reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

:-D:-D:-D
... A jutro przed 9 rano przyjezdza po mnie kolega i jade na egzamin z tej nowej pracy Podobno nic nie trzeba umiec wiec sie nie ucze :-DDzis porobilam to co mialam do zrobionia :tak:
To powodzenia na egzaminie życzę! :tak:
...
M wraca do pracy w styczniu:tak:
jak byliśmy dzsisiaj w Rybniku to pohgadał z młodym i bedzie jeździł tylko wtedy kiedy będzie większa robota, zeby nie marnowac kasy na benzyne tylko po to żeby umyć mu garaz :eek: więc nie jest źle:tak:
Suuuuper! :-):tak::tak:
...
Obżarłam się jak przysłowiowa świnia:eek:,siedzę i pufam jak lokomotywa i nie mam siły za robote się wziąść :no::no::eek::eek::crazy::crazy:
Ugotowałam ponad 1.5 kg ziemniaków i wszystko przesmażyłam .
Podzieliłam na pół ,bo Klaudia się przyłączyła ,do tego po 2 jajka sadzone i prawie pół litra kefiru.
Obżarta jestem,ale jakby było więcej to by się też jeszcze zmieściło .:-D:-D:-D:-D
Oj pojadła bym sobie jeszcze.:-D:-D:-D
:szok::szok::szok::szok::szok:
As, kobieto szalona! :szok: A gdzie ty to mieścisz??? :szok: No chyba bym pękła! :-D
...
A ja mojego też chce na nocnik ale chyba za mały:eek:
A czemu za mały? Piotruś dostał nocnik na roczek i na początku dzielnie na nim siedział, a ja go zabawiałam. Musisz tylko uważać, żeby malucha nie zrazić tak jak ja to zrobiłam. Koniecznie chciałam, żeby za każdym razem jak siedzi na nocniku coś wyprodukował no i kilka razy zdarzyło się, że musiał bardzo długo siedzieć, bo akurat mu się nie chciało siku no i później zaczął się buntować. :zawstydzona/y: Efekt końcowy był taki, że jak biegał po mieszkaniu bez pieluszki to wstrzymywał siusianie dopóki tej pieluchy mu nie założyłam. :eek: No więc na razie odpuściłam i wrócę do tematu jak się cieplej zrobi. :tak:
...
Bylam z mlodymi u lekarza i Wiktoria wazy 7700 a Klaudia 7620 ,czyli praktycznie nic nie przybraly przez 3 miesiace:szok::szok::szok:Lekarka powiedziala ze nie maja wole podsciolki tluszczowej pod skora i ze nie moga wychodzic w takie mrozy:no::no::no:A rano jak wychodzilismy bylo -11 a jak wrocilismy to -12:szok:
...
Oj to rzeczywiście kruszynki te twoje szczypioreczki. :-)
Moaj Lali dzis gotowala obiadek
Normalnie mame wyreczyla a oto dowod
Ach ta twoja Lali! Jak zawsze zachwyca urodą no i jeszcze zdolnościami. :-)
A mnie pizza nie rusza, bo kebab do mnie jedzie :-D:rofl2: I tyle mojej diety, odchudzam się od jutra :-D A w ramach diety go nie popiję :-p:rofl2:
:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D Masz rację - nie popijaj! :-D:-D:-D:-D

Idę chyba spać. :tak: Dobrej nocy! :tak:

reklama
Myszunia ja potrafię na śniadanie zjeść 8 kanapek :-D:-D:-D:-D

Rafaello zrobione i już się chłodzi.
Oczywiście nie byłabym sobą gdybym drugiego chociaż takiego małego sobie przy okazji nie zrobiła :-D:-D:-D
Jeszcze ze 2 godzinki i zjem sobie rafaello do herbatki mniamm.....

:-DMoj pod prysznicem to ja na szybciocha:-D

Agnes wiem ze zartowalas:tak::-D

Kerna przebrnelas przez moje 3 albumy:-Ddzis juz tam nie wchodze dlatego pytam:-DLali na nocnik siadala przed rokiem

AS napewno ciasto pyszniutkie:tak:lubie kokos:tak:

moj gotowy to spadam
Dobranoc:-p

witam porannie
wstalam dacmalje kaze i spojrzalamna termometr w domu16stopni na plusie:szok::szok::szok: brrrrrrrrr wic od razu poszlam rozplaic.no i skoro juz sie obudzilam to postanowilam do was zajrzec bo pozniej nie bede miala czasu
po 10 wyruszamy na spotkanie integracyjne do szkoly,na ktorym Pauliny klasa przedstawia jaselka.wiec tym razem obowiazek i przyjemnosc.ciekawe czy Weroika znow nieda koncertu:eek:

najgorsza spraztanie wczoraj zrobilam.pomylam okna:rofl2:,z zewnatrz tez,tylko jak sie ocieli bede musiala szyby z zewnatrz poprawic.firanki ,zaslonki poprane i powieszone:-)jak pieknie pachnie.dywany jak wisialy 3 dni na mrozie i sniegu wygladaja i pachna jak po praniu:-)podlga wypucowana,wypastowana:tak:
dzis jak wroce wezme sie za kurze,bo sie strasznie wszytsko zakurzylo i upylilo

dziewczyny wczoraj w sumie grzeczeyly.Weronice jak tylko powiem ze "nie wchodz bo mokra podloga" to od razu sie cofa:-)
u Pauliny w pakamerzez zeszlo mi sie wczoraj ze 3godz:szok:
wynioslam worek zabawek i duzy worek smieci:tak:

jeszcze lazienka,ale ja to jutro albo w pniedzialek machne.

no i jeszcze posciel zmienilami wymrozilam roztocza z 8godzin na dworzu:rofl2:
no to ide pczytac

Ostatnia edycja:
witajcie w ten mroźny poranek :tak::tak::tak:

u mnie na termometrze teraz -16C :cool::cool::cool::cool:

zamarznąć mozna dosłownie.

As ile Ty kanapek zjadasz na śniadanie??????:szok::szok::szok::szok::szok:
ja góra 2 a M to max 4 ,no to pobijasz wszystkich na łopatki z jedzeniem :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

ale jak ty to robisz ze masz taka figurkę co???? :tak::tak::tak::tak:

kurczę nie wiem jak ja mama teraz umyc okna,zrobił sie taki mróz i co teraz?????? wszystko mi pozamarza :sorry:

ANKA ja chętnie oddam większe pół:tak::tak::tak::tak: ustawiac mi się tu w kolejce która chce trochę tłuszczyku cyckowego:-)

ja chce ja!!!!!!!!!!:-)

Mamy wesele w rodzinie, a cxhciał bym wyglądać jak człowiek a nie jak potwór :eek: No ale zabrdzo to ja się odchudzać nier mogę, karmie i nie chciał bym mleka starcić, tak się powolutku ograniczam :sorry:

Byłam z Helenka na zakupakch z saneczkami :tak: Ale zimno, brrr
Ale było fajnie bo wszystko tak zaśnieżone, że nie maiłam problemu z ciągnięciem sanek :tak::rofl2: A helenkę jak puściłam na śnieg na ogródku to wracać nie chciała :-D tylko była rtroszkę zawiedziona, że się bałwan nie chce lepić :sorry::rofl2:

nie wygladasz jak potowr,nie przesadzaj!
no moje wczoraj nie byly na dworzu,po 1 bo nie mialam jak z nimi wyjsc,a po 2 u mnie na podworku zaczelo niezle wiac.ale mysle ze dzis tatusia na sanki z dziecmi wygonie ja wroci z pracy:rofl2:

fajowo mój jeszcz ze śniegu za dużo nie kuma;-)
A ja mam pekającą skórę na dłoniach:-:)-:)-(booooliiiiii:-:)-:)-(
uczulenie na detergenty....kremu litry a to nic nie daje...skóra pęka i krew się leje....już nie mogę nawet obrączki nosić:no:

ja tez mam ten problemjak tylko mroz przychodzi.ja nie cierpie sprztac w rekawiczkach,ale wczoraj troche sie przemoglam bo bym iala dzis zywe rany na rekach.i tak mam niezle posiekane ale nie tak strasznie.
ja jak mam takie mocno posiekane dlonie i popekana skore to smaruje mascia wiaminowa gojaca.glownie na noc bo w dzien to ciagle myje rece i nie lubie sie kleic do niczego:tak:

HEJ nie nadrobie was bo nie mam czasu Lece robic sniadanko I budzic G i Oliwke nakarmic bo o 8,50 wyjezdzam na egzamin z tej nowej pracy G wczoraj na imprezie niezle zaszalam wrocil do domu o 4 jestem wsciekla bo po 4 godzinach snu jescze nie wytrzezwial a musze go samego z Oliwka zostawic Eh faceci Odezwe sie pozniej Milego dnia Mam nadzieje ze G sie spisze nad opieka nad Oliwka MILEGO DNIA

Hej Laseczki :tak: pada jak nie wiem i zimno, rano u mnie było -16 :szok: aż nie chce się wychodzić z domu. A jeszcze dzisiaj do szwagra na urodziny, jutro może do zielonej a w niedzielę do teściowej (co mi się nie uśmiecha):sorry: Kubek zasnął jakieś 20 minut temu więc mogę na chwilę wpaść :tak: zaraz lecę obiadek szykować i siebie :tak: M w pracy sobie jakoś radzi ale co gorsza znowu badania ma zrobić :no: muszę kasę zbierać jak najszybciej na laserową korekcję wzroku żeby dupek miał pracę zapewnioną :tak: no i muszę mieć jakieś 7 tys na to wszystko a jeszcze wyjazd itd :no: nawet nie chcę o tym myśleć bo od razu mnie szlag (

wspolczuje,dobrze ze ma ta prace

A Wy co tu o dietach :tak::tak: z czego Wy się chcecie odchudzać? My piękne i o idealnych rozmiarach jesteśmy :tak::tak::tak::tak::tak:
heheheh Ty Beata na pewno masz piekna figure:tak::tak:

Chętnie się czegoś nowego dowiem :tak:

Ide pozmywać, bo mi gary wychodza ze zlewu :eek:

moje do wieczora wychodzily i musialam zmywac:eek:

No moje jak na razie leżą :-D ale już nie długo bo M ma wolny weekend :sorry: ale za mną 3-bit chodzi :tak::tak::tak: i chyba na święta zrobię albo nowy rok :tak:

to wez zrob i dla mnie:rofl2:bo ja lewa do cist jestem a kocham je jesc:tak::tak::tak::tak::-D

A ja sie z moim pokłóciłam i oświadczył mi że jutro wychodzi na cały dzień z domu i będę mogłą od neigo odpocząć...:wściekła/y: bo plącze mi się po domu i mnie rozprasza. jak zwykle kompletna dezorganizacja:crazy:

swieta prawda:tak:
ja wole miec dzieci w odmu niz starego podaczas sprzatania:tak:

Kerna twoja dieta robi wrazenie ,ale wiesz co :ja mam słabą silna wole:tak::

fajnie to zabrzmialo.slaba silna wola:-D:-D:-D:-D:-D:rofl2:

dostałam przepis Jak leczyc grypę :-D:-D:-D
Która się pisze ?:-D:-D
Czy deszcz pada, czy to rosa?
Nie! To żonce kapie z nosa!
W uszach szumi, w głowie dudni,
Jakby wpadła gdzieś do studni.
Oczy mętne,w gardle chrypa,
dopadła ją jakaś grypa!
Ja też się już gorzej czuję
więc kurację zastosuję.
By wirusa zlikwidować,
Trzeba zacząć się kurować.
Już mikstury namieszane,
W barku są przygotowane.
Jest Martini z oliwkami
I spirytus jest z wiśniami,
A do tego czysta z miodem,
ochłodzona lekko lodem.
No i jeszcze Brendy z colą,
Dobra jest gdy zęby bolą.
By się wzmocnić witaminą
To Tequila jest z cytryną.
A do tego jeszcze rum
By wyleczyć w głowie szum.
A na katar prosta sprawa,
W Żubrówce się moczy trawa.
Wirus ostrzy na mnie zęby,
A ja lejek robię z gęby.
Kiedy wszystko to wypiję,
To bakcyla wnet zabiję.
A na koniec zrobię grzańca
I załatwię tym skubańca.

bombowe!:-D:-D:-D:-D:-D

I chyba jakieś mnie przeziębienie bierze po przeczytaniu wierszyka;-);-);-):-D:-D:laugh2::laugh2:

ja myslalam ze mnie w czwartek bierzez ale wzilam 2 polopirynki i rutinoscorbin i wapno,a na noc teraflu poprawialmi poki co sie trzymam

WAŻNE:
Dziewczyny, jeśli cytujecie czyjegoś posta, chcąc odnieść się do jednej wypowiedzi, to zbędną resztę usuwajcie (zaznaczamy myszką to co chcemy usunąć i back space usuwamy),usprawni to przeglądanie i funkcjonowanie forum.Z góry dziękuję.

tak jest szefowo!!!!!!!!!:-):rofl2:

Kerna fajne foty troche mi to zajelo ale dalam rade hehehe

malinka kochana ja jak zwykle dam znac co i jak ale jak bede u taty to tam nie ma kompa ale 2 wracam na wielkopolske a tam komp jest :)) wiec do 29 bede z Wami w przerwie do 2.01
kalesony fajna sprawa.Szczerze to ja sobie zalozylam rajstopki pod spodnie zeby mi nie pizgalo ale za mlodu tzn jak chodzilam do szkoly to pol plecow mi bylo widac a ja ostro do przodu hehehe

czekamy na Ciebie i szerokiej drogi

My dziś króciutki spacerek zaliczyliśmy, bo lodówka świeciła pustkami, więc wyjścia nie miałam, ale zimno jak dzik dzików było :eek::eek::eek: Szybciutko się zwinęliśmy do domku! Nawet Piotruś - fan śniegu - wołał brrrrrrrrr i pokazywał, że chce do domku :-D:-D:-D:-D

a propos dzika-widzialam osatnio u sieie jak przechodzil przez droge:rofl2:

M wraca do pracy w styczniu:tak:
jak byliśmy dzsisiaj w Rybniku to pohgadał z młodym i bedzie jeździł tylko wtedy kiedy będzie większa robota, zeby nie marnowac kasy na benzyne tylko po to żeby umyć mu garaz :eek: więc nie jest źle:tak:

to dobrze:tak:

Witam
Ja dopiero tearz bo caly dzien nie bylo mnei w domu:tak:Wychodzilismy o 11 a wrocilismy na Brzydulke:tak::tak::tak:
Bylam z mlodymi u lekarza i Wiktoria wazy 7700 a Klaudia 7620 ,czyli praktycznie nic nie przybraly przez 3 miesiace:szok::szok::szok:Lekarka powiedziala ze nie maja wole podsciolki tluszczowej pod skora i ze nie moga wychodzic w takie mrozy:no::no::no:A rano jak wychodzilismy bylo -11 a jak wrocilismy to -12:szok:
Zapisala mi nutridrinki dla Nich i puszke vita-nutricia:tak:Drinki jzu kupilam i za dwa takie male placilam prawie 16 zl:szok::szok::szok::szok:
Poza tym sa zdrowe i dobrze sie rozwijaja:tak::tak::tak::tak:
Dominik ok:tak::tak::tak:Wage ma na 10 centylu a wzrost ponizej trzeciego:tak::tak::

prawdziwe szczypiorki:-)
a Ty ich oby nie glodzisz?:rofl2:

e jdziołchy a ja Wam się pochwale:tak: mój monż powiedział, że póki on jest na chacie, to naczyń nie będę myć:-) i jak zaczęłam to mnie ochrzanił:tak:

no prosze,moj tez zmywa jak ma wiecej czasui jak go pogonie:rofl2:

ANKA
No myla sie do Ich wieku bo przewaznie mysla ze maja roczek:szok:
Moj Dominik 10,5 wazyl jak mial 2 lata i 10 miesiecy i mial wtedy 85 cm:szok::szok::szok::szok:
]

moja jak miala rok miala 85cm i wazyla 13kg:rofl2:
teraz ma 2 lata i 93cm i 17kg:-)
ale tluszcz sie na niej nie leje,tylko zbita jest

oj laski nie mogłam się powstrzymać, żeby nie ogrzac troszkę atmosfery:tak: plaża, lato, palmy:cool2: ja tak chcę!!!!!!!!!! eh powspominałam sobie troszeczkę
:tak:
MH nie daje spokoju??? ehhhh :sorry:
pieknie.....rozmarzylam sie

puszczaja na tvn to oglada:-Dlali lubi dzieci a skoro tam same dzieci w filmie to chce ogladac:-D
moja Paulina tez wczoraj ogladala

Moaj Lali dzis gotowala obiadek
Normalnie mame wyreczyla a oto dowod
prosze jaka pomocnica:-)

a zapomniałąm Wam napisać.wczoraj napisąłm sms-ka do patrysi.
dzis mi odpisała.
Napisała ze czuje się już dobrze,ze powoli remonty się kończą,ze zaczyna sprzatanie świąteczne.

Ale napisała ze miewa ostatnio jakies bóle promieniuące od podbrzusza do uda :tak::tak::tak::tak:

ioj zdaje mi sie ze jej sie szyjka moze skracac,tymbardziej ze juz zaczela.a maial odpoczywac.w koncu z musu bedzie lezec
nalac tylko!

OD znajomej, siedzi z narzeczonym i ze swoim pasierbem w sylwestra w domu i proponują party z dzieciakami :tak: Ale jeszcze się zastanowię, ale czemu nie :-)
ja 2 lata temu bylam z dzieciakami u brata i bratowej,Weronika miala 2mies:rofl2:
A czemu za mały? Piotruś dostał nocnik na roczek i na początku dzielnie na nim siedział, a ja go zabawiałam. Musisz tylko uważać, żeby malucha nie zrazić tak jak ja to zrobiłam. Koniecznie chciałam, żeby za każdym razem jak siedzi na nocniku coś wyprodukował no i kilka razy zdarzyło się, że musiał bardzo długo siedzieć, bo akurat mu się nie chciało siku no i później zaczął się buntować. :zawstydzona/y: Efekt końcowy był taki, że jak biegał po mieszkaniu bez pieluszki to wstrzymywał siusianie dopóki tej pieluchy mu nie założyłam. :eek: No więc na razie odpuściłam i wrócę do tematu jak się cieplej zrobi. :tak:
:

ja swoje sadzalam na nocnik odkad skoczyly 9mies,tak zeby sie przyzwyczaily,bo jak dziecko zaczyna chodzi to szybko ucieka z nocnika,a tak to juz mialy obcykane posiedzenia:-)a przy okazji ja mniej prania:-)

witajcie w ten mroźny poranek :tak::tak::tak:

u mnie na termometrze teraz -16C :cool::cool::cool::cool:

zamarznąć mozna dosłownie.

kurczę nie wiem jak ja mama teraz umyc okna,zrobił sie taki mróz i co teraz?????? wszystko mi pozamarza :sorry:

oj tam nie zamarzniesz.u mnie taka temp od kilu dni.praktycznie w dzien i w nocy.
wczoraj mi sie udalo ze sprztaniem bo slonce bylo.
ja mylam wczoraj okna.na zewnatrz tez ale szyby tylko na mokro przetrlam bo zamarzlay(ale juz odmarzly).po niezieli plynem poprawi z zewnatrz

HEJ nie nadrobie was bo nie mam czasu Lece robic sniadanko I budzic G i Oliwke nakarmic bo o 8,50 wyjezdzam na egzamin z tej nowej pracy G wczoraj na imprezie niezle zaszalam wrocil do domu o 4 jestem wsciekla bo po 4 godzinach snu jescze nie wytrzezwial a musze go samego z Oliwka zostawic Eh faceci Odezwe sie pozniej Milego dnia Mam nadzieje ze G sie spisze nad opieka nad Oliwka MILEGO DNIA

faceci...nieodpowiedzialni...

dobra ja tez spadam bo musze nas 3 wyszykowac na ta impreze a ja jszcze w szlafroku
zajrze dopeiro jutro wieczorkeim,bo dzis jeszcze kuperoboty i i p w domu.moze do mamy pojde jak nie zamrazne:-)
a ze p od jutra na nocdo roboty to bede mialaluzik
i jeszcze tylko 2 dni szkoly:-D:-D:-D
milego weekendui nie szalejcie z postami:-)

reklama
Myszunia ja potrafię na śniadanie zjeść 8 kanapek :-D:-D:-D:-D

Rafaello zrobione i już się chłodzi.
Oczywiście nie byłabym sobą gdybym drugiego chociaż takiego małego sobie przy okazji nie zrobiła :-D:-D:-D
Jeszcze ze 2 godzinki i zjem sobie rafaello do herbatki mniamm.....
8??:szok::szok::szok::szok::szok::szok::szok:

tyle to ja wciazy jadlam- i to nie naraz tylko co pol godziny sobie dorabiałam bo znow bylam glodna:-D:-D:-D:-D:-D:-D i to z małego chleba bo nie wiem jakie Ty kanapki jesz:-p:-p

dorota co do M.. brak słow....:eek: ehhhhhh Ci faceci...

Do góry