reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Witam Was Kochane. Ja tylko na chwilkę, zaraz muszę lecieć sprzątać dalej bo ostatnio coś za brudno mam :dry: Oczywiście na sam początek wszystkiego naj naj z okazji dnia babci i dziadka i dla agnieszek i całej reszty :-D:-D:-D Kubek jeszcze śpi i mam nadzieję że jakieś pół godziny jeszcze pośpi. Z M nie wiadomo co z tym zabiegiem bo co chwilę mu wolne odwołują :wściekła/y: a mnie już trafia bo muszę to załatwić wszystko do końca przyszłego tygodnia żeby mieć z głowy :no: no masakra :dry: niby wojsko a tu taka dupa. Miał mieć jakąś certyfikację najpierw w lutym, potem maj i czerwiec a tu wychodzi że dzisiaj i dzisiaj się dowiedział :szok::szok: no przecież szok :no: no a teraz idę coś zjeść bo mi kiszki marsza grają, zaglądnę wieczorkiem jak nie zasnę :-p

reklama
A to dziweczyny lodziarki:-)
Super ,a jakie pochloniete zabawa:tak::tak::tak::tak:
Moze tez sie zdecyduje na cos takiego:-);-)
hej musze was troche poczytac Wczoraj nie mialam czasu was nadrobic
G wczoraj przyjechal do mnie do kolezanki do czestochowy.Ja umowilam nas i go na rozmowe.Poszlismy do kolezanki mojej znajomej Ona ma meza alkoholika ale byl juz na leczeniu i juz dluzszy czas nie pije G nie wiedzial ze to jest alkoholik Wiedzial tylko ze na kawe idziemy do kolezanki .No ale rozmowa alkoholika z alkoholikem mam nadzieje pomogla:tak:

G jeszcze spi z Oli ja pije capucinko z kolezanka i klachamy:tak:

Jutro idziemy z G do roznych poradni si poumawiac 3 majcie kciuki aby G dal rade:tak:
No to kciukasy zacisniete:tak::tak::tak:Oby bylo ok:-)
wszytskiego najlepszego dla wszystkich kochanych babc w dniu ich swieta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ja rowniez dolaczam sie do zyczen:tak::tak::tak:
Sto lat dla wszystkich Babci:-):tak:
dla Aguni-in , Agnes i wszystkich Agnieszek w dniu Ich swieta, zeby spelnily sie Wasze najskrytsze marzenia,zeby kazdego dnia swiecilo dla Was slonce i duuuuuuuuuuuuuuuuuuzzzzzzzzzzzzzzzzzzzoooooooo milosci!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Zyczy wiedzma na miotle :-d:-d:-d:-d:-d
Dolaczam sie do zyczen:-):tak:
hej dziewczyny, witamm na kacu z rosołkiem pod ręką...
słabo mi strasznie:baffled:
wogóle apomniałam żedzisiaj usg bioderek maksem na 8 trzeba bylo isc- jak sie obudzilam 7.50 mi sie przypomnialo:-D zaraz szybkie ubieranie i wysłałam M samego:-)

przynajmniej go puścili bez kolejki:-D:-D:-D
mały sie posikał i wogóle:-D:-D

ale wszystko ok:tak::tak:

ja ide sie polozyc do lozka chyba zaraz:sorry2: bo padam:-D

na 14.30 na szczepienie znów- moze do tego czasu mi przejdzie i pojde ja:-D

i tak musze jakos sie ogarnąć potem bo musze isc do babci:sorry2:
Fajnei ze z bioderkami wszystko dobrze:tak::tak::tak:
Ale kaca nei zazdroszcze
a jescze w rejestracji powiedział że przyszedł na USB:-D:-D:-D

i jescze Maks wszystko zasikał:-D:-D
USB bo padne:-D:-D:-D:-D

Takie cos robie dla Dziadka i Babci tylko pojde to wydrukowac do formatu portretowego i kupie ramki:tak::tak::tak:Do tego dokupie jakies bombonierki i kwiatki i mam prezenciki:-);-)

Hej ja nie mam neta to zabardzo nie popisze...coś mi neta wcięło:sorry2: może wieczorkiem zaglądnę. byłam dzis znowu becie i po południu wyniki.....:tak: pozdrawiam babeczki;-)

Dzień Dobry!
A wczoraj wieczorem wkurzyłam się na mojego m. pojechałam na lekcje, a jak wracałam to chyba z 10 min odpalałam samochód, a jak już odpalił to się modliłam, żeby na tych oparach co zostały dojechał mi do stacji! Zostawił mi auto z kompletnie pustym bakiem i jeszcze nic o tym nie powiedział. :wściekła/y: Zła byłam jak nie wiem. :wściekła/y:
No to ładnie - mój też raz tak zrobił:tak::wściekła/y::wściekła/y:,dobrze,że kuzynka przyjechała z kanistrem i na CPN podjechałyśmy:tak::huh::huh:.
Dowilkuś,super pamiątkę będą dziadkowie.
Występ w przedszkolu udany - Olek jako pierwszy witał wszystkich zebranych:cool::tak:.Później jeszcze jeden wierszyk mówił i poleczka z dziadkami:-D:-D.Dyrekcja zachwycona występem i poczęstunkiem,że ją przyszli dziadki i zaprosili(kazałam pójść,bo potem by gadanie było na całe przedszkole,że nawet nie zaprosili) a tak to się chwali:-p;-).
Na obiad Olek już nie został:no:,bo i tak marny dzisiaj - wątróbka a on niezbyt do takiego jedzenia:no::sorry2:.
A jak która chce kawusi to tutaj ;-):tak: - tylko mnie nie odkablować :no::sorry2:bo to żaden spam ;-)tylko dla waszego dobra;-) i chęci wypicia dobrej kawki;-):tak:
Markowa Kawa Douwe Egberts Black &amp Gold - Ekskluzywna Dobra Kawa

a ja przegapiłam bilans czterolatka:baffled:ale jak miałby wyglądać tak jak ten na dwa lata to dziękuję, pielęgniarka Misię zważyła, zmierzyła i po sprawie:baffled::baffled::baffled:czy tak to u Was tez wygląda?

No mam nadzieję że u nas trochę lepiej to wygląda:sorry2::sorry2:

No to ja sie znowu dziecka pozbylam normalnie jestem az w szoku ze szwagierka dziennie po nia przychodzi :szok::szok::szok: Teraz poszly na spacerek i na zakupy :tak::tak::tak: A ja zamiast sprzatac to siadlam na BB :zawstydzona/y::zawstydzona/y: m zaraz bedzie marudzil ze zamiast korzystac ze malej nie ma i cos robic to przy kompie siedze:-D:-D:-D

No właśnie w ten sposób wykorzystujesz nieobecność dziecka:-D:-D

Witam
Ja znowu niewyspana:no::-DI cos mi sie przeziebienie rozkreca:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Zimno u nas jak cholerka bo chyba z -10:no::no::no:

Dużo zdrówka i oby jednak przeziębienie na dobre nie wzięło:tak::tak:

Miał mieć jakąś certyfikację najpierw w lutym, potem maj i czerwiec a tu wychodzi że dzisiaj i dzisiaj się dowiedział :szok::szok: no przecież szok :no: no a teraz idę coś zjeść bo mi kiszki marsza grają, zaglądnę wieczorkiem jak nie zasnę :-p

No to dali mu wcześniej znać nie ma co:szok::szok:

Takie cos robie dla Dziadka i Babci tylko pojde to wydrukowac do formatu portretowego i kupie ramki:tak::tak::tak:Do tego dokupie jakies bombonierki i kwiatki i mam prezenciki:-);-)

Bardzo fajne:tak::tak::tak:

Dowikla ,witaj w klubie ,ja dzis też z mega katarem walczę ,a wszystko przez te zimno na dworze,a takze pewnie przez to ,ze ostatnio poaerobicu kaptura nie założyłam i mi spoconą głowę mróz owiał.I sie męczę ,nic misie nie chce ,na obiad wyciągnęłam pierogi z zamrazarki ,ale chociaż choinkę rozebrałam:-)

moja mama tez dostała zdjęcie wnucząt w preZencie,wprawdzie nie takie jak chciałam ,a ramka to juz w ogóle masakra,ale co tam,wczoraj o tą ramkę to sie z m w sklerpie pokłociłam ,ustąpiłam mu ,a ramka za duza i w ogóle brzydactwo:wściekła/y:

Pisałam z Malinka dziś wieczorem teściowa wyjezdza wiec jutro będzie z nami:tak:

Ja nie wiem co mam z moją córką robić ,jak sie postępuje z notoryczna kłamczucha???

Madziula a orientujesz się jakie podłoże mogą mieć kłamstwa:confused:? Trochę w psychologa się pobawię;-):tak:.Jest kilka powodów dla których dziecko kłamie :tak:- chęć zwrócenia na siebie uwagi,uniknięcie przykrości, imponowanie koleżankom w szkole,odegranie się na kimś lub zrzucanie winy na kogoś innego czy też jego ochrona.

Najpredzej zwrócenie uwagi ,bo kłamie w banalnych sprawach,typu: czy umyła zęby i idzie w zaparte i sie awanturuje ,podnosi głos i opowiada okoliczności w jakich umyła zęby,a szczoteczka sucha.....To nie pierwszy raz ja sie łapię na tym ,ze nie wiem kiedy ona mówi prawdę ,a kiedy zmyśla....jakby sie bała to bym zrozumiała,ale u nas w domu sie nie bije dzieci ,klaps to maksimum raz na ruski rok,a wogóle nie ma porównania ,o takie pierodły ona kłamie,mielismy juz rozmowy wydawało sie że zrozumiała coś i dalej kłamie jak widać,ręce mi opadają przykro mi jest ,ze nie mogę wierzyć własnemu dziecku...

reklama
A najgorzej ,ze Ksawier podpatrzył to i owo i jak ma coś zrobic na co nie ma ochoty to symuluje bóle brzucha i płacze w głos,robi to tak nieudolnie ze wiemy iz ściemnia,ale Klaudia jest bardziej utalentowana,ile ona razy nie poszła do szkoły z powodu "choroby"albo odbierałam ją wcześniej ze szkoły bo ją "brzuch bolał"

Do góry