reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Moja corka spi ciezko miala zasnac ale zasunelam rolety zewnetrzne i mial ciemno jak noca :))
Na jutro juz gotuje zupke co by sie nie przemeczac za bardzo:-D
Musze jeszcze pranie wstawic i bedzie ok.Prasowanie czeka moze jutro sie zlituje nad nim:baffled:Wczoraj troche walnelam a dzis deska stoi i czeka

Dowikla ja uwielbiam z brzoskwiniami jak jade do siostry to zawsze zamawiam.A jak bylam w ciazy to siostra mi do DE przywiozla:-DNie pamietam czy to blacha byla czy pol.Ale wiem ze byl pyszny:-D:tak::tak:Napewno babki w cieple wieczorki beda chetne na takie spotkanka:tak:

Mlinka a Ty co dzis taka bez zycia?? J wczoraj a Ty dzisiaj.Paczuszka widze duzo pozytywnej energii wytworzyla w domku.Co do wieczorkow bbskich to ja zawsze organizuje jak moj w PL bo tak nie wychodze wole polezec i sie poglaskac z mezem:-D:-D

Natalineczka mi sie wydaje ze lekarka sama na bilansie bedzie sprawdzala.Albo sie ciebie spyta.Mam corke to niestety ciemna jestem w tych sprawach:baffled:

ide do pralni

Moja helenka pomogła mi dzisaj zrobic pranie... Ja załadowałam pralke białym, jak poszłam po proszek to ona dołożyła do środka moje czarne buty... A jak wróciłam to nasypałam proszku i pusciłam pralke... Wybraźcie sobie jak wygląda moje pranie... Dodam jecze, że jak mnie nie było to M był z dziećmi w domu...
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
przepraszam ale wyobrazilam sobie to twoje pranie:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Joanna

1. chyba wybujały nieco aloes
2 i 3 grubosz, tzw drzewko szcześcia
4, paprotka, ale jaka to nie powiem
5 i 6 niewiem
7 filodendron pnący

Paproć, drzewko szczęsxcia i filodendron, jak dla mnie nie wymagają zmiany doniczek, o reszcie się nie wypowiadam :)

No ale widzę, że już większość wiesz od Natalieczki :)

Dowikla sernik z brzoskwiniami, mmmmm... :p

Babski wieczór i mi by sie przydal, ale jakoś ciężko mi wyjść z domu... ciekawe czemu... :D

Moja helenka pomogła mi dzisaj zrobic pranie... Ja załadowałam pralke białym, jak poszłam po proszek to ona dołożyła do środka moje czarne buty... A jak wróciłam to nasypałam proszku i pusciłam pralke... Wybraźcie sobie jak wygląda moje pranie... Dodam jecze, że jak mnie nie było to M był z dziećmi w domu...

:-):-):-):-)no to helenka ładnie mamie pomogła!!!!!!!!!!!;-)

hej, po kolei:
1; aloes, roślinka lecznicza
2 i 3 nie mogę sobie przypomnieć,a wiem ze babcia miala taki sam jeszcze popytam :tak::tak::tak::tak:
4; na pewno paproć ale czy to davallia czy nefrolepis :no::no::no: do konca nie jestem pewna powiedz czy wychodza górą takie jakby kudłate korzenie???
jesli nie to nefrolepis :tak::tak::tak::tak:
ale wszystkie paprocie traktujemy niemal identycznie duzo i czesto podlewajac, ra na tydz mozna podlac troszku mleka wtedy sa bardziej zielone :tak::tak::tak:, paprcie lubia ciasne donice:tak::tak::tak::tak:
5; nie moge odgadnac, to chyba jakas młoda sadzonka?
6; begonia mexicross,
7;filodendron,

jeśli chces wiedziec cos wiecej pisz na PW;-);-);-);-)
a to moj filodendron, niedlugo musze go zawinac spowrotem bo juz na kolejna sciane wchodzi :tak::tak::tak:
Zobacz załącznik 223243
inne kwiatki sa po zimie w oplakanym stanie, az wstyd sie przyznac :zawstydzona/y::zawstydzona/y::-p:-p

Ten pierwszy to grubosz drzewko szcżescia przypomnialo mi sie parotkę też mam a ta co piszesz ze młoda to ma takie czerwone kwitki jak kwitnie nie wiem na razie kupie ziemie i moze ze dwie doniczki i poprzesadzam zobaczymy co z tego wyjdzie w kzdym razie dzieki za pomoc :tak::-)

Ja jestem:-) JOANNA dziewczyny maja rację co do kwiatków podały własciwe nazwy i wcale tak źle nie wyglądają po zimie to normalne.Moim zdaniem nie musisz ich przesadzać kup tylko nawóz w płynie i podlewaj powinno pomóc.Ja osobiście uwielbiam kwiaty w domu mam tyle że do podlania potrzebuję 10 l wody na raz:szok: Grubosze tez mam jeden jest już taki duży że zajmuje cały blat w kuchni:szok: Dzisiaj się przezaziłam bo fikus benjamin zaczął gubić liście:no: patrzę a on ma ...sucho ,podlałam obwicie i zobaczymy.Mam cytrynę,palmy i kaktusy no i wiele innych ...ale się rozpisałam.
DOWIKLA rzeczywiście Twój Dominik to szczuplutki,moja ma trzy lata waży 18 kg i ma 96 cm,natomiast syn ma prawie 12 i waży zaledwie 30 a powinien co najmniej 40 ważyć.Jest najmniejszy i najchudszy w klasie:no::wściekła/y:

reklama
Pamiątki to znaczy co? Ja dostałam obrazek i katechizm, to niech będzie 50 zł A coś więcej wymyślają??
Klaudia miała obrazek,katechizm,różaniec i srebrny łańcuszek :sorry2:

AS
Dobrze zrozumialam ze Ty spalas dzisiaj we wannie:confused::szok::szok::szok:No niezle:-D:-D:-D

No to sie witam
U nas przebija sie sloneczko z czego bardzo sie ciesze:tak::tak::tak:Mlode wstaly kolo 8 znowu ale jak sie bawily to udalo mi sie jeszcze na chwilke usnac i w sumei to niedawno wyszlam z wyrka:tak::tak::tak:Dziewczynki sie juz ubraly wiec zaraz bedziemy szykowac jedzonko:tak::tak::tak:Wszystkei jestesmy troszke zasmarkane,a Dominik cos mi kaszlal:no::no::no:

Tak dobrze zrozumiałaś.:tak::-D:-D:-D
Dużo zdrówka dla Was.

Witam kochane środowo :happy2:
przeczytałąm wszystko ale nie dam rady narazie odpisać więc w skrócie Antek miał noc masakra budził się milion razy Adam wstał o 5.30 wyspany i mu się nudziło więc obudził Julię ta niewyspana więc zła opierniczyła go na czym świt stoi a że głosik ma donośny to obudziła nas i Antka :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: wstałam z mega bólem głowy bolącym gardłem katarem i bólem wszystkich mięśni:no: za oknem ponuro i kropi deszcz:dry: Antek marudzi Julka przysypia w fotelu przed tv Adam na rekolekcjach Pietruszka w pracy w domu burdel a mi się nic nie chce poza spaniem:-:)-:)-:)-:)-:)-( wpadnę za chwile jak nastawie zupe i odgruzuje kuchnie :dry:
współczuję nieudanej nocki.:baffled::baffled:

witam z rana:-)

My juz na nogach
Laura wcina saniadanko to ja hop na komp :)

Iwcik duzo drowka i uciekaj do lekarza!!!
AS fajnie ze zaoszczedzilas godzinke.Tak bys byla niezle zaganiana a tak spokojnie skonczysz dzien pracy o 17.Fajna baba z szefowej:tak:
Anabuba doczytalam ze mialas wycieczke po przedszkoilach.Ja tez bym zapisala do obu a potem by sie zobaczylo.Super ze babki mile
Dowikla dzieki za info odnosnie Kerny
Tak Aniu szefowa to super babka,ale Kuba zachował się tak,że mi było za niego wstyd wobec rodziców.:baffled::baffled::baffled:
Muszę coś wymyśleć na przyszły tydzień,bo tak mi dał dziś czasdu ,że żyć mi się nie chce.:no::no::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Najchętniej zapadłabym się pod ziemię,żeby na nikogo nie patrzeć.:baffled::baffled::baffled::baffled:

Do góry