reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam ,ale napisałyście,nie jestem w stanie tego przeczytać ,4 duze 40 postowe strony:szok:
A ja słaba jakas jestem,zoładek mnie nie boli ,ale nic mi sie nie chce ,zatoki ,gardło,coś mi sie zdaje ,ze to juz tylko lekarz mi pomoże ,jak sie nic nie poprawi to w poniedziałek idę:tak:.Wymyśliłam sobie na obiad kopytka i bigosik ,diabli nadali-tle roboty ,ale powolutku czymś sie zajme przynajmniej ,bo najchętniej to bym sie owinela kołdra.
MH-kawał przedni:-D:-D
Kochana do lekarza idz :tak:
No i wyglądam bosko, hihihi, jak tak z tlu spojrzeć, hiihi
Mała już wstała, najedzona i w dobrym humorku.
Chata na glanc, nawet pranie zrobiłąm i podłogi pomyłam:tak:

:-D:-D:-D:-Dsikam, normalnie popuszczam.

Dorcia, u mnie kleił się pięknie, same kule się robiły:tak:. Wyjdz i sama sprawdz, jak śnieżkę ulepisz, to będzie oki.

Ależ jestem głodna. Miałąm po jakieś ciacho wyskoczyć, ale mała wstałą, a znią wyprawy robić mi się nie chce:-p
A ja jeszcze nic nie zrobiłam
Weszłam na gg i patrze- opis znajomego-" po wizycie u chirurga stomatologicznego-polecam"
hihi, idę coś zjeść, bo gościa burczeniem przegonię. Narka babeczki
Super opis:-p:-p
Witam
My chore obydwie, Maja mnie zaraziła i w domku się kurujemy. Już zapodałam pierwszą dawkę lekarstw:tak::tak::tak:
Potem was poczytam jak Maja zaśnie:tak::tak::tak:
Zdrówka dla was

reklama
Witam

OD rana juz tyle czytania dobrze ze weszłam zobaczyc , bo do wieczora to bym nie nadrobiła.
ANABUBA dzięki za podsuniecie pomysłu przestawiłam sobie na 40 i faktycznie lepiej sie czyta:-):-):-)

Ja rano wstałam i Maksia zawiozłam do przedszkola masakra jakie drogi u mnie zasypane wszystko i zawiane , ledwo do głównej drogi dojechałam a tak jak zwykle pługi jak na zbawienie , ani jednego nie widac ale jakos dałam rade i dojechalam do tego przedszkola kilka zasp musialam przebic autkiem była niezła jazda ale jakbym tak w któres stanęła to by juz nie blo tak fajnie bo kto by mnie odkopał:-:)-:)-:)-(
Ale teraz wkoncu słońce sie pokazało wiec odrazu lepiej człowiek sie czuje , na 13 zabawa choinkowa wiec trzeba pojechac i troche z dziecmi potańczyc :-):-):-)

Cześć dzieczyny,

czasu brak :sorry2:

aLE MAM DLA WAS COŚ DO ŚMIECHU :-p sorki za caps

Poczucie obowiązku !

Baba wstała wczesnym rankiem, posprzątała dom, wydoiła krowę, wygnała na pastwisko, zbudziła dzieci, nakarmiła i wyprawiła je do szkoły, naostrzyła kosę, poszła na łąkę, nakosiła trawy, narąbała drewna, przygotowała obiad, nakarmiła dzieci, zrobiła pranie, po czym znów poszła w pole, kosiła do zmierzchu, przygnała krowę do obory, wydoiła, przygotowała kolację, nakarmiła dzieci, wykąpała i położyła je spać, sama się wykąpała, przekąsiła kromkę chleba, zmówiła pacierz i w poczuciu dobrze spełnionego obowiązku położyła się spać.
Nagle zrywa się :
- O matko boska, przecie chłop niewyruchany od rana !!!

Pewnie później zajrzę :tak:

TO jest dobre:-D:-D:-D:-D

MADZIULA I ANACONDA zdrowka dla was :-)
MYSZUNIA NO TO mialas pecha co do ginow .A ta babka ktora opisywalas to lekarzem nie powinna byc :-( .Malpa wredna .A y masz jakies przeczucie co do plci dziecka?
Przygotowaliscie sie na jakas plec kolorystycznie Czy tak neutralnie????.
LUNKA kurcze ty juz wszystko masz porobione?.Jak ci tak dobrze idzie to zapraszam do mnie :-) .
Jednak dzis z tego balwana na balkonie zrezygnuje bo w planie mamy dzis z Oliwka spacery .Nawet 2 wiec nie chce przeginac :-)

G w pracy i plan jest taki .Jak wroci wczesniej to lecimy do auchana z Oliwka po prezent na jutro .A kolo 17 autobusem na terapie wszyscy chcemy jechac .
A jakby G wrocil pozniej to pojdziemy do auchana a z niego na terapie .Z poworotem autobusem bedziemy wracac :-) .

My po sniadanku .Ja sie ubralam.Musze sie jeszcze do ladu doprowadzic bo normalni strasze swoim wygladem hihihi.

Kurcze tabletka dopochwowa mi teraz wylazi.2 dni temu sobie ja zapodalam a teraz strasznie wylazi i swedzi mnie :-(
@ nadal brak .

WIKI ja lubie zime ale w tym roku juz bym chciala aby bylo cieplej .

...
MYSZUNIA NO TO mialas pecha co do ginow .A ta babka ktora opisywalas to lekarzem nie powinna byc :-( .Malpa wredna .A y masz jakies przeczucie co do plci dziecka?
Przygotowaliscie sie na jakas plec kolorystycznie Czy tak neutralnie????.
...
Wiele osób obstawia dziewczynkę - pewnie tak, żeby do pary było :-D

A ja sama nie wiem. Jakoś od początku ciąży myślę o tym maleństwie w rodzaju męskim. :cool2: No ale jak byłam z Piotrusiem w ciąży to miałam przeczucie, że będzie dziewczynka. :-p:-p:-D:-D
A kolorystycznie to raczej neutralnie się przygotowujemy - różu nie kupujemy, pokoik jest niebieski wprawdzie, no ale na ścianie, gdzie stoi łóżeczko malucha są aż 3 kolory i jeszcze bajecznie kolorowe naklejki. Pościel też kolorowa. :tak:

No i wróciałm:-)

Anaconda, zdrówka dla Was, zdrowie przesyłam:tak:

Dorcia a mówiłas lekarzowi, że możesz bć w ciąży? Bo z tego co mi wiadomo, to mało które tabs można w ciąży brac. Wiesz co to za tabletka, sprawdz w necie, czy tak byc powinno.

Mam porobione kochane, bo wczesnie wstała, dużo też wczoraj porobiłąm. no i weekend będę miałą leniucha, chyba, że gdzieś wybędziemy, albo ktoś wpadnie, np ta tesciówka w końcu, hihi.

Dorotka co z tą @ jest??:confused::confused::confused:;-)
dziewczyny zdrowia!!!Madziula już mi do lekarza na jednej nodze;-)
Ja mam poodkurzane i teraz zabawiam małego grą nagitarze:tak: Tak mu się spodobało, że już mnie paluchy bolą bo dawno nie grałam:zawstydzona/y: a w sumie to nawet nie wiem czemu:confused:
No właśnie co z tym sniegiem..przecież już do lata idze:cool2:
A ja też się pochwalę że jeszcze mam choinkę:tak: M wróci to rozbieżemy:-(szkoda.....

Myszunia no ciekawa jestem co tam się w brzuszku kryje:tak::tak::tak::tak: Ja byłam pewna, że dziewczynka rośnie i jak lekarz mi powiedział że facet to takiego szoku dostałam, że aż krzyknęłam...lekarz zdębiał i nie wiedział czy to dobrze czy źle czy jestem wściekła czy tak zadowolona:-D:-D:-D oczywiście M po oglądnieciu siusiaka był takiz siebie dumny, że no szok:sorry2:

Ja o choince już zapomniałam. ;-)

Ale jak mieszkałam w akademiku to ubierałyśmy z dziewczynami z pokoju choinkę przed Bożym Narodzeniem, a później nam przynosiła szczęście w sesji zimowej i tak z rozpędu zostawała już do sesji letniej :-p:-p:-p:-p:-p:-D:-D:-D:-D:-D

reklama
Do góry