reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam, póki mój mężulek jeszcze chrapie, hehe

O cholerka, nie ciekawie, już widzę dwie marudy juz tam na miejscu, łooo matko, dziewczyno, nie zazdoszcze.

A może któraś z Wawy mogłaby pomóc Anabubie???

A ja od rana wisze na kompie i spisuję wszyściutkie przedszkola w okolicy, jest tego sporo, w dodatku trafiłam na artykuł , że miejsca ma ponoć starczyć dla wszystkich-hehe-zawsze tak mówią, ale nie wiem co z tego wychodzi. Dobre przedszkola bedą zasypane i tyle!
Nic, lece dalej szperać, szukam ukrytej informacji o lewych listach albo cos w tym stylu, dużo przedszkoli to ma, ale cholera jak pójdziesz i zapytasz, to NIE!
O matko, moja się jużobudziła!!!!!!!!!!:szok::baffled::no:

Ja bym chetnie pomogla ale niestety za daleko:-(.

LUNKA TO trzymam kciuki za przedszkole:tak:.

ANABUBKA zrobie tak jak mowisz:tak:.Mam uszy w gorze .Nie przejmuje sie juz G choc wiadomo ze lepiej by mi bylo jakbysmy sie dogadywali.Ale w klubie nauczyli mnie myslec o tym ze ja jestemnajwazniejsza .Nie liczac Oliwki bo to jest logiczne i to o siebie musze zadbac na pierwszy miejscu .Wiec tak robie.Opiekuje sie niunia a M sie nie stresuje:-p.

Dzwonilam do Poradni wczesnej interwencji i mam dzwonic w czawrtek o 9.15 bo zazwyczaj jakies miejsce sie zwolni.Jak zadzwoni i bezie miejsce to musze byc gotowa aby odrazu isc tam juz po 9 rano.Fajnie jakby sie udalo to zalatwic .W czwartek mam jeszcze z Oliwka szczepienie na godz 12 .Moze to jakos wsio pogodze .

Ide niunie przebrac z kupska i ogarnac mieszkanie.Kolo 10 dzwonie do kliniki 3 majcie kciuki:tak:

WIKI co ty tez poklocona z M ????????

reklama
dostałam kwiatki od M:cool2:
tylko jakos i tak mnie deprecha ogarnia ciągle.....

nic mi sie nie chce- doslownie NIC:baffled:
mam tak samo jak tyyyy....:-(

Witam ponownie :-):-)
Niestety wizyta u laryngologa niezbyt pomyślna, Maja ma zawalone gardło i nos, dostała eurespal i za tydzień do kontroli a jak już wyzdrowieje na dobre to mamy się zapisać na badanie słuchu bo po tym zapaleniu ucha co ostatnio miała nic nie wiadomo :sorry2::sorry2::sorry2:
na dworze niby słonko cały dzień świeciło ale nieprzyjemnie było, wiał silny mroźny wiatr który przeszywał na wylot. po lekarzu poszłyśmy jeszcze do przedszkola i odebrałam Mai zdjęcia z balu karnawałowego - bardzo fajne, jak znajdę trochę czasu to zeskanuję i wkleję :tak::tak:

bidulka :-(
Czekam na zdjęcia.:tak:

Cześć laski. Piszę dopiero teraz, bo robili przy centralnym i odcięło mi neta... Tak więc wynik wymazu ok i jutro na 8 rano jestem w szpitalu. Kurcze szkoda, bo myślałam, że jeszcze dzis będę mieć to za sobą. W każdym razie jutro rano myślcie o mnie....
Sorki, że nie poczytam ale po prostu nie mam głowy do tego:no::no::no:
Trzymajcei sie cieplo i miłego wieczorku:tak:
Będzie dobrze. Trzymam kciuki.:tak:

Starszaki pojechały do kina. Chwila spokoju. :dry:
Od wczoraj mamy zaniki prądu.:crazy: Zwariować można.:wściekła/y: Od 17 - 21 siedzieliśmy jak w jaskini.:crazy:
Wisielczy humor nawet nie poprawił mi się , gdy małżon winko wyciągnął.:dry: Mam na niego takiego nerwa... Jestem taka zła... Mimo wszystko w sobie wszystko trzymam. Aby czekać aż wybuchnę.:dry:

witam Dzieciaki lepiej a ja tak sobie
Trochę jestem zla bo miałam miec sobotę wolną a musze isc do pracy bo 3 kasjerki przyniosły zwolnienia lekarskie i jest nas coraz mniej :szok::szok: nie wiem jak ni sobie to wyobrażaja przed swietami :no: na razie tyle bo musze jakies sniadanie zjesc i wypic kawke :tak:miłego dnia

Witam laseczki wtorkowo:happy2:nocka trochę lepsza ale nie rewelacyjna od 23 Antek się budził popłakiwał :dry:ale jakoś tak mniej i do 6.30 pospał :sorry2: a my z Pietruszką dalej niedospani :dry:
My wczoraj z Julinką też dostałyśmy po tulipanie żółtym śliczny taki wiosenny a Julka walneła tekstem no wiesz żółty???? a Pietruszka no żółty a co nie ładny???? Julka no ładny ale to nie kolor miłości powinien być czerwony skoro nas kochasz......:-D:-D:-D:-D:-D ja jej facetowi już współczuję :confused::-D
Dorotko a co to za siupki z małżem znów??????
Justa ty jestes teraz taka bomba z opóźnionym zapłonem tak??????:-D znam to;-)
Anabubka kurcze to nie ciekawie że nie ma ci kto pomóc w tej wawie bo faktycznie z 2 u lekarzy to lekko nie jest :no:
Kerna kciukasy mocno mocno trzymamy :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
Lunka super że masz ten tomograf nareszcie bo już to nie napiszę bo trochę się naczekałaś:dry:
my z Antoszką mamy skierowanie do neurologa ze zrobieniem eeg i co????? państwowo wolny termin to styczeń 2011:szok: a prywatnie od ręki tylko sama wizyta to 130 + eeg 250 zł :szok:no i mnie na to zwyczajnie nie stać :no:nasza pani doktor ma uruchomić swoje znajomości w swoim szpitalu i wkręcić Antka wcześniej :dry:zawsze w takich sytuacjach pytam to po jaką cholerę ja płacę swoje składki co mnie obchodzą ogólne limity!!!!!!!!!!!!!! to powinny być limity na dana osobe a nie na ogół :wściekła/y: a nie będe się z rana wściekać :no:
As kobieto kiedy ty spisz ????????:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:
Meduska to jak widać wszystkie mamy jakieś przesilenie wiosenne bo ja też jakaś taka do niczego i głowa mnie często boli i chęci mam zerowe do wszystkiego:sorry2:
Kochane potrzebuję pomocy...zbliża mi się termin wymiany telefonu i nie mam kompletnie pojęcia co jest dobre....potrzebuję takiego co by w miarę dobre fotki robił .... no i mam słabość do telefonów z klapka ale nie musi koniecznie być takowy no i zawsze miałam sony ericson i byłam zadowolona więc teraz was proszę o radę jakie wy macie o ich plusach i minusach :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Witam.Ja nawet się wyspałam nielicząc pobudki kiedy mała zsikała się do łóżka i musiałam ją przebierać:no:
MALINA współczucia że tyle musisz czekać na EEG moja mała miała juz po tygodniu czekania.
Ja też pokłócona z M odkąd siedzi w domu bez pracy to mi tak działa na nerwy ze...:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

reklama
Witam z rana :-):-):-)
Maja w domu siedzi więc na bb za dużo mnie nie będzie :sorry2::sorry2:
Za oknem piękne słonko a my w domu musimy się kisić, chyba jakieś sprzątanie sobie wymyślę coby nie zwariować przez cały dzień, nie mówiąc że na obiad wymyśliłam sobie kopytka - zawsze trochę czasu to zajmie :-D:-D

Cześć laski. Piszę dopiero teraz, bo robili przy centralnym i odcięło mi neta... Tak więc wynik wymazu ok i jutro na 8 rano jestem w szpitalu. Kurcze szkoda, bo myślałam, że jeszcze dzis będę mieć to za sobą. W każdym razie jutro rano myślcie o mnie....
Sorki, że nie poczytam ale po prostu nie mam głowy do tego:no::no::no:

Trzymam kciuki :tak::tak::tak:

Dziś byłam pierwszy dzień w pracy w fundacji.
2 chłopców z ADHD ,1 z zespołem Downa i 1 z autyzmem.
3 bardzo szybko nawiązało kontakt z psem ,a z tym czwartym to niezłe kwiatki będą.:-:)baffled::baffled::baffled:
Już widać,że tego psa po prostu nie widzi,pomimo tego,że go dotyka i prawie się przewraca się o niego.:nerd::nerd::baffled::baffled: To niestety jest autyzm w dość głębokim stopniu.:baffled::baffled:
Kubuś też po pierwszych zajęciach w nowym miejscu .
Ogólnie bardzo zadowolony :tak:
Spłakał się tylko na koniec zajęć,bo ktoś mu zabrał jego pracę,którą dla mnie narysował.:baffled::baffled::baffled:
Mnie też było przykro,bo wszystkie dzieci coś w rączkach miały a ta moja bidula nic z sali nie wyniosła tylko z rykiem wyszedł.:no:
Nie fajnie to wyszło na początek.:no::baffled::baffled:
W sumie mam niby 2 godziny pracy,ale z dojazdem i formalnościami wyszło prawie 4 :szok::szok::szok:.
No cóż trzeba się i do tego przyzwyczaić.:happy2::happy2:
Pozdrawiam nocnie

To początki, myślę że z czasem wszystko się fajniej ułoży i Kubuś będzie zadowolony i rysunki też będzie wręczał mamusi :tak::tak::tak:

w czwartek jade z dziewczynmai do alergolga oprocz tego Paulina ma psychiatre i psychologa i pedagoga
i sek w tym ze wszyscy pracuja i nie ma mnie komu zawiesc:-(
zeym jechala z jedna to co innego
a tu nie dosc ze z dwiema w podrozy to tam na miejscu tez moze bym wesolo:baffled:
a nawet moja siotsr w pracy,bo tak to mi chociaz na miejscu u lekarza pomgala z mala,bo ciezko sie roztroic
buuuuuuuu
i musze po 8 juz jechac pociagiem co sie rowna z tym ze mala bede musiala baaaaaaaaardzo wczesnie obudzic b o 7 i bdzie nie w humorze
gadalam wczoraj z kolega i ma mi dac znacczy bedzie mogla nas zawiezc

Oj to faktycznie nieciekawie, szkoda że nie masz nikogo do pomocy :-:)-(

A ja od rana wisze na kompie i spisuję wszyściutkie przedszkola w okolicy, jest tego sporo, w dodatku trafiłam na artykuł , że miejsca ma ponoć starczyć dla wszystkich-hehe-zawsze tak mówią, ale nie wiem co z tego wychodzi. Dobre przedszkola bedą zasypane i tyle!
Nic, lece dalej szperać, szukam ukrytej informacji o lewych listach albo cos w tym stylu, dużo przedszkoli to ma, ale cholera jak pójdziesz i zapytasz, to NIE!
O matko, moja się jużobudziła!!!!!!!!!!:szok::baffled::no:

Trzymam kciuki za przedszkole, ja od poniedziałku też się będę stresowała czy Maję przyjmą ale u nas to dopiero w maju ogłoszenie wyników i wywieszenie list :-:)-(

Mam na niego takiego nerwa... Jestem taka zła... Mimo wszystko w sobie wszystko trzymam. Aby czekać aż wybuchnę.:dry:

Oj coś nabuzowana ostatnio chodzisz :-D:-D;-);-)

witam Dzieciaki lepiej a ja tak sobie
Trochę jestem zla bo miałam miec sobotę wolną a musze isc do pracy bo 3 kasjerki przyniosły zwolnienia lekarskie i jest nas coraz mniej :szok::szok: nie wiem jak ni sobie to wyobrażaja przed swietami :no: na razie tyle bo musze jakies sniadanie zjesc i wypic kawke :tak:miłego dnia

Szkoda ze w sobotę musisz do pracy iść, tym bardziej że zdrowa nie jesteś :-:)-(

A ja od samego rana oduczam Kamilka od pampka ale jakos nie idzie powiedzcie mi jak mam to zrobic bo Martynka kumata bardziej była wiedz sie rozumiałysmy a teraz nie wiem

Każde dziecko inne, jedno szybko załapuje, drugie wolniej :tak::tak:
Dorota wreszcie zaczęłaś myśleć o sobie a nie tylko o G, chwała za to tym ze spotkań że ci wreszcie przemówili do rozumu :tak::tak:

Do góry