reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Kochana to nie przez moją szkołę.:no::no:
Kuba ma zmienionych 2 terapeutów i dostał mega histerii od wczoraj.
Wszyscy wymiękamy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Dziś po klasie rzucał krzesłem,pobił wychowawcę i chciał uciec ze szkoły.:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
W czwartek zorganizowałam zebranie w szkole w skladzie:
pani dyrektor
pedagog szkolna
wychowawczyni
pedagog wspomagający
nasza prywatna psycholog
i ja oczywiście
Musimy podjąć jakiś wspólny plan działania i ujarzmić małego Kubę terrorystę.:sorry2::sorry2:
twoj kubulec jest jedyny w swoim rodzaju :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:

i juz wymiotlo wszystkie :sorry2::sorry2::sorry2::sorry2::sorry2:
dobrych snow;-);-);-);-);-)

reklama
Ja tylko tak szybciutko dzisiaj,nie poodpisuję każdej bo już padam ;-) mam nadzieję że wybaczycie ;-) Od rana cały dzień sprzątałam w domku...Potem dowiedziałam się o kotce która pilnie potrzebowała domku,no to siup do autobusu i do Bytomia :-D Kicia już u mnie,rozstawia wszystkie moje zwierzaki po kątach ;-) jest ogroomnym kotem :-) Ania pewnie jutro jak wstanie to oczopląsu dostanie ;-) hihi zawsze na koty nasze woła kaka jutro będzie miała ich 3 :-D i pieska :-D więc będzie potrójne kaka i pojedyńczy łałał ;-) (kaka to kot natomiast łałał to pies ) co najśmieszniejsze to rozpoznaje ich bezbłędnie,jeszcze ani razu nie pomyliła kota z psem :-D

witam po rannie przy kawce

wczoraj juz niedalam rady wejsc,tzn nie mialam sily.
z mala zostal szwagier przez jakasgodzine,.pozniej moja mama przyjechala a pozniej to juz p wrocilz pracy.w kazdym razie wszytsko ok

sasida nas podwiozl do stacji.dojechalysmy,wsiadlysmy w tramwaj i jedziemy.MH mi pisze ze na nas czekaja ok i pisze ze nie wiem czydobrze zwysiade,a juzpare przystankow przejechaysmy.\MH dzwoni do mnie i yta jakim tramwajem jedziemy,wiec mowie ze 3.a ona z tekstem"wysiadaj!",ja patrze za onko atm MH z wozkiem stoi:szok::szok::szok::szok::szok::-D
takiego mialam farta ze tramwaj zatrzymal sie akurat na przeciwko niej:-D
inaczej pojechalybysmy dalej:-D:-D:-D:-D:-D:-D:sorry2:

no i dobra kobieta wraz z Anika odprowadzily nasdo przychodni.tam poszlysmy do gainetu,bardzo mila starsza pani doktor.ale ze Paulina od razu zaczela panikowac bo zobaczla fotel jak u dentysty co lekarka pyta co jej jest.mowie ze maautyzm i od razu tekst-nie wyglada:sorry2:
taaaaa.mi to mowi:cool2:

no ale od razu zmeinilo sie ich podejscie do Pauliny.zaczelysmy tlumaczyc zeto nic nie boli itd.usiadla na chwile w fotelu ale zaraz zwiala spanikowana.wiec pprosily kolejnego pacjenta-7lenia dziewczynka z mama.wiec ta dziewczynka usiadla aPulina patrzyla.pozniej siadla na fotel bokiem,ale matka tej dziewczynki zaczelaja zgadywac o siostr itd i w koncu Paulina iadla bez problemow:-)

pozniej miala robiony pantogram-rtg calej sczezki,i wiemze niedlugo jej kly stale wyjda:-Dsmiesznie to zdjecie wyglada:-D
ale zanim poszlysmy na ten rtgdo pomoc lekari zadzwonila uprzedzic abke co i jak.wiec tababkaz rtg byla bardzo mila,cierpliwa i jakos bez krzykow i paniki dalo sie zrobic zdejcie.
wiem ze Paulinama wade-ale ie wpoeidziala mi dokladnie jaka,na ewno ma wade zgryzu.i bedzie mialaparat,ale mam czekac na telefon od pol do 1 roku:szok::szok::szok:
no ale bedzie na kase chorych:-)

pzoniej polecialysmy do MH na kawke i obiadek:-)
Paulina sie grzecznie bawila z Helena,a z Anika ja sie pobawilam,sliczna dziewczynka:-)

no i wrocilysmy do domu o 21.30:szok: podroz zajlea nam 2godziny ale wracalsymy od pociagu na piechote.

napisalamPaulinie usprawiedliwienie ze nie ma odrobionych ekcji:cool2:

zaraz bede ja budzic.mala o 5 zjdl kasze i spi.
to teraz ide poczytac:tak::tak:

Justa ,masz świetną fotkę dzieciaków ,taka rodzinna miłość bratersko-siostrzana ,podoba mi sie !
Byłam w banku wpłacić to co wybrałam z bankomatu ,bo muszę przelewy porobić ,bo cienko z kasa ..........a wybrałam z banku gdzie próbuję oszczędzać ,bo to nie konto internetowe i powiedzmy że trudniejszy dostęp ,ale nie wiem czemu wiecznie brak kasy.....muszę za prąd w końcu zapłacić ,a wole przez internet bo mam 50 groszy za przelew ,a nie 2,50.:confused:

ja tez to co sie da place przez iternet:tak::tak::tak::-)

Hej mamuski!

Ja juz jestem po drugim dniu pracy.Odzyłam!!!Szkoda ze to tylko na zastepstwo!!!:-(

i jak bylo? a jak Maksio z opiekunka?

Witam dziewczynki, nie nadrobie wybaczcie ale nie dam rady. Nie wiem czy mnie jajnik, macica czy biodro boli :no: nie mogę stać, siedzieć, leżeć, kucać nic :no: wiem że ostatnio dostałam zabawką w biodro ale wątpie czy to od tego :sorry: Kubek próbuje przysnąć jeszcze trochę ale coś marudzi :sorry: jak poczuje się lepiej to zjarzę papa

moze to jajnik,czasami takdziwnie potrafi promieniowac.moze masz owulke?

U mnie nic ciekawego Mialam was poczytac ale G mnie wk....l i nawet czytac mi sie odechcialao OH JAKBYM CHCIALA ABY GO NIE BYLO :-(
WRRRRRRRRRRRRRRR
WIELKI TATUS A MAMUSIA BE BO SIEDZI POL GODZINY NA KOMPIE NORMALNIE ZABIC

bo jak hlop sam siedzi pare godzin przy kompie to nbez kja nie podchodz!
mi moj taki scen nie robi bo zaraz dalabym mu tak popalic ze szok.predzej ja go gonie,ale ja dzieci mam caly czas,a on jak sie z laski zajmie to...

No i cytaty mi znikły :wściekła/y::wściekła/y: nim doszłam do początku:-(.
Witam wieczornie!
M groch do zupy podgotował i na ostatnią jazdę pojechał,ja prosto z z pracy z Julem po Olka i z buta wracaliśmy w zimną wiuchę aż pysków czerwonych podostawali.Po drodze zamówiłam pizzę i po 23 minutach :szok::cool2:przywieźli z drugiego końca miasta:tak:.W Biedronie Trixxa sobie zafundowałam,porcjuję pizzę Olkowi a tu M wchodzi z moim Trixxem,wielce zdziwiony,że pizza na stole:sorry2: - a co miałam z głodu paść:wściekła/y:.
A tu mój wstydliwy elegancik
Zobacz załącznik 177745

piekny elegnacik.a jai podpis na zdjeciu:-D

Witajcie później napisze i poczytam co nieco ale pierwsze prosze o głosik na zdjecie z góry dziekuje oto link Instytut Pampers

a ta jak po zapalki:sorry2:

cześć, ja tylko na momencik daję znać że żyję:tak::tak::tak::tak::tak: u mnie chrowania ciag dalszy tylko, ze na mnie przeszło choróbsko :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

zmykam ale moze jutro uda mi się zajrzeć, dobrej nocy

kochana zdrokwa dla was!

Natalieczka na zły humor najlepsze bb :tak:

Anabubka napisała, że juz dzisiaj nie zajzy bo jest padnięta... Jeszcze nie dotarła do domu... Jakieś 10 min jej zostało...

A moja niki tez poszła spać, więc spadam na czworakach klocki zbierać :sorry2: Coby M jak wróci sie nie wywalił :-p

10minut to jamialam do mrozow a do domu to jeszcze pol godziny:-D:-D:-D
jak przyszlysmy to mala juz spala a p tez prawei

Zdrowka,zdrowka i jeszcze raz zdrowka:tak::tak::tak:

:szok::szok::szok: Ale masz dobrze:tak:
Moje nawet jak nie spia w dzien to mi nigdy nie usnely o takiej godzinie-21 to jest chyba rekord

ach teszczypiorki.nawet sen maja szczypiorkowy:-D
ale skoro rano Ci spia do poludnia to ie oczekuj ze wieczorem pjda wczesniej spac:-D

Kochana to nie przez moją szkołę.:no::no:
Kuba ma zmienionych 2 terapeutów i dostał mega histerii od wczoraj.
Wszyscy wymiękamy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
Dziś po klasie rzucał krzesłem,pobił wychowawcę i chciał uciec ze szkoły.:szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
W czwartek zorganizowałam zebranie w szkole w skladzie:
pani dyrektor
pedagog szkolna
wychowawczyni
pedagog wspomagający
nasza prywatna psycholog
i ja oczywiście
Musimy podjąć jakiś wspólny plan działania i ujarzmić małego Kubę terrorystę.:sorry2::sorry2:

As a nie myslalas zeby podawac mu jaksiegos uspokajacza?czasami bez tego sie nie da.bo krzyki ok,ale zeby innym dzieciom krzywdy nie zrobil.Pauina dostaje leki wlasnie na taka agresje i fizyczna i slowna

No dla dobra uszu poswiec sie z czapka Ja juz od kilku dni chodze :tak:

Moze jak sie sprawdzisz to zatrzymaja cie na dluzej Fajnie ze zadowolona jestes :tak:

SLICZNY ELEGANCIK :tak:

Ja ale ci fajnie Moja drze sie w lozeczku za moimi plecami :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
NATALINECZKA z facetami gorzej niz z dziecmi :wściekła/y:
Ja na nia nie patrzalam moze 3 minuty Zaczytalam sie na BB ona stala i trzymala sie krzeszla na ktorym siedzialam i jadlam i czytalam bb I G sie obrazil na to ze ja nie zainteresowalam sie dzieckiem To powiedzialam mu ZE JA TO POWINNAM NA NIA PATRZEC 24 H I NAWET JAK MAM OCZY ZAMKNIETE :wściekła/y:

Jako wogole dzis sie nie umiemy dogadac ale u nas to zadna nowosc :-(

Jutro o 14,25 jade z Oliwka i przyjaciolka do ktaowic najpierw po wyniki a po 16 lekarz I nie moge na niczym innym sie skupic jak tylko na wynikach i lekarzu
Jak wyniki beda zle to czeka nas szpital Wiem musze myslec ze bedzie dobrze i nie pojdziemy do szpitala Ale w razie czego to juz sobie zalatwilam transport na czwartek rano do szpitala Wiecie trzeba byc ubezpieczonym na wszystkie ewentualnosci

bedzie dobrze!

będzie dobrze my trzymamy kciuki:tak:
a faceci no cóż oni są z marsa:-):-):-):-)
mój na szczęście sam mnie pyta malinuś może do kompa chcesz:confused:ale on jest inny i dlatego mój i kochany:tak::tak::tak:
dobra skoro wszystkie śpią to ja też pognam co będe sama ze sobą pisać:happy2:
buziki na noc<buźki>

oj inny.a moze t nie facet tylko kobieta?????????:-D:-D:-D

Ja tylko tak szybciutko dzisiaj,nie poodpisuję każdej bo już padam ;-) mam nadzieję że wybaczycie ;-) Od rana cały dzień sprzątałam w domku...Potem dowiedziałam się o kotce która pilnie potrzebowała domku,no to siup do autobusu i do Bytomia :-D Kicia już u mnie,rozstawia wszystkie moje zwierzaki po kątach ;-) jest ogroomnym kotem :-) Ania pewnie jutro jak wstanie to oczopląsu dostanie ;-) hihi zawsze na koty nasze woła kaka jutro będzie miała ich 3 :-D i pieska :-D więc będzie potrójne kaka i pojedyńczy łałał ;-) (kaka to kot natomiast łałał to pies ) co najśmieszniejsze to rozpoznaje ich bezbłędnie,jeszcze ani razu nie pomyliła kota z psem :-D

no prosze.ja mam jdengo kota i 2psy plus szczeniaka.moja zwirzaki po imieniu nazywa:-)

Witam
Dziewczynki jeszcze spia,a Dominik wlasnie idzie z wujem do szkoly:tak:
W nocy tak wialo ze nie moglam usnac bo co chwile cos latalo komus po balkonach:szok:Juz mialam schize ze to cos u mnie i przed 1 szlam na balkon zobaczyc co to-jak tylko otworzylam drzwi balkonowe to tak dmuchnelo ze szok:szok::szok::szok:
Teraz tez wieje i do tego sypie snieg:szok:Nie wiem ile jest stopni bo nie wyjde w taka pogode na balkon brrr
Poczytam Was troszke i zmykam do wyrka:tak::tak::tak:

Witam!
M Olka zawiózł do przedszkola i na egzamin na 8-mą ma.Trzymać kciukasy:tak:&&&.
Ja do tyrki na 10-ta,więc jeszcze chwilę mam,Julu śpi:szok:.
As,mądra i zaradna z Ciebie mamuśka,więc poradzisz sobie;-):tak:.
Olek wczoraj z panią w przedszkolu się pokłócił :szok: i galowym ubraniem rzucał po sali:szok::szok::wściekła/y:,to za karę został wyprowadzony na inną grupę:tak:(najgorsza kara jaka może być w przedszkolu:-p:tak::tak:).Neurolog proponowała żeby podawać mu Pramolan ale jakoś sceptycznie do tego podchodzę,bo brał wcześniej Filomag i Sedatif na uspokojenie ale nie skutkuje:no::-(.

MH za wczesnie poszly spac?czy w nocy dali polaic?

Dowikla snieg???????????????????????????????
u mnie jest -1 i wiatr oczywicei i chmury.no cos slyszalam o siegu ale poki co nie ma.
przypomnijcie mi po 8 ze mam do osrodka zadzwonic,bo sie z mala na bilans wybieram

amoja mama wczoraj sie zlitowalanad zieciem chyba bo nagotowala klopsiko,ziemniaczki i surowkezrobila.a ze p dzis pozno wraca to ja mam obiad z glowy;))))
bo klopsikow duzo zostalo,tylko ziemniakow dogotuje;)

reklama
Witam!
M Olka zawiózł do przedszkola i na egzamin na 8-mą ma.Trzymać kciukasy:tak:&&&.
Ja do tyrki na 10-ta,więc jeszcze chwilę mam,Julu śpi:szok:.
As,mądra i zaradna z Ciebie mamuśka,więc poradzisz sobie;-):tak:.
Olek wczoraj z panią w przedszkolu się pokłócił :szok: i galowym ubraniem rzucał po sali:szok::szok::wściekła/y:,to za karę został wyprowadzony na inną grupę:tak:(najgorsza kara jaka może być w przedszkolu:-p:tak::tak:).Neurolog proponowała żeby podawać mu Pramolan ale jakoś sceptycznie do tego podchodzę,bo brał wcześniej Filomag i Sedatif na uspokojenie ale nie skutkuje:no::-(.

a co on taki nerwusek?tak ma czy jakies problemy neurologiczne?

Do góry