reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Wojtek to z religi 6 z muzyki techniki plastyki 4-5 zachowanie dobre ale polski matma przyroda 3 :-(ide powiescic kurtke bo sobie uprałam ale masz fajnie z Piotrkiem czytalam troche;-) zazdroszcze bo u nas ostatnio nie najlepiej z tymi sprawami :-(

reklama
Witam:-):-):-)
Ja dopiero wstałam bo przez ten kaszel Mai co chwilę się budziłam.
Wczoraj byłyśmy jednak u pediatry i Maja osłuchowo czysta, nic się nie rozwija złego i tak jak Anabuba pisała zasugerowała że to mogą być robaki i dała skierowanie na badanie kału. A ponieważ Maja od małego kupki nie robiła codziennie to zejdzie nam z tym przynajmniej tydzień bo aż 3 próbki mamy zanieść:sorry2::sorry2::sorry2:. Tylko ja tego tygodnia z takim okropnym kaszlem to nie wytrzymam:-:)-:)-(
Teraz idę was trochę poczytać ale jak dużo tego będzie to się poddaję:-p:-p:-p

MALINKA u mnie na regionalnym to nikogo nie ma Wiec zobacze pozniej w ogloszeniach
ANACONDA zdrowka dla Maji i powodzenia w zbieraniu kalu

Oliwka wykapana Podloga umyta Masakra jakas Dopila jeszcze mleczkiem i idziemy zaraz na sanki Tulko ubrc sie trzeba Jakos nie chce mi sie wychodzic Ale musze bo zarosne juz zaraz calkowicie w tym domu Ostatnio nigdzie ni chce mi sie wychodzic :-(

Kerna no coś ty:szok::szok::szok:ja w ciąży z Antkiem bardzo dużo żygałam i mi lekarka kazała brać prenatal z imbirem i miętą i pomagał mi :tak:tzn miałam nudności rano i musiałąm raz pawika puścić ale potem było ok:tak:a jak żygałam tak bez opamiętania i to w 5 m-cu i lekarz już chciał mnie w szpitalu położyć to mama Pietruszki kupiła mi herbatę imbirową i pomogło:tak:
Anabubka a ty co tak długo nadrabiałaś??:-p
Ja z dziewczynkami wymiotowalam do 31 tyg ciazy a pozniej do 34 mialam zgage:no::no::no:Wiec cala ciaza byla fatalna.Ale ja bralam czopki Torecan na te wymioty,pilam syrop dla dzieci Lokomotiv i naklejalam sobie na nagdarstki takie plastry jakies homeopatyczne
a zapomnalam wam sie pochwalic ze p dostal umowe na 2 lata:tak::tak::tak::tak::tak:
a wszyscy po probnej tylko na rok
No to gratki dla P:-)
Wiktoria właśnie do mnie pisała, że była na BB , przeczytała, pozaznaczała cyataty i ją wywaliło i ni emoże wejść.
Pozdrowionka od Wiki
To nie fajnie:no:Dziekuje i pozdrow Ja tez
Gratki super:tak::tak::tak::tak:
Lunka pewnie zacznie mówić MALINA bo moje dzieci mama to mówią jak się pomylą :confused:a i Pietruszka wicznie malinka to i Antek pewnie niedługo zacznie:-D:-D:-D
a apropo brzyduli to ja ostatnio gdzies czytałam że nie spodziewali się aż takiej popularności i nie wykluczają że dokręcą dalsze losy:tak:co moją Julię cieszy ogromnie :-)a ja nawet 1 odcinka nie oglądałam:no:
Ale Malina to jeszcze nie jest zle:-);-)
A jakby dokrecili Brzydule to ja tez bym sie cieszyla i to bardzo:tak::tak::tak:
Super:tak::tak::tak:Ciekawe ile z tego serka wyladowalo w buzce;-):-)

No to teraz sie witam:-)
Dzieciaki mi wczoraj usnely juz chwilke po 21:tak::tak::tak:Wiec mialam caly wieczor dla siebie i ze spokojem lezalam sobie przed tv:-):tak:
Nocka jak zwykle ok,bo nikt sie chyba ani razu nie budzil:tak::tak::tak:
Rano mlode pospaly do 9 wiec jak wyprawilam mlodego do szkoly to bach do wyrka i spalam tez:tak::tak::tak:
Dzisiaj mieli Dzien Dziadka i Babci w szkole wiec Dominik szedl z dziadkiem-moim tesciem:tak:Bo moj Ojciec chodzil co roku do przedszkola razem z tesciowa a tesciwoa nie mogla sie urwac dzisiaj z pracy
Klaudia mi caly czas marudzi i stale na mnie wchodzi:no::no::no:Tearz ja siedze a Ona lezy na mojej nodze:baffled:A Wiktoria znowu dorwala sie do kremu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Niedlugo chyba wezme Je na troszke na podworko:tak::tak::tak:Obydwie mi sa lekko przeziebione:no:

No to połowa doczytana:-p:-p

hej,jestem tu nowa,mam 15 mies coreczke ,ktora jest moim najwiekszym skarbem,ale i zarazem malym diabelkiem i uparciuszkiem.Znany jest mi temat"obijania sie" i tzw."nic nierobienia" Haha ,oni wszyscy sie chyba zmowili przeciwko nam:tak:-swoim kobietom:)))))) i specjalnie tak nam gadaja zeby sami poczuli sie lepiej!! Oni tacy biedni zapracowani,zaharowani ...a my nic sobie nie robimy tylko leniuszkujemy caly dzien!!!!:-) Dobra rada: Olac te gadki ,robic swoje!! Wiem ze nie jest latwo bo czasem czlowieka cos trafia z a taki bezduszny brak zrozumienia........ale w koncu sa wazniejsze problemy,pogadaja i tyel !!!!pozdrawiam serdecznie :blink:

Witam nową mamuśkę:-):-)

Z lekka mnie z rana zirytował,obudził sie z zimnem na wardze wielkości Kasprowego WIerchu,zaczęłam sie śmiać ,ze jak on wyglada,pytam go sie czemu sobie zoviraxu nie wział-nie wiedział gdzie jest:szok:Standart czyli jak nie podasz do ręki i nie pokarzesz co ma robić nie wie.warga spuchnie i odpadnie,trudno Magdy wina ,nie dała do reki ,nie troszczy sie....ach....do tego ma chrypkę lekka dzisiaj,ale tabetek też sobie nie poszukał...nie rozumiem mentalnosći facetów,po cholerę czekać jak sie rozłoza zamiast próbować ratować sie zawczasu,a ja specjalnie nic nie robiłam ,bo w końcu to nie dziecko żebym takie pierdoły za niego robiła...ale chyba trzeba:baffled:jeszcze mu masć do pracy dowozłam ,bo zapomniał,a jedyne co miał mi do powiedzenia,to pytanie jak częśto ma sie smarować??:baffled:i tak oto zostałam zirytowana rano i mam ochote sie pokłócić ,ale pomyślałam ,ze jak wam scenke opowiem to moze mi przejdzie ,bo z takich błahostek szkoda sie awanturować:wściekła/y:

Mój ma to samo, wiecznie nie wie gdzie co leży, jakby dopiero do domu się wprowadził:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

ja pamiętam też ostro grzytałam....tak o dla przyjemności lubiałąm ten odgłos..łaziłam, zgrzytałam i doprowadzałam rodziców do białej gorączki:-D

No fajną sobie rozrywkę znalazłaś:-D:-D:-D

Zapomniałam opowiedzieć ,od 2 wieczorów dostajemy dziwne głuche telefony z rzędu pokilka,jak sie odzywam "halo" słyszę wtedy dziwne odgłosy ni to mlaskanie ,nie szumienie ,no nie wiem co to za dzwięk ,a kiedy odbieram i sie nie odzywam z drugiej streony tez cisza i sie ktoś rozłącza,trochę mnie to niepokoi ,a nie mam identyfikacji numeru,muszę zadzwonić do tp i zamówić usługę,miałyście kiedyś tego typu przygodę.Bo ktoś to robi celowo,nie wierzę ,ze połączyć sie nie moze ,bo jakby to ktoś znajomy to dał znak na komórke ,ze coś nie moze sie dodzwonić,normalnie nie wiem o co chodzi:szok:

Podejrzana sprawa, a spróbuj kilka dni nie odbierać telefonu, jak to gówniarze to przestaną:sorry2::sorry2:

wczoraj o 17 niedaleko mnie kilka bloków dalej wybuchł gaz
Wybuch gazu w Kielcach. Osoba wypadła z okna

Straszne ale niestety z gazem to nie przelewka:no::no::no:

Nam brakuje 4 :baffled: a do tego małe auto wczoraj padło :wściekła/y: Ciekawa jestem ile zaśpiewają w warsztacie...

To mi brakuje 250 000zł żebym mogła mieszkanie kupić:-D:-D:-D

brzusio pogłąskany, fasolka uradowana;-) dzis wyglądam już normalnie, brzuch spadł a ja mam wilczy apetyt!!! już sie boje jak bede wyglądać

Pięknie będziesz wyglądać:tak::tak::tak:

ja nie wiem że niektórzy ludzie mają w domu wiecznie czysto :sorry2:

Czysto mają ci którzy małych dzieci nie mają:-p:-p:-p

G dzwonil i przeniesli go do innego pokoju Ma w pokoju razem z nim 5 osob Maja miec jakas spolecznosc wiec cos pomalu zaczyna sie dziac:tak:
Dobrze ze nie bedzie siedzial sie dolowal;-)

To dobrze że go przenieśli, będzie miał towarzystwo:tak::tak::tak:

Nie chce mi sie mojego wczesniejszego posta poprawiac O ten czynsz to chodzi 1000 zl miesiecznie po 500 zl

Bo już myślałam że tak malutko płacicie:szok::szok::szok:

tak jej dzieci wytłumaczyły w szkole a dokładniej jedna Wiktoria która jej tez wytłumaczyła że jak człowiek jest zły to musi przeklinac to mu wtedy lżej:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled:

No ja bym wolała żeby mojej Mai nikt tak nie tłumaczył:tak::tak::szok::szok:

A oto i Gustawo

No piękny Gustawo:-D:-D:-D

witam,
ja dalej bez humoru i alej nie gadam z M....

i tak szczerze po łepkach preleciałam co pisałyście:zawstydzona/y:
N
A ja byłam u fryzjera, no fryzurka ta sama, tylko do skrócenia szłam.
A zapomnialam wasm powiedzieć, ostatnio mój kupił mi farb do włosów, ale za ciwemną, bo ja mu jeszcze nie zdążyłam powiedzieć, ze d blondu chce wrócić ( no i lezy ) ina kolejnych zakupach wybralismy blond, no i oczywiście wyszedł brąz-leki, ale jednak ( dobrze ze nie rudy, hihi).
I teraz pytanko, która mi doradzi jaką farbą najlepiej z brązu wrócić do blondu????

A wiem, jeszcze do Medeuski po raz kolejny z tym samym-kochana, ja mam wypalankę we wtorek, mój koniecznie chce wziąć 2 dni wolnego, bo niby bede sie po tym czuc paskudnie-prawda to?

kochana to nic nie boli tak jak mówiłam! i nic mi nie jest po tym, czemu miałabys sie czuc paskudnie??!

jedyne co to wylatuje ze mnie preźroczysto-pomaranczowa ciecz:-D ale to poodbno od gojenia- nic mnie nie boli i nic mi nie jest:tak:
tylko w podpaski się zaopatrz bo wkładki nie starczają-chyba że jakieś większe wkładki masz;-)

:-D:-D:-D

:szok::szok::-D

Witam laseczki środowo:happy2:

A chciałam się pochwalić antek na lalki mówi lala i to ze zrozumieniem bo tylko na lalki tak mówi :tak:na pietruszkę tata, na mnie mama ,na adama adzi ,na julkę ju,robi papa i mówi rzy tym papapa i przecyła całuski:tak:takie mamy nowe umiejętności :tak:no i chodzi chodzi chodzi:tak::tak::tak:
no super! gratulacje.Zdolny chlopak:tak:
To Antonio wygadany, że hoho!! :szok:Michał to mama i tata i auto!:-D
rozgada sie :tak: dobrze ze wogole cos mowi:tak:
ja tez bym miala fiola na punkcie ciazy Normalnie ci zazdroszcze :tak:

Wiecie co ja jakos zaprzestalam dzwonic Tzn grudzien byl fatalny a w styczniu jak dzwonilam to wcale nie ma lepiej Zrazilam sie powiem wam szczerze Niby chcialabym sobie dorobic ale wkurzajace to jest dzwonic i akby sie prosic o spotkanie A pozatym teraz jak G nie ma to nie bardzo mam jak dzonic Bo mama sie z nia chwile z jasiem pobawia Ale glownie i tak ja caly czas przy tym jestem.

Powiem wam szczerze to chcialabym sie zajac jakims dzieckiem Czyli isc z Oliwka do kogos Ale wiem ze nikt mi dziecka nie da pod opieke jak mam swoje male dziecko A pozatym Oliwka czesto choruje i co wtedy Albo jak tamto dziecko zachoruje to nie mam gdzie Oliwki zostawic :baffled:

Zacznie sie dziac pozniej po tym detoksie Wiec 3 majcie kciuki aby sie dalej dostal
skoro nie masz jak dzwonic to olej to!
Daj moze ogloszenie w necie mysle ze to ze masz Oliwke nie jest na minus a raczej na plus fajnie jak dziecko ma sie z kim pobawic:tak:
nadrabiam nadrabiam i nadrobic nie moge;-)

straja sie staraj!!!!!!!!!1:tak::tak::tak::tak::tak:

ruch? zapraszam do mnie na spacer z wozkiem do szkoly.2,5km w jedna strone:tak::tak::tak::tak:
wczoraj wracalam jak wilablad.troche zakupow,Pauliny tornister chyba z 8kkg wazyl:szok::szok::szok::szok:
wozek mi siadl i eldwo go pchalam.ale ze mam wzrok jak pies policyjny to dojrzalam tescia i go zahaltowalam:tak::tak::tak::tak:
i nas zabral.a dodam ze oprocz Weroniki i Pauliny szedl z naimi Kamil-sasiad wiec nie dosc ze musialam jakaos lezc po tej drodze to jeszcze 2 dzieci pilnowac:baffled:
Kochana taki ruch to nie na moje sily:szok:po jednym dniu bym opadla z sil:-D:-DNie nawidze chodzic w sniegu bo to strasznie meczace:cool2:
a zapomnalam wam sie pochwalic ze p dostal umowe na 2 lata:tak::tak::tak::tak::tak:
a wszyscy po probnej tylko na rok
gratulacje:-)
dobre:-D
miodzio:-):-)
Wojtek to z religi 6 z muzyki techniki plastyki 4-5 zachowanie dobre ale polski matma przyroda 3 :-(ide powiescic kurtke bo sobie uprałam ale masz fajnie z Piotrkiem czytalam troche;-) zazdroszcze bo u nas ostatnio nie najlepiej z tymi sprawami :-(
widze ze raczej artysta z niego
Ale powiem szczerze ze ja tez bylam uczniem z 3 a studia na 5 skonczylam wiec sama widzisz ze beda z niego ludzie:tak:
W podstawowce chodzilam na wyrownawcze z matematyki a mature zdalam na 5:sorry:Dobrze sie uczy:tak:Nie moze miec samych 5 bo bylo by nudno na swiadectwie;-)
No to teraz sie witam:-)
Dzieciaki mi wczoraj usnely juz chwilke po 21:tak::tak::tak:Wiec mialam caly wieczor dla siebie i ze spokojem lezalam sobie przed tv:-):tak:
Nocka jak zwykle ok,bo nikt sie chyba ani razu nie budzil:tak::tak::tak:
Rano mlode pospaly do 9 wiec jak wyprawilam mlodego do szkoly to bach do wyrka i spalam tez:tak::tak::tak:
Dzisiaj mieli Dzien Dziadka i Babci w szkole wiec Dominik szedl z dziadkiem-moim tesciem:tak:Bo moj Ojciec chodzil co roku do przedszkola razem z tesciowa a tesciwoa nie mogla sie urwac dzisiaj z pracy
Klaudia mi caly czas marudzi i stale na mnie wchodzi:no::no::no:Tearz ja siedze a Ona lezy na mojej nodze:baffled:A Wiktoria znowu dorwala sie do kremu:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Niedlugo chyba wezme Je na troszke na podworko:tak::tak::tak:Obydwie mi sa lekko przeziebione:no:

skoro w domu Klaudia marudzi to faktycznie lepiej isc na podworko Tylko nie za dlugo co by przeziebienie sie nie zagzniezdzilo bardziej:cool:
A kiedy jest Dzien babci i dziadka:szok:ja nigdy nie mam do tego pamieci:sorry:

reklama
Do góry