reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Luna mi sie tez wydawalo ze cos w tym jest no ale anek napisala ze miala wiec moze nie przejdzie:-:)-:)-(
Mam nadzieje, z resztą, to że jedna ma "po mamie" w cale nie znaczy ze to normalka

Dowikla jak tam gardziołko? B ja słyszałam, że na gardło to najleszy masaż. Stosować od wewnątrz:-D:-p:-p:-p

Mnie ta stronka wielokrotnie "życie uratowała" Lunka dla Ciebie też :tak:;-):-)(wreszcie odnalazłam)
Sposoby na migrenę: Medigo
Mi na strasznie mocny ból głowy pomaga tabletka i iść od razu spać w ciszy i ciemności.
Po godzince drzemki bólu już nie ma.:tak::-):-)
Zaraz sobie poczytam, dzięki

Oliwka jak zasnela po 20 tak spala do po 23 .Wtedy obudzila sie tylko na chwile i spala do 2 i wtedy sie zaczelo.Plakala dlugo i zasnela sporo po 3 .Ja juz z nia spalam od tej 3 .Wstalysmy o 7
o matko, co za noc, a ja marudziłam, jak mała po pięnej nocce wstała 7.30!
No ale ja od książki odkleiłam sie po 1.

laski przypomnijcie mi ze ja w piatek z Paulina do oklisty bo polece po nia do szkoly i zapomne:baffled:
pozniej jak odczeie tel od netu to zobie fotki potretu mojego i p jaki Weronika narysowala:tak::tak::tak::tak:
hehehe
No i na fotkę czekam!
U nas też taka nie iwelka różnica w cenach, no, jest przedszkole , które ma ponad 800zł czesne...hehe, ale to dl adzieci radnych itd
A u was jeszcze sa nabory do prywatnych? fajnie, ze masz znajomą. No i jak mała dobrze sie czuje w tym prywatnym, to chyba warto ta droge nadrobić, z resztą ty lubisz chodzić:-D:-D:-D:-D. TYlko kasa kasa kasa, w sklai roku troche si enazbiera.

Witam kochane środowo :happy2:
przeczytałąm wszystko ale nie dam rady narazie odpisać więc w skrócie Antek miał noc masakra budził się milion razy Adam wstał o 5.30 wyspany i mu się nudziło więc obudził Julię ta niewyspana więc zła opierniczyła go na czym świt stoi a że głosik ma donośny to obudziła nas i Antka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wstałam z mega bólem głowy bolącym gardłem katarem i bólem wszystkich mięśni:no: za oknem ponuro i kropi deszcz:dry: Antek marudzi Julka przysypia w fotelu przed tv Adam na rekolekcjach Pietruszka w pracy w domu burdel a mi się nic nie chce poza spaniem:-:)-:)-:)-:)-:)-( wpadnę za chwile jak nastawie zupe i odgruzuje kuchnie :dry:
Malinuś ależ Ci współczuje kobieto co za paskudna noc i poranek!
Trzym się, jak tylko się da to połóż się choćby na podłodze.

z meżem dalej milczenie owiec..........:no:ciekawa jestem jak długo to potrwa:confused:
A panmiętasz jak się film skończył???:-):-):-)

kobity potrzebna mi pomoc w sprwie pielęgnacji roślin doniczkowych zaraz zrobie zdjęcia jakie mam kwiatki moze ktoras wie jak sie nazywaja :baffled:

No jest tu kik aznawczyn, hehe, ja nie, ale
!-aloes, 2- drzewko szczescia, 4-paprotka, śliczna z resztą, 5-?, 6-jesli dobrze kojarze to trujący gad,ja takie wszystki powyrzucałam jak mała się urodziła i zaczela raczkować, 7-pospolitus wspinus zwany filodendronem, hehhe, mój tez ledwo żyje.
A tort przepiękny i Gabi chyba nim też zachwycona!

malinka czarek obudzil sie po 8 zjadl meko, powiedzialam mu " synek jeszcze chwileczke sie ponynamy i zaraz wstaniemy dobrze?":-D:-D:-D a on troszke pojeczal ale sie polozyl ja za chwile slysze ale cisza ja patrze a on spi wiec tez sie polzylam obudzilam sie o 11 a on jeszcze sobie spal slodko wiec go nie budzilam ja sobie ksiazeczke czytalam a on kimal wstal 11:44 :tak::tak::tak::tak:
Łooooooooooo, jak ja Ci zazdroszczę. Moja wstawała 10, 10.30 i to był dla mnie raj, a ostatnio 8 i przed. Dziś o 14 ją położyłam, bo by nas zamęczyła marudztwem

Moja helenka pomogła mi dzisaj zrobic pranie... Ja załadowałam pralke białym, jak poszłam po proszek to ona dołożyła do środka moje czarne buty... A jak wróciłam to nasypałam proszku i pusciłam pralke... Wybraźcie sobie jak wygląda moje pranie... Dodam jecze, że jak mnie nie było to M był z dziećmi w domu...
:-D:-D:-D:-D:-DNo ni emogę:-D:-D:-D:-DAle da się to pranie jeszcze odratować czy już nie za bałdzo???

I koniec cytataów.

U mnie nic ciekawego, jak zwykle oststnimi czasy, mała wariuje , P na nocki, ja nie wyspana, bo bez niego spać nie mogę, kark nadal ciągnie i nie mogę głową ruszać, poparzyłam sobie prawą dłoń skwierczącym tłuszczem.

Idę zobaczyć co moja broi, bo cos cicho...za cicho...

reklama
witam, my juz po spacerku, bylismy popoludniu bo rano wiaterek wial, jak wychodzilismy bylo 0 a teraz -4 jest i to na pietrze przy gruncie pewnie jescze mniej o jakis stopien :tak::tak::tak::tak:
m mi wlasnie napisal ze za godzinke juz powinni byc :-D:-D:-D:-D:-D:-D

Pamiątki w formie zdjęć , czy filmiku na DVD. :tak:
U nas przedstawia się to tak:
- zdjęcie portretowe, na którym dziecka buźka jest w formacie A4 - 10 zł
- zdjęcie grupowe + 6 zdjęć - 3 z księdzem i 3 przy ołtarzu samego dziecka - 45 zł.
- płytka z filmem- 45 zł
- zdjęcia ze mszy ( ja dziecko bierze komunię , siedzi w ławce), ot taka zbieranina- 5 zł. za szt.:szok:

Składka na różaniec, książeczkę i medalik wyniosła u nas 60 zł.:tak:
Koszt alby chłopięcej - 130 zł, dziewczęcej 150.:baffled:
A gdzie buty, koszula....

Nie wiem co z pamiątką w postaci obrazka.:no:

Pewnie będzie kolejna składka na to. Ksiądz coś napomniał , że w tym roku troszkę wszystko podrożało i trzeba będzie dołożyć.

Składek innych nie wliczam.:dry:
Jeśli chodzi o fotki i film to u nas też tak samo było.
Sukieneczki dziewczynki miały takie same i cenowo były jak alby,więc rodzice wybrali sukienki.:tak:

MH ksiądz na samym wstępie ustalił z rodzicami, że wszystkie dzieci będą miały wszystko jednakowe :tak:- od medalików, po właśnie różańce i książeczki. Po to właśnie by na mszy nie było dyskusji pomiędzy dziećmi, chwalenia się , że " ja to mam ładniejsze od ciebie", " a moja książeczka ma obrazki".:tak: W sumie to dobrze.:tak: Nawet cieszę się.:tak: Bo wśród dzieci wtedy nie ma podziału na biedne i bogate. :tak:
To samo dotyczy alb. Za moich czasów były to białe sukienki.:tak: Kogo na co było stać , taką miał.:tak: A w kościele istna rewia mody.:baffled:

U nas też niby wszystko było takie same a wystarczyły inne rękawiczki czy pelerynka i już strój inaczej wyglądał .
Nie wspomnę o bucikach,bo niektóre dzieci miały już na obcasiku :szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
I rewia mody i tak była pomimo takich samych sukieneczek.:baffled::baffled::baffled:
Jedna miała pelerynkę z dzianinki,druga z atłasu,trzecia obszytą puszkiem,do tego rękawiczki krótkie,długie,z wycięciami i gadanie przez całą mszę.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
U nas też jeden kamerzysta i 1 fotograf ,żeby nikt przy ołtarzu się nie kręcił.:no::sorry2::sorry2:

Justa ceny zabójcze ,a nie moglibyście sami zdjęcia robicć ,np.wyznaczylabyś mężowi fuche:-D
bo 5 zł. to zdzierstwo za zdjecie.Płytkę z fimem mozecie sobie odpóścić ,to tylko wydaje sie potrzebne ,zreszta zawsze mozecie pozyczyć i skopoiować sobie sami.:tak:
Alby nie mozesz kupić z drugiej reki??
Obrazek nie był drogi ,ja nie pamietam ile to było ale nie duzo za sama pamiątkę ,moja Klaudia konmunie miała 2 lata temu ,a kolejną mam za 2 lata:baffled:
To żniwa dla ksiedza ,fotografów sprzedawców AGD I RTV a nie przezycie duchowe dla dziecka,no niestety takie czasy:tak: Ciężko coś poradzić ,bo znam ból:baffled:

Ja dziś zrobiłam Ksawkowi bilans 6 latka.Wyszedł git ,jąderka sa ,napletek schodzi ,ma lekkiego platfuska i odstajace łopatki:baffled:Musze go przypilnować ,zeby sie nie garbił,ale jak pójdzie ptayusiu to nic nie poradzę:baffled: K jest 2 cm.wyzszy ode mnie ,a często wyglada na niższego ,ot taki zarobiony:-Dzycie go przyniata.

Rodzice wczoraj wrócili z wesela ,podobało im sie ,Lukiego oddaliśmy i swiety spokój w domu zastał:-D

Klaudia wczoraj miała próbę w domu ,nawet w miarę cicho było zamkneli sie w pokoju i siedzieli ,raz tylko Klaudia sie po picie wynurzyła,luzik:tak:
Dobrze,że bilans jest oki.
Co do kopiowania płyty to raczej nie da rady,bo one są teraz kodowane .:baffled::baffled:

Dokładnie o to mi chodzi:tak::tak::tak:, u nas też nie ma możliwości latania po kościele i pstrykania fotek tylko swojemu dziecku. Dlatego jest zamawiany jeden czy dwóch kamerzystów i ekipa fotoreporterów.:tak:

madziulanatasza więcej fotek jak 2 tych za 5 zl. nie zamierzam zamawiać. :no: Zależy jeszcze jak wyjdą te zdjęcia.:dry: Nad skopiowaniem płytki zastanawiałam się. Ale jak to bedzie wyglądało jak mój syn będzie miał czołówkę ze zdjęciem koleżanki, czy kolegi.:confused::baffled:

Nie mam możliwości kupienia alby, bo trzecioklasisci mają przeciez powtórkę.:tak: Nie każdy chce sprzedać.:sorry2: Wiesz jak to jest... jak masz znajomą to i dogadasz się , że pół na pół.... Ale z obcym.:no: A dwa lata temu alby były inne.:baffled:
No tak i zawsze jakiś problem wyniknie.
Rzeczywiście głupio będzie wyglądała płyta z nie swoją czołówką :baffled:

My juz po spacerku i zakupkach:tak::tak::tak:No i w sumie to bylo zimno na dworze:no:Dominik sie bawi,dziewczynki zasypiaja a ja siedze przy capucinko i serniczku;-):-)
KERNA jest juz po zabiegu i do wieczora musi lezec pod kroplowa bo ma skurcze jak cholera-ale to normalne:szok:Jak wszystko bedzie oki to w piatek wyjdzie do domku:tak::tak::tak:Aaa i snila Jej sie Hiszpania:tak::tak::tak:

MADZIULKA
A jak wagowo i wzrostem wypadla ksawek na bilansie:confused:Moj Dominik tez ma jaderka ok,siusiaka naciaga sobie sam w kapieli,ale oczywiscie musze Jemu przypominac.Wazy tak 16-17 kg i ma 106 cm wzrostu
Dobrze,że Kerna już po wszystkim.
A Dominik to to też taki szczypiorek :-D:-D:-D

a to Gabi z tortem
Sliczny torcik i śliczna jubilatka :tak::-):-)

hej, po kolei:
1; aloes, roślinka lecznicza
2 i 3 nie mogę sobie przypomnieć,a wiem ze babcia miala taki sam jeszcze popytam :tak::tak::tak::tak:
4; na pewno paproć ale czy to davallia czy nefrolepis :no::no::no: do konca nie jestem pewna powiedz czy wychodza górą takie jakby kudłate korzenie???
jesli nie to nefrolepis :tak::tak::tak::tak:
ale wszystkie paprocie traktujemy niemal identycznie duzo i czesto podlewajac, ra na tydz mozna podlac troszku mleka wtedy sa bardziej zielone :tak::tak::tak:, paprcie lubia ciasne donice:tak::tak::tak::tak:
5; nie moge odgadnac, to chyba jakas młoda sadzonka?
6; begonia mexicross,
7;filodendron,

jeśli chces wiedziec cos wiecej pisz na PW;-);-);-);-)
a to moj filodendron, niedlugo musze go zawinac spowrotem bo juz na kolejna sciane wchodzi :tak::tak::tak:
Zobacz załącznik 223243
inne kwiatki sa po zimie w oplakanym stanie, az wstyd sie przyznac :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-p
ładny ja mam podobnej długości scindapsusa :tak::-):-)
W wczoraj mi własnie cytryna zakwitła.:szok::szok::szok:
Przez zimę zgubiła prawie wszystkie liście,został tylko 1 owoc i teraz wypuściła ponad 20 kwiatów.:szok::szok::szok::happy2::happy2:

Joanna

1. chyba wybujały nieco aloes
2 i 3 grubosz, tzw drzewko szcześcia
4, paprotka, ale jaka to nie powiem
5 i 6 niewiem
7 filodendron pnący

Paproć, drzewko szczęsxcia i filodendron, jak dla mnie nie wymagają zmiany doniczek, o reszcie się nie wypowiadam :)

No ale widzę, że już większość wiesz od Natalieczki :)

Dowikla sernik z brzoskwiniami, mmmmm... :p

Babski wieczór i mi by sie przydal, ale jakoś ciężko mi wyjść z domu... ciekawe czemu... :D

Moja helenka pomogła mi dzisaj zrobic pranie... Ja załadowałam pralke białym, jak poszłam po proszek to ona dołożyła do środka moje czarne buty... A jak wróciłam to nasypałam proszku i pusciłam pralke... Wybraźcie sobie jak wygląda moje pranie... Dodam jecze, że jak mnie nie było to M był z dziećmi w domu...
No to nieźle to pranie musi wyglądać :szok::szok::baffled::baffled::sorry2::sorry2:
Idę od kompa ,bo mnie dziś roznosi.
Taka jestem zła,że na niczym nie umiem się skupić.
Mało tego,że z Kubą cyrki to mam jeszcze 2 kubły filtry 12 litrowe do przepłukania :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jeden waży ponad 20 kg,bo naładowany na wszystkie koszyki.:sorry2::sorry2:

...
5-?, 6-jesli dobrze kojarze to trujący gad,ja takie wszystki powyrzucałam jak mała się urodziła i zaczela raczkować,
...
jeśli chodzi o begonie to niepotrzebnie powyrzucalas kwiatuski bo wcale nie są trujące :no::no::no::no::no::no:
W wczoraj mi własnie cytryna zakwitła.:szok::szok::szok:
Przez zimę zgubiła prawie wszystkie liście,został tylko 1 owoc i teraz wypuściła ponad 20 kwiatów.:szok::szok::szok::happy2::happy2:

no to super, gratulacje :tak::tak::tak::tak::tak:

to mój krystian skaczy 6 lat 1 kwietnia,waży 27kg. a ciuchy mu kupóję na 122.
No to jest duzy na swoj wiek:tak::tak::tak:Ja ciuchy kupuje Dominikowi tak na 104-110 w zaleznosci od firmy:tak::tak::tak:
Joanna

1. chyba wybujały nieco aloes
2 i 3 grubosz, tzw drzewko szcześcia
4, paprotka, ale jaka to nie powiem
5 i 6 niewiem
7 filodendron pnący

Paproć, drzewko szczęsxcia i filodendron, jak dla mnie nie wymagają zmiany doniczek, o reszcie się nie wypowiadam :)

No ale widzę, że już większość wiesz od Natalieczki :)

Dowikla sernik z brzoskwiniami, mmmmm... :p

Babski wieczór i mi by sie przydal, ale jakoś ciężko mi wyjść z domu... ciekawe czemu... :D

No to cpreczka chciala Tobie zrobic niespodzianke i chciala Tobie pomoc;-):szok::szok::szok:Chcialabym widziec to pranie:-D:-D:-D
Drzewko szczęścia to i moja siostra ma ale coś ostatnio bardzo gubi liście :-:)-(
Ja mialam kiedys drzewko Bonsai ale za dlugo to mi nie pozylo:baffled:Moze sobie kupie teraz ale takie troszke wieksze i bede o nie dbala;-):-)
chodzi o nastkę??
mojemu czarkow zaczelam sciagac od prawie samego poczatku i bardzo zaluje bo teraz nie chce mu sie sciagnac :no::no::no::no:
a wiem ze nasza lekarka jak to zobaczy to wysle mi go na zabieg, a ja nie chce zeby mu robili zabieg w tak wczesnym wieku:no::no::no::no:
moja mama nie sciagala mojemu bratu i jak jej powiedzialam o tym sciaganiu to sprobowala wiktor mial juz ponad rok i odrazu mu zszedl :tak::tak::tak:
i teraz nie wiem czy ja czarkowi czegos zle nie zrobilam :no::no::no::no:
ale narazie nie pokazuje tego lekarce:no::no::no::no:
U mnie lekarka sama patrzyla na kazdej wizycie:tak::tak::tak:Ja mysle ze im wczesniej to zobaczy tym lepiej:tak::tak::tak:
Ja też ważyłam osatnio Helenkę :) 17 kg i 99 cm :)

O kurcze:szok:To jest duza jak na trzy latka:tak::tak::tak:

LUNKA
Dzieki:-)Dobra rada nie jest zla;-):-)Ale poki co nie ma kto mnie pomasowac
A jak tam Twoja reka:confused:

AS
Gratuluje cytrynki:tak::tak::tak:

Ja sobie wlasnie posprzatalam kuchnie i mam chwilke ale jakos tak dziwnie sie czuje:no:Chyab jestem przezarta:szok::-DDzieci dopadly sie do mojego telefonu i Dominik gra a dziewczynki siedza i patrza:tak::tak::tak:Nawet nie wolaka zeby wlaczyc Im bajke na 1

dowikla-kazdy tak mówi że jest duzy!!!:tak:
ale od malego taka bułeczka z niego była(a jest wczesniakiem)jest wysoki i nie grubasek tylko taki nabity.

ok uciekam mamuski!pora kąpac dzieciaczki.
spokojnej nocki!;-)
ps.mam nadzieje że i ja tej nocy sie wyspię:confused:

czesc...zyje..boli ale daje rady.wiecie okazalo sie ze ledwo udalo sie zalozyc szew!!! caly czas szyjka sie skraca..zobaczymy jakteraz..pisze ze szpitala bo mi sasiadka pozyczyla laptopa. ale ciezko mi pisac bo wenflon boliiiiiiiiiiii

reklama
czesc...zyje..boli ale daje rady.wiecie okazalo sie ze ledwo udalo sie zalozyc szew!!! caly czas szyjka sie skraca..zobaczymy jakteraz..pisze ze szpitala bo mi sasiadka pozyczyla laptopa. ale ciezko mi pisac bo wenflon boliiiiiiiiiiii

Hej Kochana
Jak to szyjka dalej sie skraca:confused::szok::szok::szok:uwazaj na siebie i lez ,lez i jeszcze raz lez:tak::tak::tak:A skurcze ustaly:confused:

Własnie chcialam pisac do Ciebie eske

Do góry