reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Ja tylko skromnie wtrącę swoje 5 gr.:sorry: ( choć z pełna buzią mówic nie wypada) , że w realu są bodziaki z długim rekawem na 0-3-6-9 po 2,99 i kaszki mleczno- ryzowe ( dwupak) za 9, 45.:tak:
A w Biedronce 4-ropak chusteczek nawilżających Dada za 11 zl. z groszami.:tak:

Ekhem...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i jeszcze piffko Strong ( warka) to duże za 2, 99.:tak:
Dzieki napewno skorzystam z tych chusteczek z bierdonki:tak:

jeee wkoncu zasnela - chyba sie zmeczyla tym ze do niej nie przychodzilam :sorry::-D
ale spokoj a mnie juz sie chce spac.... a myslalam ze dluzej posiedze
ale tu chyba juz nikogo nie ma :eek::eek:

ja uciekam od kompa bo ta znow zaczyna koncertowanie :confused2::confused2::confused2::wściekła/y::wściekła/y:

dobranoc...
milego weekendu bo ja bede miala troche na glowie oj jutra wiec nie wiem kiedy bede a jak bede to pewnie przelotem ;-)
Oj cos NIKI daje ci popalic.Bo wieczie piszesz ze usnela a za kilka minut juz placze:-(.Nie wiesz dlaczego ona tak robi?Moze potrzebuje twojej uwagi.A w nocy chyba az tak zle nie spi???

ANKA moja Oliwka jak narazie tez nie zabiera tak dzieciom zabawek.I pozwala aby inne dziecko wzielo jej zabawki.A juz spotkalam sie ze jak u kogos bylismy to dziecko nie dzielilo sie z Oliwka zabawkami i plakalo jak ONa cos ruszyla a jak ktos do nas przyjdzie to Oliwka nie zabiera:tak:.Jesli chodzi o dzielenie to w domu bardzo czesto domaga sie abysmy cos od niej wzieli jak ona cos je :tak:

Nocka lepsza od wczorajszej ale jeszcze nie taka fajna jak ostatnie nocki.No ale mam nadzieje ze juz dzis bedzie ok:tak:.
Oliwka wstala mi juz przed 7 .
Teraz gotuje paroweczki nam na sniadanie
G w pracy.Ja dzis planow nie mam bo na dworze kropi i jest raczej zimno.
Na 17 mamy ic z G do klubu bo jest zebranie organizacyjne.Nie wiem czy pojdziemy z Oliwka.Mam nadzeje ze mama moja z nia zostanie i pojdziemy sami ,bo na zebranie wolalabym isc bez niej aby bardziej sie skupic na tym co mowia:tak:.
AGNES mam nadzieje ze Oliwka szybko ci wroci do starych godzin wstawania:tak:.Rozumiem ze jestes zmeczona.
MILEGO DNIA

reklama
Maks znów pobudke zrobił 5.30:confused2:
no ale ja juz sie chyba tak przestawiłam, że jak chodze spac o 21 czy 21.30 to w miare wyspana jestem nad ranem:sorry: ale to nie to samo jak wstac o 8 czy 9:rofl2: jakos mam inny sen nad ranem niz o 21 bo nie jestem w tym samym stopniu wyspana :-D:-D:-D
Medeuska masz racje skoro to Patryka pies to nich robi kolo niego.Ja bym nawet palcem nie kiwnela:rofl2:
A zmuszasz go naprzyklad zeby sie odwrocil do zabawki bo przy tym raczej nie powinien plakac.Ja to Laure ciagnelam za raczke i pomagalam jej nozke przerzucic.Moja jak miala 3mc to sie obracala dlatego pytam bo Maks ma juz 4 ale wiadomo ze kazde dziecko inaczej sie rozwija wiec nie ma sie czym przejmowac;-):tak:

o kurde cebulka...
wiesz, tymbardziej ze mial byc u tesciowej, ale to jego kochana nuna i on chce ją w domu:-D nawet ona ciągle u niego w pokoju siedzi:eek::rofl2:

ja tez go ciągne za rączke i nóżke mu przekładam, no ale raz lubi raz nie, nie wiem czym sie martwir, głowe tez raz dzwigał mocno jak u sie zachciało a raz wcale, leżał i mogłby sie udusic ia i tak za cholere by nie podniósł, więc po prostu chyba ma lenia:rofl2:

po tym jak napisalam ze sie nie obraca, to prawie sie obrocil na brzuch:szok: prawie, bo nie do konca:rofl2: ale wcesniej wogóle sie nie odwracał i nie wyginał tak mocno:eek:

co o kurde cebulka?:sorry:

No to mały wykład :-p

Madea, jak chcesz Maksa podszkolić, to kładziesz go na boczku, np lewym. Prawa noga lekko podgięta. Lewą ręką ( swoją lewą) łapiesz, za pupę i bioderko, prawą ( swoją prawą) za ramię ( dłoń na przedramieniu dziecka, palce na ramieniu ) przyginając lekko w dół ramię popychasz delikatnie bioderko ku podłodze. A potem koniecznie to samo na drugim boczku w druga strone.

Mam nadzieję, że zrozumiale napisałam :tak:

Dodam jeszcze, że moja Helenka nie lubiła leżeć na brzusku więc nie widziała potrzeby żeby się obracać...
dziekuje:tak: ja go ciągne za ręke czy za ramie i przekładam noge na drugą stronę i jak go troszke pocągne to puszczam żeby do konca sie sam obrocil;-)

No my sie dziwiłyśmy a ty sie zapierałaś :-D:-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

Ale dobrze że to 1,5 roku bo zaczęłam się w głowę pukać :-D:rofl2:
:rofl2::rofl2::rofl2:

bedzie dobrze:tak: chlopaki zawsze sie dogadaj w piaskownicy gorzej z dziewczynkami:-D:-D

dziewczynka chciala w sklepie sie bawic w kaziku dla dzieci a ze Lali tam byla to ja wywalila, a co przeciez byla tam pierwsza i dzielic sie nie bedzie:-D:-D:-D
:-D:-D

Teraz Helnka ma 39 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do jutra, jesli dożyję :no::no::no::no:
ojjjj bidulka.....

jak teraz się czuje??

No to chwale sie moim zakupem:-p

rewelacyjna:tak::tak::tak:

ten sweterek Anki tez mi sie podobał:rofl2::rofl2:

No i obiecane fotki bo wrzucam caly dzien i jakos wrzucic nie moge:-D
Laura w namiocie z kotkiem

Laura z sandra jedza lody

Laura i jej samolot

Lali i domek
samolot ekstra:tak: i fajne siodełka dla dzieciaczów:rofl2:

a kisiel jadlam wczoraj :-p
Ty to wszystko jesz a chuda jestes:rofl2::rofl2:

witam wieczornie
mali juz okapani, mala zasypia ale trzeba ja przebrac bo juz zdazyla nawalic w pampka, maly tez zasypia, m w robocie a ja zrobilam pranie tylko musze je isc wyplukac... :confused2:

no ale Sewek dzis jest bezczelny!!!
wiecie co on robi??
ja nie wiem czy robi to specjalnie czy sie zapomina ale weznie stanie kolo sciany czy na srodku pokoju i zacznie sikac na stojaco... :szok::szok::sorry::sorry::wściekła/y::wściekła/y:
zamiast isc po nocnik - zawsze sikal ladnie do nocnika.... i wolal a teraz????
i rezygnuje z nocek bez pampersa - jutro jade na zakupy

o mala wyjeeeeee z/w
mi sie wydaje ze chce zwrócic na siebie uwage:tak: zauwazyłam potem ze agnes tez Ci to napisala wiec juz sie dalej rozpisywac nie bde moze:rofl2:

Ja tylko skromnie wtrącę swoje 5 gr.:sorry: ( choć z pełna buzią mówic nie wypada) , że w realu są bodziaki z długim rekawem na 0-3-6-9 po 2,99 i kaszki mleczno- ryzowe ( dwupak) za 9, 45.:tak:
A w Biedronce 4-ropak chusteczek nawilżających Dada za 11 zl. z groszami.:tak:

Ekhem...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i jeszcze piffko Strong ( warka) to duże za 2, 99.:tak:
szkoda że nie mam reala nigdzie blisko:-p na wmojej biedronce jakos nie zauważylam tych paczek chusteczek:eek: a zawsze jak jestem biedronki to patrze czy nie ma:tak:

o a ja wlasnie do biedronki jutro jade - dobrze wiedziec :tak:
może do mojej?:rofl2::rofl2::rofl2:

Witam, nocka była niezła :tak: A temperatura poniżej 38

o kurcze
moze to gardlo?
ale mowilas ze narzekala na siusiu
wspolczuje
zrob jej oklady moze

trzymaj sie

Dałam radę zbic temperaturę :tak: Mała az dreszcze miała :szok::no: Zwymiotowala na calą pościel :no:A objawy takie same jak miała Niki :eek: Więc to nie trzydniówka tylko jakieś inne paskudztwo. :wściekła/y: A rozmawiałyśmy o siusiu :tak:

...

Powinnam pogratulować,bo postep duży.:tak::-):-)
A nie za wcześnie na chodzenie? Mi rehabilitantka i neurolog mówiły ,że im później tym lepiej.
Ona wcześniak i z napięciem mięśniowym,to z tego co wiem wczesne chodzenie nie idzie w parze :no:.

...

Nasz rehabilitant twierdzi, że nie wolno jej cofać. Owszem jest szybka :tak: Nie pomagać, ale jak sama to OK :-) Stopowanie rozwoju moze przynieść większe szkody niż pożytek - ona jest pod stałą kontrolą jeśli chodzi o rozwój ruchowy :tak:

....
MH co tak seryjnie u Ciebie chorują:eek: zdrówka:tak:

...

Rodzeństwo z nie dużą różnicą wieku :sorry: Jednej przejdzie, druga zaczyna :eek: Dobrze, ze nie naraz :sorry:

No to chwale sie moim zakupem:-p

SUPER :tak::tak::tak:

No i obiecane fotki bo wrzucam caly dzien i jakos wrzucic nie moge:-D
Laura w namiocie z kotkiem

Laura z sandra jedza lody

Laura i jej samolot

Lali i domek

Ale się ładnie bawi :tak: A samolot super :tak:

Madea, nie ciągnij go za rękę i nogę :no: Nic go w ten sposób nie nauczysz a możesz krzywdę zrobić :no: Serio. Obracaj przez ramie i biodro, to dasz mu wzorzec do naśladowania :tak:

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Dzieki, normalnie sie zarumieniłam :-D

Po prostu teraz przy rehabilitacji Niki duuuzo się nauczyłam :tak:
Prosze bardzo.Ja pisze co mysle :tak:.Ja przy Oliwce na poczatku to taka przyglupawa bylam.Ale wiadomo pierwsze dziecko itp.A Ty jeszcze wlasnie te rehabilitacje wiec wiem co mowisz i dobrze ze Radzisz Medeusce .

Aha MH nie ma to jak sobie z rana poslodzic :-).Odrazu dzien bedzie lepszy :-).

Nalozylam niuni pierwszy raz tetre .Pierwszy raz to robilam bo my nie musielismy niuni pieluszkowac na bioderka i szczerze to nie zabardzo wiem jak sie naklade tetre :-(.Tylko prosze sie ze mnie nie smiac :-).

Dzieki, normalnie sie zarumieniłam :-D

Po prostu teraz przy rehabilitacji Niki duuuzo się nauczyłam :tak:
bede robic jak mowisz, nie wiedziałam,ze tak trzeba:tak: robiłam to byle jak zeby tylko mu pomóc:zawstydzona/y:

Nalozylam niuni pierwszy raz tetre .Pierwszy raz to robilam bo my nie musielismy niuni pieluszkowac na bioderka i szczerze to nie zabardzo wiem jak sie naklade tetre :-(.Tylko prosze sie ze mnie nie smiac :-).
ja tez nie umie:rofl2::rofl2::rofl2::rofl2:

bede robic jak mowisz, nie wiedziałam,ze tak trzeba:tak: robiłam to byle jak zeby tylko mu pomóc:zawstydzona/y:

...

Ha, ja też nie wiedziałam, dopóki ktoś mi nie powiedział :sorry: Bo niby skąd... :eek:

Ja nigdy w życiu tego nie robiłam :rofl2: Ale wiem,ze można sobie coś takiego dokupić :tak:
Nakinsy suche majtki S M L miejsce na wklad (926739121) - Aukcje internetowe Allegro

Lecę jakąś zupę wstawić, dzieci chore, trzeba w domu siedzieć...

....szkoda że nie mam reala nigdzie blisko:-p na wmojej biedronce jakos nie zauważylam tych paczek chusteczek:eek: a zawsze jak jestem biedronki to patrze czy nie ma:tak:

Ja znalazłam je w koszu, obok proszku o którym malinka wspominała .:tak: Na półce ich nie ma. :no: No i zostało 3 opakowania.:baffled:

Ja doświadczona mama dwójki tertrowych dzieci służę pomocą.:tak::tak::tak:;-):-)
Zakup sobie ceratki do pieluszek tetrowych lub takie majteczki ceratowe.:tak:
I pamiętaj o częstym sprawdzaniu pieluszki, (bo człowiek przyzwyczajony do pampersów zapomina o tym), co by się młodej pupcia nie odparzyła.:tak:

Na pocieszenie dodam, że maluszki tetrowe szybciej uczą się siusiać na nocnik.:tak:

A tak w ogóle to dzień dobry.:-)

MH jaki piękny masz awatarek.:tak::-)

Ostatnia edycja:
reklama
justa wiem one u nas zawsze w koszach i pojedyncze sztuki:tak: ale jakos nie sypneli do nas:eek: albo juz nie bylo:rofl2::rofl2:

MH jaki ładny nowy avatarek:-)

Do góry