dzieki wiem o co juz biega , co prawda ja sama za dobra z polskiego nie bylam heeeeeeeeee ale chciałabym pomóc synowi tak zeby mu nie zaszkodzc bo namieszac w głowie dziecka kazdy umie a dziecko pózniej nie wie co zrobic
reklama
Proszę bardzo.Polecam się na przyszłość.
Ja tak też Klaudię moją uczyłam,ale wtedy takich super pomocy w formie ksiażek nie było(trzeba się było inaczej ratować ;-)) ,a ta czytanka jest naprawdę super,bo kolorowa i krótkie ,ale konkretne teksty ma.
Potem na koniec ksiązki są takie czytanki nawet po stronie do czytania.
Kuba już rok temu dał sobie świetnie radę.
Ja tak też Klaudię moją uczyłam,ale wtedy takich super pomocy w formie ksiażek nie było(trzeba się było inaczej ratować ;-)) ,a ta czytanka jest naprawdę super,bo kolorowa i krótkie ,ale konkretne teksty ma.
Potem na koniec ksiązki są takie czytanki nawet po stronie do czytania.
Kuba już rok temu dał sobie świetnie radę.
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Byla u mnie kolezanka z coreczka o rok starsza od Oliwki i sie fajnie pobawily,my poklachalysmy.Pozniej razem z nia pojechalam zawiesc jej corke do babci a my pojechalysmy do tej Szkoly dla Rodzicow.
Bylo bardzo fajnie,mysle ze dowiem sie roznych ciekawych rzeczy o dziecku,o naszych zachowaniach,o uczuciach,wychowywaniu itp.Jest 10 lekcji wszystkich.
Do domu dotarlam ciut przed 21 .Oliwka spi .Ja sie ukapalam i teraz z kanapeczkami zasiadlam przed kompem.
Bylo bardzo fajnie,mysle ze dowiem sie roznych ciekawych rzeczy o dziecku,o naszych zachowaniach,o uczuciach,wychowywaniu itp.Jest 10 lekcji wszystkich.
Do domu dotarlam ciut przed 21 .Oliwka spi .Ja sie ukapalam i teraz z kanapeczkami zasiadlam przed kompem.
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
helo
dotarlam w koncu
w nocy mala 2 razy wstawala na kupe,ostatnio przed 7,wiec jak Pauline poslalam do szkoly to jeszcze walnelam sie spac i zeby mala pospala
i jak wstalam byla 10
ale sie wsyapalam chociaz
dzionek minal normlanie,zaliczylysmy spacer,pozniej poszlam do mamy i wrocilysmiy przed 21
dziewczyny juz smacznie spia
mnie przeziebienie prawie przeszlo,jeszcze troche kataru ale to zawsze mnie dlugo trzyma
Weronice wrocil apetyt
ide poczytac
dotarlam w koncu
w nocy mala 2 razy wstawala na kupe,ostatnio przed 7,wiec jak Pauline poslalam do szkoly to jeszcze walnelam sie spac i zeby mala pospala
i jak wstalam byla 10
ale sie wsyapalam chociaz
dzionek minal normlanie,zaliczylysmy spacer,pozniej poszlam do mamy i wrocilysmiy przed 21
dziewczyny juz smacznie spia
mnie przeziebienie prawie przeszlo,jeszcze troche kataru ale to zawsze mnie dlugo trzyma
Weronice wrocil apetyt
ide poczytac
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Ja tez Cie podziwiam.Ja chyba nie dalabym sobie rady z 2 takimi malymi dzieciaczkami naraz .kochana-ja to jestem straszny nerwus!(lecze sie na nerwy,biore leki)gdyby nie leczenie to ja bym już dawno u czubków wylądowała!!!
a to prawda blizniaki dają popalic i to ostro,ale są kochani!ich usmiech mnie powala i nie wiadomo jaka bym byla zła,to jak zobacze ich usmiechniete buzki zaraz mi przechodzi!!!!
maja 11 miesięcy
Gratulacje dla Niki.A jeszcze wam nie pisałam, Niki nauczyła się wchodzić do Helenki łóżeczka gorzej ze schodzeniem jej idzie Dobrze, że jest nisko...
Moja Oliwka zaczela mniej wiecej chodzic jak skonczyla 13 miesiecy ale tydzien pozniej trafilysmy juz kolejny raz do szpitala i po szpitalu potrzebowala az miesiac aby zas przypomniec jak sie chodzi.Tak naprawde zaczela chodzic jak miala juz skonczone 14 miesiecy .no wiadomo że na czworakach bezpieczniej-ale moi panowie to juz najwyszy czas aby zaczeli chodzic!!
twoja niunia ma jeszcze czas,ale z tego co ty piszesz to i tak sobie super radzi!!!;-)
wiadomo zawsze lepiej wejsc niż zejsc.
buziaczki dla niuni
Ja obawiam sie ze mozesz zaspac na ta 11 .elloo
Jutro na 11 jestem umowiona wiec z rana nie wlece ale moze w porze obiadu ostatecznie wieczorem
LUNKA wspolczuje ci badania.Najwazniejsze ze masz je juz za soba i teraz czekamy z Toba a wyniki.Bedzie dobrze.
DOWIKLA wiesz jak usniesz na solarce to przynajmniej sie niezle opalisz.
NATALINECZKA dobrze ze zrezygnowalas z tej pracy;-).
Mialam cos komus jeszcze odposc ale skleroza .
Zapomnialam.Tydzien temu 10 marca zlozylam wniosek o niepelnosprawnosc Oliwki i dzis dostalam odpowiedz i komisje mamy juz 29 marca na 8.50 wiec szybko.
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
wow to skafandry musisz kochana poszykowac jak 1012 st ma byc
ufffff alez gorac
hehehehheh
prosze mnie za slowka nie lapac
ale tak dzis w necie patrzylam na dlugoterminowe to po tym cieple znow ma byc chlodno i niestety swieta nie zapowiadaja sie ciekawie:----(
a myslalam ze juz zimowych rzeczy sie pozbede a chyba jednka nie
uuuuuuuuuWitam nocnie,
Niki mnie obudziła i niemoge spać W dzień dziewczyny jakies marudne, w nocy tez nie ciekawie :-( No ale puki co zdrowe. M w robocie na okragło
Odzwyczajam mała odm nocnego karmienia, bo dziadyga ostatnio co godzinę drze się o cycka Zobaczymy jak mi wyjdzie
wspolczuje
a moze zamiast cyca podaj butelke z woda?
Aoje sie jak nie iwem, jakby to miałabyć conajmniej operacja na otwartym mózgu, hehe, ale nie o to chodzi tylko ote wyniki. Ni wiwem, czy chcę by cos znależli-czyli przyczynę bólów, czy nie-żeby się nei okazało, ze to gorsze niż te bóle i dalej sie z nimi męczyc.
Mała jeszcze 2 razy przywalił, tym razem o stół, matko, serce mi kiedyś na dobre stanie, ona taka nieuważna, że szok.
A Piciu nie przeprosił, jeszcze mi powiedział, ze nie lubi jak się na niego krzyczy. No to ja mu pokażę jak to jest siedzieć w ciszy. Długo nie wytrzyma
No to daj zna cczy warto ściągać.
:
film fajny jak ktos takie lubi
doczytalam ze juz po badaniu wiec ytrzyamam kciuki za wyniki
moja dzis tez sie ciagle przewracala
hej...
Maks uspany, ja ide sie szykowac(nie chce mi sie) no ale trzeba bo ziemniaków nie mam na obiad, a wczoraj juz zrobiam ryż, bo nie chcialo mi sie z domu wychodzić po ziemniaki.
Poza tym dziś na 14 do dentysty na załozenie zebów....
uuuuuu
i jak wyszlo????????????????/
Witam sie srodowo :-).Oliwka wczoraj fajnie usnela,bez placzu i bez smoczka :-).
Obudzila sie tylko jeden jedyny raz po 24 .Poplakala chwile i usnela bez smoczka :-).Spala do 7.30.
Ja nie wiem odkad Oliwka spi bez moczka to budzi sie tylko 1 raz w nocy :-).
Mam nadzieje ze to juz bedzie koniec calkowity ze smoczkiem.Juz nawet od poniedzialku popoludnia nie dajemy jej tego przecietego.Wogole nie mowimy juz nic a nic o smoczku :-).
Oliwka je kanapki teraz ,ja ogladam Majke i zaraz was poczytam :-).
to super!
ja do tej por jestem w szoku ze u nas ze smokeim poszlo tak lawto
ale u Was tez szybko
Hej laseczki ,wpadłam na minutkę ,korzystając z łaski brata,choć i on ma zrytego neta ,bo regularnie sie rozłączawczoraj ,choć też wpadłam na chwile na bb,już nic napisać nie zdąży łam...................Nie wiem jeszcze kiedy b edę kompa miała:-(ale za to jak w domu z porzadkami nadgoniałam.
Ksawierka mam chorego w domu ,a poza tym nic sie nie dzieje,ale mówią ,ze brak wiadomości to dobre wiadomości
PozdraWAIAM WAS SERDECZNIE,BUZIOLE WIELKIE ODE MNIE
helo helo
zdrokwa
wracaj szybko!
H
Anabubka "jak baba ze wsi" ty to masz porównania kurcze ja to tak często wracam z zakupów tak to jest jak auta brak
d:
widzuialas juz moja fotke jak wracam jak wielblad
dobrze ze bratowa byla z bratem autem wiec wszytsko do auta zapakowalam i gt
a moj brat sie smial ze to autobus do biedronki
Wróciłam...
Byłam dziś w PUP podpisać już ostateczną umowę o przyznanie środków na rozpoczęcie własnej działalności....
Najpóźniej jutro mam miec środki na koncie...
No i można zacząć działać...
NARESZCIE!!!!
gratki!!!!!!!!!!!!!!!
Nwiecie co wypłacaja mi na konto od litopada a wcześniej przecież tez i ja im podałam zły numer kontamiał 28 cyfrnie wiem jakim cudem ale sobie jakieś 24 w srodek wcisnełamto cud że tyle czasu kasa mszła mi na konto a dopatrzyły sie teraz bo wcześniej babka w banku (bo mam u nich konto) poprawiała to i mówiła że zły numer wpisują a;le teraz maja konto internetowe i dopiero to wyszło dobrze że zadzwoniły nie wiem jak ja to zrobiłam no ale wszystko ok i w piątek pewnie pieniądze będą na moim koncie ufffffff
a wogóle w szoku jestem bo wczoraj przyszedł rachunek za prąd więc ja juz spocona bo kurcze święta za pasem w portfelu zero kokosów a tu rachunek ostatnio był 440 zł no więc ja zielona ze strachu a tu tymczasem 250 zł właściciel mówił że 2 razy sprawdzał czy to nasz czy jegoopłacało sie oszczędzaćteraz na dniach za wode przyjdzie coś koło 100-130 zł no rozkosz a tu wielkanoc po drodze no nic kupie ze 30 jajek sos tatarski ukręce babke i orzeżyjemy te święta
heheheheheh
zebys byla blondynka to bym sie nie dziwila,ale przeciez nie jestes
Witam w środę.
Nic nie czytałam wybaczcie.
Dopiero do domu wróciłam.
Pojechałam rano na stajnię i do przyjaciółki.
Jak sama w domu siedzę to dużo myśle.
Tata dziś na 17.40 ma TK klatki piersiowej
TRZYMAJCIE KCIUKI,żeby przerzutów nie było.
W poniedziałek ma do lekarza wizytę do C.O.
Pozostałe rzeczy chyba oki.
Na 14 młody ma zajęcia w fundacji a ja pracę zaczynam.
Miłego dnia.
trzymam kciuki za wyniki
Witam :-):-):-)
Ja dopiero teraz bo rano byłyśmy na badaniu słuchu, potem zakupy no i obiad trzeba było ugotować
Niestety nie jest dobrze, Maja ma zatkane lewe ucho i płyn jakiś jej się tam zbiera, lekarka jeszcze postraszyła że jak to nie będzie leczony to zrosty mogą się robić no a co za tym idzie utrata słuchu, jutro idziemy do naszej laryngolog no i zapewne zacznie leczenie, może jeszcze będzie płukać to ucho, nie wiem bo się na tym nie znam :--(
Miałam myć dzisiaj okna ale po tej diagnozie przekładam to mycie na po niedzieli
dobrze edzie
dobrze ze w pore trafiliscie do specjalisty
A to niewiele starsi od mojej Niki JA za to nie chcę, żeby zaczęła chodzić, bo będzie sie co chwila wywracać a na czworakach bezpieczniej
A jeszcze wam nie pisałam, Niki nauczyła się wchodzić do Helenki łóżeczka gorzej ze schodzeniem jej idzie Dobrze, że jest nisko...
spryciula mala
J
Zapomnialam.Tydzien temu 10 marca zlozylam wniosek o niepelnosprawnosc Oliwki i dzis dostalam odpowiedz i komisje mamy juz 29 marca na 8.50 wiec szybko.
to faktycznie szybko
trzyamam kciuki zeby bylo dobrze
a i jezeli dostaniesz orzeczenie dla malej to zasilek dostaniesz tez za marzec
nie wazne ze komisja na koniec miesiaca
Dziś z fundacji przyznali mi 200 zł na zakup zabawek do dogoterapii.
Ciekawa jestem co za to można kupić.
Popatrzcie sami. Ceny porażają.
Psie łamigłówki - Psy, Pies, Szkolenie psa i Sklep dla psów - pies, kliker, szkolenie psa, wychowanie psów. Pies w domu, Problemy z psem. Rasy psów. Dogoterapia.
Psie łamigłówki - Psy, Pies, Szkolenie psa i Sklep dla psów - pies, kliker, szkolenie psa, wychowanie psów. Pies w domu, Problemy z psem. Rasy psów. Dogoterapia.
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
ANABUBKA no to fajnie ze dostalabym kase i za marzec :-).
A wy teraz sie oduczalyscie od smoczka czy kiedy?Bo Weronisia jest starsza od Oliwki i rozumniejsza ,moze przez to szybko to poszlo :-).
Jutro rano jak do was zajze to na sekunde bo na 9 mamy jutro logopede.O 8.30 musze wyjsc,wiec wczesniej zjesc i ubierania kupa.
Jak nie wejde rano to napewno po logopedzie zajze :-).
A wy teraz sie oduczalyscie od smoczka czy kiedy?Bo Weronisia jest starsza od Oliwki i rozumniejsza ,moze przez to szybko to poszlo :-).
Jutro rano jak do was zajze to na sekunde bo na 9 mamy jutro logopede.O 8.30 musze wyjsc,wiec wczesniej zjesc i ubierania kupa.
Anabuba
czarownica mroźnego lądu
Dziś z fundacji przyznali mi 200 zł na zakup zabawek do dogoterapii.
rzeczywiscie ceny powalajace
ANABUBKA no to fajnie ze dostalabym kase i za marzec :-).
Weronika sie w tamtym tygodniu oduczyla,a miala go tylko w nocy do zasniecia
pislaam o monio bleeeee ))))))
dobra ja odpadam
mam nowe odcinki housa to poptrze
wpadne rao,mam nadzieje
dobranoc
Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
dorota123456789
oliwka,alanek i lilianka
Tak czytalam o mionio beeeeeeeeeeee :-).Tylko nie bylam pewna czy to teraz czy juz jakis czas temu :-).
Oliwka tez miala smoczek do zasypiania i do placzu w nocy a teraz nie ma jej jak uspokoic w nocy jak placze .No nic jak sie go oduczy to sie szybciej bez niego uspokoji.
Ja odpadam.Rano trzeba wstac a juz pozno.Dobranoc mamuski
Oliwka tez miala smoczek do zasypiania i do placzu w nocy a teraz nie ma jej jak uspokoic w nocy jak placze .No nic jak sie go oduczy to sie szybciej bez niego uspokoji.
Ja odpadam.Rano trzeba wstac a juz pozno.Dobranoc mamuski
Podziel się: