reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Dobry pomysł, bardzo dobry pomysł.
jak wyszłam za mąz moja babcia ówczas 70 letnia dała mi taka radę: przede wszystkim, kochanieńka, musisz miec swoje pieniądze.Załóż sobie konto, o którym mąz nie będzie wiedzial i wpłacaj co miesiąc 10%, nic nikomu nie mów.

Genialne, co?
10% zarobków co miesiąc,,,choć 50 zł, ale wpłacic.

I będzie na swoje potrzeby. Moja babcia jest genialna. Nie prosic męża o pieniądze- cudo!

ja tam prosić nie muszę sam jak dostanie wypłatę na stół kładzie i bierze 20 zł na swoje "potrzeby" niewielkie ma co???
Kochany meżulo.

Patrzcie moje dziecko wczoraj odkryło że ma rączki
r261czki7ca.jpg

No faktycznie...musze to m ojemu powiedzieć...20 zł...chyba żartujesz, jsorbek, co?
To niemozliwe.
Ja mam wieksze potrzeby. Głupi kosmetyk więcej kosztuje, a ja lubie coś z avonu co miesiąc kupnąć....
Przy 5 osobowej rodzinie każdy grosik sie liczy, ale ja az tak oszczędna nie umiem byc...gazeta co tydzień 4,50...i jeszcze inne drobiazgi...no minimum na siebie 100 potrzebuje.
reszta idzie na dom dzieci i meza ... ;D

no fakt ::) będąc męzatką trzeba zacząć oszczedzać ::). ja czasami sie zastanawiam na co ta kasa idzie ...fakt faktem lodówka wiecznie pełna <i prosic Boga żeby tak bylo cały czas :p > npo w sumie te nasze pierdołki ......a to jak idziemy na zakupy i zobacze jakis fajny ciuch to ....a juz nic niemowie .....

Juz wiem co sie dzieje z tymi pieniędzmi ::) ::) ::)

próbowałas prowadzic rachunki? Ja w porywie entuzjazmu paragony przez tydzien zbierałam i w końcu do kominka szurnęłam. serce mnie bolalo, ile to poszlo na sklepy...a tak jak zapomne, to nie boleje. :D
Najwieksza skarbonka to dom, niewatpliwie...zaraz potem samochód...samochody, bo my jeszcze ciężarówke mamy...podatki, drogowe, ubezpieczenia...matko łożjejku...dzieci....wyżywienie w szkole, inne sprawy...teraz dzidzius- a to pampersy, a to szczepionke wykupić 120 jedna dawka, a to, a tamto...
Dobrze że oboje mamy pracę i jakos idzie.
A czasem makaron na obiad codziennie jest...lub kartofle..babka z kartofli, placki z kartofli, kopytka itp...
Fajnie. grunt to milośc. A u nas tej pod dostakiem, az przelewa się!

Cześć mamy ja też mam kawkę i czytam czytam.Coś tu o pieniążkach piszecie może znacie jakieś dobre niewyczerpywalne żródło ;) ;).Mój mężuś oddaje mi całą wypłatkę ale co jakiś czas musi sobie kupić jakiś sprzęt.on kocha sprzęty typu aparatki cyfrowe no i nowy telewizor by mu był potrzebny a to komp mu wolno idzie więc niestety czasem muszę go stopować ::) ::)

reklama
wszystko niepostrzeżenie takie drogie się zrobiło.Moja mama wszystko notuje co do grosza więc ja też próbowałam ale szybko się pogubiłami w sumie ciężko coś oszczędzić jest ale troszkę odkładamy.

Do góry