reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Weroniczka ma klopoty z tarczyca Prawda?
Ja teraz tak materialnie zapytam Nie pomsyl sobie zl ale zyc za cos trzeba I jakby sie okazalo zeOliwka jest chora to napewno bede sie starala o kase .
Powiec mi jak to wyglada finasowo z ta cala niepelnosprawnoscia ????

jezeli sie okaze ze jest chora i dostaniesz orzeczenie o niepelnosprawnosci to dostaniesz 153zl zasilku pilegnacyjnego i jezeli masz rodzinne to jeszcze 60zl dodoatku na rehabiltacje
i jezeli beda ktores punkty na tak w orzeczeniu to jeszcze swiadczenie pielegncyjne 420zl ze rezygnujesz z pracy na rzecz opikei nad dzieckiem
a jezeli masz wychowawczy to nie

Moja Klaudia idzie dziś na party do koleżanki ,wraca jutro w południe:-Dma zabrać ze sobą:sanki ,piżamę ,kapcie,spodnie na zmianę ,ubranie na jutro,ijakis extra ubrania ,bo b ędą robili pokaz mody:-D:szok: za moich czasów takich imprez nie było,:-Dja na cocne babskie spotkania to chodziłam dopiero w liceum,:-Dale ma fajnie ,niech sie bawi ,bo jak nie teraz to kiedy:tak:

fanie
ja na tkaie imprezy to tez w liceum dopiro chodzilam

Z tych mniej radosnych,wręcz smutnych to mam w poniedziałek w rodzinie pogrzeb:-(,tej mojej cioci co do chłopaków przychodzi zmarł siostry syn,biedna pochowała wcześniej męża i 2 synów,jeszcze jeden kawaler co z nią mieszka został.Urnę z prochami przywiozą z Mazur i do ojca do grobu pochowają:-(.
.
wspolczuje [*]

Witam. Zaraz kłąde spać bejbesa to poczytam i popisze troche...dzis robię gołąbki, ale wiadomo bez soli więc takie moje pytanie. Co tam nasypać do nich?? Jakie zioła i przyprawy oprócz soli i pieprzu pasuja:confused::confused::confused:
M dzwonił i na 100% nie wraca na wekend:no::no::no::no::no: trochę mam dołka......Michał o nim już niepamięta....jak mówie żeby poszukał taty to nawet nie reaguje...a wtedy nie chciał jeśc bo czekał na niego. A tu jeszcze jeden tydzień!!!!

super ze lepiej je!
a o tacie sobie przypomni.pokazuj mu zdjecia i mow ze to tata

n

no zadowolona była z wizyty. Michał nie podgonił sie dalej do rówiesników ale była zadowolona.mimo to. Mógłby więcej mówić ale to jeszcze nie katastrofa, no ale zauważyła problem ze skupieniem uwagi. no bo fakt ciężko mu sie zaciekawić czymś dłużej niż 2 min....ale to też może być powód tego, że dopiero zaczął chodzić. więc czekamy na rozwój zdarzeń:tak:

to na pewno datego zapomnial o mowieniu:tak::tak::tak:

Witam, ja od wczoraj bez humoru jestem :-(

Byłam dzisaj z Niki na rehabilitacji, ogólnie wszystko super, następna wizyta za miesiąc. Dostałam tylko masaże relaksacyjne, bo nerwowa z niej kobitka :sorry2::sorry2:

ja to nadal jestem w szoku ze ona rehabilitowanai juz staoi

Lunka, dowcipy pierwsza klasa :-D:-D:-D:-D:-D
:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
poplakalam sie ze smiechu1

Poradnie mam wypatrzoną w SZczecinie ,a na razie czekam na to co wychowawczyni Ksawiera ma mi naopisać ,chodzi o to z czym on ma prpblemy na zajęciach ruchowych,ale sie doczekacć nie moge ,bo wiecznie czasu nie ma.
Chcę mieć konkretnie cos w ręku na czym bym mogła sie oprzeć ,bo ja sama szczególnego problemu nie widzę,tzn wiem ,ze jest trochę wolniejszy od innych ,że ma lęk przestrzeni i wysokości ,ale też nie chce sie wygłupić i ze zdrowym dzieckiem chodzić po lekarzach.Myślę intensywnie nad tym,zreszta i tak z przyczyn finansowych trochę jeszcze będe musiała poczekac.

jak pojdziesz nanSI to oni sami wszytsko sprawdzabez zandego pisanka:tak::tak::tak::tak::tak:

T
Madzia jak będzie robiła testy to z testów wszystko wyjdzie.
Przed testami jest wywiad,ale to taki ogólny od noworodka do teraz i co Ciebie i innych niepokoi.
Nie mósisz mieć specjalnie opisanego problemu przez nauczyciela.
To z testów ma wyjść to co mu jest.
Mówisz tylko o swoich podejrzeniach i tyle.
:tak:;-)
:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Moja zrobiła dziś masakryczną awanturę Bóg wię o co. Była głodna, zrobiłam obiad, siadamy i jemy. No pyszności, i marchewka, którą kocha i ziemniaczki i miącho, a ta wrzask, że nie chce, że mam ją karmić. No to jej tłumaczymyu, że mama je teraz, ze sama ma jesc-nie. Płącz i zgrzytanie zębów. Wepchnęła mi sie na kolana, że mam ją nakarmić, no nic, dobra, ale ani z mojego talerza, ani ze swojego, a ni moim widelcem, ani swoimi sztućcami, rece opadają. Zdjęłam ją z kolan na podłogę, ta się kładzie i płącze. I ryk jak :szok::szok::szok:
W koncu Piotr się zlitował wziął ją na kolanan i uspokajał. Jak na moje to źle, bo skoro ja stawiam sprawę tak, to nie powinien jej tulić. Miala zrozumieć, że jemy obiad i koniec. TYm bardziej, że ona sama baaardzo ładnie sama zawsze je. No nic. Siedzi obrazona na mnie na swoim foteliku i pije herbatkę. P wyszedł juz do pracy. Zostałam sama z tym potworkiem!

uu mnie tez podobnie sie robi.
najczesciej wojna o zabawki i od razu placz.zrestza ostatnio pacze o byle c.calkiem jakby mi ktos dziecko podmienil:-D:-D:-D:-D
ale sie jej nie daje
a moj to juz wie ze jak powiem zeby jej nie uspokajala czy cos to tego nie robi:tak::tak:

wejście do mieszkania zatarasowały mi tony ziemniaków i teraz jestem udupiona i wściekła okropnie:wściekła/y:każdy zadowolona, ale to ja musze przez te wory teraz przeskakiwać z małym na rękach!!:wściekła/y:ehh szkoda gadać..:
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

PATRYSIA dziekuje za wiadomosc:tak:
Jeszcze nie urodzila,ale juz Ja to wkurza bo nic nie pomaga:no:

Ja niedlugo bede sie zbierala bo nie najlepiej sie czuje przez to przeziebienie a poza tym moze uda mi sie polozyc mlodych

i co z Pati?

reklama
Witam
Ja tylko na chwilkę powiadomić że już do domu wróciliśmy i od jutra będę na bieżąco.:tak::tak::tak:
Do tego pochwalę się że skreślałam w piątek totka no i trójkę trafiłam - będzie aż całe 20zł:-D:-D:-D:-p:-p:-p

Witam
Ja tylko na chwilkę powiadomić że już do domu wróciliśmy i od jutra będę na bieżąco.:tak::tak::tak:
Do tego pochwalę się że skreślałam w piątek totka no i trójkę trafiłam - będzie aż całe 20zł:-D:-D:-D:-p:-p:-p
No to gratulacje, od czegos trzeba zacząć, pamiętaj, że za te pieniądze trzeba dalej zagrać.

Nic dziewczyny, idę do wyrka w samotności horror obejrzeć, jeszcze nie iwem jaki. Będę robić wyliczankę
Dobranoc

anaconda gratuluję wygranej w totka :tak::tak::tak::tak::-):-):-)

wypróbowałam swoją nową prostownice i mówie Wam rewelacja :tak::tak::tak::tak::tak:
włosy szybko sie prostują,szybko sie nagrzewa,włosy są lśniące,strasznie jestem z niej zadowolona i szybko mi to poszło :tak::tak::tak::tak::tak: wyglądam super teraz przynajmniej już mi się włosy nie puszą :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D

aha i pisałam z pati,jeszcze w 2w1 :tak::tak::tak::tak::tak:

Pozdrawia was wszystkie :tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-)

Wkurza się bo już by chciała być po a mała nie chce wyleźć:-D:-D:-D:-D:-D:-D jak jej tam dobrze to niech jeszcze tam posiedzi i nabierze ciałka-takie jest moje zdanie :tak::tak::tak::tak:

dobranoc :-)

ufff jak w koncu nadrobilam to pewnie juz zadnej nie ma:eek:

A sowją drogą dziewczyny, jak czesto kąpiecie swoje dzieciaki, bo jak na moje to co dziennie jest stanowczo za czesto. Moja jest kąpana 2 razy w tygodniu. No chyba, że latanie po dworze jak jest ciepło, to wiadomo, np po placu zabaw czy piaskownicy mus wyprać dziecko:-D

ja moja codzinnei wsadzam do takiej miski wiekszej,wody tyle zeby nozi zakrylo.posiedzi sie chwile obawi pozniej ja szybko obywam i tyle.kapieli jako takiej nie ma bo wanny bak a prysznica sie boi.

Więc mammy takie samo podejście dziewczyny, fajnie, bo ostatnio spotkałam znajomą ( wielką znawczynie dzieci-bo 2x ode mne starsza- a jak jej sie Kmila urodzila, to w 2 miesiącu zycia bulke jeje do jedzenia dała) no i mówi, że kąpie mała raz, 2x dziennie, jak jej powiedzialam o barierz ochronej to mnie wysmiala i mówi, ze jak bedzi eczyste to bariery nie bedzie potrzebowala! No i zaraz pójdzie fama, że ja mam brudasa w domu...
uz, szkoda mi tylko tego dziecka. Ma prawie 90 cm wzostu i waży prawie 30kg! no ale ona wie jak karmic i czym:baffled:

2 razy dzinnei to przegieci!!!!!!!!!!!!!!!!
gdziesz czytalam ze sie nie pwoinno myc czesciej niz co 12odzin,nawet jesli mowa o pryznicu

Jestem;-) Zuza śpi od 20.30:szok: katarek jakby mniejszy. Robiłam pizze na kolacje i garów jak po weselu czekaja na mnie:baffled:
Ksiądz na kolędzie wszedł i mówi: pokój temu domowi i ludziom w nim żyjącym w grzechu i z nieochrzczonym dzieckiem:wściekła/y: To mu mówie że dziecko chrzczone ale nie u niego:baffled:A slub ma być jak ksiadz na emeryturę przejdzie:baffled:Powiedział że albo ślub albo się rozejść mamy:szok:
:

co za poje...... satruch!!!!!!!!!!!1:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

pogodzilismy sie z m:sorry2: bw taki przyjemny sposób:szok::-D
tylko nie taki jak sobie wyobrazacie, bo ja nie moge seksu przez wypalanke:-p:-pale trzeba sobie jakos radzic:-D masazyk nawt miałam:-D
:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Witam Kochane. Przepraszam że nie nadrobię, ale ja tylko na chwilę. Nie wiem czy zajrzę do Was przez najbliższe dwa tygodnie bo mój ojciec ma urlop i nie będę miała jak wejść i poczytać znając jego :wściekła/y: Idę się wziąć za sprzątanie. To miłych ferii życzę Kochane :tak::tak:
jakie ferie??????????
u mnie za 2tyg dopeiro

byłam w szpitalu i coąża jest zagrożona poronieniem. dostałam zastrzyk, duphaston i no spe i powiedziała, że leżeć a jak ja mam to zrobić...dodatkowo chciała mnie zostawić w szpitalu.....no ale jestem w domu i czekam....widziałam foasolke jest tu gdzie ma być ale póki co za wcześnie na cokolwiek więcej....mam nadzieję, że się uda ale jakoś ten mój optymizm gdzieś sobie poszedł.
MH wiem że w ciąży zdarzaja sie krwawienia i palmienia bo z Michałem miałam ich sporo. Na początku ciąży krwawiłam jak na @ i sporą ilością. A teraz krew jest brudna.....
dzięki za kciuki....

kochana doczytalam ze juz dobrze z Toba
lez kobieto lez!
ja z Weronika przez pol ciazy najpierw bralam duphaston w tabl ipozniej luteine doustnie i dopochwoow
ale z racji opracji tez mialam zagrozona mimo ze zadnych plaien nie mialam

dziewqczyny, posżłam spać o 1 w nocy, a o 2 budzi mnie dzwonek do drzwi, taki mocno natarczywy-podchodze do wizjera a tam wielki gość, łysy, na czarno ubrany, leko się zataczał chyba, ale pewna nie jestem, czy np nie był zmarznięty. I dobija isę i dobija, łapie za klamkę i szarpie a ja z okiem w wiezjerze, serce wali jak młotem. Mała na szczęście się nei obudziła. Kilka razy zjerzdzał windą na dół i wjerzdzał spowrotem. Odszedł przed 3. Zanim zasnęłam była po 4, alecały czas miałam wrażenie, że szura pod drzwiami.
Nad ranem mialam pokichane sny, że Piciu wracał z ten nocki do domu, i winda zepsuta, to na pieszo wchodził po schodach. A tam gościu z nożem w plecach nieżywy leży. No i że on pomocy szukał, a nie pijany był. Jak się obudxiłam o 7 rano, to spocona, i chciałam o tej klatce się przelecieć, czy aby, ale odwagi mi brakło. Chłop jak dąb, raz w łeb bym dostała i o Bożym świecie nie wiedziała.

I co, żadna spostrzegawcza?:-D

wspolczuje przezyc!
czasami lepiej takiego drania olac i sie udawac ze nikogo w domu nie ma,tymbardziej ze koncu sam poszedl

gratuluje 5.KUJON!!!!!!!!!!!!!!!!!!!1:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-p:-p:-p:-p:-p
a z tego ostatniego tekstu to sikam:-D:-D:-D:-D:-D:-D

Witam:-):-):-)
Ja u teściowej baluję więc na kompa brak czasu, dodam tylko że pół dnia z Mają na saneczkach byłyśmy i zima na wsi to nie to samo co zima w mieście:no::no::no: - jest po prostu cudnie:tak::tak::tak:

oj nie zazdroscilabys zimy jakbys musiala tak jak przez zaspy d szkoly ganiac:-p:-p:-p:-p

cześć, nasmarowałam do Was takiego posta ze hej i wszystko mi wcieło:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:i jak ja mogę spokojnie zasiąść przed kompem na bb:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:tylko się wkurzam

tak w skrócie: nadal jestem bez pracy, w domu nadrabiam zaległości i robię w kuchni rewolucję a dokładnie w szafkach, m mnie wkurza (czyli standard), dziecko mnie codziennie zaskakuje a ja się ciagle dziwię że ona jest już taka duża i dojrzała:tak:, wziełam się za siebie a konkretnie za swoje zdrowie i leczę się u gina, jutro jadę do Nałęczowa do mamy, a reszta bez zmian

idę jeszcze tam gdzie też długo nie zaglądałam

dobrej nocy

a niedawno Cie wywolywalam
zaglda czesciej!!!!!!!!!!!

No to witam wieczorkiem i z rozkrzyczanymi dzieciakami:no::no::no:Jeszcze byla u mnie babcia M na chwilke i mnie z lekka wkurzyla bo juz zaczela mi robic jakies wyklady na temta dzieci,M i wogole-az mi sie ryczec chcialo:no::no::no:A jeszcze jutro bedzie na obiedzie u tesciow:no:Niech mi tylko ktos powie cos co mi sie nie spodoba to:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Zaraz myje mlodych i sprobuje Ich polozyc bo mam Ich dosyc:no::no::no:
A do tego w poniedzialek dostane @

babcia mojego p tez wiecznie dobruch rad udziela wiec z reguly jakos szybko ja kwituje i sie oddalam:-D

a Oliwka to ma ostatnio fazę na puzzle,ciągle tylko chce układać.bardzo się z tego cieszę.
niedawno układała do 7 elementów w zeszłym tygodniu a teraz układa już do 12 elementów :tak::tak::tak::tak::tak:
bardzo szybko załapuje:tak::tak::tak:

teraz kupiłam jej takie piankowe duże z cyferkami i literkami i wpajam jej kolory od razu i jak wkłada jakąś literkę czy cyferkę to mówię jej jaka to i każe jej powtarzac niech się uczy a co :tak::tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D:-D

gratuluje zdolniachy!

Kocham takie wykłady:wściekła/y::wściekła/y:Moja Mama akurat się nie wtrąca, ani Babcia, ale teściowa:baffled:Ona na mróz z dzieckiem w życiu by nie wyszła:baffled:

Co do wychodzenia z dzieckiem na spacery to się zgadzam w 100%. Nie wyobrazam sobie dnia żeby nie wyjść z Zuzą. U nas na tym pipidówku jak jest -5 to wszyscy w oknach patrzą jak ja spaceruje i się dziwia :baffled::szok:

ja ze swoimi to i w -15 wylaze jak nie pizga jak dzis!
a mala w tamtym roku to mi po 3 godz na dworzu spala jak bylo -10:tak::tak::tak::tak: i nic jej nie bylo
a p babcia tez zawsze panikuje ze bedzie chora wiec jej i tesciowej mowie ze jak ja sie urodzilam to gorsze zimy byly i jakos nie zamarzlam a matka mnie na dwor tez wywalala jak bylam mala,a ja z listopada
to caly rok mialaby mnie w domu trzymac?:-)

Kupiliśmy Piotrusiowi nakładkę na sedes, ale nie bardzo chce na niej siadać - woli siusiać na stojąco. :-D
Zmykam, bo właśnie dzwonił m, że już skończyli robić auto, więc niedługo będzie!
Życzę wszystkim miłej niedzieli! :tak::-)

dobrze ze na stojacao chce!

Ostatnio pani psycholog pyta ile ZUzia ma miesięcy to mówię że 1 rok i 8 m-cy. A ona do mnie że 18 m-cy i że źle liczę:wściekła/y::wściekła/y:. Zgłupiałam i teraz tak licze że 20 m-cy a ona chyba liczyła że rok ma 10 m-cy.:szok: A jest z maja 2008.
liczyc nie umie??????????:baffled::baffled::baffled::baffled:

a to jest moje ulubione zdjęcie dzisiejszego dnia :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

moja księżniczka :-):-):-):-)
piekna!tylko mieisac starsza od mojej a wyglada jakby jjuz ze 3latka miala

A my mamy ksiedza w srodę ,powiedzcie ile dajecie ksiedzu w kopertę ,bo ja ministrantom po 2 złote ,a ksiedzu 20,nie mam kasy na wiecej:no: a zreszta szkoda:dry:
ja daje 20zl ksiedzu
ministarntow nie ma

Jak do mnie przyjdzie ksiadz to ja tez dam pewnie 20 zł:tak::tak::tak:Tylko najpierw musze sie jakos dowiedziec kiedy ma do mnie przyjsc:-D:-D:-D
]

u nas na stronie internetowej parafii jest zawsze koleda na nastepny tydzien:tak::tak::tak:

coś mnie niepokoi,od kilku dni Oliwka podczas ostrych wyglupów i śmiania się jak wariatka popuszcza w majtki albo woła jak już leje po nogach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dziś juz mi tak 2 razy zrobiła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
normalnie sie już wkurzam,nigdy tak nie było to co jest powodem że teraz mi tak robi???? :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:

oj jak jak sie ostro smiejej to nieraz mi sie zdarza prawie popsucic:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

A ja siedzę i piszę dla Klaudii wypracowanie,bo już chyba wszystkie łzy wypłakała.
Wypracowanie jest mega trudne jak dla 13 latki.:baffled::baffled::baffled:
To tytuł pracy:
Na podstawie powieści "opium w rosole" i własnych przemyśleń uzasadnij,myśl"Bo przecież naprawdę nikt z nas nie jest sam".
Wypracowanie ma mieć conajmniej 2 strony A-4 :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jakbym nie miała co robić :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::baffled::baffled::baffled::baffled:

poszaleli!

Piotr znw dziś odwalił. Mała zapłakała o 7 rano że chce mleka ( zawsze pije o tej h i śpi dalej nawet do 9 ). No i zobaczyła tate i placz, ze chce mamae, ten sie nie zastanowil , mala na rece i do nas do wyrka. No przeciez tak ciezko było dać ta kaszke i pgłaskać, co by zasnęłą. Budze sie o 9 a tu Piotr pół łóżka zajmuje, dalej Wiki rozłożona, kot na mojej poduszce, a ja z tyłkiem za łóżkiem wisze, połamana:wściekła/y:.

Wczoraj P spędził sporo czasu i czytał o buncie dwulatka. zarzucał mi, że jestem do małej zbyt twarda, no to teraz tylko mi potakuje. Ostatnio była awantura, że nei chce jej nakarmić, bo sama obiad jem, to wczoraj bez mruknięcia sama wszytsko jadła. Wiec było warto mieć serce z kamienia-jak to mój określił.

i bardzo dobrze ze cos zrozumial:tak::tak::tak::tak:

Jestem i ja na chwilkę do kompa dopuszczona:baffled::tak:.M poszedł zrobić mi herbatkę z prądem Zbójnicką z Lloyd Tea.Musi się starać bo podpadł dziś mi i to mocno:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Pojechaliśmy na cmentarz,poszłam odśnieżyć pomnik,bo moi rodzice są pochowani 1 grób od tego co jutro mam na pogrzeb jechać a że dużo rodziny i znajomych to nie wypadałoby żeby śniegu pełno było.Zajęło mi to z 20 minut,wychodzę na parking przy cmentarzu a samochodu ani widu ani słychu:szok::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Patrzę czy przy lesie nie ma - myślę,pewnie pojechał na wieś Jula zawieść:baffled:,komórkę zostawiłam w torebce w aucie:-p,dobrze że miałam ze sobą pełny portfel i klucze do domu:huh::huh::huh:.Poszłam kilometr na przystanek,podjechałam do PKSu,potem piechotą przez deptak na przystanek koło cerkwi,po drodze zahaczyłam o Biedronę,bo głodna byłam:-p:tak:.Stary w tym czasie :wściekła/y::wściekła/y:pojechał na CPN zatankować i podjechał pod cmentarz,posiedział trochę w samochodzie i poszedł mnie na cmentarzu szukać i nie znalazł.A ja jak ten czub ze szczotką i łopatką w ręku przez pół miasta zasuwałam:zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Ja księdzu 20 daję a chłopaki korzystają bo cukierki zawsze dostają:-p:tak:.

Kumpel M (mieszka w niesławnej dzielnicy miasta) miał bardzo pobożną babcię i włożyła do podpisanej koperty 100zł:tak:,bo nie chodziła ze względu na chorobę do kościoła :tak: ten pijaczyna podejrzał co w kopercie, wziął i poszedł w tango a do koperty wsadził karteczkę z napisem ZONK - jak tym teleturnieju IDŹ NA CAŁOŚĆ - niezła minę miał ksiądz jak zajrzał do koperty:tak::-D:-D:-D.
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D
to mial zonka:-D:-D:-D:-D:-D
a Twoje Cie niezle zalatwil

witam laseczki:happy2:
wpadłam tylko napisać że żyję wojnę dalej z szefową toczę:baffled:ale taką już na noże:sorry2:
nie poczytam bo padam na twarz :-:)-(
papatki postaram się jutro posiedzieć z wami:tak:

wracaj!!!!!!!!!!!

Hej Ana, kope lat:)))))))))))))))

u nas też wieje jak cholera, no głowę urywa. Trzymam jutro kciukasy
Mama obiecała dać mi na jedno opakowanie tego kwasu, wiec jeśli starczy mi jedno to we wtorek robi ekwasem, a nie wypalanką. No ale to mi jutro lekarz powie, jak zadzwonie, hihi

daj znac co opwoedzial

Witam kobietki:tak::tak:
Przyznam ze nic nie nadrabialam bo za duzo tego.:szok::szok:
Ja sie juz tak cieszylam ze m po chorobowym w koncu idzie do pracy a tu mu szef dzwoni i mowi ze dopiero w czwartek ze ma przymusowe 3 dni urlopu bo za duzo ma nadgodzin:szok::szok::szok:
No trudno bede musiala sie z nim jeszcze te pare dni pomeczyc:-D:-D:-D

My dzis milo spedzilismy dzien tzn rano pojechalismy na targi zebralismy tez szwagierke potem przyjechalismy do domu na obiad a szwagierka mowi ze mamy sobie dzien zaplanowac bo ona zabiera nam Emily na caly dzien:szok::szok:
No to wybralismy sie do kina i na jedzonko bylo super podladowalam akumulatorki:tak::tak:
Mamy jeszcze w planie obejzec jakis film na dvd a potem sie okaze co dalej;-);-);-)
Emily byla bardzo grzeczna odwiedzila chyba pol wioski ze szwagierka bo ja tu wszyscy znaja no i wszyscy chwalili Emily ze taka niby grzeczna jest;-);-);-) i ze bardzo duzo mowi ;) Szwagierka miala tylko czasami problem bo Emily do niej po Polsku a ta zielona nie wiedziala o co chodzi ale mowila ze sie z niej wszyscy nasmiali bo zaczela walic popisy itd a jak wrocilismy do domu to bawily sie obie w najlepsze Emily nawet na nas nie zwracala uwagi non stop tylko Natascha(czyt. szwagierka) nawet pizamy se nie dala ubrac ani zebow umyc tylko wszystko ciocia musiala nawet musiala ja do lozka polozyc bo ze mna ani z m nie chciala isc.
Wiec ja z m mielismy milutki dzien i Emily z ciocia rowniez:tak::tak::tak:

Fajnie tak czasami gdzies wypasc bez dziecka czlowiek odrazu lepiej sie czuje cieszy mnie tez ze szwagierka w koncu zaczela sie Emily interesowac :tak::tak:
Bo tak to my moglismy tylko gdzies wyjsc jak moi rodzice tutaj byli albo jak my bylismy w Polsce :-:)-(
Sory ze tak tylko o sobie ale m mnie zas pogania ze chce film ogladac
Milego wieczorku Wam zycze kochane:tak::tak:

witamy
zazdroszcze i fajnie ze wypad sie udal

hej mamuski Ja bylam dzis u M i bylo bardzo fajnie tzn jak to w szpitalu .Oliwka sie strsznie cieszyla Nie spuszczala go z oczu:tak:
G nie mogl sie na sekunde stracic bo byl ryk Jak wrocilam to zgadalam sie z kolezanka do ktorej mialam jutro jechac Ale juz jestem u niej Zamiast jutro to przyjechalam dzis :tak:

Oliwke wzielam do nosidelka Mialam plecak Oliwke na przodzie Torebke i siatke Wiec wygladalam jak wielblad hihihih
Jak oli sunie a ja bede miala sily to troche was poczytam

bardzo dobrze ze poechalas:tak:
milego wypoczynku

Witam

wez sie podziel:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

I ja witam sie niedzielnie:-)

A tak wogoel to w nocy mialam czolowke z drzwiami.Obudzilam sie na siku i najpierw poszlam zobaczyc czy dziewczynki sa przykryte.I nie myslac czy drzwei sa zamkniete,czy otwarte ruszylam na korytarz.No a drzwi byly tak pol na pol ze akurat weszlam w twarza w sam kant.Nawet mnie nie zabolalo ale tak mi krew leciala z dolnej wargi ze szok.I tylko patrzylam czy moja kielnia jest w calosci hehe
niezle spotkanko z drzwiami:sorry2: ja kiedys zle wymierzylam futryny i zarblam w sciane:-D:-D
Witam!

Ostatnio pani psycholog pyta ile ZUzia ma miesięcy to mówię że 1 rok i 8 m-cy. A ona do mnie że 18 m-cy i że źle liczę:wściekła/y::wściekła/y:. Zgłupiałam i teraz tak licze że 20 m-cy a ona chyba liczyła że rok ma 10 m-cy.:szok: A jest z maja 2008.
widac ze kobieta miala 5 z matematyki:-D
trzymają.:no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

A ja się chwalę.
Dostałam pierwszą 6 w historii szkoły za referat :szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D
pisałam o kulturze,ludności i obyczajach Chin:tak:;-)
Cała geografia zaliczona też na 6 ,no dziś fruwam z radości,bo jeszcze z odpowiedzi z matmy 5 mi wpadła tuż przed wystawianiem ocen i egzaminem semestralnym.
Też się przyda do całości.:tak:
Dobra babencje spadam,bo jutro księdza mam,właśnie się dowiedziałam.:szok::szok::szok::sorry2::sorry2:
Miłego popołudnia
no gratuluje wynikow, extra Ci idzie:tak:
Hej lasencje

Dziś był cudowny poranek spaliśmy do 9,a potem ogladaliśmy filmy na kompie "jestem legendą i krew i czekolada"ten pierwszy gorąco polecam:tak:w m-y czasie robiac sobie przerwę na jajecznicę i małe co nie co:-D o 13 sie wywlekliśmy z łózka ,bo po dzieci trzeba było jechać,a szkoda:zawstydzona/y::tak:

:dry:
ten pierwszy film widzaialm Rowniez go polecam:tak:
Witam sie po obiadku u tesciow:-)
No i mowie od razu ze nie bylo zle:tak::tak::tak:Bylam nawet mile zaskoczona-rozmowa sie kleila i Babcia nie miala prawie zadnych madrosci dla mnie:szok::-D:-D:-D:-D
Na kwie juz nie zostalismy bo mlode sie nie wyspaly i byly mega marudne,ale pol serniczka Im zostawilismy:tak::tak::tak:

U mnie wszyscy lubia parowy:tak::tak::tak:Przewaznie kupuje Im jedynki ale jak nie ma to zjedza kazde drobiowe lub wieprzowo-cielece:tak::tak::tak:
fajnie ze obylko sie bez madrosci a i parowki u nas lubiane:tak:
Mam pytanie: Czy któraś z Was ma własną działalność? Albo zna się na rozliczaniu firm z vatu?:confused:

QUOTE]
niestety nie pomoge bo moj mial swoja ksiegowa:baffled:
Oliwka ogląda wieczorynkę

coś mnie niepokoi,od kilku dni Oliwka podczas ostrych wyglupów i śmiania się jak wariatka popuszcza w majtki albo woła jak już leje po nogach :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

dziś juz mi tak 2 razy zrobiła :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
norm:
kochana nie masz sie czym martwic wpadki moge wystepowac nawet w 5r.z Nie masz sie czym przejmowac;-)Poprostu wazniejsza jest zabawa i tyle:tak:
Na podstawie powieści "opium w rosole" i własnych przemyśleń uzasadnij,myśl"Bo przecież naprawdę nikt z nas nie jest sam".
Wypracowanie ma mieć conajmniej 2 strony A-4 :szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jakbym nie miała co robić :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::baffled::baffled::baffled::baffled:
mysle ze to trudny temat ale od czego jest mama;-)
Ja sie witam wieczorowo. Rzadko zaglądam, ale kompa sobie do łóżka nie zabiorę niestety. Leżę i jeszcze raz leżę. Aż sie tym leżeniem męczę;-) Jest dobrze i mam wrażenie że wszystko będzie ok:tak: M zaczął wierzyć w końcu w moją ciążę, bo jeszcze dwa dni temu to mi mówił ,że uwierzy jak zobaczy:baffled: no ale faceci...
niedziela minęła w piżamie i bezpłciowo...nie lubie takiego marnowania czasu ale co zrobić. dobrze że chociaż ciocia wyszła z małym na spacerek i sie z nim chwile pobawiła:tak:Właśnie go wykąpałyśmy i mały już kima. ja sie z Wami witam i zaraz idę kwitnąć w wyrku;-)
kochana kwitnij kwitnij masz teraz odpoczywac
Ja kiedys jednej dziewczynie radzilam lezenie i odpoczynek mial ten sam problem w tym samym czasie.Niestety nie oszczedzala sie, jezdzila autem, nosila dziecko i za tydzien juz bylo po wszystkim:baffled:
Leniu**** na maxa ja po tygoniu sie poddawalam i robilam sobie mini spacery tzn lezalam przy otwartym balkonie zeby zaczerpnac powietrza:-D:-D
luna warto na prawdę :tak::tak::tak::tak::tak:
to chyba pierwsza taka zrecz która zajmuje Oliwki uwagę na tak długi czas.
przyznaje Lali tez to pochalania:tak:
Jestem i ja na chwilkę do kompa dopuszczona:baffled::tak:.M poszedł zrobić mi herbatkę z prądem Zbójnicką z Lloyd Tea.Musi się starać bo podpadł dziś mi i to mocno:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Pojechaliśmy na cmentarz,poszłam odśnieżyć pomnik,bo moi rodzice są pochowani 1 grób od tego co jutro mam na pogrzeb jechać a że dużo rodziny i znajomych to nie wypadałoby żeby śniegu pełno było.Zajęło mi to z 20 minut,wychodzę na parking przy cmentarzu a samochodu ani widu ani słychu:szok:...

D.
no to niezla historyjka;-)
Teraz chlop niech sie stara:tak:
helo babeczki
jestem w koncu
dziewczyny juz spia,p pojechal na noc do pracy wiec mam cisze i spokoj:-)
weekend uplynla rodzinnie.dzis moi rodzice byli u nas na obiedzie,wczoraj paulina miala choinke,babcia z nia byla i sie udala podobno:-)

za oknem -5 ale strszliwie wieje wiec dzis nie bylysmy na dworzu.tzn ja z Paulina bylam w kosciele wiec zaliczylysmydroge z kosciola a tak to siedzialysmy w domu

jutro jade do chirurga na dlutowanie.juz sie boje:baffled:
mam nadzijee ze bedzie tak jak ostatnio-czyli szybko i bez problemow bo planuje wracac pociagiem do domu.
ide poczytac
a u mnie +5:szok:Oby jutro obylo sie bez bolu

witam laseczki:happy2:
wpadłam tylko napisać że żyję wojnę dalej z szefową toczę:baffled:ale taką już na noże:sorry2:
nie poczytam bo padam na twarz :-:)-(
papatki postaram się jutro posiedzieć z wami:tak:
i tak trzymaj!
Witam kobietki:tak::tak:
Przyznam ze nic nie nadrabialam bo za duzo tego.:szok::szok:
Ja sie juz tak cieszylam ze m po chorobowym w koncu idzie do pracy a tu mu szef dzwoni i mowi ze dopiero w czwartek ze ma przymusowe 3 dni urlopu bo za duzo ma nadgodzin:szok::szok::szok:
No trudno bede musiala sie z nim jeszcze te pare dni pomeczyc:-D:-D:-D
...
Milego wieczorku Wam zycze kochane:tak::tak:
no to Kochna akumulatorki full to teraz dzialajcie nie czekaj do czerwca na mnie:-p:-p
Extra ze Natasha wziela Emilu a ta byla zadowolona:-) tez bym tak chciala:sorry2:
hej mamuski Ja bylam dzis u M i bylo bardzo fajnie tzn jak to w szpitalu .Oliwka sie strsznie cieszyla Nie spuszczala go z oczu:tak:
G nie mogl sie na sekunde stracic bo byl ryk Jak wrocilam to zgadalam sie z kolezanka do ktorej mialam jutro jechac Ale juz jestem u niej Zamiast jutro to przyjechalam dzis :tak:

Oliwke wzielam do nosidelka Mialam plecak Oliwke na przodzie Torebke i siatke Wiec wygladalam jak wielblad hihihih
Jak oli sunie a ja bede miala sily to troche was poczytam
fajnie ze wuztya sie udala i wszyscy sa zadowoleni, udanej wizyty u kumpeli
Witam
:-) woow
anaconda gratuluję wygranej w totka :tak::tak::tak::tak::-):-):-)

wypróbowałam swoją nową prostownice i mówie Wam rewelacja :tak::tak::tak::tak::tak:
włosy szybko sie prostują,szybko sie nagrzewa,włosy są lśniące,strasznie jestem z niej zadowolona i szybko mi to poszło :tak::tak::tak::tak::tak: wyglądam super teraz przynajmniej już mi się włosy nie puszą :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D

aha i pisałam z pati,jeszcze w 2w1 :tak::tak::tak::tak::tak:

Pozdrawia was wszystkie :tak::tak::tak::tak::tak::-):-):-):-):-)

Wkurza się bo już by chciała być po a mała nie chce wyleźć:-D:-D:-D:-D:-D:-D jak jej tam dobrze to niech jeszcze tam posiedzi i nabierze ciałka-takie jest moje zdanie :tak::tak::tak::tak:

dobranoc :-)

gratuluje udanego zakupu a co do Pati zgadzam sie niech mala nabiera cialka:tak:

Jestem i ja na chwilkę do kompa dopuszczona:baffled::tak:.M poszedł zrobić mi herbatkę z prądem Zbójnicką z Lloyd Tea.Musi się starać bo podpadł dziś mi i to mocno:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Pojechaliśmy na cmentarz,poszłam odśnieżyć pomnik,bo moi rodzice są pochowani 1 grób od tego co jutro mam na pogrzeb jechać a że dużo rodziny i znajomych to nie wypadałoby żeby śniegu pełno było.Zajęło mi to z 20 minut,wychodzę na parking przy cmentarzu a samochodu ani widu ani słychu:szok::no::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.Patrzę czy przy lesie nie ma - myślę,pewnie pojechał na wieś Jula zawieść:baffled:,komórkę zostawiłam w torebce w aucie:-p,dobrze że miałam ze sobą pełny portfel i klucze do domu:huh::huh::huh:.Poszłam kilometr na przystanek,podjechałam do PKSu,potem piechotą przez deptak na przystanek koło cerkwi,po drodze zahaczyłam o Biedronę,bo głodna byłam:-p:tak:.Stary w tym czasie :wściekła/y::wściekła/y:pojechał na CPN zatankować i podjechał pod cmentarz,posiedział trochę w samochodzie i poszedł mnie na cmentarzu szukać i nie znalazł.A ja jak ten czub ze szczotką i łopatką w ręku przez pół miasta zasuwałam:zawstydzona/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Ja księdzu 20 daję a chłopaki korzystają bo cukierki zawsze dostają:-p:tak:.

Kumpel M (mieszka w niesławnej dzielnicy miasta) miał bardzo pobożną babcię i włożyła do podpisanej koperty 100zł:tak:,bo nie chodziła ze względu na chorobę do kościoła :tak: ten pijaczyna podejrzał co w kopercie, wziął i poszedł w tango a do koperty wsadził karteczkę z napisem ZONK - jak tym teleturnieju IDŹ NA CAŁOŚĆ - niezła minę miał ksiądz jak zajrzał do koperty:tak::-D:-D:-D.
niezła historia.
Niech się teraz biedak stara :tak::-D:-D:-D
Reszte cytatów mi wcięło.
Dorotka fajnie,że spotkanie z G się udało.
Malinka nie daj się masz rację,walcz o swoje.:tak::baffled::baffled::baffled:
Jeśli chodzi o parówki,to zaakceptował tylko jeden rodzaj.Odtłuszczone delikatesowe takie długie i cieniutkie jak berlinki,ale berlinki już mu nie smakują :-D:-D
Ciastolinę Lunka jak najbardziej polecam.
Zawsze lepiej kupij podstawową wersję niż ,żeby dziecko nie miało wcale,bo zabawa naprawdę przednia .:tak::-):-)
Gdyby coś to z dywanu najlepiej usuwać po wyschnięciu,to się ładnie kruszy i samo odpada,można też ryżową szczotką potraktować,bo się fajnie ściąga.:tak:
Z małych zestawów polecam te
Sprzedaż zabawek: lalki, puzzle, misie, klocki, gry planszowe, puzzle, samochody, układanki
Jest tam wszystko co potrzeba do super zabawy.
A to inne wersje ciastoliny.I cena zestawów też inna.
Zestaw podstawowy
http://www.wysylkowo.pl/produkt_info.php?pID=5291
W tym niestety nie ma wyciskarki
http://www.nokaut.pl/oferta/ciastolina-zestaw-4-kolorowy-samochod.html
My mamy jeszcze tą pompkę.
Hasbro Play Doh Ciastolina Kolorowa Pompka 90402 - zdjęcia, foto, galeria produktu
Też fajny i w miarę tani zestaw.:tak:
Witam poniedziałkowo
Jakoś spać nie mogę to zajrzałam do Was.:-D:-D:-D:-D

Ostatnia edycja:
Ja sie witam wieczorowo. Rzadko zaglądam, ale kompa sobie do łóżka nie zabiorę niestety. Leżę i jeszcze raz leżę. Aż sie tym leżeniem męczę;-) Jest dobrze i mam wrażenie że wszystko będzie ok:tak: M zaczął wierzyć w końcu w moją ciążę, bo jeszcze dwa dni temu to mi mówił ,że uwierzy jak zobaczy:baffled: no ale faceci...
niedziela minęła w piżamie i bezpłciowo...nie lubie takiego marnowania czasu ale co zrobić. dobrze że chociaż ciocia wyszła z małym na spacerek i sie z nim chwile pobawiła:tak:Właśnie go wykąpałyśmy i mały już kima. ja sie z Wami witam i zaraz idę kwitnąć w wyrku;-)
Kerna strasznie sie ciesze ze mialas dzien lenistwa:tak:.Njawazniejsze zebys teraz jeszcze troche lezala Kurcze jak fajnie ze mozesz liczyc na ciotki i wujkow Michalka:tak:Czyli rozumiem ze krwawienia ustaja ?czy nie ma ich wogole?
Idziesz w tym tygodniu do gina to sprawdzic?

DOWIKLA I AGNES przez moj net glupi i jego ograniczenie Nie widze waszych fotek:wściekła/y:No ale spewnoscia sa swietne:tak:
DOWIKLA kurcze mnie sam twoj opis zderzenia z drzwiami bolal Dobrze ze ciebie to nie bolalo:tak:.Super ze obiad u tesciow byl udany:tak:
MADZIULA ja tez mysle ze dla ksiedza 20 zl to jest ok .Ja bym wiecej nie dala:-p
AS ty caly czas z nauka Jak nie synkowi odrabiasz lekcje to corce:tak:.Twoje dzieci sie maja z Toba dobrze.Mnie to przeraza jak piszesz jakie masz zadania od dzieci Bo jak sobie pomysle ze zaniedlugo i mnie to czeka :baffled:.A ja ciemna masa jestem pod kazdym wzgledem naukowym Ze strach pomyslec ze nie bede umiala wlasnemu dziecku pomoc:-(
MYSZUNIA fajnie ze samochod dalo sie naprawic w dosc rozsadnej cenie:tak:

Oliwka fajnie dzis spala Zasnela fakt pozno bo okolo 23 ale spala coagiem do 5 Jak na nia to rewelacja O 5 mleczko i jescze spi Pewnie zaniedlugo wstanie.
Ja jak pisalam wam wczoraj juz u kolezanki.Dzis M m miec rozmowe z psychologiem i powienien doiedziec sie czy i kiedy idzie dalej na leczenie
Prosze was abyscie bardzo mocno 3 maly kciuki aby G sie dostal dalej
Nie chce aby on wracal teraz do domu bo boje sie ze wtedy to by mu zabardzo nie pomoglo:baffled:3 majcie kciuki

reklama
troche was jeszcze poczytalam :-)
MARTA tez bym sie wkurzyla na swojego gdyby mi taki nr odwalil :-(
A&E ciesze sie ze mogliscie z M sami poszaelc Dokldanie tak jak piszesz Fajnie jest tak czasem bez dziecka wyjsc i naladowac baterie :-)
ANABUBKA 3 mam kciuki za wizyte u lekarza
Kurcze no to mnie zmartwilas ze te 400 zl nie dostane jak jestem na wychowawczym Tzn ja od lutego juz bez pracy bede Bede na zasilku dla bezrobotnych \No nic pozostaje mi czekac na wyniki Oliwki a gdyby byla chora No to moz cos uda mi sie zalatwic Pozyjemy zobaczymy
LUNKA dobrze ze M poczytal sobie ta ksiazke Teraz bedzie lepiej cie rozumial i dlaczego masz az tak twarde serde :-)

A co do mojego M to on juz rozumie co zle robil Tzn moim zdaniem dalsza 6 tygodniowa terapia mu jest jak najbardziej potrzebna Kurcze 3 majcie kciuki aby poszedl dalej
G chce sie dalej leczyc Powiedzial mi ze nawet jakby wyszdl teraz do domu to pic nie bedzie I pojdzie po tabletki No nic ja mam nadzieje ze nie wroci teraz do domu.
Kurcze mam przez to stresa czy przejdzie dalej czy nie

MILEGO DNIA
bede zadziej zagladala bo u kolezanki jestem No ale napewno sie odezwe :-)

Do góry