reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Lena3004 mieszkam w Hamburgu :). U nas narazie zapowiada sie na padanko, ale zobaczymy,moze uda sie nam po poludniu wyskoczyc na maly spacerek. Mnie tez krzyz lupie juz od 3 dni i nic nie pomaga, kurde, chyba sie jednak bede musiala wybrac do tego lekarza.

dzien doberek!!

kiedy 2 dziecko...........każda z was ma troche racji i ile kobitek tyle może byc opini na ten temat, ale może trzeba wziąć pod uwage wiek matki, ja na przykład z przyczyn zdrowotnych urodziłam małego w wieku 32 lat więc jeżeli bedzie nam dane mieć druga dzidzie to nie bede czekac 6-7 lat tylko chciałabym zajśc w ciąże jak Kubus bedzie miał 3 latka. Moja kloleżanka ma 3 letnią córusie i jest w ciązy term. na listopad i cały czas kolezanka przygotowuje małą na przywitanie braciszka w domu juz angażuje małą do wyboru ubranka w sklepie do kupna kosmetyków itp., także ważne jest też przygotowanie dziecka do roli siostry lub brata i niekoniecznie w tym momencie bedzie czuł sie mniej kochane.........takie jest moje zdanie :)

Nikita - nie ma żartów, jak domowe sposoby nie pmagaja to szybo kierunek.......lekarz!!!!! ::)

Lena - o maści słyszałm ale czy my karmiące możemy używać, nie wiem ? :)

u nas pogoda deszczowa :(, Kubus śpi ma stan podgoraczkowy chyba po wczorajszych szczepieniach: skojarzona i na pneumokoki,oj biedny mój aniołek :(

kubusiowa pisze:
o słodkim mowa...........ja też mam dni że jak nie mam nic słodkiego to mnie aż skreca, moze dzieciaczki ściągaja z nas
beata - zdrówka dla córci
dzięki dziś już lepiej
ja ciągle pochłaniam nie tylko słodkie ale narazie nie tyje zobaczymy co dalej

hej mamusie
teraz to sie dopiro pochrzanilo wszystko...szkoda gadac, mam nadzieje ze sie nie pogniewacie ze z innego watku zacytuje sama siebie, bo juz sil na pisanie nie mam :(
odeszla niania na to wszystko...
"wiec tak...dzien wczesniej poszlam do pubu z kumpelka mialysmy wychodne i ona tam byla- kelnerka-mysle fajnie ze dorabia,jest na zasilku...
na drugi dzien czekam z malym i jak miala byc to dzwoni i sie tlumaczy...ze byla na probie i sie sprawdzila; narazie dostanie pol eteatu...i to dla niej szansa; niby rozumiem, ale mogla mi powiedziec ze jak znajdzie prace to odejdzie-nie bralabym jej w ogole! teraz bedzie jej sie liczylo do emerytury-wiecie o co chodzi...ale odeszla z dnia na dzien; na tydzien przed moim powrotem do pracy;
a tak sie cieszylam ze maly ja lubi i nie balam sie powrotu do pracy, a teraz dobrze ze moja siostra studiuje i moze posiedziec poki nie znajdziemy nowej; i jak tu ufac ludziom?
a tyle osob po niej dzwonilo-moze bym znalazla kogos fajnego...smutno mi...a ile sie naryczalam...czuje sie oszukana"
to tyle chyba...
nie mowiac o remoncie,ale nie bede przynudzac :)
ide poczyatc co u Was :) jak dam rade to jeszcze sie odezwe :)

co do drugiej dzidzi to chce zeby Oskar szedl do przedszkola jak bedzie nastepna dzidzia, czyli za dwa lata sie staramy :) i kazdy moze miec swoje zdanie przeciez, po to jest forum, zeby je wypowiadac ;) ja mam siostre 5 lat mlodsza, darlysmy koty jak nic, dopiero sie zmienilo gdy dorosla i mialysmy wspolne tematy-chlopakow ;D i jest najlepsza kumpelka :)

o masci konskiej nie slyszalam...hmmm....

zator mialam raz- masowanie i na sile przystawianie malego pomoglo- nie chcial ssac, ale w koncu dal rade wszystko sciagnac

dobra lece bomam strasznie duzo do roboty

cieplutkie pozdrowionka

do niedzieli- jutro jedziemy do Olsztyna :laugh:

To nieciekawie Izabelka ale niestety jezeli bierzesz sobie "obca"nianie to tak wlasnie moze byc...kazdy mysli o sobie..przeciez gdyby Ci powiedziala to bys jej nie zatrudnila i by te troche grosza nie zarobila... :( taka jest smutna prawda...

Moze pojdz do takiej wypozyczalni nian..i znajomi mieli z takiej wlasnie instytucji nianie i przewinelo ich sie troszke a ich corka ma dopiero 3 latka... Najlepiej by bylo gdyby ktos znajomy Ci podeslal kogos odpowiedzialnego..ale o to to ciezko...

a ja mam do myslenia bo jutro mamy rocznice slubu i nic nie mam dla mojego mezulka..chcialabym zeby to bylo cos wyjatkowego i szaleonego..Jule jutro podrzucamy do mojej mamy na 2 lub 3 godzinki i bedziemy szalec..

Spijcie i snijcie kolorowe sny.

Do jutra

izabelka No to faktycznie kanał.Może faktycznie spróbuj przez jakies profesjonalne biuro.Tak czy tak Zycze ci dużo szczęścia.

Dzien dobry, my juz na nozkach po pierwszym mleczku. Dzidzius wlasnie zasnal, troche pogruchal jeszcze w lozeczku i zasnal :). Mielismy dzisiaj jechac na basenik z malym, ale zobaczymy, bo cos chyba zimnawo na zewnatrz, a nie chce, zeby Erik mi sie przeziebil, bo niedlugo mamy szczepienia po raz trzeci :( Mielismy w nocy taaaaka burze z piorunami, ze myslalam , ze nam deszcz szyby wybije w pokoju, kurcze jeszcze takiej wichury tu nie widzialam.

reklama
nikita co do zatoru na piersiach to ja sprawdzilam na swoich oklady z kapysty "bierze sie liscie zielonej kapysty wkladasz do zamrazalnika na troche zeby byly zimne i takie lekko podmarzniete i po jakims czasie wyciagasz i kladziesz na jakiejs sciereczce i tluczesz jak kotlety tylko nie zabardzo poprostu troche i potem okladasz sobie piersi i na ta kapuste jakas pieluche i tak z nimi chodzisz -lezysz( ja zawsze robilam to na nos )rewelacja ja mialam piersi jak kamienie w 4 dobie i tylko to mi pomoglo powodzeni

wogule to dziendobry bardzo wpadlam sie przywitac i porade naklikac mamnadzieje ze sie przyda i pomoze
milego dnia

Do góry