reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

uff, nadrobiłam, ale na oczy nie widzę.:no::no:
witam:-)

Rano pobudka o 9 ale polezalam do 9:30 bo Laura jeszcze spala wiec jak tylko wstalam zrobilam Laurze snaidanko, polecialam pod prysznic i umylam wlosy.Ubralam sie i pomalowalam wtedy przyjechal moj byla 10:20 wiec zalozylam butki i wyszlam

U gin nie czekalam tylko weszlam odrazu.Zrobil mi badanie piersi i wymazy.Poinformowal ze wchodzac w wiek 30 lat powinnam co 1,5 roku robic komputerowe badanie peirsi.A poniewaz ja nie oszczedzm na zdrowiu zapytalam ile to kosztuje tak wiec za takie badanie trzeba zaplacic 120e trwa ono do 20 minut.
Wychodzac pozdrowil mojego meza i pytal o Laure :) To bylo mile.A no i powiedzial ze czeka kiedy przyjde na wizyte z powodu braku miesiaczki:tak:

Wracam do domu a tu posprzatane:szok::szok:
Wiec nastawilam zupke kalafiorowa i szybko na neta:-D

widzialam ze musze 3 strony nadrobic oszalaly czy co:szok::confused::-D
Raz na 1,5 roku to nie tak źle z ceną;-) No właśnie a kiedy planujesz brak miesiączki?:-D:-D

Lali buzia i karnawalowo :)
Śliczniusio;-);-)

no pieknie!!! W takim wieku takie zdolności, nonono, będzie malarką, hihi

Przedstawiam Wam moje kochane Gustawa 2.

Śniegusie:

Mrożona herbatka:
Jakby przystojniejszy:-)

O.k. medeuska zapraszam na spagetti :-D

A to nasz JAŚ :tak::-) Jak miał 5 dni :tak:
Ale słodycz:tak::tak::tak:

Kur.. moja mama jest popierd..... :-(
Teraz sie chwile z Oliwka bawia .Ona podeszla do mnie i pyta sie mnie jak dlugo tam G jeszcze bedzie .Mowie ze nie wiem ,ze tam jest do 20
A ona Tak on sobie tam teraz bedzie chodzil codziennie po pracy I bedzie zadowolony.Pojdzie do pracy ,po pracy tam i Pierdo.. co sie w domu dzieje .
Chodzilo jej o to ze on sie Oliwka nie zajmnie .Powiedzialam jej kilka niemilych slow i mam juz dosc :-(
Bark mi slow
Przykre, że nie wspiera Was:-(

Ja tez teraz wpadam na BB niestety przerwe zrobilam na kolacje i rozmowe godzinna z mężem przez telefon:-):-):-)

Maksiu juz spi wiec moge spokojnie poczytac i poklikać , a z tego co widzę to wy laski lubicie klikać po nocach:-):-):-)

DOROTA masz racje mama niech mówi swoje a ty rób swoje , JEDNYM UCHEM WPADNIE DRUGIM WYPADNIE i zawsze możesz pokrzyczec ,wiem ze to pomaga:-):-):-) a mama i tak wybaczy jak pokrzyczysz na nią :-):-):-)

MAMITA pocieszę cię bo u mnie też wieje i drogi juz sa nieprzejezdne , ciekawa jestem jak ja jutro zawioze dziecko na bal do przedszkola:-:)-:)-(
My jutro na hipoterapię:baffled: Dzis rano zadzwoniła terapetka i przełożyła na jutro ale nie sądzę żeby jutro było lepiej:no:

Ania dobrze ze wcinam te kanapke bo inaczej slina splywala by mi po klawiaturze:-D:-D

A do mnie dzwonila kumpela ze przyjedzie z kolezanka o 11:szok::szok:To dla mnie poranek jem o tej porze sniadanie:szok:a one na kawke wpadna:szok:
11 godz. poranek-ostatni raz w ciąży:zawstydzona/y:

Mamita dzis to byla mega produkcja wiec jest co nadrabiac ja do poludnia siedzialam chyba z godzinke to Tobie powienno tez tak pojsc;-)

Co bedzie do 40tc:-D
Mnie tez zajęlo godzinę:-p:-p:-p

reklama
boshe 11 pora śniadaniowa:szok: powariowały:szok: ja już śniadanie z musu muszę jeść o 7...bo inaczej to koszmar brzuszny.....rano na szybko ratuję się parówami:sorry2:
A no wiem, że okazja kurcze ale weny na zakupy nie mam..oj to niepodobne do mnie :no::no::no::no: uwielbiałam łazić po sklepach a teraz cosik chyba zdziadziałam:confused: no ale jak szwagierka da radę to ze mną pójdzie i bejbesa przypilnuje:tak: no i się Wam pochwalę:tak:
Kochana w ciazy to ja jadlam do polnocy a rano o 6:30 jak moj wstawal lecialam do lodowki:-D
w brzuchu równy metr:-):-):-) -:)-(

bylam lepsza 113cm:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Mamita produkcja nie??? Szok...ja ide odlądnąć Housa i pewnie zasnę przed tv więc już mówie dobranoc..chyba że jakoś dotrwam to jeszcze tu zaglądnę:tak:;-)

Aniu,nic nie daję,tylko to mleczko to ....wypił mu Olek:-p:tak: bo sam nie chciał:no:.A i do jedzenia jakoś markotny był :dry::dry:co u niego niespotykane:no::nerd: A z przeciwgorączkowych to mam Nurofen w czopku.M myślał nad postawieniem baniek ale na to jeszcze za wcześnie:dry::tak:

Iwcik masakra:no: Ja też już się niedopinam w spodnie:no: to nie jest jeszcze taki typwy brzuszek ale jakoś tak w ogóle jestem większa w pasie i wzdęta jakaś , no nie wiem w każdym razie spodnie idą w odstawkę:baffled:
anka Ty 25!!! nie wierze no...ja całą ciążę 11 czyli 7 m-cy

No właśnie ja tez jako takiego brzuch nie mam ale jakos cala sie zaokrągliłam moje wcięcia w pasie jakos zanikły no i spodnie trzeba znów wymienic na roz.40:tak::tak::tak: no i moje staniki sa do niczego bo mi cycki albo urosły albo spuchły:-D:-D:-D:-D

Ja tez dzisiaj adrabialam czytanie chyba z godzinke :confused::confused::confused:

No to super miałaś ja to bylam wielką amfibią w ciąży przytyłam 30kg , mialam zatrucie ciążowe i srasznie puchłam , nogi to miałm jak balony a w brzuchu równy metr:-):-):-) lekarz jak mnie zobaczył to sie modlił zebym jak najszybciej urodziła bomi nogi pekną .....zresztąi tak mi pekały bo miałam same rany miedzy palcami u nóg:-:)-:)-( które cholernie bolały , rozmiar butów nosiłam 37 a pózniej to do 39 miałam problem nogi włożyć:-:)-:)-(
Ja tez puchłam i buty musiałam większe kupować -tylko że ja normalnie mam 39 a wciąży 41:szok::oo:
A spodnie ciążowe miałam ogromne :baffled:

Kerna ja tak mowie ze 26kg bo ksiazeczke zalozyli mi dopiero w 14tc bo byla zagrozona i wtedy mialam 56,9kg a ostatni wpis do kasiazeczki to 83kg:szok::-D:-D

Mamita przebrnelas, dalas rade:tak:Staramy sie:tak: mi najbardziej pasuje czerwiec:-)

Dziewczyny a widzicie mój suwak????:-) Skończyłam 7tc:-D:-D:-D:-D:-D Ach jaka jestem dumna z fasolinki. Jescze jakiś tydzień odczekam i do gina:tak:

też się cieszę :tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)

Dzień dobry! :-)

Długo nie zaglądałam, ale coś mi weny brakło. Źle się czuję, jestem spuchnięta i wyglądam mniej więcej (właściwie to więcej :baffled:) jak hipopotam. Wczoraj był sądny dzień. Piotruś wstał lewą nogą i od rana był tak rozmarudzony, że myślałam, że nie wytrzymam już. Nic mu nie pasowało :dry::dry::wściekła/y::wściekła/y: Później przez własną sklerozę zapomniałam włożyć wąż od pralki do sedesu i ze dwa płukania poszły na podłogę - to się aż popłakałam z bezsilności jak zobaczyłam cały korytarz zalany :-:)-:)-( No i jeszcze przysłali mi tą pościel dla maluszka, co zamawiałam ponad tydzień temu. Myślałam, że wcześniej będzie, no ale ważne, że przysłali, tyle że w paczce było wszystko co zamawiałam oprócz prześcieradełka. :wściekła/y: No i się wkurzyłam. :wściekła/y: Na szczęście zadzwoniłam do nich i babka mnie przeprosiła, powiedziała, że mi doślą na własny koszt. No ale... :baffled:

A dziś nic mi się nie chce. Znów wstałam zmęczona i spuchnięta! :dry: Mam dość! A jak w poniedziałek byłam u mojej gin to powiedziała, że to jeszcze potrwa, bo szyjka się nie skraca, a dziecinka wysoko siedzi! :dry::dry::dry:

Idę trochę poczytać! Pewnie jest tego tyle, że i tak nie dam rady przebrnąć, więc powiedzcie mi kochane, czy nasza Pati urodziła? Bo to mnie bardzo interesuje! :tak:

myszunia jeszzce troszke i będzie po wszystkim.

tak tak pati już urodziła :tak::tak::tak::tak:

a własnie kiedy pati wychodzi z malutką do domu?

Eeeeej! Nie uciekajcie! :-(
Cieszę się, że Patrysia już urodziła! :-)

Kerna, a wróżbom Malinki trzeba wierzyć! :tak: Ona już prawie zawodowcem jest! :-D Ja podobno dziewusię w brzuszku noszę! To już nie za długo się okaże! :tak:

myszunia a co nie znasz płci maluszka?nie chciał pokazac co ma między nogami??? :-D:-D:-D:-D:-D

super, kawy to P spija na potęgę potrafi 6- 7 dziennie wypic

Spadam do garów. Na razie dzieweczki ( dobrze, że "e" mi nie zjadło:-D)
:szok::szok::szok::szok::szok: ile?????

Słuchajcie mój Pietruszka co sobotę i niedzielę gotuje obiady i ma swoje ulubione przepisy na necie drukuje je sobie i robi z przepisu:szok:
ostatnio robił zeberk w miodzie i z rodzynkami jak mi powiedział że miód rodzynki se mysle noooooo może nie będzie mi kazał jeśc no ale kazał i były jami serio mi nigdy takie pycha nie wyszły:no:
2 tygodnie temu robił klopsiki z mięsa mielonego i ryżu tak pół na pół w sosiku pomidorowym wam poweim że były takie pycha że nawet Adam który klopsiki tak sobie lubi zjadl na obiad i na kolację prosił to samo:szok:
taki chłop to skarb :tak::tak::tak:

pożycz mi go na tydzień :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Lali buzia i karnawalowo :)

pieknie :tak::tak::tak::tak::tak:

no pieknie!!! W takim wieku takie zdolności, nonono, będzie malarką, hihi

Przedstawiam Wam moje kochane Gustawa 2.

Śniegusie:

Mrożona herbatka:

Gustaw pierwsza klasa :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Hej Laseczki, po dłuższej przerwie znów wracam ...
Jestem ostatnio tak zabiegana, że na komputer to nie mam praktycznie czasu...:sorry2:

Ale Ci dobrze, ja nie pamiętam kiedy byłam ostatnio u fryzjera :szok: A co będziesz robić z fryzurką ??

Ja też uwielbiam, ale na razie jestem jeszcze na diecie :tak:

Ja tak mam od prawie miesiąca heheh:-D:-D:-D
Chociaż w ciąży też tak chodziłam heheheeh...:-D

witamy witamy,jak maluszek?grzeczny?daje pospać mamusi?:-)

O.k. medeuska zapraszam na spagetti :-D

A to nasz JAŚ :tak::-) Jak miał 5 dni :tak:

śliczny :tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)

A tu obiecana fotka króla Melchiora , który składa dary:-):-):-)
A jakie świetne owieczki:-D:-D:-D

super wyglądał :-)

Witam
Mąż teściową odwozi to ja szybciutko na bb:-p:-p:-p
Maja niestety rozkłada się na dobre, jak wróciłyśmy z przedszkola to poszła spać i wstała już z gorączką tak więc choroba raczej nas nie ominie:-:)-:)-(

zdrówka dla Majeczki :tak::tak:

MARTA naprawde nie wiem na co mój chłopaczek wyrosnie , ale chyba Tiry kroluja u niego , zawsze powtarza ze zostanie kierowcą tira , a tatuś mu mówi ze bedzie siedział za biurkiem i kasa sama bedzie leciała :-):-):-):-)

Ja właśnie obrzeram sie kanapkami z nutella , a to wszystko przez Maksa bo on zawołał kolacje i herbatke gotuje bo w termosiku sie skończyla :-):-):-)
dano nie jadłam nutteli,narobiłaś mi smaka :tak::tak::tak::tak::tak:

Iwcik moze plug rano puszcza?

A ja wczoraj zgrzeszylam:zawstydzona/y: o 23:45 zjadlam chamburgera:zawstydzona/y: Wlasnie glodna jestem:-pTrzeba cos przetracic:-D
Ty masz taka figure że możesz sobie o takich godzinach grzeszyć :tak::tak::tak::tak::tak:

reklama
Mamita produkcja nie??? Szok...ja ide odlądnąć Housa i pewnie zasnę przed tv więc już mówie dobranoc..chyba że jakoś dotrwam to jeszcze tu zaglądnę:tak:;-)
kolorowych:-)
Aniu,nic nie daję,tylko to mleczko to ....wypił mu Olek:-p:tak: bo sam nie chciał:no:.A i do jedzenia jakoś markotny był :dry::dry:co u niego niespotykane:no::nerd: A z przeciwgorączkowych to mam Nurofen w czopku.M myślał nad postawieniem baniek ale na to jeszcze za wcześnie:dry::tak:
wstrzymaj sie ze wszystkim niech organizm walczy:tak:a z tym apetytem to w chorobie przewaznie maleje:baffled:
:tak::tak::tak: no i moje staniki sa do niczego bo mi cycki albo urosły albo spuchły:-D:-D:-D:-D

Ja tez dzisiaj adrabialam czytanie chyba z godzinke :confused::confused::confused:

napewno Ci spuchly:-D

Do góry