reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Moj Dominik miala w szpitalu robione badania na helicobacter przy okazji gastroskopii:tak:To jest paskudztwo i powinno sie je leczyc famakologicznie i przestrzegac diety
Z tego co wiem to te bakterie sa w zoladku i moga wywolywac nowotwor zoladka

Hej Laseczki wpadłam się tylko przywitać i zameldować hehe:-D:-D:-D
My już z Jaśkiem w domciu więc troszkę mało czasu mamy, ale jak będę miała dłuższą wolną chwilkę to na pewno napiszę więcej...
Aha napiszę jeszcze , że Dzieciaczki zachwycone braciszkiem, nie mogą się od niego odkleić...:tak::tak::tak:

Pozdrawiam na Nowym Roku...:-)

Kochana moje gratulacje!!!!!!śliczne imię data swietna a wymiary imonujące:tak:
Sprzątaj Pati, sprzątaj, co by Ci się nie nudziło;-);-);-) zamast siąść i dychnąć trochę ehhh:-)
Wołowinka......mmm smaka mi narobiłaś:tak:
A ja szukam lampki nocnej dla małego. bo póki co świeci sie normalna biurowa. A chce zaoszczędzić trochę na rachunku. I teraz pytanie. Jak któraś ma, to podpowiedzcie czy te lampki na baterie na przycisk dają tyle światła, żeby maełego widzieć w nocy, czy to jest bardziej punkt, a wokół ciemność. bo kupiłam taka małą do kontaktu, ale nic nie widać..do drzwi bym nie trafiła. Polećcie coś.
kochana ja też miałam taką do kontaktu i światła dawała tyle co nic :no:
mama kpiła mi teraz taka gwiazdkę z ikei niebieską i ta daje superowe swiatełko:tak:
kerna ja mma taką z IKEI- kwiatuszka- jest w sam raz do przewijania:tak:

IKEA LAMPA LAMPKA KINKIET SMILA 5 WZORÓW (866187261) - Aukcje internetowe Allegro

i mieści się do niej energooszczędna żarówka:tak:
o ja mam właśnie dla antoszki gwiazdkę a julina ma biedronkę zieloną:sorry:a biedrona daje bardzo jasne światło a gwiazdeczka super takie przytłumione i ja mam w tym żarówkę 15 watowa więc ciągnie niewiele prądu:tak::tak:
No to M nie leci:no:Przebukuje bilet,odbierze bagaz i wraca do domu
kocham twoją euforię:-D:-D:-D:-D:-D
A jeszcze mam pytanie która ćwiczyła całą 6 weidera i czy faktycznie brzuszek się zrobił płaski?
Bo ja już 3tygodnie się katuję i jakoś efektów brak:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a katorga to dla mnie wielka te ćwiczenia:tak::tak::tak:
to do Madziuli ona przez tą drogę przez mękę przechodziła:tak:
A co uwazalas za objaw ciazy:confused:
Trzymam kciuki zeby @ sie wiecej nie pojawila przez conajmniej rok:tak::tak::tak:

Ja kawy nie pije wcale bo nie lubie i sie po niej trzeslam:no:Ale nadrabiam Red bullami,tigerami i innymi takimi copkami:tak::tak::tak:

M wlasnei poszedl siku ,tak patrzy na mnie i do mnie z tekstem;"Wy juz sie tak wczesnie rano spotykacie na tym BB:szok::confused:Ale macie jazdy:szok:":-D:-D:-D:-D:-D
no bo my jesteśmy ODJECHANE MAMUŚKI:-)
Anaconda 6 weidera nie spali ci tłuszczu na brzuchu za duzo ,to nie są ćwiczenia na spalanie tłuszczu tylko na wzmocnienie i uwypuklaenie miśęśni,wychodzą na wierzch ,mój m jako,ze ma mało tłuszczu ma po połowie programu zarysowany kaloryfer,ja wzmocnione mięśnie i płaściejszy brzuch od samego dołu,coś tam pomogło ,ale cudów nie ma,Całego nie dałam rady programu przecwiczyć ,bo przy 20 powtórzeniach kark mi drętwiał i w ogóle za długo mi to trwało ,Życzę wytrwałości,ale wszystko zakleży od tego jaką tkankę tłuszczwa masz na starcioe:tak:
o prosze oto i odpowiedź Anakonda:-D
Anaconda ,a sprawdzałaś w necie prawidłowe wykonanie ćwiczeń ,bo to wazne ,zeby je dobrze robić,to raz ,
a dwa moja mam a ma w jelitach jakąś bakterię która powoduje u niej wzdęcia i potrafi od rana do wieczora o 10 cm jej obwód brzucha wzrosnać ,niby mżna ja leczyć ,ale nigdy wyleczyć ,nie wiem dokładnie nazywa sie helikobakter,czy jakoś tak i sie mama juz z rok z nia męczy,ale tez nie pprzestrzega diety jak powinna tylko pozwala sobie na grzeszki
mój tata walczy z tą helikobakterią to jest dziadostwo raz niby wyleczył jakimiś 3 antybiotykAMI ALE JAK SIĘ PO ROKU OKAZAŁO NIE WYLECZYŁ A ZALECZYŁ A TERAZ ZNÓW SIĘ MĘCZY:tak:o sorry za caps:zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Witam kochane laseczki środowo:happy2:
wczoraj odpadłam nagle bo mi neta wywaliło i dopiero koło 18 pietruszka mówił że wrócił nam net:confused::confused::confused:
My już po porannym spacerku łącznie 4 km :eek:śnieg pada wieje mrozi ale da się przeżyć:tak:nawet lubie te nasze poranne spacerki:tak::tak::tak:
Julina ma dziś saneczkowanie w szkole więc rano szliśmy jak wielbłądy dzieci wózek sanki plecaki:confused:a spowrotem to samo tylko już bez adama więc julina będzie musiała sama sobie sanki ciągnąć:-p
Antoszka właśnie sam wcina śniadanko ja dopijam kawulca:tak:
wczoraj z racji braku neta wyprasowłam wszystko poukładałam u Antochy w szafce wiem już czego mu brakuje zrobiłam listę co trzeb dokupić;-)nadal nie palimy i się z tego cieszę ogromniaście choć są momenty że się na tym łapię że poszłabym zapalić ale wtedy szybko zab ieram się za robienie czegoś żeby o tym nie myśleć:tak::tak::tak:

Właśnie moja mam sie leczy farmakologicznie ,z dietą bywa roznie,ale jak przestrzega to nie ma wdęc ,ani gazów duzych ,no paskudztwo ,bo powoduje duzy dyskomfort,ale lekarz jej powiedział ,ze nigdy sie jej nie pozbędzie tylko mozna ja zaleczyć-okiełznać????

To ja się piszę! :tak: Po dzisiejszej nocy kawa bardzo mi się przyda! :dry:
Piotruś dał nam czadu - budził się w nocy ze dwa albo trzy razy z głośnym płaczem i za każdym razem co najmniej przez pół godziny nie mogłam go w żaden sposób uspokoić. :no: Nie wiem o co chodziło, bo jak go pytałam czy coś go boli to za każdym razem pokazywał inną część ciała :dry:Temperaturę miał normalną. Wydaje mi się, że mogło mu się przyśnić coś złego, bo to już się zdarzało i bardzo podobnie reagował, ale dużo szybciej się uspokajał. No a teraz królewicz siedzi z uśmiechem dookoła twarzy wlepiając ślepka w TV. :sorry2: A mamusia oczy zapałkami podpiera i nie ma siły się ruszać. :baffled:

A tak w ogóle to serdecznie witam was w Nowym Roku! :tak:
Jestem właściwie codziennie i podczytuję regularnie, ale kiedy tylko zabieram się do odpisywania to dzieje się coś takiego, że nie mogę dokończyć :baffled:.

witaj kochana!
milo Cie widziec.
co do nocnych koszmarow-moga sie juz snic Piotrusiowi.Weronika tez nieraz sie budzi z placzem,a raczej placze przez sen.ale u niej tak sie dziejej jak ida zeby
no i ostatnio nawet dala sobie zajrzec do buzi i sie okazalo ze ma juz jedna 5,druga prawe wyszla i 2 kolejne juz tez w drodze:-)
ona wlasnie jak w nocy placze to z regul;y jej wylaza wtedy

Witam:-)
Pierwszy raz od niepamietnych czasow tak wczesnie rako:szok::-D:-D:-DAle szwagier nie dolecial do Polski bo z UK tez odwolali loty a M stwierdzil ze nie wstaje wiec musialam zaprowadzic mlodego do szkoly:tak::tak::tak:
Jakos nie chcialo mi sie wychodzic z domu bo jeszcze ciemno bylo:szok::szok::szok:
Jak wrocilam to stwierdzilam ze sobie pocwicze ale jak zobaczylam ze moj laptop stoi taki samotny to wolalam do niego usiasc;-):-D:-D:-D
M wylatuje w niedziele o 6 rano ale nie do tego miasta co powinien tylko do Luthon i stamtad bedzie musial sobie dojechac
a Twoje jednak w domu zostal?

to kochana mozesz pić inkę:tak::tak::tak::tak: ma dużo błonnika poprawiającego trawienie:tak:

może w tej nie bedzie mu sie podobalo po jakims czasie i mu się odmieni:-D:-D:-D

ja pije inke zeby ciagle kawey nie zlopac:tak::tak::tak::tak:

M wlasnei poszedl siku ,tak patrzy na mnie i do mnie z tekstem;"Wy juz sie tak wczesnie rano spotykacie na tym BB:szok::confused:Ale macie jazdy:szok:":-D:-D:-D:-D:-D

hehehehehhehehehehheheheh
ja mu dam jazde!
a niby kiedy my zapracowane ,atki mamy posiedziec spokojnie jak nie rano jak dzieci psia albo w szkole?:-p:-p:-p:-p
Weronika wstala ale oglada 1 :-)

[

U nas też lekki mrozik ,snieg lezy ,no zima pełną gębą:-D
Na siłkę jedziemy dziś do rewala ,bo nasza na miejscu ma 2 tygodnie urlopu,zamknęty cały osrodek na remonty,byliśmy juz tam w poniedziałek,taka sala bardziej dla kulturystów ,bo nie ma sprawnych zadnych rowerków,ani innych sprzętów dal dziewczyn,żeby sie zmęczyć fest.W zwiazku z ty,m m mi uzłozył program na ćwiczenia siłowe i będę pakowac z nimi:tak:jakbym jutro nic nie napisała,znaczy mam zakwasy:-D:-D:-D

[/FONT]

niemozliwe!!!!!!!!!!!!!!1
macie snieg :szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok::-D:-D:-D:-D:-D:-D

Jak siadłam do kompa tak pól godziny ponad zleciało ,w domu zimno ,bo nie ma komu w kominku rozpalić:-D
Psy drą mordy na podwórku ,bo do suk z ośrodka to już całe psie wycieczki chodzą ,szlag mnie trafi zaraz,

u mnie stary rano rozpaili:tak::tak::tak::tak::tak:

Walczyłam MH ,ale poległam przy 20 powtórzeniach:zawstydzona/y::-p
właśnie moja mama ma mnóstwo tego typu dolegliwości ze strony układu pokarmowego ,test mozna kupić w aptece na te bakterię,
Zapalenie błony śluzowej żołądka. Helicobacter pylori., Openmedica Zdrowie

Nie straszcie mnie tymi bakteriami żołądkowymi, to ja już wolę nie iść do lekarza i myśleć że zdrowa jestem:-p:-p:-p
A tak poważnie to powinnam się wybrać ale znając siebie to i tak się nie wybiorę chyba że zacznie coś boleć

reklama
Właśnie moja mam sie leczy farmakologicznie ,z dietą bywa roznie,ale jak przestrzega to nie ma wdęc ,ani gazów duzych ,no paskudztwo ,bo powoduje duzy dyskomfort,ale lekarz jej powiedział ,ze nigdy sie jej nie pozbędzie tylko mozna ja zaleczyć-okiełznać????
Taka super diete powinno sie przestrzegac jak sa napasy tych doleglowosci a one moga byc raz na kilka miesiecy:tak::tak::tak:W pozozstalym czasie mozna sobie troszke pofolgowac ale omijac mocne przyprawy,smazone alkohol itd

Do góry