reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Medeuska niestety mam za wielka stope :)))
kerna uwierz mi ze dla chlopa nie jest tak wzny sex jak wie ze mamusia nosi dzidzie pod serduszkiem A to te malenstwo jest najwazniejsze :D
Moj tez zyl bez sexu bo musial hehehe ale zawesz mozna inaczej sobie pomoc :p

reklama
Medea ale biuciory!! Śliczne!! ALe ani kroku bym w nich nie zrobiła:-D:-D
Co do sexu, to mój M przyjął na klatę, powiedział mi że chyba sobie z niego jaja robię i że ci lekarze to powariowali chyba a on przez ten czas spuchnie:-D:-D:-D:-D mam jaja przynajmniej z niego:-D:-D:-D ale wiadomo, że jest sporo sposobów a on z pierwszej ciąży już wie jakie jest moje libido:tak::tak: równe zeru:-D:-D

Witam sie nocnie :-).
Rano ogarmialysmy mieszkanie.Pozniej wyszykowalysmy sie na spacer i jak wyszlysmy po 10 tak wrocilysmy o 17 .Tyle godzin na dworze.Dlugo po miescie lazilysmy.Byla z nami jeszcze 1 kolezanka .One sobie zakupy zrobily.Ja ze kasy nie mam to nic nie kupowalam.Pozniej 2 placy zabaw zaliczylysmy :-).
W domu jedzenie.Pozniej zas przyszla inna koezanka.I farbowalysmy mi wlosy na Blond ale ze ja mam ciemniejsze to mialy wyjsc ciemny blon ale dupa po farbowaniu kolor wogole nie jest inny.Wygladam tak samo jak przed.Zla jestem.Jutro rosjasniaczem chyba potraktujemy te wlosy .
Wypilam dzis drineczka i adwokata teraz pije.Chyba sie upije :-).

Nooooo, wstała jedna kura:-D

A o jkaim kolorku myślisz?
Uważam, że świetnym pomysłem jest zająć się sobą, pozmieniać to i owo i czuć się nowym człowiekiem. Popieram Cię Dorcia.
Dzieki:tak:.
Witam ja tylko tak na szybkiego sie przywitam od czwartku mnie tu nie yło Kamilek był chory i ciągle sie trzeba było nim zajmowac i pilnowac zeby pił bo miał biegunke wymioty i gorączke.Przeszło mu dopiero wymioty ustały w niedziele no i biegunki też juz nie ma naszczęscie no i juz je ładnie.Zaś Martynka od niedzieli chora chociaż lżej to przechodzi bo nie wymiotuje tak a no i biegunki takiej strasznej nie ma tylko apetytu do jedzenia jej brak no i wymiotuje czasem cherbatką.

A ja wczoraj pomylam sobie okna zaraz sie bede na jarmak ubierac z m znowu nie gadam za siniaka na nodze:-( ale walic to trzymajcie sie kochane pozdrawiam serdecznie was Miłego dnia
Zdrowka dla was kochana.
No siniaka na nodze m mi zrobił bo mnie kopną i zdarł mi troche skóry i pod kolanem sine :-( ale to przez głupote bo z dzieciakami zaczelismy go gilac a ten sie wkórzył i mówi do mnie ze on dla zartów może mi wpi....ić i kopną mnie w noge i w reke minie uderzył mało brakło a złamał by mi ręke bo ja mam słabe kosci i akurat tą reke miałam juz złamaną:tak::tak:

A do tego czekam na @ 3 dni sie juz spoźnia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Fajne zarty:wściekła/y::wściekła/y:.I co robisz test czy czekasz????????????.
ja tez opieram dorota:tak: fajnie ze sie zajmujesz sobą:tak::tak::tak:

ja bym Ci proponowała ciepły brąz- dodałby blasku i koloru Twojej cerze bo masz dosyć jasną:tak: i polecam 3 razy solarke po 3 minuty;-):tak:

np taki kolorhttp://www.bloblo.pl/image/4487/default/t+Lindsay_Lohan+to02.jpg

ooo albo coś takiego tez super by Ci pasował:tak:
http://i2.pinger.pl/pgr488/1a6745de000194f54a5c7cec/fryz1.jpg

epiej by Ci było w jaśniejszych tonacjach niz masz teraz:tak:
Dzieki Asiu .Jednak wole chyba poprstu je rosjanic aby byly jasniejsze niz sa teraz;-).Z solarki narazie zrezygnuje.Za to kupilam sobie dzis fajny puder i korektor pod oczy.U kolezanki szczelilam sobie makijaz :tak:
No ta często są kłutnie między nami ale juz niedługo bo po swietach jedzie do pracy.
A mój Kamil jeszcze spi:szok::szok:
No cos ostatnio nie fajnie ze sie tak co chwile klocicie:-(.No to chyba dobrze ze M wyjezdza;-).
Wczoraj byliśmy w szpitalu, bo mały nie moze stanać na stope, bo mój M go przydeptał:sorry2: ale jest ok pewnie jakis krwiaczek mu sie tylko zrobił. Dobra to spadam. do później moje drogie;-)
Biedny.Oby szybko przestalo go bolec.
wszystkiego najlepszego w dniu urodzin dla naszej kochanej Madziulinataszy zdrówka super pracy udanego sezonu super figury grzecznych dzieciaków chłopa na codzień miluśkiego:happy2:
Malinka z rodzinką
Ania wyglądasz bosko :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Lunka co ty tak wstajesz skoro świt:szok::szok::szok::szok:
Dorota nowe życie nowa ty nowy świat....popieram:tak:
Agnes moja Julka tak czytała jak OLIWKA super okres w życiu dziecka :tak:
MH witaj w klubie niewyspanych mamusiek :cool2:
Anabubka aleś ty pracuś :szok::-D:-D
Medea ja też poproszę o propozycję fryzury dla mnie :tak:ja mam długie za łpatki roste dość gęste włosy są jednej długości :tak:nie chcę krótkich włosów :no:ale korci mnie grzywka bardzo bardzo i może jakiś kolor :sorry2:help mi :-D:-D:-D:-D
U nas noc masakra :-:)-(położyłam się do łóżka o 21.30 chłop mnie zbałamucił poszliśmy pod prysznic kładziemy się do łóżka pobudka Antka płacz wręcz krzyk uspokoiłam go zasnął nie minęło 15 minut Adam przyszedł boli gardło ...psiknełam tantum werde przytuliłam poszedł do siebie ...wyłączyłam tv przytuliłam się do Pietruszki pobudka Antek potem Adam Antek Adam Antek Adam Antek..............i tak do 5 bo od 5 jesteśmy na nogach...........Antek miał gorączkę 37.9 zwymiotował i mu przeszło tzn nie ma gorączki ale marudny ....Julka została w domku ....Antek śpi mi na kolanach Adam leży u siebie a właściwie drzemie...........kiedy się u mnie te choróbska skończą.........??????????????
A przypomniało mi się....Wiki zdrówka dla dzieci i rozumu dla chłopa :sorry2:
Dolanczam sie do zyczen ;-):tak:.Malinka wspolczuje kochana nocki:-(.

hej hej hej !!!

Ptaszek śpiewa, słonko swieci , bawia się dookoła dzieci, hihihi.
No przesada, jeszcze śpią, hehe

Ostatnia edycja:
ale on miał słabość do mojej Julki i do jej 100 pytań do...i tego czy może się doktor myli to dziewczynka???bo przecież i tak nie wyraźny ten obraz a ten dzidziuś to jak ufoludek wygląda a ona chce siostrę.....:-D:-D:-D:-D
Nie mogę, drugiej takiej nie znajdzie nikt!

Wyobraźcie sobie, że idąc z panienkami do przedszkola, odkryłam między blokami, jeszcze jedno :-D:-D:-D którego nie wiedzieć czemu nie znalazłam w necie wcześniej :confused: No więc zmieniłam swój typ bo to jest o wiele bliżej :tak:I ponoć przyjmują wszystkie dzieci :tak: Ale to się okaże :dry:Wiec jutro jeszcze raz wycieczka :sorry2:
Ja tez oststnio odkryłem jescze jedno przedszkole całkiem niedaleko w ogóle nie było go w necie. Kujawskie dzieci. Znajomy polecił nam ich przedszkol, ale najbliższe wg netu to na końcu rąbina, więc tak troszkę na m smutno byo, a tu prosze, pare bloków dalej. No to mam już 2 blisko dość. Do któregoś musi się dostać bo załamka, hehe

widze że ktos tu nie ma spania.;-)

ja od samego rana na pełnych obrotach,pranie sprzatanie gotowanie!!nareszcie sie zabrałam za te moje okna(az miło popatrzec jak sie błyszcza do słoneczka)jeszcze mi zostało poprasowac zasłony i powiesic,ale z tym to poczekam na mojego M jak z pracy wruci.
zastanawiam sie czy dobrze zrobiłam ze sie wziełam za mycie okien mam cholerny katara gardło pobolewa i chyba mi ucho zawiało bo mnie cos zaczyna bolec.a szkoda gadac nadaje sie juz do wymiany!!!!!!:-:)no:
martwie sie o te moje blizniaki dalej kaszla, nie mam pojecia czy te zastrzyki pomagaja.:-(
Kochana, spania to ja dziś nie maiłąm. Mał wyjątkowo w nocy wylądowała u nas i normalnie mnie zrzucali , wręcz skopywali z wyrka. No ja nie wiem, łóżko takie due, a ja z tyłkiem wywieszonym na zewnątrz. Jakbym sie dzieck anie trzymała to na podłodze bym spała, :-D:-D:-D:-D
Oj biedna Ty, może powinas była sobie darować, do swiąt jeszcze troszkę czasu, okna zdąży sie zrobić.

Iwcik dzisiaj to usg, tak? Trzymam kciukasy

dla mnie rewelacja:tak:

jak nachodzi na buzie fryzura to zawsze wyszczupla:tak: ale Ty masz chyba duzo krótsze?
chcialabys zapuscic do takich?:-)

dziewczyny, ktora ma rozmiar buta 37?
kupiłam sobie buty- rozmiar 36- ale są na mnie za duże:baffled::baffled::baffled:

nówki:-p 46 zł + wysyłka (z paragonem):-p
fotki:

10oij3s.jpg
Chciałabym zapuścić, ale chyba jednak nie teraz na wiosnę, tylko na przyszła zimę zacznę, jak czapki wejdą w ruch, bo to odrastanie to katorga dla mnei. Tak sie juz przyzwyczaiłam do krótkich, do gołego karku, a jak coś mi leży, to stoi, hehe .
No i byłam wczoraj u tego fryzjera, i zrobiłam zupełnie nie tak jak chciałam, ale jestem zadowolona. Piotr otworzył drzwi i szczęka mi spadła, pięknie kochanie, na prawdę-ile kasy zostawiłąś???, hihihi
A tą fryzuke sobie zatrzymam na kompie i cos takiego sobie zrobię...
A buty kurde, no przesliczne, tylko, że ja przez te moje kolana nie mogę takich wysokich. KIedyś tylko takie nosiłam, aż mi isę teskno zrobiło...

A gadałąm o szyjce z nią. Powiedziała, że jak mi zakładała szew to szyjka była tak miękka, że aż rozlazła i nie donosiłabym na bank:no: ale teraz ma być ok i szew ładnie trzyma i mam żyć normalnie robic wszytko co chce oprócz sexu:baffled::baffled:
Dobre wieści ciążowe-super. Tylko wiesz, jak Ci tak powiedzieli, to nie po to, żebys przeginałą, TAK???hehe

i jakby to on miałby tam byc w brzuszku to tez nie chcałby zeby go ktos po głowie tykał ...hehehe...
A moj w ciązy strasznie panikował. Na początku jeszcze luz, ale później namóić go do seksu , łooo matko, mega wyzwanie. A ja libido miała m wysokie w ciąży, no ale cóż. I on włąśnie sobie ubzdurał, że do dziecka pukac nie bedzie:-D:-D:-D

Teraz patrzę a noga jak balon w kostce.:baffled::baffled::baffled: Cholercia , nie boli bardzo , tylko jak zginam:dry: . Na noc przyłożę mydłem i octem ( babciny sposób) a rano powinno być git.:tak::dry::dry::dry:
no i jak noga, dało się uratować, czy będzi eamputacja?? A tak poważnie, jak mamsz ubezpieczenie to nie wiem dlaczego ni epoleciałaś na pogotowie. Jeśli zwichnięta, to kasa jak znalazł...
Oczywiscie nie życzę Ci tego, broń Boże.
:-)tzn zwichnięcia C nie życzę:-)

W domu jedzenie.Pozniej zas przyszla inna koezanka.I farbowalysmy mi wlosy na Blond ale ze ja mam ciemniejsze to mialy wyjsc ciemny blon ale dupa po farbowaniu kolor wogole nie jest inny.Wygladam tak samo jak przed.Zla jestem.Jutro rosjasniaczem chyba potraktujemy te wlosy .
Wypilam dzis drineczka i adwokata teraz pije.Chyba sie upije :-).
Upij się upij się. A czym farbowałaś ? Tzn jaką farbą, bo że farbą i nie plakatówką to się domyślamhihihi

Szkoda...

Nikogo nie ma.Ja wypilam juz pol flaszki adwokata.Kolezanka pije piwa i normalnie obie jestesmy juz troche narabane .Lece sie posmiac:-D.
no i się upiła babolina, hehehehehe
No i dobrze, też bym chciała, hehehhe

A ja wczoraj w domu po 21 byłam i to wracałam taksówką, bo ciotka mnie nastraszyła, że w parku obok tego przystanku ostatnio babke zgwałcili i zmaltretowali:szok::szok::szok::szok:. Zaraz odechciało mi isę jazdy i przystanku. Zwłaszcza, że nei wiedziałąm o której jakis jedzie...

Z fryzu jestem zadowolona, choć jak mówiłam, no nie to co planowałam. Pokazałam babce sugestie Medeuski i jej sie tez bardzo podobały, ale koniec końców wybrałam swoją starą ( nową ) fryzurę . KOlor. POkazałam jej ten kolorek co radziłaś , a ona pyta, a pani co chce? No to jej mówię, że mi tak strasznie tęskno do blond, ale wszyscy mówią, że w brązie mi lepiej, i sama nie iwem, no i zrobiła mi to co mam.
Słuchajcie zrobie fotkę i pokaże, ale ostrzegam, robie telefonem, a aon jakoś dziwnie buzie zniekształca, no nie ja na zdjęciach. Dlatego wczoraj jak dla Medeuski robiłam to wysłałąm na priv, b nie dość, ze nie umalowana to jeszcze taka jakbym była na buzi napuchnieta. No ale aparatu już nie mam u sieie, więc tylko tak c oś pokażę.

Mął abyła wczoraj mega grzeczna. Ciotka poszła ze mną, a Witusia została z kuzynką. Trochę długo to trwało i zbliżała sie godzina spania i już tak sobie po cichu mnie wołała, ale nie płakała i nie wariowała, ani razu nie popusciła, tylko nic jesc nie chciała.
A najepsze, wczorak idziemy na autobus, ta sie wlecze, no bo piesek, kotek, ptaszek, auto ( w sumie to sie jej nie dziwie, tylko z esie spieszyłam ) no i jak stałyśy na przejsciu to nam autobus przedz nosem przejechał, ech... przez cały park lecieć na inny autobus ( bo tu za 1,5 h) , kawał drogi, ta szura po tym piachu bo jeszcze od posypwania śniegu został, ja czarne spodnie-pieknie wyglądałam. I znów na m uciekła sprzed nosa, ale kolejny za niedługo. Koniec koncow w mątwach byłyśmy o 17.30 dopiero:baffled:

No to się popisałam, hehe, idę wstawić na drugą herbatkę

heheh to żadna tutaj nie chodzi w obcasach?:-D
a ja ciągle w takich szpilach chodze:zawstydzona/y::zawstydzona/y::-):-)
ja nie umie na plaskim bo mnie od razu łydki bola:sorry2::sorry2:

justa wspolczuje...

ja ide dziś do gina... musze potem po babcie zadzwonic zeby do Maksa przyszła...

tylko zastanawiam sie o której iśc, co by za długow kolejce nie stać:-D

Ostatnia edycja:
tylko zastanawiam sie o której iśc, co by za długow kolejce nie stać:-D
jak rosyjska ruletka...

A zapomniałąm wam powiedzieć, bede dziś tapetować, hehe.
tylko kawałek, bo mała obdarła mi kawał tapety i patrzec na tą dziurę nie mogę. Znalazłam przy wiosennych pożądkach pas tej tapety, niestety, za wąski o 1cm! więc będę kombinowała, ale i tak bedzie lepiej wygladało

Ostatnia edycja:
reklama
No i witam w ten piękniaśny i słoneczny poranek:-):-):-)
Najchętniej to przesiedziałabym na zewnatrz cały dzień:tak:
dorotka no to imprezujesz:nerd:
Lunka jaka piękna ściana:baffled::baffled::baffled: no córcia ma zmysł artystyczny:-D:-D:-D
no i fotkę dawaj!!!!!
Dziewczyny ale mnie sprowadzacie do pionu no:sorry2: Wiem, wiem i tak oszczędzam się bo przecież druga dzidzia tam sobie fika i mój zas***any obowiazek ja donosić:tak::tak: nie ma innej opcji;-)
Medea no wiesz.....serio....rispekt jak to mówią:nerd: ja w takich butach chodziłam za czasów liceum a teraz mam podobne szpice to wyglądam w nich jak kaleka. Stawiam na wygode i szybkie przemieszczanie się bez odparzeń na stopach:-D:-D

Do góry