reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Witam! Wszystko nadrobiłam:-):-)
My bylismy u mojej Mamy na urodzinach i przy okazji na Dniu Babci. Do prababci pojedziemy w piątek:tak:Kupiłam wreszcie pudło do zabawek za 19,99:-)

POWODZENIA:-)

serdecznie wspolczuje ja to bym wywalila Moj brat ma szczura jak jestem u niego to zawsze laduje daleko od mojego pokoju:-D

gratulacje ciekawe co przysla:confused:

wynik zadowolajacy wiec super:tak:a z ta reka to zes poszalala teraz masz co prac:sorry2:

a tabletki?

nie ma jak cisza i spokoik:tak:

ja to mam samaka na te pizze co u was jadlam:-p:-ppychotka:tak:
Kolejnym razem jak bede u Was koniecznie musimy ja zjesc:tak:Tym razem ja stawiam:tak:

Laura poszla spac o 20 Ja rabnelam sobie relaksik w wannie tzn.: piling, maseczka, oliwka:-)
MOj naprawia mi ławe a robi to od 1,5mc:-D:-D

Nie chwalilam WEam sie wczesniej bo ciaza mojej siostry byla niewiadoma zagrozona.Ale za 32tyg zostane ciocia:-) Dzis byla na badaniach w szpitalu i okazalo sie ze wszystko ok dali posluchac bicia serduszka i nawet wykresik na pamiatke dali:-)Siostra ma tylozgiecie i stad poczatkowe problemy z usg.
Gratulacje:tak::tak:

Ta pizza to proscizna Kochana:tak::tak::tak:
Wykrecamy numer,zamawiamy no i jemy:-D:-D:-D:-D
Proste prawda:confused:;-)

My ostatnio zamówilismy pizzę w śnieżycę:baffled:Dojechała po 4 godz:zawstydzona/y:

witam was sorki ze nie nadrobie ale nabazgralyscie tyle ze hej, a ja nie mam sily :dry::dry::no::no::no::no:

bylam dzis u gina, mam zdjęcie mojego pęcherzyka, mowi ze zarodka jeszcze nie widac ale pęcherzyk juz jest i zarodek za jakies 2-3 tyg bedzie, ale zdjecie juz mam :tak::tak::tak::tak::tak:

jestem przeszczęśliwa :tak::tak::tak::tak:
Gratulacje i dużo zdrówka:tak::tak:

ano dokladnie zobaczymy kto pierwszy na mecie ;-);-):tak::tak::tak:
a noz widelec w tym samym dniu nam wypadnie :-D:-D:-D:-D:-D

To razem na ateczku będziecie:tak::tak: Dzieci z września są bardzo mądre:-) Ja też z września:-D:-D:-D

Dzień Dobry!
Nie poczytam, bo ja tylko na chwilkę. Dziś mnie pracowity dzień czeka :-p
Wczoraj byliśmy z Piotrusiem na tym USG brzuszka, a więc brzuszek i wszystko w nim jest OK. To było już ostatnie badanie zlecone przez naszą doktor, więc jutro idziemy konsultować wyniki i zobaczymy, co nam powie. :sorry2:
Po badaniu pojechaliśmy na zakupy. Przy okazji wstąpiliśmy do biura podróży i zarezerwowaliśmy wycieczkę dla teściów - prezent z okazji 30 rocznicy ślubu. W czerwcu pojadą na Wyspy Kanaryjskie. :tak: Powiem wam, że rezerwacja wycieczki "first minute" to rewelacja - jest 3 razy taniej niż normalnie i jest gwarancja, że cena się nie zmieni, a warunki lepsze od "last minute". :tak:

Na zakupach Piotruś nas rozbroił. :-D Chodził po sklepie ciągnąc za sobą koszyk i nie pozwalał sobie pomagać. Oglądał różne rzeczy i pytał nas, czy może je wziąć. Jak poszliśmy do kasy to ja zabrałam Piotrusia kawałek dalej, żeby go ubrać, a m płacił za wszystko. Jak podszedł do nas to zapytał, czemu wzięłam tą zabawkę dla malucha? A ja :szok::szok::szok::szok: żadnej zabawki nie wkładałam do koszyka. Później jeszcze okazało się, że mamy 3 różne pasty do zębów :szok::szok::szok::szok: Nasze dziecko sprytnie ukryło swoje zdobycze pod paczką pieluch, a przy kasie m myślał, że to ja to wszystko włożyłam :-D:-D:-D:-D No więc tak nas Piotruś załatwił. :-D

Jak już położyliśmy go spać to wynieśliśmy do piwnicy połowę tego sklepu z zabawkami z jego pokoju ;-):-D i przynieśliśmy ubranka, które odłożyłam dla drugiego malucha. A zatem dziś czeka mnie segregowanie i pranie ubranek. :tak: No i w ogóle już ogarnia mnie szał przygotowań. Wczoraj buszowałam na allegro i trochę rzeczy dla maleństwa kupiłam. Odkąd wyciągnęliśmy łóżeczko zaczynam czuć, że to już baaaardzo blisko! :tak::tak::tak:

Zmykam na śniadanko i zabieram się do roboty. Dziś już pewnie nie będę miała czasu na kompa, więc życzę miłego dnia! :tak::-)

Powodzenia u lekarza ;-)

nie poczytam was Sorki

G jedzie juz do domu Mowi ze pic nie bedzie ZOBACZYMY

Napisalam cos w rowie:-(
Oby się udało;-)Trzymam kciuki bo nie będzie łatwo...

dzis wszystkie w biegu:szok:

A my z Lali po zakupkach, obiadek zjedzony i juz posprzatne.Laura oglada bajke i czekamy na Vicky.Kolezanka ma mi corke podrzucic bo musi na masaz z nie ma z kim zostawic jej wiec ja chetnie sluze pomoca:tak:
dziewczyny napewno bede lody krecily a ja wypije sobie kawke:-)

Dowikla Dominik to ma gadane.Nie jedna laske na dobry gadulec wyrwie:-):tak:
Justyna mi samej nie che sie z domu wychodzic wiec nie dziwie sie a z tym grubnieciem to tez jest tak ze w wiosne musimy miec co na lato zrzucac:-D
Malinka korzystaj Kochana ja sam bym chciala zeby ktos mi lali popilnowal ale coz jak sie daleko mieszka to nie ma mowy:baffled:
Dorota szkoda ze G nie zostal tam ale badzmy dobrej mysli:cool2:
Medeuska widze ze dzis bylas dzielna, ale zrobisz zabki i bedziesz mila boski usmiech;-)

A mi sie dzis przypomnialo ze sie nie pochwalilam Wam zaskoczeniem
W niedziele jak bylam u kuzynki poszlam do kiosku po wodke.A tam pan sie mnie pyta czy ja mam 18 lat:szok::szok::szok:patrze na niego i mowie ze mam.A ten do mnie ze dowod poprosi:szok::szok:Usmiechnelam sie i powiedzialam mu ze mam 30lat A ten ze chce dowod:-D:szok::szok:No coz milo bylo sie dowiedziec ze nawet na 18 sie nie wyglada:-D:-D:-D
Ja tez myślałam że Ty 18-stka:-D ;-)

bo nie wyglądasz:-D:-D:-D

Na 19 ide do kolezanki do restauracji "na urodziny", w sumie pewnie tylko na piwo, bo ona w pracy u siebie w restaracji, w której nawet ciasta nie mają:no::-p:-p:-p:-p

a mam ochote na ciacho:zawstydzona/y:
Baw sie dobrze na urodzinach:tak::tak::tak:
A tak wogole to wspolczuje tego bolu u dentysty:no::no::no:Ale jak juz bedzie po wszystkim to nam sie pochwal ;-):-)

ANKA
No to niezle:-D:-D:-DAle ja tez bym Tobie nie dala 30 lat w zyciu:no::no::no::no:

DOROTA
Wspolczuje decyzji G:no::no::no:

MALINUS
To widze ze niezle szalejesz z porzadkami:tak::tak::tak::tak:

A co tutaj takie pustki:confused::szok::szok::szok:
Siora pojechala do domu kolo 18 wiec sie neizle nagadałysmy i nasmialysmy:tak::tak::tak:
Na obiadek zrobilam ten kebab ale z frytkami zamiast w tortilli i wyszedl rewelacyjny:tak::tak::tak::tak:Jeszcze mi zostalo micho wiec zjem sobie w jakis dzien:tak::tak::tak::tak:

ja juz po dentyscie

disiaj mnie strasznie bolało jak mi dawała znieczulenie:baffled::baffled::baffled: nooo strasnie- wiadomo ze to nie az taki ból, ale normalnie aż mi łzy pociekły:baffled: zrobiła mi dwie jedynki dzisiaj, w poniediałek bedzie mi rwała kolejne dwa a we wtorek juz najprawdopodobniej szlifowanie jedynek i dwójek pod korony- najpierw mi zrobi cztery pierwsze- a potem jak mi sie zagoją dziąsła po wyrwaniu to reszte:tak:
nie wierze w to co czytam:no::no::no: i to z własnej i nieprzymuszonej woli tam wejść........i to jeszcze buzie otworzyć:szok::szok::szok:

G jedzie juz do domu Mowi ze pic nie bedzie ZOBACZYMY
:-:)-:)-:)-:)-:)-:)-( a miałam cicha bnadzieje ze jednak.........wielka szkoda oby trzymaj sie jednak swojej decyzji i zmienił swoje życie...ale tak po 10dniach....

A mi sie dzis przypomnialo ze sie nie pochwalilam Wam zaskoczeniem
W niedziele jak bylam u kuzynki poszlam do kiosku po wodke.A tam pan sie mnie pyta czy ja mam 18 lat:szok::szok::szok:patrze na niego i mowie ze mam.A ten do mnie ze dowod poprosi:szok::szok:Usmiechnelam sie i powiedzialam mu ze mam 30lat A ten ze chce dowod:-D:szok::szok:No coz milo bylo sie dowiedziec ze nawet na 18 sie nie wyglada:-D:-D:-D
:szok: no faktycznie miła niespodzianka...mnie zawsze postarzali:sorry2: Jedenk koleś dawał mi 27 lat....a miałam 17:baffled::baffled::baffled: no bo fakt, wyglądasz super:tak:
Ja małego połozyłam, wykompana jestem brzuch nasmarowany i co widzę.....on rośnie:szok::szok::szok::szok::szok: tak szybko:confused::confused::confused: no ale moja kol. w trzecim mc wyglądała jak przynajmniej ja w 6:tak: kurcze co to będzie potem..też wam tak drugie brzuchy szybko rosły???
dowikla a jak to Ty zrobiłaś kebaba....serio sama czy kupiłaś gotowego i przyrządziłaś na swoje.....???

Ostatnia edycja:
Ja zmykam
Moze uda mi sie dzisiaj wczesniej polozyc mlode bo nie spaly w dzien
Postaram sie pozniej zajrzec,a jak nie to zycze dobrej i upojnej nocki;-):-)

Hej ;-)
Powiem wam,że mam już serdecznie dość tej pracy...
Nie widuje się z mężem,dla ani też czasu ani sił nie ma..Mam dość :-(
Najgorsze że dzisiaj o 11 już z pracy do domu wracałam bo z bólu nie byłam w stanie rozmawiać...Ząb mnie bolał...Poleciałam odrazu do dentysty...Okazało się że mam do leczenia kanałowego...Ale że kasy tyle teraz nie mam to mi tylko struła zęba i dopiero 10-tego mam przyjść.Jak z tym skończymy to leczymy resztę...Mam tego multum-do wyrwania 2ósemki,do pilnego leczenia dużoo zębów.Normalnie załamka...Nie wyobrażam sobie siebie jutro gadającej 8 godzin przez telefon...Teraz znowu mi słabo,kręci mi się w głowie-powiedzcie mi,może tak być z bólu?
Aha,kobitki moje kochane,powiedzcie mi może,czy to możliwe żeby tylko z powodu wagi najpierw nie mieć @ kilka m-cy,potem taką ledwo ledwo,a teraz przez prawie miesiąc czasu dość obficie?
Może to to,jest przyczyną że ja tak tragicznie się czuje...Sama nie wiem...
Przepraszam was że tak tylko o sobie i że smęce,ale nie mam kogo się poradzić czy wyżalić :-(

witam was sorki ze nie nadrobie ale nabazgralyscie tyle ze hej, a ja nie mam sily :dry::dry::no::no::no::no:

bylam dzis u gina, mam zdjęcie mojego pęcherzyka, mowi ze zarodka jeszcze nie widac ale pęcherzyk juz jest i zarodek za jakies 2-3 tyg bedzie, ale zdjecie juz mam :tak::tak::tak::tak::tak:

jestem przeszczęśliwa :tak::tak::tak::tak:

cieszę sie razem z toba :tak::tak::tak::tak:

dzis wszystkie w biegu:szok:
pan sie mnie pyta czy ja mam 18 lat:szok::szok::szok:patrze na niego i mowie ze mam.A ten do mnie ze dowod poprosi:szok::szok:Usmiechnelam sie i powiedzialam mu ze mam 30lat A ten ze chce dowod:-D:szok::szok:No coz milo bylo sie dowiedziec ze nawet na 18 sie nie wyglada:-D:-D:-D

no to niezła 18-sta z Ciebie :tak::tak::tak::tak::tak::-)

Oliwka się zajęła sama sobą,układa wszystkie po kolei puzzle jakie ma i układanki.także jest grzeczna jak aniołek.

daje jej jeszzce z 15 min i sprzatamy to burdello co zrobiła :-D:-D:-D:-D i kłade ją spać.:tak::tak::tak::tak:

Sierściuch nadal jest nienormalny,piszczy jak oszalały,nie da sie dotknąć.jakiś popierdzielony.
nie da się lubic :no::no::no::no::no::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
co mi po takim chomiku jak go dotknąć nie mogę :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Agnes wystraszyłaś biedaka i padnie na zawał pewnie prędzie...ten mój chomik to był biały i miał czerwone oczy.....i jak ugryzł to pół ręki nie ma:-p

Agnes wystraszyłaś biedaka i padnie na zawał pewnie prędzie...ten mój chomik to był biały i miał czerwone oczy.....i jak ugryzł to pół ręki nie ma:-p
ja tez kiedys miałąm takiego białego z czerwonymi oczyma.chodziłam w tedy jeszzce do podstawówki.to on to był popiepszony,nie dał sobie klatki wyczyścić,jak tylko widział że ktoś rękę wsadza do akwarium to się rzucał,gryzł okropnie,raz mnie tak upieprzył ze my slałąm że skonam.

tak sie wkurzyłam że już tego nie przezył :no::no::no::no::no:
wypsikałąm mu akwarium dezodorantem i biedak padł ,nie przezył nocy :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D miał za swoje ileż można tolerować takie ugryzienia :tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka już w łożeczku,mam nadzieję ze zaraz usnie,:tak::tak::tak::tak:

reklama
Dorota ogromnie ci współczuję tej sytuacji, już się wydawało że wszystko tak pięknie się skończy, dość szybko męża przyjęli do szpitala a ten nie zgodził się na dalsze leczenie, oj porządny łomot mu się należy. trzymam jednak kciuki żeby wam się udało a ty jeśli będziesz mu stawiać jasno wymagania i egzekwować to to jest szansa że się uda, czego wam życzę:tak::tak::tak:
nic dodac nic ujac:tak:
bo nie wyglądasz:-D:-D:-D

Na 19 ide do kolezanki do restauracji "na urodziny", w sumie pewnie tylko na piwo, bo ona w pracy u siebie w restaracji, w której nawet ciasta nie mają:no::-p:-p:-p:-p

a mam ochote na ciacho:zawstydzona/y:
no to sie troche rozerwiesz i bardzo dobrze a ciacho kup sobie po trasie:-D
Witam Was kochane :tak::tak:
Ja dzis jestem strasznie zabiegana
Rano wstalismy zjedlismy wspolne sniadanko i poszlismy na spacerek bo pieknie sloneczko swiecilo :tak::tak:
Zaszlismy do szwagierki tam bylo paru naszych znajomych wiec milo spedzilismy czas a ja sobie dychnelam bo Emily jak zobaczy szwagierke to na nas juz uwagi nie zwraca:tak::tak::tak:
Posiedzielismy tam ponad 3 godziny przyszlismy do domku dalam Emily zupe i poszla spac a ja szybko do dentysty mam zapalenie po wyrwanych 2 zebach i musze brac antybiotyki:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Emily nadal spi ja posprzatalam i ugotowalam obiadek szwagierka dzwonila ze zaraz przyjdzie po Emily bo chce ja wziasc na spacer i do siebie a my mamy w planie pojechac na zakupy :tak::tak::tak:
Ty to masz sie dobrze:tak:A mialam dzis do Ciebie jechac ale widze ze i tak by Cie nie bylo.Nie dzwonilam bo byla juz 13 a ja chcialam na 14 zrobic obiad -bo Lali glodna.Wspolczuje Ci tego zakazenia oby antybiotyki szybko zadzialaly:tak:
tak:
Ania no bo wygladasz jak 18-stka :-D:-D:-D
:))
jasne heheh chyba widze sie w lusterku:-D
Miałam pisać ale mi literki skaczą :confused::baffled::sorry2:.A z resztą zaraz M wróci:tak:.
Będę później;-):tak:.
:-D:-D:-D
ANKA
No to niezle:-D:-D:-DAle ja tez bym Tobie nie dala 30 lat w zyciu:no::no::no::no:

A co tutaj takie pustki:confused::szok::szok::szok:
Siora pojechala do domu kolo 18 wiec sie neizle nagadałysmy i nasmialysmy:tak::tak::tak:
Na obiadek zrobilam ten kebab ale z frytkami zamiast w tortilli i wyszedl rewelacyjny:tak::tak::tak::tak:Jeszcze mi zostalo micho wiec zjem sobie w jakis dzien:tak::tak::tak::tak:
[/B]
a mi sie zdaje ze wygladam na swoje latka:sorry2:
To skoro taki extra ja tez go zakupie i zrobie:tak:
Hej ;-)
Powiem wam,że mam już serdecznie dość tej pracy...
Nie widuje się z mężem,dla ani też czasu ani sił nie ma..Mam dość :-(
Najgorsze że dzisiaj o 11 już z pracy do domu wracałam bo z bólu nie byłam w stanie rozmawiać...Ząb mnie bolał...Poleciałam odrazu do dentysty...Okazało się że mam do leczenia kanałowego...Ale że kasy tyle teraz nie mam to mi tylko struła zęba i dopiero 10-tego mam przyjść.Jak z tym skończymy to leczymy resztę...Mam tego multum-do wyrwania 2ósemki,do pilnego leczenia dużoo zębów.Normalnie załamka...Nie wyobrażam sobie siebie jutro gadającej 8 godzin przez telefon...Teraz znowu mi słabo,kręci mi się w głowie-powiedzcie mi,może tak być z bólu?
Aha,kobitki moje kochane,powiedzcie mi może,czy to możliwe żeby tylko z powodu wagi najpierw nie mieć @ kilka m-cy,potem taką ledwo ledwo,a teraz przez prawie miesiąc czasu dość obficie?
Może to to,jest przyczyną że ja tak tragicznie się czuje...Sama nie wiem...
Przepraszam was że tak tylko o sobie i że smęce,ale nie mam kogo się poradzić czy wyżalić :-(
wspolczuje Ci braku czasu na wszystko
Wiem ze jak ktos ma nadwage moga nastapic komplikacje z @ co do zawrotow glowy to nie jestem pewna:baffled:
A kiedy robilas sobie jakies badania kontrolne?
cieszę sie razem z toba :tak::tak::tak::tak:

no to niezła 18-sta z Ciebie :tak::tak::tak::tak::tak::-)

Oliwka się zajęła sama sobą,układa wszystkie po kolei puzzle jakie ma i układanki.także jest grzeczna jak aniołek.

daje jej jeszzce z 15 min i sprzatamy to burdello co zrobiła :-D:-D:-D:-D i kłade ją spać.:tak::tak::tak::tak:

Sierściuch nadal jest nienormalny,piszczy jak oszalały,nie da sie dotknąć.jakiś popierdzielony.
nie da się lubic :no::no::no::no::no::-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
co mi po takim chomiku jak go dotknąć nie mogę :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

taaaa 18:-D:-D moze z charakterku hehehe z mozgiem 30:-D:-D
biedy chomik sie Ciebie boi:szok:

Laura spi moj na kanapie drzemie:-D
Ja zrobilam sobie porzadek w kuchni
Laura z Vicky extra sie bawila sciagne fotki to wkleje
Kumpela szybciej wrocila bo chyba sie jej porabaly terminy w kazdym razie nagadalysmy sie do 18
Potem zrobilam salatke grecka i buleczke z piekarnika- czosnkowa
Po kolacji wzielam sie za porzadek a moj polozyl Lali spac:-)

Do góry