reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Jetesmy po aerobiku:-)
Walnelam sobie z Laura aerobik w domku, a co?Mi tez wolno:-D
Bylysmy w pralni, pranie poskladalam i czeka na prasowanie:rofl2:
Czarne sie kreci a szare czeka na kolejke:-D
Zrobilam kisiel i czekamy az ostygnie by go spalaszowac:tak:

Pisalam ze sloneczko wychodzi a tu deszcz:szok:
No coz ide dmuchac kisiel bo Lali wola a i tak nie ma zadnej
u aerobik ja ostatni raz trenowalam w gimnazjum na kursie... :eek::laugh2:
a kisiel jadlam wczoraj :-p
Teraz Helnka ma 39 :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Do jutra, jesli dożyję :no::no::no::no:
uuuuu a z czego to?>
Witam
Ja tylko na chwilke bo jakies pol godzinki temu wrocilismy do domku:tak::tak::tak:Mialam mega objazdowy dzien dzisiaj i nie mam juz sily:no::no::no:
Zrobilam zakupki,zapisalam mlodych na przeglad do stomatologa na 18 marca,odebralam recepte na bebilon pepti i kupilam sobie fajna tuniczke z paseczkiem:tak::tak::tak::tak:
Jak mi sie uda to poczytam co napisalyscie a jak nie to sorki:zawstydzona/y:Mlode spaly bardzo krotko gdzies po drodze i sa juz marudne
ja tez bym Sewka musiala zapisac do sadysty
No to chwale sie moim zakupem:-p

u lala ja myslalam ze wskoczysz w to :laugh2::laugh2::laugh2:
no ale tuniczka supcio
No i obiecane fotki bo wrzucam caly dzien i jakos wrzucic nie moge:-D
Laura w namiocie z kotkiem

Laura z sandra jedza lody

Laura i jej samolot

Lali i domek
ale fajniutkie zdjecia :-D
Cześć kobitki ;-)
Chciałam napisać że żyjemy :-D Ostatnio co chwila z Anią na spacerku jestem...cały czas coś do załatwienia...
Chwilowo siedzę w domu jednak...Stwierdziłam że popracuję więcej nad mową Ani i wogóle...
Aha,właśnie się zorientowałam że moje posty czyta superowa... rodzinka mojego męża chyba... Nie wiem co zrobię,czy jeszcze bede pisać...
Ale jakby co,to do usłyszenia ;-)
witaj ;-)

reklama
witam wieczornie
mali juz okapani, mala zasypia ale trzeba ja przebrac bo juz zdazyla nawalic w pampka, maly tez zasypia, m w robocie a ja zrobilam pranie tylko musze je isc wyplukac... :confused2:

no ale Sewek dzis jest bezczelny!!!
wiecie co on robi??
ja nie wiem czy robi to specjalnie czy sie zapomina ale weznie stanie kolo sciany czy na srodku pokoju i zacznie sikac na stojaco... :szok::szok::sorry::sorry::wściekła/y::wściekła/y:
zamiast isc po nocnik - zawsze sikal ladnie do nocnika.... i wolal a teraz????
i rezygnuje z nocek bez pampersa - jutro jade na zakupy

o mala wyjeeeeee z/w

Dorota po pierwsze Oliwka ma prawko sikać jeszcze w majtki a po drugie kto ci powiedział że od razu załapie o co chodzi i będzie tylko do nocnika robić, przygotuj się na co najmniej 2 tygodnie sikania po nogach :tak::tak::tak:
Zgadzam sie
Dzień Dobry! :-)

Ja na chwilę :sorry:

Dziękuję wam za rady! :tak: Kupiliśmy kapturki, maltan i jeszcze jedną maść, chodzę w koszuli z cyckami na wierzchu, wietrzę ile się da i jakby trochę lepiej. :tak:

Poza tym była dziś położna no i okazało się, że problemem była pozycja do karmienia - Zuzia przytrzymywała sobie pierś dziąsełkami, żeby jej nie uciekała i dlatego mi je przygryzała tak mocno. :confused2:
Pokazała mi jak ją przystawiać i na razie nie jest tak źle, tylko kazała mi jak najszybciej wyleczyć te brodawki, bo mam już tak ponadrywane, że dziś rano miałam na nich ropę - takie malutkie kropeczki, ale jednak. :szok:

No ale zobaczyłam światełko w tunelu, bo wczoraj to już wyłam z bólu i zaczynałam się zastanawiać nad podaniem mleka modyfikowanego. :zawstydzona/y:

Zmykam trochę odpocząć zanim dzieciaki wstaną :tak:
Powodzenia kochana Z dnia na dzien bedzie lepiej:tak:
helo laseczki
rano musialam odpasc bo Weronika zrobila si starsznie marudna,placzlwia i nie wiadomo co jeszcze

spacer do szkoly zaliczony,ploteczki tez
kolo poludnia w koncu wyszlo slonce
dzieki Wiki:-D

na drodze powodz,na podworku tez:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

przyszlam,zrobilam zupke,pozniej poszlysmy z Weronika walczyc z kaluzami na wjezdzie i na drodze doajazdowej.
mama polatala po kaluzach

teraz dziewczyny ogladaja dobranocke a p w drodze do domu wiec mam chwile
Co ty tak wczesnie robisz na bb???????:-D:-D

Bidoka :-(
Witam
Ja tylko na chwilke bo jakies pol godzinki temu wrocilismy do domku:tak::tak::tak:Mialam mega objazdowy dzien dzisiaj i nie mam juz sily:no::no::no:
Zrobilam zakupki,zapisalam mlodych na przeglad do stomatologa na 18 marca,odebralam recepte na bebilon pepti i kupilam sobie fajna tuniczke z paseczkiem:tak::tak::tak::tak:
Jak mi sie uda to poczytam co napisalyscie a jak nie to sorki:zawstydzona/y:Mlode spaly bardzo krotko gdzies po drodze i sa juz marudne
Fajny mialas dzien:tak:

Super.

Laura i jej samolot

Lali i domek
Swietne fotki
eeeee no ciotka to teraz jak wyskoczysz to Cie chlopy obskocza.Na szczescie jeszcze pora na kurtki:-)
:-D:-D:-D
Cześć kobitki ;-)
Chciałam napisać że żyjemy :-D Ostatnio co chwila z Anią na spacerku jestem...cały czas coś do załatwienia...
Chwilowo siedzę w domu jednak...Stwierdziłam że popracuję więcej nad mową Ani i wogóle...
Aha,właśnie się zorientowałam że moje posty czyta superowa... rodzinka mojego męża chyba... Nie wiem co zrobię,czy jeszcze bede pisać...
Ale jakby co,to do usłyszenia ;-)
Pisz do nas pisz:tak:.
Dowikla wolisz bez:sorry::sorry::sorry:
Co do zabawek to musze powiedziec ze Laura dzieli sie swoimi i nawet ostatnio pozyczyla korone kolezance:szok::szok:
Na drugi dzien ja odebrala:-)
Ja tez uciekam bo pranie czeka trzeba powiesic

Na jutro nie mam planow :cool:
Spokojnej nocy zycze
Bo Lala JEST dobrze wychowana i dzieli sie zabawkami:tak:.A ty co tak wczesnie dzis uciekasz?:szok:.

Oliwka spi.G zrobil mi kolacje.Jakos humorek mam ciut lepszy.Dziekuje wam za dobre slowa z tym siusianiem.Chyba serio poczekam az bdzie ciut cieplej a jutro postaram sie wykombinowac kase na pampersy.Chyba ze czasem tetre jej zaloze.Wezme sobie to po leku:-D.

Ide sie kolo G polozyc i przytulic bo tego mi dzis potrzeba.Dobranoc:tak:

Dziewczyny moja Niki bierze się za chodzenie :szok::szok::szok::szok::szok:
Zasuwa po chałupie pchając przed sobą taborecik :szok::rofl2::-D

wczesnie :tak::tak::tak::tak: zuch dziewczunka :tak::tak::tak::tak::tak:

malina tak zaczelam go uczyc jak mial 1,5 m-ca troche to potrwalo ale w lato chodzil juz w samych majtkach :tak::-)
no a kaj tam Niki i jej nocnikowanie :-D

chyba 1,5 roku :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

pewnie to jakis wirus,zdrówka :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Po dzisiejszym dniu nie wiem czy nie zrezygnuje z tej nauki siusiania.
Jeden jedyny raz nasikala do nocniczka A tak to sie darla jak tylko o nim wspominalam i jej pokazywalam:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.

Ja dzis nagle stracilam humor.Chyba hormony mi przed @ szaleja :wściekła/y::wściekła/y:.

Zastanawialam sie czy aby nie zapozyczyc sie na pamoki ale ta nauke zostawic na cieplejsze dni.Ona za 2 miesiace bedzie starsza,moze bardziej rozumniejsza.Jak bedzie fajnie cieplo to w samych majtach pobiega a teraz ja mam zimno w domu i nic innego nie robie jak ja przebieram.Ona siusia co pol godziny albo czesciej.
W lato wszystko lepiej mi poschnie,jej bedzie lepiej z gola pupcia latac .Sama nie wiem co mam robic.Wiem glupia jestem.

uważam ze Oliwka ma jeszcze czas ,za duzo od niej wymagasz.możesz zacząć przyzwyczajać ją do nocnika pewnie ze tak ale nie całkicie ściągaj pampka bo jest za mała uważam.

Ja Oliwce ściągnęłam całkowiciepampersa jak miała 19mies i załapała mi w 4 dni.

tak więc nie naciskaj bo ją zrazisz i dopiero będziesz miec kłopot.:tak::tak::tak::tak::tak:

supeeeeerrrrrr:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Laura i jej samolot

Lali i domek

fotki jak zwykle super,Oliwka tez ma taki sam samolot,już kilka miesięcy temu jej kupiliśmy tylko ze ma biało-niebieski :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

no ale Sewek dzis jest bezczelny!!!
wiecie co on robi??
ja nie wiem czy robi to specjalnie czy sie zapomina ale weznie stanie kolo sciany czy na srodku pokoju i zacznie sikac na stojaco... :szok::szok::sorry::sorry::wściekła/y::wściekła/y:
zamiast isc po nocnik - zawsze sikal ladnie do nocnika.... i wolal a teraz????
i rezygnuje z nocek bez pampersa - jutro jade na zakupy

o mala wyjeeeeee z/w

pati Sewek nie jest bezczelny tylko mi sie zdaje że on to robi aby zwrócić na siebie uwagę.cos mi sie zdaje że zaczyna byc zazdrosny o siostrzyczkę :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka jeszce nie śpi,ale już bliżej nić dalej uśnięcia :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka to mnie ostatnio dobija,od jakiegoś tyg poprzestawiało jej się spanie,wstaje mi po 5.00 rano dzień w dzień jak w zegarku.już mam dość,chodzę niewyspana,stale tylko myślę o spaniu,jestem tak pzremeczona.

dziś tż wstała o 5.30 ,o 7.00 już była tak marudna że chodziła i ryczała,usnęła dopiero po 12.00.nie wiek co z tym jej spaniem się porobiło a spała tak ładnie.jednym słowem mam dość.:crazy:

NO OLIWKA USNEŁA, MTEŻ NA ZIEMI USNĄŁ I CHRAPIE :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Co tak cicho dziewczyny? Dzieciaki jescze wariują? mOja już spi na szczęxcie, bo ja z nóg lece, tylk nei wiem czemu, aż tak sie dziś nie narobiłam.......

Ostatnia edycja:
Ja tylko skromnie wtrącę swoje 5 gr.:sorry: ( choć z pełna buzią mówic nie wypada) , że w realu są bodziaki z długim rekawem na 0-3-6-9 po 2,99 i kaszki mleczno- ryzowe ( dwupak) za 9, 45.:tak:
A w Biedronce 4-ropak chusteczek nawilżających Dada za 11 zl. z groszami.:tak:

Ekhem...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i jeszcze piffko Strong ( warka) to duże za 2, 99.:tak:

Ja tylko skromnie wtrącę swoje 5 gr.:sorry: ( choć z pełna buzią mówic nie wypada) , że w realu są bodziaki z długim rekawem na 0-3-6-9 po 2,99 i kaszki mleczno- ryzowe ( dwupak) za 9, 45.:tak:

Ekhem...:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: i jeszcze piffko Strong ( warka) to duże za 2, 99.:tak:

Ekhem, do Stonki zawitam jutro, dzięki

Idem spać, generalnie mam w planach książkę, ale raczej na rozdziale ise skończy

Dobranoc dziwczyny, jak mi sie uda z rana wpaść, to wpadnę, a jak nie, to dopiero w poniedzialek zawitam, więc jakby co to i miłego słonecznego weekendu wszystkim życzę.

pwyplukalam ale w trakcie plukania odchodzilam od niego chyba z 15 razy... :szok::szok:
Niki zyc mi nie dawala wiecznie do cyca :confused2::confused2::confused2:
no i ledwo co zasnela i znow marudzi...
no zesz :wściekła/y: caly dzien spala i teraz jej sie na buszowanie zachcialo :no::no:
wysiadam......

pati Sewek nie jest bezczelny tylko mi sie zdaje że on to robi aby zwrócić na siebie uwagę.cos mi sie zdaje że zaczyna byc zazdrosny o siostrzyczkę :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka to mnie ostatnio dobija,od jakiegoś tyg poprzestawiało jej się spanie,wstaje mi po 5.00 rano dzień w dzień jak w zegarku.już mam dość,chodzę niewyspana,stale tylko myślę o spaniu,jestem tak pzremeczona.

dziś tż wstała o 5.30 ,o 7.00 już była tak marudna że chodziła i ryczała,usnęła dopiero po 12.00.nie wiek co z tym jej spaniem się porobiło a spała tak ładnie.jednym słowem mam dość.:crazy:

NO OLIWKA USNEŁA, MTEŻ NA ZIEMI USNĄŁ I CHRAPIE :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
co do Sewka nie wydaje mi sie zeby byl zazdrosny - nie okazuje tego jezeli chodzi o Nikole - nawet z m sie dziwilismy... bo wszystko jej daje, czasem Niki go wogole nie rusza... :sorry:
nie wiem takie jest moje odczucie... ale to co mowisz tez moze byc prawda :eek:
a co Do Oliwki to chyba faktycznie sie przestawila :szok: nie dziwie Ci sie ze jestes przemeczona - odespisz jeszcze ;-)
Co tak cicho dziewczyny? Dzieciaki jescze wariują? mOja już spi na szczęxcie, bo ja z nóg lece, tylk nei wiem czemu, aż tak sie dziś nie narobiłam.......
ani nie gadaj ta mala wsza jeszcze nie spi i nie zanosi sie na spanie...
co chwile marudzi ale nie w sensie zeby ja cos bolalo czy zeby byla glodna albo miala mokro czy nie wygodnie... mierznie jej sie i specjalnie to robi... :confused2::confused2::wściekła/y:
tu se gada tu jak kotek mialczy :sorry::sorry::sorry:

o a ja wlasnie do biedronki jutro jade - dobrze wiedziec :tak:
Ekhem, do Stonki zawitam jutro, dzięki

Idem spać, generalnie mam w planach książkę, ale raczej na rozdziale ise skończy

Dobranoc dziwczyny, jak mi sie uda z rana wpaść, to wpadnę, a jak nie, to dopiero w poniedzialek zawitam, więc jakby co to i miłego słonecznego weekendu wszystkim życzę.
milego czytanka
i wzajemnie udanego weekendu ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
jeee wkoncu zasnela - chyba sie zmeczyla tym ze do niej nie przychodzilam :sorry::-D
ale spokoj a mnie juz sie chce spac.... a myslalam ze dluzej posiedze
ale tu chyba juz nikogo nie ma :eek::eek:

ja uciekam od kompa bo ta znow zaczyna koncertowanie :confused2::confused2::confused2::wściekła/y::wściekła/y:

dobranoc...
milego weekendu bo ja bede miala troche na glowie oj jutra wiec nie wiem kiedy bede a jak bede to pewnie przelotem ;-)

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
A mi udalo sie jeszcze zagladnac

Dorota uciekalm tak szybko bo wzielam sie za porzadek w domku mam wszystko zrobione wiec jutro zjemy sniadanko i pojedziemy na zakupki.Potem zaliczymy gotownie, spacerek i co wiecj sie zobaczy:tak:
Z tym dzieleniem sie zabawkami to chyba nie chodzi o wychowanie, ale dziekuje, mnostwo dzieci ma taki etap ze sie nie chce dzielic.
Ja sie ciesze ze lali bardzo chetnie sie dzieli.Jak robie kisiel czy cos do jedzenia i mowie ze to dla mamy i Laury to ona zawsze pamieta o tatusiu.Mimo ze go nie ma musze przygotowac talerz czy miseczke:-D

Mieszkanko blyszczy, Laura spi, moj drzemie przed tv:-D
Zostalo mi prasowanie ale ze jest go malo a dzis 2 razy pralam to zostawim to na jutro:rofl2:

Patrysia fajnie ze brat nie jest zazdrosny ale moze wlasnie tym sikaniem chce zwrocic na siebie uwage:cool:

Agnes Oliwce chyba rozregulowal sie cykl dnia.Wspolczuje Ci bo to Ty nie wyspana chodzisz.Mysle ze wkrotce skonczy sie to powrotem do normalnej coziennosci i bedzie spala jak kiedys.Przerabialam to z Lali wstwla mi o 8:szok:dla mnie to byla noc:-D

Luna nie ma jak ksiazeczka do podusi:-)Co czytasz? Pytamz ciekawosci bo nie lubie czytac:confused2:

Do góry