reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witamy :)
niania na spacerze a ja musze dojsc do siebie :) kawa wypita i chyba pod prysznic wskoczę :)

pogoda ladna

dzięki za gratulacje; niani jeszcze nie wybraliśmy-- rozstrzygnie się w środę ;)

miłego dzionka :)

reklama
Dzien doberek...ale pustki...czyzby wakacje...hmm....

U nas znowu zapowiadaja sie upaly a my wybieramy sie dzis do Wilanowa na spotkanko i spacerek.

Milego dnia wszystkim.

A ja wczoraj byłam na imprezce i nie miałam czasu zajrzeć. Wracając do tematu: co podajecie w nocy waszym dzidziulkom, to ja podaję Majce herbatkę i budzi się raz, ale po tych wakacjach w ogóle nie moge jej przyzwyczaić spania w łóżeczku, tylko ją do niego położę to zaraz płacz w niebogłosy. Ale za to w dzień nauczyła się tak, że kładziemy się obie do łóżka, troszkę się do mnie poprzytula i powygłupia i w końcu sama zasypia, będę musiała jednak przyzwyczaić ją znowu do jej łóżeczka, tylko jak, muszę trochę poeksperymentować, może się uda. ;D

Anakonda my mamy podobne problemy...zasypia z nami albo przy cycu i jak ja przekladam do jej lozeczka to spi jak dobrze pojdzie to godzinke a czasem pare minut,zdaze sie polozyc i ryk.Przenosze ja do nas i zasypia i
tak w kolko.Lozeczko Juli jest na wyciagniecie reki od naszego no moze troszke dalej...ale widzi nas jak wstaje i sie budzi.

Co do pojenia nocnego to my tylko cyca. a w ciagu dnia herbatki i czasami soczek jablkowy.

a i kupilam Juli herbatke na lepsze wyproznienie wiec od dzis ja pije i zobaczymy czy pomoze nam cos.

Napisalam troszke zle twoj nick Anaconda..przepraszam...

Moja córeczka ma 7 tygodni niczym jej nie przepajam chociaż niektórzy mi mówią że powinnam jej dawać herbatkę hipp bo jest gorąco co o tym myślicie?
Z reguły sypia całą noc budzi się dopiero o 4 ale ostatnie dwie noce prawie nie przespała co jest?!pomocy

my w nocy tylko cycuś niczego nie chce innego :(

Beata pewnie od upałów nie śpi, a płacze Wam?bo może brzuszek dokucza... ja dawałam na brzuszek herbtakę Plantex- uspokajała go - po 1 miesiącu- zresztą nadal daję bo lubi i skuteczna w 100%; potem herbatki Hippa; ale moim zdaniem nie musisz, bo mleczko wystarczy maluszkowi nawet w upały, tylko często przystawiaj do piersi; ale możesz spróbować, doradzą Ci w aptece, którą możesz dać :)

Beata8422 Witaj, myślę,że twoja mała przechodzi teraz taką fazę rozwoju. Przeczekaj napewno jej przejdzie.Wtedy dzieci sa bardziej placzliwe, niespokojne, ale to mija.

Moja Lena dalej strajkuje i nie udaje mi sie jej przekonać do samodzielnego zasypiania.Wczoraj spała przez cały dzień tylko w sumie 1, 5 godz, więc wieczorem była niie do wytrzymania.Pozdrawiam i .zyczę miłego dnia.

A czy wasze dzieciaczki też tak krótko śpią w dzień jak moja Majeczka, w ciągu dnia ma trzy drzemki, ale trwają one po 15-30 min, a gdzie tu mowa o 1,5godz spaniu w dzień (przeczytałam o tym w różnych książkach). Chciałabym żeby Majka pospała dłużej to mogłabym coś zrobić w domu, a tak to zdążę się za coś wziąć i dzieciątko już się budzi wyspane. Dzisiaj pierwszy raz dałam jej chrupka FLIPSA, zjadła trzy a ja miałam z niej ubaw po pachy, dajecie dzieciom takie rzeczy do jedzenia? ;D ;D ;D

reklama
Do góry