reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam poświątecznie.
Nie poczytam ,bo zdecydowanie za dużo tego napisałyście.:szok::szok::-D:-D:-D:-D.
U mnie szalone święta.
Było miło i to najważniejsze .:tak::-D:-D.
Napiszcie tylko czy Wam powychodziło jedzenie z moich przepisików.
U mnie wsio wyszło.A tort ...no cóż poszedł w niecałe 5 minut.:-D:-D:-D:-D
To się nazywa mieć rodzinkę łasą na słodycze.:-D:-D:-D:-D
fotki wrzucę w wolnej chwili.
Dobra spadam ,bo mój mały gad zasiadł do śniadania :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: i zaraz go chyba rozszarpie .Je z częstotliwością 1 łyżka na 5 minut :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Najważniejsze jednak ,że jakoś tam je :cool2::cool2:

reklama
Witam,
M mnie na chwilkę do kompa puścił :-p
Moja mama dzisaj nie pracuje i zaprosiła na obiad więc pewnie się skuszę :-p

no fajny pomysł, ale bez skutku. Spodobał mu się widelczyk i nabijanie ale bez wkładania do buzi.:zawstydzona/y: nie zjadł ani kosteczki niczego.....może ktoś ma jeszcze jakiś pomysł:confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused::confused:

a ja bym odpuściła :tak: Przede wszystkim bez nerwów, bo jak będziesz stała nad dzieckiem i wyliczyła ile zjadło to na pewno nie poje :no: Przygotuj mu posiłek, żeby mógł sam jeść i niech siedzi z tobą przy stole i sam je ( oczywiście ty tez musisz coś szamac, cokolwiek):tak: Jak nie zje to nie namawiaj, a samo się wszystko ułoży :tak:

...
MH ty masz na zdjęciu anielskie skrzydła na plecach???no wreszcie się ktoś na tobie poznał i na tym że jestes aniołem:-Dzdjęcia cudo:tak:a prezentów moc no ale raz są święta:blink:
...

No pewnie, że jestem aniołem a co :-D:-D:-D:rofl2::rofl2::rofl2:

A u mnie prezentów tyle, bo my na 4 wigiliach byliśmy :-p No i nasze dzieci mają 3 prabacie, no i dzidkowie i babcie są osobno wiec prezenty razy dwa :eek:

witam poraanie poswiatecznie
tesknilyscie?bo ja bardzo:tak::tak::tak::tak::-)
korzystamz z tego ze cos spac nie moglam,a moje laski spia,p w pracy wiec postanowilam nadrobic troche zaleglosci

w swieta w ogole do koma nie podchodzilam

w wigilie bylam najpierw u tesciow,poznije u moich rodzicow,gdzie nawiedzil nas mikolaj:-Dbardzo udany zreszta i wbrew pozorom bogaty bo mial 2 wielkie worki prezentow dla wszytskich:tak::tak::tak:
w 1 dzien swiat impreza u nas-tez udana,wesola itd.dziewczyny mialy nowe zabawki wiec byl z nimi spokoj:tak:
w drugi dzien musialam ogarnac balagan i mielsimy miec gosci ale nie dopisali,wiec spedzilismy ten dzien rodzinnie.pod wieczor poszlam do sasiadki na ciacho(do tej co ma synka w klasie Pauliny)
wczoraj poszlismy do tesciow na obiad,pozniej do moich rodzicow i tak zlecialo.
Weronika dostala od syna sasidow tych zza plotu(o szwagrow),bardzo specyficzny prezent-KATaR!!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
niestte dowiedzilaam sie o tym juz na wigilii wiecbylo po ptakach i Weronika od wczoraj ma katar.wic nocka byla nie za fajna.

snieg zniknal,ale mrozek trzyma i zapoiadjaa powrot zimy:-)

to ide poczyac troche
No to fajne mialas swieta :tak:No i super prezenty Tylko ten Katar niefajny rowak dla malej :tak:
witam się z rana:-) Cześć Anabuba , pewnie że tęskniłyśmy:tak::tak::tak:
No faktycznie fajowy prezent na gwiazdkę, oby szybko przeszeło:happy2:
A moje bejbe wczoraj tańczyło przy kolędach:-D kurcze nowość dla nas i szok mamy okropny:-)wybrał sobie jdnąkolędę taką golców wesołą i każe nam ją puszczać cały czs...wczoraj ją słuchaliśmy chyba ze 30 razy:-D
Dziś kolejna próba jedzeniowa...już mam stresa:zawstydzona/y:
Musialao to fajnie wygladac :-D
U mnie dzis Oliwka strajkuje z jedzeniem a mnie juz cos bierze :wściekła/y:
No kochana to na bogato:-D:-Da prezenty świetne:tak:

kochana nie stresuj sie bo może mały to czuje a poza tym gdzie czytałam że jak robimy z posiłku rytuał albo pokazujemy dziecku jak bardzo chcemy żeby zjadło to ono robi na przekór traktuj to jak normalną rzecz może zasiądź z nim do stołu moze wspólne śniadnie mu się spodoba u nas jemy wszyscy jak np dziś julia pietruszka antek ja(adam u dziadków jest:-D)i 2 lalki juliny i śniadanko idzie jak spłatka:tak:

witam lasencje a gdzie reszta????śpi???????????????????:szok:
Pietruszka już w pracy Julina ogląda bajkę a Toni korzysta z okazji i bawi się Juliny wózkiem:tak:
moje kochanie wczoraj wyszorowało mieszkanie jak byłam w pracy pomył podłogi poprasował poukładał wszystko no i obiad na dziś zrobił też więc ja dziś tylko zoiemniaczki obiorę i surówkę zrobię:-pi leniuchować mogę na całego:-)
no ale muszę choć trochę prania nastawić bo w koszu kipi mimo że wczoraj Pietruszka pralkę jedną wyprał:dry:
ale masz fajnego M :tak:

Witaj LUNKA
MEDEUSKA FAJNIE ze udalo ci sie namowic mame na fryjera Ja akurat z moja nie mam teg problemu T ja od niej pozyczam ciuchy itp Maja mama wyglada bardziej jak moja siostra ;-)

Nie poczytalam wszystkiego Bo Oliwka jest nieznosna OD DZIS SIE ZA NIA BIORE bo owinela sobie ns zniezle wokol palca Wszstkich sobie owinela Ryczy od rana bo chce slodkie :wściekła/y:A jedzenie beeee

Wiecie co mialam nad ranem zarabity sen Ale noralnie nie chcilam sie z niego budzic BYLAM W nim bardzo szczesliwa Oj chcialabym byc taka szczesliwa w zyciu jak w tym snie

wiesz co no tu będę uparta. Zepsuł mi całe świętai spokojnie sobie czeka na zmianę nastroju. leń jeden:wściekła/y: A on wie jaki jest po alkoholu a mimo to zamiast wypić te kilka kielonków to jeszcze po opróżnieniu wszystkiego u nas i u mojego brata polazł na stację benz. po falszkę!!!! Kazał sobie przynieśc kase bo on idzie. A dopiero co miałczał mi że nie zrobimy sobie prezentó bo nie ma kasy...ale na wódke znalazł....qwa cudowne rozmnożenie:crazy:.
skąd ja to znam :dry::dry::dry::dry::dry: trzym sie kochaniuitka:tak::tak::tak::tak:
Fotki, wrzucę jak zrzucę :-p

A co panienki dostały... Same chciałyście :-p

Hela:
Teatrzyk ze studiem dźwiękowym i pacynkami
Namiot - klub myszki miki
auto do napraiwnia, ze śrubkami wiertarki i takimi tam
kasa sklepowa
Porcelanowy kubeczek do śniadanka
jakieś dziwne klocki :eek:
odkurzacz
słodycze + 200 zł
Niki
pluszowy mis i pajacyk
grzechotkę przypinana do stołu na przyssawkę
grzechotkę kluczyki
kaczuszki do łowienia w wannie
dwie paczki pieluch - bo prosiłam żeby zabawek nie kupować i niektórzy sie posłuchali :tak:
sukienkę
piramidkę
takie cós do walenia młotkiem fisher price
200zł

kosz na zabawki - był gratisem do namiotu :-p Przydał się przez święta :-D

Strasznie dużo tego :szok:

A my z M dostaliśmy zestaw do sushi z czego jestesmy bardzo zadowoleni :tak:
a mikolajowi sie worek nie oberwał ;-);-);-);-);-):confused::confused::confused::confused:
MH to się dziewczyny obłowiły :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

a to fotki z naszego dzisiejszego spacerku :tak::tak::tak::tak:
jaka słodzizna mała, nie ma co :tak::tak::tak::tak:
Witam ,witam ,jak tam M ??poukładało sie wam coś???

Anabuba I Makunga mnóstwa szczęśćia i miłosci i jeszcze wielu wspólnych lat ,madrosci dla waszych połówek ,aby docenili skarby jakie mają w domu-WAS
swieta byly wiec trudno powiedziec, w ten czas wszyscy sa bardziej wyrozumiali, ale teraz po zwietach jakos tak oschle jest, moze to moja wina, za bardzo to dusze w sobie i nie potrafie zapomniec, ja chyba powinnam sie leczyc :dry::dry::dry::dry::tak::tak::tak::tak:

dołaczam sie do zyczonek ;-);-);-);-)
pobudzacza mówisz???:rolleyes2:hmm jutro poprubuje..ale on nic nie chce do buzi skończył osie też na tym że lekó nie chce bo tylko zobaczy łyżeczkę to wrzeszczy i ucieka...a nigdy nie było z tym problemu. Ale jak na siłe mu wleje i zasmakuje to juz ok ,dalej wypije. no tragedia. dowikla jutro mu szczele na talerzu picassa zobaczymy. Ale jak coś to licze na Was babeczki może któraś pomoże mi trafić w jego focha i wytępić ;-) bo ja pomysłów nie mam .po prostu...a pediatra mnie zlewa w tym temacie:sorry2:pobudzacza kwaśniego będę musiała mu na siłe chyab bo jak inaczej..
A zmieniajac temat, to chyba super widok jak twoje lelunie biegają z lakami i się nimi opiekują...kurcze jakbym chciała mieć teraz córcie:tak:
a moze to nie foch tylko zeby, mowisz ze wypic wypije, ale moze gryżć nie moze bo go zeby bola :tak::tak::tak::tak:

witam was porannie, u nas sniezek sypał takimi wielkimi platami, a teraz juz przestal i tak szro buro i ponuro, zeby daja o sobie znac, kurcze a ja tak sie boje dentysty :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Natalineczko może macie mały kryzys jaki związek ich nie przechodzi.......mów rozmawiaj tłumacz pisz wywalaj z siebie to pomaga albo proś by ci pomógł bo sama sobie ze sobą i swoimi emocjami nie radzidisz:blink:będzie dobrze walczcie a bedzie dobrze:tak:
a Lunka jak poszła sprzątać i sie ważyc to ją wcieło:-Dno tak spoci się przy sprzątaniu to jej wyjdzie ze jako jedyna przez swięta schudła:sorry2::-D:-D:-D
ja idę się ubrac bo siedzę przed kompem czytam dzieciakom bajki i nic nie robię:cool2:
Dorotka mój to dobry jest bo nie mąż :-D:-D:-D:-D:-Da tak serio trochę nam to zajęło czasu rozmów tłumaczeń itp a teraz mówię w weekend pracuję a on wie że musi zrobić obiad posprzatać wyprac zająć się dzieciakami a od jakiegoś miesiąca że w niedzielę może poprasowac bo inaczej malinka potem pół poniedziałku spędza przy żelazku:blink::blink:

Medea to ja Ci moja mamuske podesle, moze i jej przemowisz
przrmiawiane do mjej zajeło mi ponad rok:sorry2: ale trułam jej dupe za każdym raem jak j widziałam zeby zrobila cos z tymi wlosami- jak jej wypristowalam i uozylam to mówiła że jej sie nie podoba i ze jej nie pasuje- a to byo rok temu i task juz jej zostało- do wczoraj:sorry2::-D

A ja siedzę z Helenką i się bawię :-p M zjmuje się Niki :tak:

Malina ma rację, że by mieć udany związek trzeba się napracować, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać :tak:

reklama
ty tu nie uciekaj tylko się chwal jakie prezenty dostałaś ty dzieciaki małż:-):-):-)
kochana a karkówka pycha tylko była bo już cała zeszła:-D
cieszę się, ze smakowała.
Mi zostało jeszcze ze 3 kg mięsa do zjedzenia :szok::szok::-D:-D:-D

A ja siedzę z Helenką i się bawię :-p M zjmuje się Niki :tak:

Malina ma rację, że by mieć udany związek trzeba się napracować, rozmawiać i jeszcze raz rozmawiać :tak:
fajnie Wam .
Mój dziś jest w pracy.:-:)-(,Będzie dopiero późnym wieczorem.:sorry2:
Co do prezentów
Klaudia dostała :
wymarzone buty do jazdy konnej villa horse -to od nas
ponadto :
kolczyki srebrne z konikami i bransoletkę do kompletu
kolczyki srebrne bombki takie ażurowe
puzzle z konikami -w kształcie kuli
telefon taki dotykowy z chowaną klawiaturą
2 gry the sims 3
słodycze lindta i rafaello

Kubuś dostał:
Mega zestaw playmobil zoo-to od nas
ponadto
mata do komputera miś hubert
2 gry do maty
atlas zwierząt z całego świata
zwierzeta świata -leksykon z puzzlami przestrzennymi do strworzenia własnej kolekcji zwierzątek
zwierzęta oceanu z puzzlami przestrzennymi
gra na komp szalone zoo
rysuję dinozaury-książka z szablonami do odrysowania
2 zwierzątka simba stretch (do kolekcji)-takie ,które się rozciągają w nieskończoność z jakims groszkiem w środku :-D:-D:-D
słodycze
Ja dostałam przed wigilią sukienkę,o której pisałam wczesniej
a po choinką komplet bizuterii
kolczyki,bransoletka i naszyjnik
i największy prezent wieczorem .
Męża na całą noc :szok::szok::szok: :-D:-D:-D:-D.
D dostał perfumy boss i koszulę marks & Spenser.
I wieczorem jak D ofiarował mi siebie to ja mu dłużna też nie byłam.:-D:-D:-D
Szaleliśmy do 4 rano.
Fotki wkleję w wolnej chwili.

Do góry