reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

My juz po imprezce:tak::tak::tak:nie bylo najgorzej:-);-)klaudunia cieszyla sie jak szalona jak spiewalismy Jej " sto lat":tak::tak::tak:
Goscie do Klaudii przyjada w poniedzialek bo my jedziemy jutro z dzieciakami do fantasy parku:tak::tak::tak:
Jestem jakas zmeczona,w sumei nie spie od 7 a w nocy tez raczej nei za bardzo spalam hehe,a do tego tak wczoraj nagrzalam ze nie szlo wytrzymac z goraca:no::no::no:
Dzisiaj wlacze ogrzewanie na krocej

IWCIK
Torcik superowy

reklama
dowikla no no no stringulce ochszczone (wiecie że zgłupiałam z pisownią:szok:) muszą być;-) Super, że imprezka udana,ajutro też apowiada się super dzień! no i tak trzymać! Na kłótnie nie ma czasu:-D:-D
wiecie co miałąmdzis naobiadek??? Pierś z indykaw sosiez owoców suszonych! Nowość u mnie ale wyszło no ...delicje!!! i szybko się robi !dogodziłam sobie :)

no to napisze indyka w suszonych owocach:biggrin2: (przepis na dwa kotlety)
marynata:
pół płaskiej łyżeczki curry
łyżka płaska miodu lejacego
dwie łyżki oliwy lub oleju rzepakowego
1 łyżeczka sosu sojowego
dwa średnie ząbki czosnku
sól, pieprz (większa szczypta)
Czosnek wyciskamy i mieszamy z resztą. Piersi indyka rozkrajamy i tłuczemy dość cienko ( no ok. 0.5 cm). cycki tarzamy w zalewie porządnie i do lodówy na min. 2h. W tym czasie pokroimy sobie 5-6 moreli suszonych i tyle samo śliwek suszonych w kosteczkę.Potem na dobrze rozgrzanej oliwie (ok 1 łyżki) smażymy z obu stron tylko do ścięcia i zarumienienia. Wrzucamy owoce,podlewamy wodą żeby z owoców zrobił się sosik a kotlety nie spaliły się. Ok 1/3 szkl. to dusimy pod przykryciem aż owoce nam zmiękną i zrobi się sosik :biggrin2: gotowe:biggrin2:
do tego dobrze smakuje ryż:biggrin2:
cos takiego! trochę się spiałam, że robi się szybko:tak::tak: i jest smaczne....takie na słodko....mniam:tak:

elloooo

na poczatku chce sie usprawiedliwic:zawstydzona/y: lenistwo nie zna ggranic
Dzownilam do siostry i mi streszcila dzieje na bb
Odrazu pisze ze @ mi sie spoznia dwa dni wiec to jeszcze nicczego nie wrozy:-D:-D
Oczywiscie dzisiejszy dzien przeczytam i wroce z cytatami

dzis bylam na 11 na kawulcu u kolezanki, potem do domku wciagnac obiadek i na zkupy.
Pochwale sie ze kupilam dla Laury DVD do auta:tak:
PO zakupkach do domku i przygotowanie jedzonka dla meza.Zrobilam tortelini z brokulami i pieczarkami, zapieklam serem i bylo pycha.
Jestesmy po rodzinnej kapieli.maz z Lali w lozku a ja korzystam z wolnego czasu

Witam piatkowo :-).

Oliwka ostatnio nauczyla sie kilka nowych slow :-).
AUTO-ATA lub ATO :-)
Oko to Oko I umie pokazywac oczko
CZESC -TES :-),wie ze podaje sie raczka czesc :-)
Jak robi krowka ???MOOOOOO :-).
Umnie jeszcze pieska i konika :-)
MAMA,TATA,BABA
TAK to TA
Umie jeszcze powiedziec PAPU :-).
AM to jak chce jesc lub pic .
No chcialam sie pochwalic.

Aha jeszcze kurka-KO KO jeszcze jej czasem wyjdzie :-).
Do jakis 2 tygoodni temu Oliwka umiala tylko mama i tata
.
wielkie gratulacje dla Oliwci teraz to juz sie rozgada na dobre:tak:
hejka
stesknilam sie za Wami a nie bylo mnie 2 dni...
...

STO LAT DLA WOJTUSIA NA TE 11 LAT - MALY MEZCZYZNA CI ROSNIE :-D:-D:-D
kochana potem bedziesz miala mniej na glowie to wiecej cie bedzie na bb
Dolaczam sie do zyczonek
Hej laseczki piątkowo :happy2:
za oknem słonko przymglone na termometrze +6 wiosna nadchodzi wielkimi krokami jupiiiiiiiii:-D:-D:-D:-D:-D
????
u mnie to juz na maxa wiosennie do 18st:-)
Pati to już za 2 dni macie chrzciny:szok::szok::szok:kobieto kiedy ty na to wszystko masz czas chęci siły................
słuchajcie Julka miała do szkoły przynieś na dziś jakieś gałązki najlepiej bazie kotki ..ale obszukałyśmy wczoraj okolice i nie ma tu koło nas:sorry2: no ale na podwórku rośnie duży krzew bukszpanu :tak:a że mają robić palmy to się to nadaje no i wczoraj wieczorkiem urwałam 4 duże gałazki co by rano nie zapomnieć:tak:Julka rano ubiera sie do szkoły patrzy na to i pyta...mama co to??? ja no gałązki dla ciebie do szkoły...Julka ale to nie bazie kotki.....ja no jak widac nie......Julka a co to jest ????Piotrek jULKA TY SIĘ POSPIESZ TO JEST BUKSZPAN DO PALMY MOŻE BYĆ....Julka -wiesz co Piotr Bogiem to ty sobie możesz w casto szpanować ja mam mieć bazie kotki!!!!!!!!:-D:-D:-D:-D:-D:-Dsłuchajcie staliśmy w korytarzu i wyliśmy z niej :-D:-D:-D:-D:-Dprosty tok rozumowania bukszpan =szpanowanie Bogiem:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Antocha spi wy gdzies poza bb chyba by sie tzreba za robotę zabrać co???????????ale nie chce mi sie wcale :no::no::no::no:laski wracać na bb:-)
uwielbiam Julcie :-D
Hej babole -WRÓCIŁAM wczoraj wieczorem odebrałam kompa za jedyne 140 zł. jak cichutko chodzi....okazało sie ,ze to dlatego ,ze czyszczony nie był prawie dwa lata i kurzem zarosł cały środek ,wszystkie kabelki:tak:nie wystarczy gadać o przedmuchaniu kompa ,trzeba to czasem robić:-Dale najgorsze jest to ,ze zgubiliłam płytkę od głośników ,no nie mogę jej znależć psia mać i póki co mamy głuchy komputer:rofl2::baffled:

Wiosna nadchodzi Ksawka nawet póściłam na podwórko ,bo cieplutko ,to co ma sie kisic w domu
Klaudia dzis ma wolny piatek,bo dziś szukają wiosny po okolicy,bajka ,
póżniej zabiore Ksawka na rowersłyszałam ,ze do jazdy na rowerze potrzebne sa pracujace jednocześnie 2 pólkule mózgu i ,że dzieci majace problem z wymowa powinny jak najwiecej jeżdzić,bo do prawidłowej wymowy tak samo sa 2 wspólgrajace potrzebne.

Tak sie cieszę ,bo jeszcze rzut beretem i zaczniemy na tenisa cjhodzić i biegać.Niech żyje wiosna:-D
A propo migdałków to moja Klaudia ma wyciety trzeci migdał w wieku 5 lat,a od zerówki przestała notorycznie chorować choruje ok.3 razy w roku,czyli standart myśle ,:tak:Jako mała dziewczynka chorowała bardzo duzo .Ksawierek ma 3 migdał ,potrzeby wycinania nie było i nie będzie .

No ,fajnie ,fajnie ,ja jestem nikogo nie ma:shocked2:
witamy witamy wszystkie sie ciesza z wiosny a Ty widze ze juz masz plany jak wykorzystac te pogode, super\!
buuuuuuuuuu

m mi w niedziele znow wybywa :-:)-:)-:)-:)-(
i znow sama do swiat :no::no::no::no:
o mam pomysla czarka zamiast na spacer o na balkon wezme a ja przy okazji sobie balkon ogarne :tak::tak::tak::tak::tak:
swieta tuz tuz wiec nie ma sie co zdreczac, czas szybko minie;-)
Kernuś nie mniejszy móżdżek tylko my nie myslimy tak prosto jak dzieciaki dla nich szystko jest prostsze:tak:poczekaj nie raz cię tok rozumowania Michałka zaskoczy :-D:-D:-D:-D:-D:-D
małe móżdżki to maja w przewadze duzi faceci :-p:-p:-p:-p:-p:-p
i dobrze że swojemu dogadałaś i ja bym mu dziś zadała pytanie właśnie czy pamięta ze jestes w ciąży??czy zdaje sobie sprawę z tego że masz ryzyko wcześniejszego porodu???czy mysli o tobie o was o fasolce???czy ty masz bogate zycie towarzyskie????czy nie wiedział że bycie w związku zmienia życie ???czy ma świadomość tego że rodzina to nie zabawa????że życie podporządkowuje się temu co jest a nie temu co by mogło być lub co by było gdyby?????czy ma świadomość tego ze nie jest swoim bratem???? no uszy do góry faceci czasami potrzebują przypominacza :-D:-D:-D:-D
MH ja tez bym chciała zeby pogoda sie nie zmieniała:tak::tak::tak::tak::tak:u nas ciepło słonka brak ale jest +12 i ciepły wiaterek :tak::tak::tak:
wróciłyśmy ze szkoły i z zakupów w biedronce:tak:Julka mi wstydu po drodze trochę zrobiła :baffled:tzn miała racje ale...szło małżeństwo albo para z 2 psami duzymi i psy ganiały ...a gość ciśnienie mi podniósł :wściekła/y:
:-D:-D:-D brawo dla Julki!!
Lunka no ma teksty Julka ma tylko ze mi czasami wstyd że ona prosto w twarz ludziom mówi co myśli:eek:ona jak ktos z nas nie umyje zębów to tez od rzu mówi np hej mama idziesz myć zęby??no bo wiesz nie ładnie pachnie z buzi jak mówisz co by nie owiedzieć że śmierdzi:eek::eek::eek::eek:i mówię jej że Julka czasami nie warto ludziom mówić tak wszystkiego prosto w twarz bo komuś może byc przykro...a ona ale ja nikomu nie ubliżam ja nie mówią tego złośliwie ja poprostu mówię prawdę :baffled:i dyskutuj tu z taką :eek:
Dorota i ciebie dopadł wir wiosennych porządków :-D:-D:-D:-D:-D
A tak wogóle gdzie jest Anka???? bo ja czytałam wczoraj jej posta i ze to czas na @.....no i nie wim jak to rozumieć????że niby co @ się spóźnia???że niby fasolka ?????no bom ciekawa jest:baffled:
Julka jest prawdomowna i wali prosto z mostu co bedzie owijala w bawelne:-D
jestem jestem tylko pogoda extra i w domku mnie nie ma
@ sie spoznia moze fasolka bedzie:sorry2:
:no::

No wlasnie gdzie ANKA sie podziewa:confused:

No to sie witam:-)Chcialam wykorzystac okazje poki M poszedl z mlodym do sklepu ale juz wrocili:szok::szok::szok:Do poludnia bylismy na duzych zakupkach i w sumei niedawno wrocilismy:tak::tak::tak:Zanim sie rozpakowalam i polozylam dziewczynki to minela jakas godzinka:szok::tak:
Mlodzi jak zobaczyli rano M to sie cieszyli no ale chyba bardziej czekali na prezenty niz na M hehe:tak::tak::tak:Dostali pelno ciuszkow i zabawek,a ja juz nie mam gdzie tego chowac:szok::no:Ja dostalam tez ciuchy i 5 par mega sexi stringow-z tym ze to chyba bardziej prezent dla M niz dla mnie;-):-D:-p
Teraz pozeram jabluszko i czekam na pizze[/B]
jestem jestem
Fajnie ze zauwazylyscie ze mnie nie bylo:-)
Dzieci jak dzieci prezenty to posdtawa a mamusi jaki fajny prezent dostala woow:happy2::happy2:
A moje pranie skonczylo sie pare godzin temu bo wstawilam je rano i do teraz lezy w pralce:szok::szok::szok:
ja tez mam ten prob;lem:baffled:
DZIEWCZYNY JUŻ JESTEM !!!!!!!!!!!!!

juz mam neta ale się stęskniłam za wami ogromniaście :tak::tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

nie jestem w stanie tego nadrobić.kto mi streści po krótce co u was sie działo w tym czasie.

Ale się cieszę że już amm neta i będę mogła tu do Was wpadać :-):-):-):-):-):-):-):-)
witamy ponownie, fajnie ze juz jestes
czesc dziewczyny
ja dopeiro teraz i pewnie zadnej juz nie ma,ale trudno
...

ale chyba wiem skad ta trauma:zawstydzona/y:
przy ostatniej odwilzy jak ze szwagierka koplaysmu rowy na drodze to mala lazila ze mna
niedaleko babaka zakopala sie autem i poszlsymy jej pomoc,mala ze mna
stanela za autem wiec ja wyciagnelam z blota i nie zauwazylam ze nie ma jenego kalosza:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
patrze ze stoi i placze i dopeiro po dluzszej chwili zobaczylam ze jedna noga stoi w blocie bez kalosza:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-:)-(
a daletgo ze kalosz brazowy jak i bloto
normalnie wstyd :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i teraz dziecko sie boi blota:baffled::baffled::baffled:

to teraz ide poczytac coscie naskrobaly przez caly dzien
mam nadzieje ze szybko zapomni o wydazreniu z blotkiem i nie bedzie dla niej koszmarem bo ogolnie to dzieci kochaja babrac sie w blotku:tak:

No ja tez dziewczyny ide spac zycze miłego weekendu

No i gadałam zsiostra jest oki tylko korzysta z pogody i nie ma jej prawie wcale w domu , a @ma dostać jutro bo gadalam z nią przez tel z godzine bo robiłam jej streszczenie z dwóch dni z BB :)bo biedna nie ma czasu czytać :)
A Laura jej dzisiaj wymiotowała i kolacji tak nie chciała jesc no i teraz pilnuje bo o 21 poszła spac , mówiła ze u nich grypa żołądkowa panuje a przez dwa dni były na placu zabaw to moze zalapała......

Oki tyle dobranoc , jutro zajrze :)
dzieki siostra za zostawienie infa:tak:
hej
U mnie nieciekawie, coś z żołądkiem mi się porobiło i mam taka biegunkę(jeśli to wogóle można biegunką nazwać) nawet nie da sie tego powstrzymać.. wylatuje mimowolnie:zawstydzona/y: taki śluz normalnie:szok: wczoraj wieczorem się zaczęło....

modle sie, żeby to nie bylo rota, bo jak Maksa zaraże.... tfu tfu tfu:baffled:

Agnes fajnie że jesteś
upssss mam nadzieje ze to nie wirus:baffled:
hejka z rana :-)

u mnie ma być mega cieplutko dzis i tak się zapowiada,słoneczko od rana świeci godz 7.00 a na termometrze było już +10C :-):-):-):-) taką pogode to ja lubie i tak ma zostać :tak::tak::tak::tak::tak:

tylko w taka pogodę to się w pracy nie chce siedzieć :no::no::no::no::no::no:

zapomniałam Wam sie pochwalić Oliwke zapisaliśmy na zajęcia do domu kultury,bedzie to dla niej takie przygotowanie do przedszkola tak myślę.

chodzi z tatusiem bo ja niestety w pracy :tak::tak::tak:
chodzi w poniedziałki i w czwartki.w czwartek była pierwszy raz,na poczatku sie wstydziła,nie schodziła M z klan ale później się rozkręciła,nawet zaczęła się popisywac i zaczęła Pani pkazywac że umie robic fikołki :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Pani powiedziała: no mamy akrobatke w grupie :tak::tak::tak::tak::tak:

w poniedziałki jest rytmika więc myślę ze jej sie spodobaja te zajęcia :tak::tak::tak::tak::tak:

ale jak sie jej pytam czy chce iśc na zajęcia w poniedziałek to woła że tak że chce do dzieci więc się cieszę ze jej sie podoba :tak::tak::tak::tak::tak:

a jutro idziemy z moja koleżanka i naszymi szkrabami do domu kultury na przedstawienie,Oliwka idzie na coś takiego pierwszy raz ,cos w stylu teatrzyku więc zobaczymy zy jej się spodoba.

no powoli zbieram wszystkie dokumenty do przedszkola,zaczynam jużmieć stresa,rekrutacja zaczyna sie w tym roku późno we Wrocku bo od 19.04.
mam nadzieję ze się dostanie :tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka zrobiła się ostatnio taka wygadana że szok,umie już tyle piosenek,wierszyków,ostatnio nauczyła się modlić,Aniele Boży :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak: i z chęcia to robi :tak::tak::tak::tak::tak:

no a z tych minusów to Oliwka jest strasznie niegrzeczna ostatnio,wczoraj jak byliśmy na zakupach to wleciała do komisu bo jest akurat koło warzywników u nas bo robiliśmy zakupy i tam wleciała zabrała lalke i uciekła ze sklepu,normalnie tak ją skrzyczałam że szok,tak mi było głupio że szok :tak::tak::tak::tak::tak:

nie niew co się z nia ostatnio dzieje,nie sucha się ,robi na przekór a w dodatku nie chce mnie puszcac do pracy od paru dni,wczesniej nie było takiego problemu a teraz co dzień rano jest mega histeria i ja też w stresie lecę do pracy :no::no::no::no::no::no::no::no:

ja juz po śniadanku,trzeba się zaczynać szykoać do pracy :tak::tak::tak::tak:

miłej soboty i przede wszytkim słonecznej :-):-):-)
Oliwka madra dziewczynka:tak: szybko sie uczy i fajnie:-)
Co do zchowania i odstawiania histeri to mysle ze to bunt:dry:
Czesc dziewczyny!

Przypominam tylko, ze zyje! Czasem was podczytuje, ale na pisanie czasu brak :zawstydzona/y:

Zuzia rosnie i rosnie - cale dnie spedza przy cycku :-D Za to nocki pieknie przesypia - budzi sie raz na karmienie, a dzis przespala cala noc - polozylam ja o 21.00, a wstala o 5.30 :szok: Ale biedna była tak głodna, ze szok :szok:
Piotrus nadal zakochany w siostrze i pomaga kiedy tylko moze, ale jest tez troche zazdrosny. Zlosci sie czesciej niz do tej pory, marudzi no i nadal mamy problem z jedzeniem. Nie dosc ze w ogole ciezko mu cos wcisnac to nie chce sam jesc tylko trzeba go karmic :sorry2: Staram sie poswiecac mu kazda wolna chwile, w zwiazku z czym nie mam czasu na BB :-(

Słysze ze Zuzia sie budzi! Musze zmykac!

Buziaki!!! :happy2::happy2::happy2::happy2:
fajnie ze wpadlas i zostawilas info:-)
Witam
Ja tylko na chwilke bo chyba niedlugo wychodzimy:tak::tak::tak:Ja niedawno wrocilam bo o 8 jechalam na zakupy z siorami-kupowalam slodkie,prezent dla Klaudunii(kupilam Jej taki super welurkowy dresik w h&m i troszke duperelkow) i takie tam pierdy;-):-)
Po poludniu idziemy do tesciowej bo wczoraj miala urodziny ,wiec mamy imprezke dwa w jedny;-):-):-):-)

AS,MADZIULKA
Wszystkiego najlepszego dla Waszych Klaudii:tak::tak::tak:Zdrowka,szczescia,super ocen w szkole i spelnienia marzen:tak::tak::tak:

AGNES
Fajnie ze jestes:tak::tak::tak:

DOROTKA
M 23 wieczorem leci z powrotem:tak:

Wczoraj sie wkoncu zmobilizowalam i zamowilam dziewczynkom wozki na allegro i wzielam Im jeszcze ta lodziarnie tak reklamowana przez ANKE:tak::tak::tak:
Dzisiaj dokupilam jeszcze reszte prezentu dla chrzesniaka na roczek:tak::tak::tak:
woow ale zakupow narobilas extra!! Lody napewno sie spodobaja:tak:
Dowikluś no to poszalałaś z zakupami:tak::tak: ehh też bym tak chciała:cool2::cool2:
Dorotka kurcze wiesz....M pojechał do sklepu i przywiózł mi bukiecik kwiatków..powiedział przperaszam za wybryk, za to za tamto i wsio. Ja mu powiedziałam co mnie boli, jak to od mojej strony wyglądało, że zostawił mnie bez żarcia, że nie potrafił się bawić z małym bo go kopnął zamiast połaskotać, że to i tamto! Że jak umawiamy sie że on będzie robił zakupy, to niech się wywyiazuje, a jak nie moze to ***** nie ma telefonów??? Że wczoraj ledwo szłam ze sklepu i musiałam ojca prosić żeby mnie dowiózł. A on do mnie, dlaczego nie poprosiłam ojca żeby mizakupy zrobił:baffled: no to w tym wszsytkim było najważniejsze:baffled: oczywiściepowiedział, że już niebędzie, ja jemu że mu nie wierze i po rozmowie:dry: a okazało się,że to były urodziny kolegi i se flaszeczke obalili. Bo jak wszyscy pili to on musiał:sorry2: a teraz poszedł se szorować autko i w dupie ma wszsytko:sorry2: No i wg. niego sprawa jest załątwiona:-(
Dorotka no a jak ze smokiem??? Po sprawie????? a na głowę zrób sobie okłąd:tak:połóż się i przejdzie! Albo pomasuj skronie:tak:
brak slow jesli chodzi o meza:baffled:
Witam i ja

tylko na chwilke zagladam do was bo za chwlike maja przyjsc goscie ,

od rana latalam po zakupach , szybko sałatke zrobiłam sledzie po grecku to poszłam na łatwizne i kupiłam gotowce :-D:-D:-Dno i jakies słodycze dla dzieci i chipsy , orzeszki itp. no i na szybko konczylam strojenie torta , ale mnie mąż przyłapal na strojeniu no i po niespodziance ale i tak sie bardzo ucieszył zerobiłam torta:-):-):-):-)

A ja własnie wcinam orzeszki i mnie przymulilo:confused:chyba nie dla mnie lepszy winogron:-)

A to torcik , nie jestem tam specjalistka ale sie pochwale:-):-):-):-):-)
piekny torcik
Moze zostan przy winogronie
My dzis melona wcinalismy
Nie mam humorku.To juz koniec z G :-(.Ale tutaj o tym pisac nie bede :-(
:-:)-:)-(
kurde jesteśmy partnerami do cholery i powinnismy o sobie myśleć nawzajem.QUOTE]

swiete slowa!

uffff nadrobiam czesc postow

witam nocnie
jak p ma noce to ja mam kupe roboty i brak czasu na nude
dzis sobie dluzej polezalam,bo psac to tak sobie
dziewczyny wstaly przed 8 nie wiem po co:szok::szok::szok:
ale tak jeszcze ponad godz kimlaam jednymm okiem:-D
dawno takiego balagannu jak dzis nie mialam:no::no::no::no::no:
zanim sie ze wszystkim ogarnelam zrobila sie prawie 15
wyszlam z dziewczynami na dwor zeby zrobic melioracje drogi i pozniej po 16 poszlam do mamy z dziewczynami
przywizol nas szwgier po 20
p w pracy

dzis prze caly dzien bylo super!16stopni w cieniu,gorzej ze sloncem,ale bylo fajnie
wial wiaterek ale taki cieplutki:tak::tak::tak::tak:
niestety ook 17 zaczelo padac,z przerwami i nieulewnie ale padalo

No ja tez dziewczyny ide spac zycze miłego weekendu

No i gadałam zsiostra jest oki tylko korzysta z pogody i nie ma jej prawie wcale w domu , a @ma dostać jutro bo gadalam z nią przez tel z godzine bo robiłam jej streszczenie z dwóch dni z BB :)bo biedna nie ma czasu czytać :)
A Laura jej dzisiaj wymiotowała i kolacji tak nie chciała jesc no i teraz pilnuje bo o 21 poszła spac , mówiła ze u nich grypa żołądkowa panuje a przez dwa dni były na placu zabaw to moze zalapała......

Oki tyle dobranoc , jutro zajrze :)

zdrowka dla Lali
u ans tez panuje
mam nadzieje ze juz za nami

K A dzisiaj teściowa do mnie wpada, to może sobie ona przelecę :-)

ONĄ sobie przelecialas?????????:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p:-p:-p

hej
U mnie nieciekawie, coś z żołądkiem mi się porobiło i mam taka biegunkę(jeśli to wogóle można biegunką nazwać) nawet nie da sie tego powstrzymać.. wylatuje mimowolnie:zawstydzona/y: taki śluz normalnie:szok: wczoraj wieczorem się zaczęło....

modle sie, żeby to nie bylo rota, bo jak Maksa zaraże.... tfu tfu tfu:baffled:

Agnes fajnie że jesteś

widac ten sam wirus na bb
zdrowka

he
chodzi z tatusiem bo ja niestety w pracy :tak::tak::tak:
chodzi w poniedziałki i w czwartki.w czwartek była pierwszy raz,na poczatku sie wstydziła,nie schodziła M z klan ale później się rozkręciła,nawet zaczęła się popisywac i zaczęła Pani pkazywac że umie robic fikołki :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
Pani powiedziała: no mamy akrobatke w grupie :tak::tak::tak::tak::tak:

w poniedziałki jest rytmika więc myślę ze jej sie spodobaja te zajęcia :tak::tak::tak::tak::tak:

ale jak sie jej pytam czy chce iśc na zajęcia w poniedziałek to woła że tak że chce do dzieci więc się cieszę ze jej sie podoba :tak::tak::tak::tak::tak:

no a z tych minusów to Oliwka jest strasznie niegrzeczna ostatnio,wczoraj jak byliśmy na zakupach to wleciała do komisu bo jest akurat koło warzywników u nas bo robiliśmy zakupy i tam wleciała zabrała lalke i uciekła ze sklepu,normalnie tak ją skrzyczałam że szok,tak mi było głupio że szok :tak::tak::tak::tak::tak:

nie niew co się z nia ostatnio dzieje,nie sucha się ,robi na przekór a w dodatku nie chce mnie puszcac do pracy od paru dni,wczesniej nie było takiego problemu a teraz co dzień rano jest mega histeria i ja też w stresie lecę do pracy :no::no::no::no::no::no::no::no:
)

fajnie ze jestes
widze ze Towja Oliwka to bardzo inteligenta dziewczynka
oj kujon bedzie jak nic:tak::tak::tak::tak::-p:-p:-p:-p:-p
ale nie dziw sie ze jest niegrzeczna
w ten spsob manifestuje swoja tesknote do Ciebie i to zebys zwracala na nia uwage
ale nie daj sie

Czesc dziewczyny!

Przypominam tylko, ze zyje! Czasem was podczytuje, ale na pisanie czasu brak :zawstydzona/y:

Zuzia rosnie i rosnie - cale dnie spedza przy cycku :-D Za to nocki pieknie przesypia - budzi sie raz na karmienie, a dzis przespala cala noc - polozylam ja o 21.00, a wstala o 5.30 :szok: Ale biedna była tak głodna, ze szok :szok:
Piotrus nadal zakochany w siostrze i pomaga kiedy tylko moze, ale jest tez troche zazdrosny. Zlosci sie czesciej niz do tej pory, marudzi no i nadal mamy problem z jedzeniem. Nie dosc ze w ogole ciezko mu cos wcisnac to nie chce sam jesc tylko trzeba go karmic :sorry2: Staram sie poswiecac mu kazda wolna chwile, w zwiazku z czym nie mam czasu na BB :-(

Słysze ze Zuzia sie budzi! Musze zmykac!

Buziaki!!! :happy2::happy2::happy2::happy2:

fajnie ze sie odezwalas:tak::tak::tak::tak:

W
To sie dzis nabiegalas i naraobilas.Fajnie ze znalazlas buciki dla malej .Choc na chwile masz problem butow z glowy :tak:.Ja tez wczoraj porzadkiw ciuchach Oliwki zrobilam.
Powiedzcie mi czy wy juz kurtki zimowe pozegnaliscie?Ubieracie juz dzieciom wiosenne?I jak z bucikami?Ja Oliwce jeszcze zimowe kozaczki nakladam.
ANABUBKA a do kiedy masz wychowawczy?Jak bys wziela jeszcze do konca wychowawczy to do kiedy by to bylo?Moze serio lepiej wykorzystac go do konca skoro nie wiem co zastaniesz jak wrocisz do pracy:baffled:.

no ja dzis mialam problem jak dziewczyny ubrac
bo niby cieplo ale to w koncu jeszcze amrzec i do tego ten wiatr
ale lazily w wiosennych kurtkach,lzejszych czapkach na glwoei,pod szyja cienkie szaliczki i akurat kalosze bo nokro
ale tak to Paulina w adidasach a mala w trzewikach:tak::tak::tak::tak:
ja juz zimowe kurtki poprane wynioslam na strych
buty co prawda na wszelki wypadek jeszcze w szafce na dole ale mam nadzieje ze nie bedzie trzeba ich wyciagac

a wychowawczy mam jeszcze rok
na pewno do konca pazdeirnika planty a pozniej to sie okaze
zloze dokumenty do przedszkola i do jeseuni mysle sytuacja jakos sie wyklaruje

Ja dostałam@ brzuch mnie boli i przeziebienie męczy w związku z tym nic mi sie nie chce:confused:

mnie wlasnei dogania@:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
jutro bedzie nieciekawei a musze do kosciola na zebranie isc a tak mi sie nie chce......
na szczescie przeziebienie juz mi przktycznie przeszlo:-)

Dowikluś no to poszalałaś z zakupami:tak::tak: ehh też bym tak chciała:cool2::cool2:
Dorotka kurcze wiesz....M pojechał do sklepu i przywiózł mi bukiecik kwiatków..powiedział przperaszam za wybryk, za to za tamto i wsio. Ja mu powiedziałam co mnie boli, jak to od mojej strony wyglądało, że zostawił mnie bez żarcia, że nie potrafił się bawić z małym bo go kopnął zamiast połaskotać, że to i tamto! Że jak umawiamy sie że on będzie robił zakupy, to niech się wywyiazuje, a jak nie moze to ***** nie ma telefonów??? Że wczoraj ledwo szłam ze sklepu i musiałam ojca prosić żeby mnie dowiózł. A on do mnie, dlaczego nie poprosiłam ojca żeby mizakupy zrobił:baffled: no to w tym wszsytkim było najważniejsze:baffled: oczywiściepowiedział, że już niebędzie, ja jemu że mu nie wierze i po rozmowie:dry: a okazało się,że to były urodziny kolegi i se flaszeczke obalili. Bo jak wszyscy pili to on musiał:sorry2: a teraz poszedł se szorować autko i w dupie ma wszsytko:sorry2: No i wg. niego sprawa jest załątwiona:-(
Dorotka no a jak ze smokiem??? Po sprawie????? a na głowę zrób sobie okłąd:tak:połóż się i przejdzie! Albo pomasuj skronie:tak:

ehhhhh
faceci
wspolczuje
moj z regulyjak ma taka "okazje" to dzwoni i mowi ze imieniny czy pepekowe i ze wypiej
i wtedy owszem jestem zla ale juz nie tak
ale oczywiscie sa wyjatki
ale przez pierwszych pare lat malzenstwa byly rozne akcje wiec doksonale Cie rozumiem

no my jesteśmy małżeństwem 2.5 roku jakoś. Ja mam 25lat a mój 29. Wiesz ten sam problem był w Boze narodz. Też się uchlał z rodzinką a ja zostałam z małym. Prziecież mozna było najpierw miedzy sobą uzgodnić że popije i ok. A on udajac trzeźwego robił sceny, wziął całą kase z domu i poszedł po flaszke!:wściekła/y: a ja siedziałąm i ryczałam. NA sylwka o tym gadaliśmy i było ok. Aż do teraz. Myślałam, że cos zrouzmiał. Ja po prostu szczególnie teraz nie mogę sobie pozwolić na stres i wielką niewiadomą wieczorem! Jestem od niego uzależniona i on o tym wie!!A jednak jak gówniarz:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

moj w tym roku 33konczy i dalej jak dzieciak:sorry2:

elloooo

na poczatku chce sie usprawiedliwic:zawstydzona/y: lenistwo nie zna ggranic
Dzownilam do siostry i mi streszcila dzieje na bb
Odrazu pisze ze @ mi sie spoznia dwa dni wiec to jeszcze nicczego nie wrozy:-D:-D
Oczywiscie dzisiejszy dzien przeczytam i wroce z cytatami

u

oj czyzby wrozba Malinki o bejbe sie sprawdzila:-):-):-):-):-)
kiedy tescik?

mam nadzieje ze szybko zapomni o wydazreniu z blotkiem i nie bedzie dla niej koszmarem bo ogolnie to dzieci kochaja babrac sie w blotku:tak:

no i mam postep
jak mowilam fobie trzeba leczyc drastycznie:-D:-D:-D:-D
ja znow dzis lazilam po blocie i mala trcohe skrzeczaa ale pozniej sama zaczela lazic po kaluzach:tak::tak::tak::tak:
jak duze bloto to jeszcze jeczala bo bala sie zeby but nie zostal ale za reke dala rade przejsc po bloccie:-D

reklama
Witam z ranca:-)
M i dziewczynki jeszcze spia wiec ja szybko na BB:tak::tak::tak:Zaraz sobie chwilke pocwicze i zmykam sie kapac i umyc glowe:tak::tak::tak:Pozniej zjemy sniadanko i bedziemy sie szykowali do wyjscia:tak::tak:

Pogoda fajna,ale zachodzi sloneczko:baffled:Oby tylko nie padalo:tak::tak::tak:

ANKA
Doczytalam ze @ sie Tobie spoznia:tak::tak::tak:A wiec trzymam kciuki zeby nie przylazla przez najblizsze 9 miesiecy:tak::tak::tak::tak:

Do góry