::baffled::baffled:
Kerna ten czerwony dywan byłby nawet wskazany byle mięciutki bo coś mi się zrobiło w stopę i nie mogę chodzić:-(

Pati mi się też nie otwiera:no::no::no:

a co u mnie? stara bida, siedzę w domu i dostaję głupawki, chata już na swięta posprzątana, teraz bierzemy się za ogrodzenie i sadzenie czegoś bo strasznie łyso mam przed domem
Misia traci mleczaki, w ciagu ostatniego tygodnia wypadły jej dwa i wygląda tragicznie jak się uśmiechnie:-D:-D:-Dnie ma już czterech dolnych i górnej jedynki, nie licząc tych wyrywanych piątek:baffled:teraz druga górna jedynka czeka na mocniejsze doznania bo trzyma się tyko jedną stroną:szok::szok:
a do trgo dzisiaj mi sie rozchorowala, wstała z temperaturą 38,2 stC i już do świąt jestesmy na siebie skazane:-D
to tak po krótce co u mnie

zdrowka dla Misi:tak::tak::tak::tak::tak:

Nie w pracy, pojechał dzisiaj na egzamin do Wa-wy i wrócił pijany jak świnia a ja nie znoszę pijaków, chyba się rozstaniemy na jakiś czas niech on to przemyśli i podejmie jakąś decyzję bo ja nie mogę żyć ze świadomością czy jutro wróci pijany czy trzeźwy. Nie powiem że pije nagminnie bo nie zdarzało mu się to od ponad dwóch lat ale niestety wcześniej miał pociąg do alkoholu i to duży i widocznie teraz znowu zaczyna

brak slow
znam to z autopsji.....

k
słuchajcie mam takie zapytanie:
wystawilam buty na allegro uzywane wiec licytacja od zl i min cena 20 zl za dwie pary,
i dzis dostalam maila, od kolesia, chodzi mi wlasnie o owego maila, nie wiem co mam o nim myslec:confused::confused::confused:
niby normalny mail ale jakis taki inny, a moze ja jestem jakas dziwna:confused::confused:
tu macie maila:

Treść wiadomości:
Witam serdecznie

Dlaczego te buty są tak tanie? Czy były noszone? Jak długo i jak często? Przez kogo? Czy mają na podeszwie ślady noszenia, np zabrudzenia, obtarcia i zakurzenia? :)
Bo jeśli okaże się że tak i że nosiła je piękna kobieta, a w dodatku na podeszwie są ślady noszenia przez nią butów: trochę starta podeszwa, zabrudzenia, ślady piasku, to ja bardzo chętnie je kupię :)
A cenę możemy ustalić na GG wspólnie, abym musiał zapłacić więcej na korzyść pięknej kobiety, która sprzeda mi swoje noszone buciki :)

Pozdrawiam i czekam
Kamil

i co o tym sądzicie?
co mam mu napisać?
nie chciałabym czegoś głupiego wypalić jesli to tylko zle sformulowana powazna oferta, ale jesli to jakis zbok?

jak dla mnie to jaksi zbok:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

na dworze dalje scieplo
jeszcze o 20 bylo 15stopni

na jutro palnuje pranie dywanow ale zoabzcymy jaka pogoda bedzie

Natali czyli ty tak sama od siebie bo ja to wszystko szyje od a do z i wsumie to szkołe mam liceum krawieckie wiec znam wszystkie kroki co i jak

Ja sie wykąpałam ostatnimi siłami a włosy myłam jak jakis paralityk dobrze ze nikt tego nie widział....... ło matkoooooooooo, tera juz leze w łózku na lewym boczkuu bo tak mi najwygodniej a laptopa mam na biodrze heeeeeeee

Ja tez bede zmykac bo jutro z rana musze isc na badania do 8 a dzieci do szkoły musze jescze odwiezc i na 9 rano musze zdarzyc do rzeszowa dojechac ...........hmmmmmmm jak ja to zrobie to nie wiem

dobrze ze tylko jutro szkola i przerwa;)))))))))

Co do guza to mi Romanowski powiedział tak na 70 % co to jest :szok::szok::szok::szok:
Jestem w szoku i to cięzkim,ale będę żyć do samej śmierci :-D:-D:-D:-D
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
czyi cos dobrego powiedzial?

Mówiłam Ci tyle razy.
On je na wygląd.
Jak ukryjesz to nie zauważy i wszamie wszystko co mu dasz.
Zwykła nadwrażliwośc wzrokowa i tyle.
.

moja tez jak widziz buraczki to nie chec ale jak jej z czyms zmieszam to je
przd Paulina tez musialam wiele rzeczy "ukrywac":-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a teraz o mnie:-D
wstalam przed 7 ,Paulina do szkoly,pozniej wyszykowlaam siebie,mala wstala ,zasikala siebie i pmapersa,ale po przebudzeniu nic nie zrobila,wiec ja ubralam,umylam i wsadzilam do wozka i polecialsymy na pociag
pogoda byla cudna i ceipelko i jakies 20stopni w Wawie
podroz pociagiem ok,tylko mala miala dosc siedzenia w wzoku ale jakos poszlo.
dotralysmy na miejsce i jak mlaa wstala o 8 to siku dopeiro zrobial przed 11 na miejsu:tak::tak::tak::tak:

weszlsymy do zabiegowego a ona nic,spokojnie dala sie zwazyc i zmierzyc:szok::szok::szok::szok:i nie plakal na widok bilaych fartuchow:szok::szok::szok::szok:
w gabiencie to samo-dala sie zbadac,osluchac,piekie pokazala zabki:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
ktos mi dziecko podmienil
pani doktor zadowlona,czekamy na wyniki krwi

pod zabiegowym mala znalazla sobie kolezanke w swoim wieku i chodzila z nia za raczke:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
i nie uciekala w poplochu
zaplakal tylko jak juz jej zaczely krew pobierac,ale nie bylo tak zle i nawet sie nie wyrywala:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

dumna jestem z niej:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

pzoniej wsiadlysmy w autobus i pojechalsymy do MH
mala pod koniectrsy zaczela plakac bo chciala wysjc z wozka,ale w koncu wysiadlysmy
dostzlsymy pyszny obiadek:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Weronika sie pieknie bawila z Helenka i nawet od niej nie uciekala:szok::szok::szok::szok::szok::szok: a my poplotkowalysy;))))
o 17 wyszlsymy od MH,wstapilysy do sklepiku,kupilam malej puzzle piankowe z literkami za 10zl,Paulinie pamietnik na klodecze za 2,5zl i pare innych drobiazgow

no i gonilam autobus pod samym przystankiem ale dogonilam:-D:-D:-D:-D:-D
zaraz na autobus.Weronika usnela w wozku ale jak ja chcialam polzyc to sie zaraz obudzila i po spaniu:baffled::-)
jakos sie wtelepalysmy na peron(nie ma podjzdow) ale jakas babka mi pomogla
w pociagu grzecznie
tesc wyjechal po nas na pociag,wzial Pauline bo byla u terapuetki i odwizol nas do domu

ok.21 dziewczyny psozly spac

ja na swieta jeszcze nie wiem,ale pewnie u jednych rodzicow i u drufgich
wyjdzie w praniu

Agnes a jak Oliwka u dziadka?

Hej dziewczyny

Właśnie zdałam sobie sprawę, że o już środa a ja zapomniałam zanieść mój letni płaszczyk do pralni. Ciekawe czy zdążą zrobić doświąt. Musze dzis lecieć, póki pamiętam...

No to jestem z cytatami, hehe

kochana doczytalam ze w swieta mialas miec odpust,a kiedy sie swieta zaczynaja jak nie w wielki tydzien:confused::confused:
a dzis juz wielki wtorek wiec smacznego łakomczuszku ;-);-);-);-);-)
słuchajcie mam takie zapytanie:
wystawilam buty na allegro uzywane wiec licytacja od zl i min cena 20 zl za dwie pary,
i dzis dostalam maila, od kolesia, chodzi mi wlasnie o owego maila, nie wiem co mam o nim myslec:confused::confused::confused:
niby normalny mail ale jakis taki inny, a moze ja jestem jakas dziwna:confused::confused:
tu macie maila:

Treść wiadomości:
Witam serdecznie

Dlaczego te buty są tak tanie? Czy były noszone? Jak długo i jak często? Przez kogo? Czy mają na podeszwie ślady noszenia, np zabrudzenia, obtarcia i zakurzenia? :)
Bo jeśli okaże się że tak i że nosiła je piękna kobieta, a w dodatku na podeszwie są ślady noszenia przez nią butów: trochę starta podeszwa, zabrudzenia, ślady piasku, to ja bardzo chętnie je kupię :)
A cenę możemy ustalić na GG wspólnie, abym musiał zapłacić więcej na korzyść pięknej kobiety, która sprzeda mi swoje noszone buciki :)

Pozdrawiam i czekam
Kamil

i co o tym sądzicie?
co mam mu napisać?
nie chciałabym czegoś głupiego wypalić jesli to tylko zle sformulowana powazna oferta, ale jesli to jakis zbok?
z tym wielkim tygodniem to dobre, popieram, hehhe
Co do maila, to na 100% jakiś fetysz, ale ja bym mu butki sprzedała, ba, mało to takich, tylko nie tak bezpośrednich. Odpisałabym mu, ze butki noszone, nie zniszczone itz z prawdą wszystko, ale tak wiesz, bez entuzjazmu. I żadnego umiawiania się przez gg. Niech licytuje na allegro.

Witaj.
Super mąz.
Też tak chcę.:tak:;-):-):-)

Co do guza to mi Romanowski powiedział tak na 70 % co to jest :szok::szok::szok::szok:
Jestem w szoku i to cięzkim,ale będę żyć do samej śmierci :-D:-D:-D:-D
Aneta, Ty na swojego męża to nie narzekaj, babo niezaspokojona jedna:-D:-D:-D
No czyli będziesz żyć jak umrzesz, hehehehe to cos jak ja:-D:-D:-D

weszlsymy do zabiegowego a ona nic,spokojnie dala sie zwazyc i zmierzyc:szok::szok::szok::szok:i nie plakal na widok bilaych fartuchow:szok::szok::szok::szok:
w gabiencie to samo-dala sie zbadac,osluchac,piekie pokazala zabki:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
ktos mi dziecko podmienil
pani doktor zadowlona,czekamy na wyniki krwi

pod zabiegowym mala znalazla sobie kolezanke w swoim wieku i chodzila z nia za raczke:szok::szok::szok::szok::szok::szok:
i nie uciekala w poplochu
zaplakal tylko jak juz jej zaczely krew pobierac,ale nie bylo tak zle i nawet sie nie wyrywala:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

dumna jestem z niej:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

pzoniej wsiadlysmy w autobus i pojechalsymy do MH
No Weronika dała popis. Pięknie się zachowała , i jeszcze te nowe znajomości, hohoho. Ale i tak wypadu nie zazdroszczę, taka droga z wózkiem...Za to spotkania i owszem:tak::tak::tak:

No to cos bardziej o sobie teraz.
Wczoraj zadzwoniłm do P, że ma wrócić napalony. mówi, że nie musi sięnawet starać, bo na samą myśł jest gotowy, hehe. Alw ja ścieliłąm łóżko znów mi coś przeskoczyło i zdychałam z bólu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:. No i wrócił mój kochanek, zmęczony jak koń po westernie, obije ześmy sie nadawali:baffled::baffled::baffled:
POgadaliśmy, położyliśmy sie. Nie chciało mi ise już przebierać wieć wskoczyłam w haleczce, pończoszkach itd no i nie wytrzymał. Ja miałąm zbałamucić jego a wyszło odwrotnie, hehe, ale było bosko...

Nocka oki, mała rano obudziła sie 2x, tzn na 2 butle, więc juz nie mailam sie co kłaść. Po pierwszej pobudce, pomyslalam-jeszcze wczesnie, ale juz nie zasnęłam, po drugim spacerku do małej nie było już sensu nawet si ekłaść. Tak więc jestem-tara:-)

reklama
no i jetsem, w koncu doszłam co z tym Facebookiem, jest ustawienie po polskiemu, hehe.
Tak wiec mam konto, Pati, teraz powiedz jak obejrzec ten filmik, albo jak jesteś wpisana w facebooku, bo może to tzreba być w znajomych...

A mój jednak zasnął ,zrobiłam mu kawkę, ale zapach jakw reklamie nie zadziałał, nie uniosło go z pościeli, hehe

Do góry