reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam również :-):-):-)
Za oknem piękne słoneczko ale chyba mrozi bo termometr mam w słońcu i pokazuje tylko -5st.C :szok::szok:
Na godz.14 do laryngologa idziemy i bardzo dobrze bo Maja tak w nocy kaszlała że aż jej tantum verde psikałam bo już sama nie wiedziałam jak jej pomóc. :tak::tak:
U mojej mamy Maja spała ze mną i chyba się do tego przyzwyczaiła bo wczoraj w nocy cały czas popłakiwała że nie chce spać sama w pokoju :baffled::baffled:
Dzisiaj muszę do przedszkola skoczyć i zobaczyć ile za marzec mam do zapłacenia bo 10 już za dwa dni :szok::szok:

reklama
Dzięki dziewczyny za wsparcie i będę pisać do Dowikli esy:tak: Wiem że to krótki zabieg i prosty, ale teraz tak siedze i czekam jak na ścięcie...:baffled::baffled::baffled: staram się nie denerwować bo od razu do kibla mnie pędzi a bobas tez swoje ucierpi przeze mnie. ale szpitale mogłyby być jakieś przytulniejsze:sorry2::sorry2:
Pisałam wczoraj dla M instrukcje, a przepis na zupę zajął mi dwie strony:nerd::-D:-D:-D bo ona to ma dziwne pomysły i gotować niestety nie umie.
Jak ja miałabym wywieszać pranie na balkon to po godzince mogłabym ciuchy pokruszyć...eh u nas -11:dry::dry:
A z tym r to pewnie, że mała ma czas! A z tym poprawianiem to mogłabyś ją chyba zniechęcić do mówienia jakby ciagle ją upominała:confused: tak mi się wydaje...
Ja kaszke ze smoka piłam do drugiej klasy podstawowej i potem mi szczęka uciekała jak mówiłam "sz", "cz" "s" "z". Zresztą do tej pory trochę ucieka ale tego nie widać aż tak jak wtedy no i logopedka pomogła. Ale jak wy tu pisałyście o butli do późnego wieku to od razu mi sięto przypomina:sorry2:

AGNES nie masz sie co narazie martwic tym R u Oliwki :-).
NATALINECZKA no to zycz aby M dzis wrocil a nie dopiero na swieta.

Moj M tez zapomnial jak narazie o swieceie.Nie wiem moze nie chce mi zyczen skladac przez telefon.Nie wiem zobaczymy co dzien przyniesie :-).

Lece ogarniac mieszkanie i sniadanie zrobic .Bo zaraz lekarka mi od domu pitnie a ja nadal na bb :-).

MH bardzo dobrze robisz.Ale ze Twoj M juz od rana nie jest w pracy?
Moj wstawal dzisiaj przed 5 do pracy ale to on zajal sie w wiekszosci w nocy plazaco Oliwka :-).

KERNA to tylko zbieg okolicznosci że miałas problemy z mową bo to moim zdaniem nie była wina butelki coinnego gdybyś ssała smoczka.Syn nie miał problemów z mową nie miał jeszcze 2 latek już r wymawiał prawidłowo.

A mój już wczoraj mi złożył życzenia i bombonierkę w kształcie serduszka wręczył, aż sie zdziwiłam bo nigdy mi prezentów nie kupował :szok::szok::szok:
I oczywiście wszystkim babeczkom ja również składam najlepsze życzenia z okazji naszego święta :tak::tak:

Witam kochane poniedziałkowo poweekendowo :happy2:
wczoraj troszku was podczytałam i tyle co pamiętam to witam nowe mamusie:-) Kerna trzymaj się w tym szpitalu szybko ci zleci :tak:Natalineczka chłop z domu = się spokój cisza harmonia :-)wię wypoczywaj ;-) Dowikluś no twoje szczypiory to mistrzowie bałaganu niczym moi :sorry2::-D
KOBIETKI WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ W DNIU NASZEGO ŚWIĘTA CO BY CHŁOPY NASI CHOĆ RAZ MIELI @ I ZOBACZYLI JAKA TO ROZKOSZ. CO BY RAZ RODZILI I POCZULI TEN "CUD NARODZIN" CO BY RAZ BYLI W CIĄŻY I POCZULI TEN "BŁOGOSŁAWIONY STAN" CO BY CHOĆ RAZ KARMILI PIERSIĄ I ZOBACZYLI TĄ ROZKOSZ ZRANIONYCH BRODAWEK ITP..A MY BYŚMY CHOĆ RAZ MIAŁY ZAPRACOWANY DZIEŃ NASZYCH CHŁOPÓW ;-);-);-);-);-)
U nas szpitala ciąg dalszy :sorry2:Adam zdrowy poszedł na rekolekcje od 9-11 :sorry2: Julina zdowa ale nie poszła bo nie mam jej jak zaprowadzić raz że musiałbym na nią czekać bo zanim bym doszła spowrotem to już bym musiała iść znów po nią :sorry2: a dwa Antoni chory :-:)-:)-(wczoraj miał cały dzień temperaturę 37.9-38.6 zero kaszlu kataru tylko maruder jak to mój ietruszka określił no to była masakra :-pnocka do duszy cała nieomal nieprzespana o 24 wziełam Antosia do nas do łóżka bo już miałam dość wstawania budził się płakał w nocy gorączkę miał 39.9 :-(dałam mu czopek pyralginy wypił 3 butelki wody rano temperatura 37.3 i jak narazie zjadł śniadanko i jest w iarę ok :tak:nie wiem co mu jest i czy to nie przypadkiem górne 3 bo ma masakrycznie spuchnięte dziąsła i takie kulki w miejscach 3 :dry:
a zapomniałabym macie najserdeczniejsze życzenia od mojego Pietruszki :tak:

ja nie miałąm problemów z r tylko sz,cz,z,s,c logopedka powiedziała, że od butli i kazała odstawić.
Nie no druga klasa to już najwyższa pora he he mój pił do połowy pierwszej klasy ale tylko dlatego że miał uczulenie na białko mleka i nie mógł jeśc nabiału.Córeczce skazamineła ale mleczko lubi i już ale pije z kubka niekapka.

Malinka życzenia...no w sedno!!:-D:-D
dzieki za życzonka od Pietruchy:tak::tak:
A ze szpitalem w domu...eh no zdrówka życzę bo co mogę więcej:confused:

reklama
witam wieczorna pora

Ja caly dzien przesiedzialam nad ofertami wakacji w Chorwacji
Teraz nawet widze te ceny i hotele
Ostatecznie wybralam sposrod mnostwa Hoteli 3 do wyboru:-)Zawsze cos
Wybieramy sie na wyspe Rab w miejcowosc Lopar:-):-):-):-)
Juz sie ciesze :) Oczywiscie jedziemy na tydzien od 4-11 lipca :) wlasnym samochodem
Wykupujemy noclegi, sniadania i obiadokolacje.

Dowikla widze ze ladny sajgon masz ale pociesze Cie bo moja Laura dzis tez robila co chciala.MOj lezy na sofie caly dzien wiec Lali korzystala :)):-D
Natalineczka wspolczuje Ci ale czas szybko minie i nim sie ogladniesz Twoj bedzie juz w domku:tak:Nie denerwuj sie bo to nie wskazane w Twoim stanie:sorry2:
Agnes moja tez nie mowi r ale to normalne dzieci jak maja 5 lat wtedy ida do logopedy o ile dobrze pamietam bo Maks siostry mial zajecia z logopeda jako 5 latek:cool2:
Myszunia milo ze wpadlas Jeszcze troche i znajdziesz wiecej czasu na BB
AnekM w rzeczywistosci jestesmy inne.Moze na zdjeciach troche podobne jestesmy:sorry2:
Kerna 3 dni szybko mina, trzymam kciuki bedzie dobrze:happy2:
Anaconda witam ! Fajnie ze juz jestescie w domku.Maja znow chora:confused::baffled: Biedaczka oslabiony ma organizm.Podajeszz jej moze tran?Podobno jest super:cool2:

wiecej nie pamietam wybaczcie
No to widze ze szykuja sie Wam fajne wakaje:tak::tak::tak:Chce Wam sie jechac autem:confused:
Witam kochane poniedziałkowo poweekendowo :happy2:
wczoraj troszku was podczytałam i tyle co pamiętam to witam nowe mamusie:-) Kerna trzymaj się w tym szpitalu szybko ci zleci :tak:Natalineczka chłop z domu = się spokój cisza harmonia :-)wię wypoczywaj ;-) Dowikluś no twoje szczypiory to mistrzowie bałaganu niczym moi :sorry2::-D
KOBIETKI WSZYSTKIEGO NAJ NAJ NAJ W DNIU NASZEGO ŚWIĘTA CO BY CHŁOPY NASI CHOĆ RAZ MIELI @ I ZOBACZYLI JAKA TO ROZKOSZ. CO BY RAZ RODZILI I POCZULI TEN "CUD NARODZIN" CO BY RAZ BYLI W CIĄŻY I POCZULI TEN "BŁOGOSŁAWIONY STAN" CO BY CHOĆ RAZ KARMILI PIERSIĄ I ZOBACZYLI TĄ ROZKOSZ ZRANIONYCH BRODAWEK ITP..A MY BYŚMY CHOĆ RAZ MIAŁY ZAPRACOWANY DZIEŃ NASZYCH CHŁOPÓW ;-);-);-);-);-)
U nas szpitala ciąg dalszy :sorry2:Adam zdrowy poszedł na rekolekcje od 9-11 :sorry2: Julina zdowa ale nie poszła bo nie mam jej jak zaprowadzić raz że musiałbym na nią czekać bo zanim bym doszła spowrotem to już bym musiała iść znów po nią :sorry2: a dwa Antoni chory :-:)-:)-(wczoraj miał cały dzień temperaturę 37.9-38.6 zero kaszlu kataru tylko maruder jak to mój ietruszka określił no to była masakra :-pnocka do duszy cała nieomal nieprzespana o 24 wziełam Antosia do nas do łóżka bo już miałam dość wstawania budził się płakał w nocy gorączkę miał 39.9 :-(dałam mu czopek pyralginy wypił 3 butelki wody rano temperatura 37.3 i jak narazie zjadł śniadanko i jest w iarę ok :tak:nie wiem co mu jest i czy to nie przypadkiem górne 3 bo ma masakrycznie spuchnięte dziąsła i takie kulki w miejscach 3 :dry:
a zapomniałabym macie najserdeczniejsze życzenia od mojego Pietruszki :tak:

Oj biedny Antosik:no::no::no:pewnie to te zabki,oby szybciutko wyszly:tak::tak::tak:
No i dziekuje za zyczonka od Pietruszki:tak::tak::tak:

Moje dziewczynki pobily dzisiaj rekord i wstaly mi po 7:szok::szok::szok:Nosz cholera jasna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i za cholere nie moglam Ich zmusic zeby spaly mi dalej:no::no::no:Wiec jestem mega spiaca:no::no::no:

ANABUBKA
No super zyczonka:-);-);-);-)
Ja rowniez zycze nam wszystkim wszytskiego co najlepsze:tak::tak::tak:I niech spelni sie chociaz czesc naszych marzen:tak::tak::tak::tak:

MALINUS
Sorki,ale chyba dopiero dzisija pojde na poczte jak mi sie uda

KERNA
A Ty na ktora do tego szpitala?

Do góry