reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

A mój właśnie zjadł, dostał smoka i śpi :) Ale przed tym siedział w foteliku i miał "awarię". Jak go wyciągnęłam to śpiochy miał brudne od pachy po kolano z jednej strony. Znowu był problem ze zdjęciem body przez głowę. Te Pampersy to ....... już słów mi brak :mad: :mad: :mad:. Następnym razem zrobię zdjęcia i napiszę im "miłego" mail'a >:D.

reklama
Lena, nie lam sie, juz duzo zrobilas i jak zauważyłaś są tego plusy.i ja do tej pory mam takie przejściowe okresy ze 5 dni śpi ok a 6 nocy nie wiadomo o co biega synkowi.u nas za to jak sie przebudzi w nocy a ja do niego nie ide i pozwalam marudzić to on zwiedza łożeczko,jak skonczy marudzić i uśnie ide jego ułożyc w wyjściowej pozycji bo wiem że leży w poprzek łożeczka i tak jest,łożeczko wygląda jak po burzy!
i u mnie też synek obdarowuje mnie słodkim uśmiechem po przebudzeniu jak mu mowie dzień dobry! i wtedy wiem że on nie pamięta tego placzu przed zaśnieciem. my juz miesiąc ciagniemy takie usypianie i też mogę powiedziec że nie jest łatwo. nie wiem czy masz kablowke i kanal tvn style albo club, tam jest program Poradnik Tiny T.... ( nie znam pisowni nazwiska) i tam są przypadki ze 2,3 latki nie śpią same i ich mama zanim przyszla do tego programu po pomoc to wstawała po 30 razy w ciągu nocy, wymęczona, zdenerwowana kobietka. ale po tygodniu nauczyla ich samodzielnosci,plakała bradzo często.więc ja myślę ze lepiej zacząc wcześniej bo jakoś sobie nie wyobrażam że razem z nami w łzku ( no ja i mąż :laugh: ) śpi 3 latek....

mu poduszki nie stosujemy, leży w łożeczku i służy do kopania, walenia nogami w nia i wyrzucania za łożko ;D ;D ;D ;D

mi coś przeciekają te noew pampersy z taśmą... nie macie wrażenia że one sa węższe od starych????chyba musze kupowac 4+ zamiast 4

miłego dnia!

my nie spałyśmy prawie całą noc Oliwka obudziła się o 1 w nocy i do 4,15 nie chciała się uspokoić myślałam że już zaśnie ale o 5,30 od nowa i dopiero teraz o 12 usnęła sama jak położyłam ją na brzuszku
nigdy wcześniej tak nie płakała czy możliwe żeby kolka pojawiła się dopiero teraz?

bardzo sie wierci macha rączkami i nóżkami ma twardy brzuszek ale bardzo dużo pierdzi

Bardzo możliwe, Beata8422. Róbcie jak najczęściej rowerek - dzieci to lubią. A może coś zjadłaś, co jej nie pasowało i jednorazowo tak zareagowała.

Zuzia1 mamy zalecona szczepionke aceluralna a poniewaz nie mam chceci i sił do awanturowania sie z NFZ wiec wydałam 120 zł i sama kupiłam ta 5 w 1 bo w niej jest ta szczepionka aceluralna. A zreszta NFZ gdy kolezanka dzwoniła to powiedział ze teraz nie maja moze beda miec we wrzesniu.

Co do podusi to my mielismy zalecona podusie gdy mały miał 2 miesiace bo bardzo mu sie ulewało. Teraz spi róznie.

Oj mam tez czasami trafia sie awarie ze kupcia wypłynie

Kunda pytam o szczepionkę,bo my też zdecydowaliśmy się na płatną. Chyba to ta sama, bo my też płacimy 120,- nazywa się Pentaxim. Jest rzeczywiście bardzo dobra, kubuś nie miał po niej żadnych skutków ubocznych, a na ostatnim szczepieniu nawet nie zauważył, kiedy go ukłuli - ale to już zasługa pielęgniarki ;) U nas w przychodni mają tę szczepionkę i tam im płacę, a nie muszę chodzić po aptekach.

beata a moze faktycznie cos zjadlas i mala boli brzunio? a pijesz cos ? jaks herbatke? ja pilam Bobofen na zmiane z Fitomixem- pomagalo; fitomix dodatkowo jest na laktacje; albo sporoboj herbatek Plantex dla malej z butli- od 2 tyg zycia- super sprawa; do tej pory stosujemy :)

maly spi, marudny przez ta pogode ze hej! ja odetchne moze w koncu :)

esputicon jest rewelacyjny w kolkach . kropelki dwa razy dziennie.Dostepny bez recepty.Moze faktycznie cos sama zjadlas Beata8422i tak Twoja coreczka zareagowala.Masuj brzunio okreznymi ruchami i uginaj nozki"rowerek"na zmiany.
mam nadzieje ze juz u Was dobrze.

A co do poduszki i ulewania to Jula okropnie ulewala i pediatra powiedziala o podlozeniu dwoch grubych ksiazek pod nozki lozka tak ze byl spad i nie trzeba bylo poduszki.

reklama
Do góry