reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam i ja
U nas słoneczko nieśmiało wychodzi :tak::tak::tak:
Maja wreszcie do przedszkola poszła, więc mam luzik, oj jak chętnie wstawała rano po takiej przerwie i mój mąż mówił że po drodze ciągle go poganiała żeby szybciej szli :-D:-D:-D
Więc skoro dzisiaj mam wolne to wymyśliłam sobie wypad do Leclerca i Rossmanna, trochę w kosmetykach poszperam i braki pouzupełniam :tak::tak::tak:

Anakonda nie masz sie czym stresowac bo 5 latki mają pierszeństwo przyjecia do przedszkola:tak::tak::tak:

Ale Maja jest czterolatkiem :-:)-(
A męża opierdziel za to że ci laptopa nie daje :cool::cool:

Boziu pierwszy raz o tej porze w domu od nie pamiętam kiedy az mi dziwnie normalnie miejsca sobie nie mogę znaleźć :dry:

Pierwsze dni są najgorsze, potem się przyzwyczaisz, najważniejsze ze masz dobre nastawienie :tak::tak::tak:

Jako ostatniego młodego pacjenta mam 3 letniego Kacperka z autyzmem i to dośc głębokim.
Maluch nie mówi,nie nawiązuje kontaktu wzrokowego,pozornie nie słyszy,jak mu się coś nie podoba to straszliwie piszczy.:no:
Już po paru minutach pracy z nim nastąpił przełom.:tak::-):-)
Przez 25 minut byłam w stanie nakłonić go do tego ,by się położył na psie,przeszedł pod psem i położył rękę na nosie zaciskając ją lekko z pełną świadomością tego co robi.
Nie lada wyczynem było dotknięcie ucha.Kiedy mu dałam do rączki ucho Nilka to ją zacisnał na uszku i spojrzał na psa.
Pierwszy raz w życiu zauważył,że coś koło niego jest.:szok::szok::-D:-D:-D
Pies go polizał a mały się roześmiał .:szok::szok::tak::-):-)
Potem zawołałam mamę Kacperka na ostatnie 5 minut zajęć i pokazałam niektóre elementy co mały potrafi.
Nie wierzyła.:no::baffled::baffled:
Kręciła głową z niedowierzaniem zasłoniła buzię reką i płakała ze wzruszenia.:tak::szok::szok::-):-)
Cały czas mi dziękując,jakby to była moja zasługa ;-):-):-)a Nil spał smacznie i nic nie robił sobie z tego faktu,że jest wielkim bohaterem dzisiejszego dnia.
Dla tej rodziny dziś świat nabrał nowych kolorów.:tak::-):-):-)
I to jest właśnie najpiękniejsze w mojej pracy.:tak::tak::tak::-):-):-):-):happy2::happy2::happy2:

To jest właśnie to,co daje mi siłę i chęć do życia:tak::tak::tak:
Dzięki takim chwilom ładuję na full akumulatory.:tak::tak::tak:
Ja daję dzieciom cząstkę siebie a oni mi cały swój świat:tak::-):-):-)
To właśnie dla takich chwil warto żyć....
Pozdrawiam nocnie ,bo czas do łózka.:-D:-D:-D
6.30 pobudka :baffled::baffled:

Fakt to dodaje skrzydeł i pokazuje sens twojej pracy :tak::tak::tak: JESTEŚ WIELKA

A wózeczek taki: WÓZEK DLA LALEK SILVER CROSS 3D SPACERÓWKA, NOWY (958935108) - Aukcje internetowe Allegro babcia chce kupić Helence :tak: A wiedziałam, że Julka taki dostała na gwiazdkę:tak:

Piękny ten wózeczek :tak::tak::tak:

tesciowa chociaz mogłaby sobie bez problemu wolne załatwić, to mi kiedyś powiedziała, że w odwiedziny zaprasza serdecznie, ale małą ona sie nie zajmie:baffled:.

No to nieciekawie teściowa powiedziała :no::no::no:

No to sie witam.Mlode spia a ja sobie pocwiczylam i ogladam Majke:tak::tak::tak:Pogoda zapowiada sie niezla wiec jest git:tak::tak::tak:Ogladalam wczoraj pogode i niby od czwartku ma byc po 12 stopni JUPIIII:tak::tak::tak::tak:

Oby, oby :tak::tak::tak:

reklama
duża duża, i przez to siedzenie w domu w szerz ytez rośnie, hhe, ale juz niedługo. No i o wilku mowa, zw

Toś się rozkręciła, jejku, ja w szlafroku i teraz aż mi wstyd:-)
Nic sie nei przejmuj, moja na cycu tez słusznie wyglądała, ale mleko matki ma zbawienny wpływ i raz, że ona to szybciutko zgubi jak zacznei latać, a dwa nie bedzie miałą ( porównywalnie zinnymi, butelkowymi dziećmi ) takich problemów z otyłością w przyszłości.
No ba, ja to chyba przez te tabsy ta mama, albo i jednak nie. Ja k nie biorę ) bo przerwa na okresik ) to chcica mi sie włącza ogromna, hehe. Ale przy okresie to chyba norma, co nie? EEEtam, tak czy siak, musi dziś stanąć:-D:-D:-Dna wysokości zadania:-D:-D:-D
hehe tys jest dupna!!! :)

Witam kochane wtorkowo :happy2:
za oknem piękne słonko mam :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:normalnie moc energii we mnie jak taka pogoda za oknem :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Dowikluś bo ja robiłam ją w piekarniku to była super chrupiąca ta pizza a z mikrofali jakoś tak nie wyszła taka miekka i gumowa :baffled:ale ja mam starą mikrofale może dlatego :dry:
Anabubka no to wszytsko idzie ku dobremu i jeszcze ta kasa z pracy :tak::tak::tak::tak:
Pati super ta kanapa dla Sewka ale malunia jest :tak:
As twoje motto...piękne podziwiam ty wiesz :tak::tak::tak:a dziecko z zajęć ....łzy w oczach dla takich chwil warto zyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MH a co się Helence dzieje???kurcze ta pogoda tak nam w zdrowiu miesza :wściekła/y:zdrówka i jeszcze raz zdrówka :tak:
Dorota super idzie to odzwyczajanie od smoka oby takl dalej i nie fochaj sie na G musi byc dobrze :tak:
Lunka nie bój ie tomografii będzie ok :tak:a chłop no patelnią go!!!!!!!!! a sex no musi przepraszać długo i namiętnie :-p:-p:-p;-);-);-);-);-)
oglądałyście wczoraj na tvn ten dokument Sekielskiego "władcy marionetek" jeżeli nie to ściągnijcie sobie z neta polecam oglądaliśmy wczoraj dawno nic tak dobrego nie oglądałam normalnie szacun dla Sekielskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2 lata realizował ten dkument naga prawda o naszych politykach super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Julina z Adamem w szkole Pietruszka ich rano zaprowadził my potem koło 12.30 po nią idziemy z Antoszką i odrazu z Juliną po prezent dla jej przyjaciółki Agatki bo jutro na 17 ma zaproszenie na urodziny do krainy malucha i wczoraj o niczym innym nie mówiła oczywiście :baffled:no i od razu małe zakupy zrobimy :tak:
rano wstałam wyspana na maxa słońce działa cuda :tak:wczoraj a właściwie dziś poszłam sać koło 1 a o 5 45 już byłam wyspana Antek też :sorry2:piwko czeka chyba na ziś bo wczoraj obejrzeliśmy dokument potem sex prysznic jeszcze pogaduchy no czasu zabrakło nam :-D:-D:-D:-D:-D
rano juz pościągałam firaneczki do prania odkurzyłam mieszkanie sprzątnełam kuchnię no energia kipi chyba okna wymyje wszystkie albo we wszystkich szafkach kuchennych sprzątne.....

MH kurcze co zas jest Helence? :-(.
ANACONDA a myslisz ze ja cos dzis robie?Minimum,czyli ogarne mieszkanie,pranie zrobie i obiad jakis upichce i to wsio ,czyli nic hihihi.
MALINKA widze ze skuli wolnego bierzesz sie za sprzatanko :-) Super.Ok juz sie nie bede fochac na G :-)
LUNKA dalas mi dzis pomysl na obiad.Gulasz,kasza i ogorki .Mniam Dzieki :-).

Ja tez w szlafroku.Nic jeszcze nie zrobilam a co ?hihihi.
Ide sie juz ubierac i lece z mala do sklepu kupic wsio na obiad.Jak wroce to zajme sie dopiero sprzataniem.

Pozniej zajze :-).

Dzieki dziewczyny za mile slowa o smoku.Trzymajcie nadal kciuki.

Witam kochane wtorkowo :happy2:
za oknem piękne słonko mam :happy2::happy2::happy2::happy2::happy2::happy2:normalnie moc energii we mnie jak taka pogoda za oknem :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Dowikluś bo ja robiłam ją w piekarniku to była super chrupiąca ta pizza a z mikrofali jakoś tak nie wyszła taka miekka i gumowa :baffled:ale ja mam starą mikrofale może dlatego :dry:
Anabubka no to wszytsko idzie ku dobremu i jeszcze ta kasa z pracy :tak::tak::tak::tak:
Pati super ta kanapa dla Sewka ale malunia jest :tak:
As twoje motto...piękne podziwiam ty wiesz :tak::tak::tak:a dziecko z zajęć ....łzy w oczach dla takich chwil warto zyć!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
MH a co się Helence dzieje???kurcze ta pogoda tak nam w zdrowiu miesza :wściekła/y:zdrówka i jeszcze raz zdrówka :tak:
Dorota super idzie to odzwyczajanie od smoka oby takl dalej i nie fochaj sie na G musi byc dobrze :tak:
Lunka nie bój ie tomografii będzie ok :tak:a chłop no patelnią go!!!!!!!!! a sex no musi przepraszać długo i namiętnie :-p:-p:-p;-);-);-);-);-)
oglądałyście wczoraj na tvn ten dokument Sekielskiego "władcy marionetek" jeżeli nie to ściągnijcie sobie z neta polecam oglądaliśmy wczoraj dawno nic tak dobrego nie oglądałam normalnie szacun dla Sekielskiego!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2 lata realizował ten dkument naga prawda o naszych politykach super!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Julina z Adamem w szkole Pietruszka ich rano zaprowadził my potem koło 12.30 po nią idziemy z Antoszką i odrazu z Juliną po prezent dla jej przyjaciółki Agatki bo jutro na 17 ma zaproszenie na urodziny do krainy malucha i wczoraj o niczym innym nie mówiła oczywiście :baffled:no i od razu małe zakupy zrobimy :tak:
rano wstałam wyspana na maxa słońce działa cuda :tak:wczoraj a właściwie dziś poszłam sać koło 1 a o 5 45 już byłam wyspana Antek też :sorry2:piwko czeka chyba na ziś bo wczoraj obejrzeliśmy dokument potem sex prysznic jeszcze pogaduchy no czasu zabrakło nam :-D:-D:-D:-D:-D
rano juz pościągałam firaneczki do prania odkurzyłam mieszkanie sprzątnełam kuchnię no energia kipi chyba okna wymyje wszystkie albo we wszystkich szafkach kuchennych sprzątne.....
ja tez dzis z energia wstalam :) ale slonko raz jest raz go nie ma
heh dzis powtorka z rozrywki :D

reklama
U MNIE NA NIEBIE NADAL WIELKI BŁĘKIT :-):-):-):-):-):-):-):-):-)
Antoszka zsnął to ja mykam do kuchni coś porobić ale z doskoku jestem :tak::tak::tak:
Lunka Dorota gulsz+kasza najlepiej gryczana+ ogórek to moje najlepsze jedzonko jami :tak:ja mam dziś obiadek z wczoraj mielone +ziemniaczki+pieczarki+colesław też jami :-D
mykam srzątac póki mam chęci :-D

Do góry