reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

reklama
Trzymam mocno kciuki aby wszystkie badania i wyiki były ok.no dużo tych specjalistów Was jeszcze czeka ale to dobrze niech odrazu sparwdza wszystko i będziecie miec z głowy.:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

Oliwka jeszcze nie śpi.usnęła by ale niestety nie mogłam jej połozyc bo czekaliśmy 2h na pogotowie.aż wreszcie raczyli przyjechać.
Pogotowie przyjechało do mojego M bo coś mu strzeliło w kręgosłupie i nie mógł się parwie ruszyć , a o chodzeniu nie było mowy.:no::no::no::no::no:
dałam mu ketonal 100mg bo miałam w domu i nasmarowałam ketonalem w żelu.kurcze i to nie usmierzyło bólu.

pogotowie za bardzo nie pomogło,praktycznie w ogóle dali mu tylko zastrzyk z peralginy i tak go boli nadal.
jutro raczej nie będzie w satnie iść do pracy.
az ma nerwa bo jego szef jest pier......zaraz będzie wojna że niby wymysla chorobę, ale i tak mam papier że było pogotowie to niech sie pocałują w du.......:cool:

no zobaczymy.
w poniedziałek migiem ma iśc do lekarza,ma zrobić pzreswietlenie kręgosłupa i ortopeda go chyba czeka.

Ci z pogotowia móia ze ma chodzić obowiązkowo na basen i przydałaby się siłownia aby wzmocnic mięście przy kręgosłupie.
a wszystko dlatego ze jest za wysokii co jakiś zcas cos mu tam wyskakujecos strzela,no masakra jakaś :no::no::no::no:

juz mam dość normalnie dzisiejszego dnia:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Kochana,zdrowka dla M.Kurcze niech uwaza z tym kregosłupem:no:No i lepiej niech sie zapisze na ten basen i siłownie skoro to ma pomoc

No Oliwka padła,już była padnięta,usnęła błyskawicznie:tak::tak:
U mnie tez juz wszyscy spia:tak::tak::tak:

A oto nasz pociąg:tak:
Sliczny:tak::tak::tak:Zdolniachy z Was

Dzwonil dzisiaj moj M i tez jest mega przeziebiony:no::no::no:No masakra a do tego caly czas zapierniczaja:no:
Kaludia znowu cos zjadla co Jej bardzo nie sluzy bo drapie sie gdzie popadnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:-cale cialko (oprocz) buzki ma juz podrapane:no::no::no:
A Wiktorii cos wychodzi na policzkach-cholera no:no::no::no:A wizyte u alergologa mamy dopiero 7 grudnia

Dowilkuś a masz coś do smarowania szczypiorków,żeby się nie męczyły?
No mam,teraz smaruje Im cale cialka emolium ale ta specjalna do mega suchej skory:tak:Mma jeszcze sterydy ale tym na razie nie chce Ich smarowac:no::no::no:

MARTA
Twoi mlodzi tez sa alergikami tak?na co i jak Im si eto objawia?I czy Ich w razie czego smarujesz?

Ja juz sama nie wiem od czego moim to wychodzi.Przestrzegam diety i wogole i cholera stale cos.Dzsiiaj Klaudia to jzu byla bardzo mocno podrapana

Ostatnia edycja:
helo helo
moje dzeci dopiero padly.wszytskie 3:-D:-D:-D:-D

od ammy wrocilam dopiero o 21:cool2:
WEronika nie dosc ze ma wysypke na pupie,ale juz mniejsza,to na buzi tez troche,dotego skora na policzkach jak papaier scierny,na lokciach tez wysussona.i lekka chrypa,mam nadzieje ze zadne chorobsko sie z tego nie rozwinie.

chyba znalazlam winowajce wysypki-moja mama do klopsikow dala zwyklego sklepowego koncentratu pomidorowego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a wie ze mala nie moze.niby tylko troszke...ja jak robie pomidorowa toz przecieru z samych pomidorow.

Koffana,moje mieli skazę białkową - Olek na Isomilu sojowym był a Julu na Pepti,bo na sojowe też uczulony.Jak skończyli 2 lata to samo przeszło ale jak Julu spożyje za dużo nabiału to krostki mu na policzkach i przedramionach wychodzą.Obaj na nie oryginalne: pampki uczuleni,proszki do prania,chusteczki.Do kąpieli używałam Oilatum( płyn do kąpieli i mydełko),Balneum,Nivea z olejkiem z kiełków pszenicy,mąka ziemniaczana do pupy.Z kremów to Elidel,Elocom,Elosone.Syropy od alergii: Ketotifen,Zytrec(słabo działał), Flonidan(super),Alertec a ostatnio Clemastinum i Xyzal.Na dzień dzisiejszy to tylko Juolwi daję Xyzal,bo w krostach a nie wiem po czym:zawstydzona/y:.Olek miał testy robione i minimalnie na pyłki uczulony.Dokładnie rok temu obaj przechodzili ospę i od tamtej pory to Julu miał pod koniec lutego antybiotyk(choć nasza doktorka nie jest zwolenniczką ich podawania:no:),bo nie było innego wyjścia.A tak to zdrowe,co doktorke dziwi:tak:.

pogoda u nas była super prawie 2 godzinki spacerowaliśmy. mały znowu nie chciał mi zjeść zupy- chyba mu kalafiorowa nie smakuje.
zaraz jadę do reala. skończyło mi się mleko dla małego i takie tam drobne zakupy.
jak dam radę to zajrzę wieczorkiem. (jutro mam imprezkę w domu M kończy 30;-))- trzeba by trochę ogarnąć mieszkanko.

widze ze skorpionicho jak ja:-):-):-):-):-):-):-)
w rzzie jakbym jutro nie zajrzala to najlepszego dla niego:tak::tak::tak::tak::tak::-)

No to po Brzydulce:tak::tak::tak:Mlodym wlaczylam teraz Gdzie jest Nemo i mam chwilke:-)
Chociaz juz dzwonil szwagier ze zaraz do mnie przyjdzie:no:i pewnie znowu bedzie truł hehe:no:
Na kolacyjke bede robila tosty-ale mam juz ochote:tak::tak::tak:
uwazaj bo moze ten szwagier podchody robi co????????:-D:-D

Czesc dziewczyny ja na momencik Pisze z swietlicy szpitalnej Ktora zaraz zamykaja
Oliwka wlasnie usnela Bo spala dzis 30 minut
Jakos od wczoraj nie spi w dzien
Ja zjem i tez sie klade bo w nocy spalam ze 3 godziny A jeszcze dzis o 24 beda Oliwce pobierac krew na hormon STRESU wiec jak ja obudza o 24 to nie wiem o ktorej zasniemy :-(
O 14 odlaczyli nas od cewnika Ale Oliwka ma wenflon w stopie Wiec chodzic za raczke zabardzo nie moze :-(
Caly dzien dzis na rekach Caly dzien jestem sama Plecy strasznie mnie bola Jutro mozemy wyjsc na przepustke W poniedzialke do 8 rao mamy byc spowrotem
Czeka nas jesczze LARYNGOLOG,NEUROLOG,KARDIOLOG,OKULISTA,I GENETYK takze zbadaja ja na calego Nie wiem ile bedziemy tutaj od poniedzialku
Odezwe sie jutro w domu POZDRAWIAM

czesc Dorota.to mala przebadaja z kazdej strony,ale to dobrze!to do tej endokrynolog co prywatnie bylas tak?

Pogotowie przyjechało do mojego M bo coś mu strzeliło w kręgosłupie i nie mógł się parwie ruszyć , a o chodzeniu nie było mowy.:no::no::no::no::no:
dałam mu ketonal 100mg bo miałam w domu i nasmarowałam ketonalem w żelu.kurcze i to nie usmierzyło bólu.

pogotowie za bardzo nie pomogło,praktycznie w ogóle dali mu tylko zastrzyk z peralginy i tak go boli nadal.
jutro raczej nie będzie w satnie iść do pracy.
az ma nerwa bo jego szef jest pier......zaraz będzie wojna że niby wymysla chorobę, ale i tak mam papier że było pogotowie to niech sie pocałują w du.......:cool:

no zobaczymy.
w poniedziałek migiem ma iśc do lekarza,ma zrobić pzreswietlenie kręgosłupa i ortopeda go chyba czeka.

Ci z pogotowia móia ze ma chodzić obowiązkowo na basen i przydałaby się siłownia aby wzmocnic mięście przy kręgosłupie.
a wszystko dlatego ze jest za wysokii co jakiś zcas cos mu tam wyskakujecos strzela,no masakra jakaś :no::no::no::no:

doskonale Cie rozumiem.moja 188cm i nosi duze ciezary codziennie od tylu lat.jak trzeba iles razy dzinie przeniesc za jednym zamachem 50kg worek maki to wiecie jak to jest.
no i niestety tez ma problemy z kregoslupem juz tyle lat.
co jakis czas jezdzi do kreglarki-babka ktora odpowiednum masazem kregoslupa nastawia kregi i dyski :tak::tak::tak::tak:
mozecie nie wierzyc ale pomogla nie tylko mojemu p .
sasiadka tez nie chciala uwierzyc ale jak do niej pojechala bo sie ruszyc nie mogla to uwerzyla.
ta babka tylko spojrzy na kregoslup i juz widzi gdzie problem,majakies 70lat albo wiecej.jak wie ze np.dysk sie duzo przesunal to nie nastawia go na raz tylko karze za 2-3dni przyjechac.
i ptzyjmuje za co laska:tak::tak::tak:

Witajcie
Nie jestem na biezaco wiec nie odpisze :-(
u nas remonty pelna para :tak: co mnie bardzo cieszy :cool2:
moj m teraz w tym tygodniu robil rano wiec to ja od rana z Sewkiem chodzilismy na mieszkanie i remontowalismy co sie dalo a potem dochodzil do mnie moj brat no i m o 15 i robilismy az do wieczora czyli do 20....
przyjezdzalismy na kapanie malego i od razu sami sie kapalismy i szlismy spac...
rece mam tak obszypane z tego tynku, wody ze normlanie nie moge dojsc do siebie ale dajemy rade
jestem dumna z mojego brata ze moze nam pomagac bo napardwe dzieki niemu duzo zrobilismy bo moj m pracuje wiec ja sama nie dalabym rady...
dzisiaj tata ze znajomym robili nam gaz... wiec kuchenke mam juz podlaczona i moge robic tam obiady, jutro przyjezdza elektryk przerabiac nam gniazdka i takie tam.... a w przyszlym tygodniui znowu tata robic hydraulike i wujek klasc kafelki....
potem to juz mysle ze tapetowanie malowanie itd...:tak:
moze wrzuce troche fotek jak jeszcze dam rade
:cool2::cool2::cool2:
pozdrawiam Was wszystkie.... szkoda ze teraz nie mam jak siedziec z Wami bo tesknie :-(

Pati nie szalej,ale dobrze Cie rozumiem z radosci ze zaraz pojdziecie na swoje:tak::tak::tak::-)

A oto nasz pociąg:tak:
piekny pociag

dobra wrzucam troche poczatkowych zdjec
z nastepnych dni nie wrzuce bo cos imageshack mi sie buntuje :dry:

pierwszy dzien... Sewek dzielnie pomagal - szufelka :-D
pa3102482153084.jpg

a to jest nasz pokoj... tapety jeszcze nie wydrapane ale juz teraz sa :-)
1dzien188063632.jpg

a to widok z kuchni na okna i moj brat - mlodszy :happy2:
1dzien268204148.jpg

Seweryn w skutej lazience w gruzach sie bawil :sorry2:
1dzien308422248.jpg

a to widok calej naszej kuchni :tak:
2dzien8561380.jpg

szkoda ze ja tych fotek nie widze:no:

Kochana,zdrowka dla M.Kurcze niech uwaza z tym kregosłupem:no:No i lepiej niech sie zapisze na ten basen i siłownie skoro to ma pomoc

U mnie tez juz wszyscy spia:tak::tak::tak:

Sliczny:tak::tak::tak:Zdolniachy z Was

Dzwonil dzisiaj moj M i tez jest mega przeziebiony:no::no::no:No masakra a do tego caly czas zapierniczaja:no:
Kaludia znowu cos zjadla co Jej bardzo nie sluzy bo drapie sie gdzie popadnie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:-cale cialko (oprocz) buzki ma juz podrapane:no::no::no:
A Wiktorii cos wychodzi na policzkach-cholera no:no::no::no:A wizyte u alergologa mamy dopiero 7 grudnia

my mamy wizyte 30listopada u alergologa.moja miesiac temu tez miala chrype:eek:

reklama
helo helo
moje dzeci dopiero padly.wszytskie 3:-D:-D:-D:-D

od ammy wrocilam dopiero o 21:cool2:
WEronika nie dosc ze ma wysypke na pupie,ale juz mniejsza,to na buzi tez troche,dotego skora na policzkach jak papaier scierny,na lokciach tez wysussona.i lekka chrypa,mam nadzieje ze zadne chorobsko sie z tego nie rozwinie.

chyba znalazlam winowajce wysypki-moja mama do klopsikow dala zwyklego sklepowego koncentratu pomidorowego:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
a wie ze mala nie moze.niby tylko troszke...ja jak robie pomidorowa toz przecieru z samych pomidorow.
Oj,oby nie dopadlo Jej zadne chorobsko:no:Tez masz nie wesolo z ta alergia:no:Cholera ja juz nie wiem co mam robic:no:Mam nadzieje ze male szybko zalapia sie na testy( ba na razie mialy tylko ogolne na IGg,IgA,IgAma i takie tam

Koffana,moje mieli skazę białkową - Olek na Isomilu sojowym był a Julu na Pepti,bo na sojowe też uczulony.Jak skończyli 2 lata to samo przeszło ale jak Julu spożyje za dużo nabiału to krostki mu na policzkach i przedramionach wychodzą.Obaj na nie oryginalne: pampki uczuleni,proszki do prania,chusteczki.Do kąpieli używałam Oilatum( płyn do kąpieli i mydełko),Balneum,Nivea z olejkiem z kiełków pszenicy,mąka ziemniaczana do pupy.Z kremów to Elidel,Elocom,Elosone.Syropy od alergii: Ketotifen,Zytrec(słabo działał), Flonidan(super),Alertec a ostatnio Clemastinum i Xyzal.Na dzień dzisiejszy to tylko Juolwi daję Xyzal,bo w krostach a nie wiem po czym:zawstydzona/y:.Olek miał testy robione i minimalnie na pyłki uczulony.Dokładnie rok temu obaj przechodzili ospę i od tamtej pory to Julu miał pod koniec lutego antybiotyk(choć nasza doktorka nie jest zwolenniczką ich podawania:no:),bo nie było innego wyjścia.A tak to zdrowe,co doktorke dziwi:tak:.
No troche tych lekow i kosmetykow masz:szok:Moim słuzy juz tylko emolium spacjalna emulsja a testowalam juz chyba wszystkie mozliwe-zreszta dostawalam po kolei od mojej lekarki:tak:
Moi tez na szczescie nie choruja-odpukac:tak::tak::tak:Dominik ostatni raz antybiotyk mial chyba jak ja bylam z dziewczynkami w ciazy a mlode na poczatku tego roku ,ale wtedy chorobsko trzymalo Je 4 miesiace non stop:no::no::no:

Dziewczyny poradzcie mi cos na zaparowane okna:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:Juz szukam w internecie i mysle o czyms takim jak metylan

Do góry