reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Fajne te klocki-bardzo pomyslowe i takie inne
Tylko ja nie wiej czy moj by sie czyms takim bawil:confused2:

Oj bidulek ale sie musi meczyc:no::no::no:A Ty razem z Nim
U nas tez dzieciaki przynosza zabawki do szkoly i Dominik tez stale cos wymysla:no:Teraz jest moda na te smieszne Bakugany i stale wola zeby Jemu kupowac:no::no::no:
mój Adam też ma w szkole szał na bakugany jakiegoś dostał czerwonego od dziadka:eek:
a co to są bakugany ,rany pierwsze słyszę
Malinka dalej antek marudzi???
oj marudził marudził ale noc miał już dobrą:tak:
Kochana bakugany to moje przekleństwo :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Oryginalne to 3 szt ponad 100 zł kosztują (ale niezniszczalne są)a podróbki to już za 5 zł. mozna kupić :szok::szok::szok::szok::szok:
To takie piłeczki a jak upadną na kartę magnetyczną to się otwierają i robią się z nich wojownicy (dla mnie potwory :-D:-D)
ZESTAW BAKUGAN BAKUBOOST 1FIGURKA + 1 KARTA TANIO! (788240318) - Aukcje internetowe Allegro
as a czemu przekleństwo????????kubulec się tak dopomina ich????
Moja Helenka szczęśliwie reklam nie oglada :tak::tak::tak:

A na gwiazdkę :confused2: Hmmm jeszcze nie wiem...

Anice coś tam wymyślę, ale tez nie będę szaleć bo ma mnóstwo zabawek po Helence :tak:

Helenka lakami się nie bawi, uwielbia maskotki z Disneya... ale ma już ich tyle, że kolejnej raczej nie kupię...

Podoba mi sie to :-p
LEGO DUPLO 5639 Dom Rodzinny od Barsop (794399994) - Aukcje internetowe Allegro

Ale jeszcze się zobaczy bo trochę drogo :eek:
lego są swietne moja julka miała duplo i bardzo długo się nimi bawiła ale ja oddałam gdzieś po rodzinie a teraz by się nimi pewnie antoni bawił:eek:
cześć, dawno mnie nie było ale nie miałam głowy do pisania po ostatnich wydarzeniach:-:)-:)-:)-:)-( dzisiaj Was trochę poczytałam żeby chociaż co nieco być w temacie:tak:

widzę, że temat gwiazdkowych prezentów na tapecie, ja nie wiem jak to będzie z prezentem dla Miki, czarno to widzę w tym roku, chyba, że jakiś cudowny zastrzyk gotówki się trafi:eek:w co wątpię

ja nadal siedzę w domu, mam zwolnienie na Misię do końca tygodnia, strasznie kaszle ale na szczęście już sę odrywa więc nie jest źle, dzisiaj byłyśmy na rtg klatki piersiowej bo we wtorek Misia ma wizytę u kardiologa, ciekawe czego tym razen się dowiem:nerd:

mlenka jak miło Cię znów tu zobaczyć;-);-);-)
witaj kochana:happy:
i jak tam sprawa z tą kradzierzą ??????musicie te pieniądze oddać???
Ona ma 23lata, ale mój M ma 28l i też dla niego kupa to masakra, zmieniał pieluchę z kupa może 2-3razy tylko. Ale wiecie tata to zawsze tata!:happy2:
kurcze ja mając 23 lata miałam juŻ adama i kupa nie stanowiła dla mnie problemu :no:ba adam był przez pierwsze pół roku na pieluchach tetrowych:tak:
a piotrek odk ad antoni się urodził robi przy nim wszystko zmienia pieluchy kąpie ubiera...nie wiem czy to kwestia tego że ma 36 lat...czy poprostu złoty chłop mi się trafił:rofl2:jedno z czym miał na początku problem to wkładaniem czegoś przez głowę:-)ale nawet przy kikucie pępowinowym wszystko robił:tak:
Witam. My dzis cały dzien poza domem. Teraz Zuza zasnęła. Kupiłam dzisiaj znicze jeszcze w piatek jakies kwiaty. Mam nadzieje że 1 listopada ciepło bedzie bo msza na cmentarzu z 1,5godz:szok:

Własna, indywidualna toaleta:-D:-D:-D
Super że masz nadpłate za prąd, ja mam rachunki co 2 m-ce i właśnie dzisiaj spisywali mam 242zł i tak mniej niz ostatnio:zawstydzona/y:

calgelem mówisz:-DNie wpadłabym na to:zawstydzona/y:

Kurcze teraz coraz częściej słyszy sie poronienia, przedwczesne porody-szok:szok: Ja po urodzeniu Zuzi miałam deprechę a po poronieniu nie wyobrażam sobie:no:

Cos jak u mnie i jeszcze mam pampersów reszte:wściekła/y:

A jakby sie cos wydarzyło losowo to skad kase bierzesz?

Tez bym poszła na solke ale jakoś czasu brak i kasy ostatnio:wściekła/y:

Fajne te kucyki. Zuzi nic nie interesuje nie wiem co jej kupić -wszystko ma na 5 min a potem w kąt:-(

Mój A. starszy ale kupe tylko raz zmieniał-oczywiście jak mnie nie było:sorry:
bo ciężko takiemu maluszkowi kupić coś co go napewno zainteresuje ja najmniejszy problem mam z antkiem bo on auta i tylko auta:-D:-D
no i dzięki aniołowi As i jej rodzince dla Juli prezent już mam:tak::tak::tak:
Czesc Wiesci od endo :-(
Dobrze ze poszlismy prywatnie
Jutro jade zas do katowic na dalsze badania I z tych badan albo powie ze taki jej urok albo wysle nas do Katowic do szpitala na szczegolowsze badania :-( Byc moze to sa zabuzenia hormonalne i jesli bedzie najgorszy scenariusz to TABLETKI DO KONCA ZYCIA i MOZE MIEC PROBLEMY W PRZYSZLOSCI wiecie seksualne lub np z ciaza itp :-(
Jestem podlamana Choc licze na to ze wyniki beda ok
Nastepna wizyta u endo z wynikami za tydzien w srode na 19,30
kochana nie myśl o tym w ten sposób będzie dobrze musi:tak::tak::tak:

witam kochane mega wyspana:-):-):-):-)
wczoraj przyszłam z pracy wziełam prysznic i sodziewając się kiepskiej nocy zasnełam od ręki a tymczasem antoni obudził się tylko raz:tak::tak:i to pietruszka do niego wstawał:-)
dzisiaj narazie jest ok bawi się nie wymiotuje:tak:wczoraj za radą As dałam mu lokomotiw i jak poszłam do pracy to piotrek mówi że nie zwrócił ani razu:tak:
julka też trochę lepiej jeszcze ma tylko chrypkę:tak:dziewczynki pytanie co jej mogę dawać na chrypę??????
no i AS aniele ty mój jeszcze raz dziękuję:-):-):-):-)

reklama
mój Adam też ma w szkole szał na bakugany jakiegoś dostał czerwonego od dziadka:eek:

kurcze ja mając 23 lata miałam juŻ adama i kupa nie stanowiła dla mnie problemu :no:ba adam był przez pierwsze pół roku na pieluchach tetrowych:tak:
a piotrek odk ad antoni się urodził robi przy nim wszystko zmienia pieluchy kąpie ubiera...nie wiem czy to kwestia tego że ma 36 lat...czy poprostu złoty chłop mi się trafił:rofl2:jedno z czym miał na początku problem to wkładaniem czegoś przez głowę:-)ale nawet przy kikucie pępowinowym wszystko robił:tak:

Bakugany!Jejku pierwsze słysze,ale to może i dobry pomysł mam chrzesniaka 10lat i bratanka 5L-musze zrobić wywiad czy coś tyakiego ich intersuje.

A co do obsługi dziecka. Tomoj M wszystko zrobi przy Maksie,ale kupa to w ostatecznosci-jak mnie nie ma. Jest strasznie obrzydliwy-wiec juz nawet sie z nim nie kloce o to.

Moje dziecko odkurza "na sucho"!!! Ale zabawka!!!!!!!:-D:-D:-D

Kochana te plamy i krosteczki to wstępny AZS jak będziesz nadal podawała białko to za jakiś czas (miesiac,rok,5 lat) to się może nasilić.W ten sposób organizm krzyczy,że czegoś nie toleruje.
W najlepszym wypadku może pójść na skórę czyli te plamy się wzmocnią może pękać naskórek,sączyć się osocze.Potem dochodzi do zakażeń wtórnych skóry gronkowcem lub paciorkowcem .:-:)-((mój Kubuś)
Jeśli tego nie wyleczysz i dalej będzie kontakt z alergenem to może też iść w inną stronę i za kilka lat pojawi się suchy męczący kaszel co jest zapowiedzią astmy oskrzelowej.:-:)-(
Tu masz minimalnie na ten temat.
Jak chcesz coś więcej to służe pomocą.:tak:
http://atopowe-zapalenie.witryna.org/
kurcze nie wiedzialam, dzięki za informacje, wiesz żadnego nabiału mu nie daje oprócz melka rano i wieczorem :no::no::no::no::no:
lekarka powiedziala ze nie trzeba zmieniac mleka na hipo czy jakies inne, poprostu jak sie plamy pojawia to wtedy zmniejszac ilosc podawanego nabiału ale jak moge zwalczyc ta wysypkę???
ona jest raz mniejsza raz ciut wieksza czasem wogole znika :eek::eek::eek::eek::eek:
mialam elocom do smarowania, i wystarczylo dwa dni i sladu po wysypce nie bylo :no::no::no::no::no::no:

oj marudził marudził ale noc miał już dobrą:tak:

as a czemu przekleństwo????????kubulec się tak dopomina ich????

lego są swietne moja julka miała duplo i bardzo długo się nimi bawiła ale ja oddałam gdzieś po rodzinie a teraz by się nimi pewnie antoni bawił:eek:

witaj kochana:happy:
i jak tam sprawa z tą kradzierzą ??????musicie te pieniądze oddać???

bo ciężko takiemu maluszkowi kupić coś co go napewno zainteresuje ja najmniejszy problem mam z antkiem bo on auta i tylko auta:-D:-D
no i dzięki aniołowi As i jej rodzince dla Juli prezent już mam:tak::tak::tak:

kochana nie myśl o tym w ten sposób będzie dobrze musi:tak::tak::tak:

witam kochane mega wyspana:-):-):-):-)
wczoraj przyszłam z pracy wziełam prysznic i sodziewając się kiepskiej nocy zasnełam od ręki a tymczasem antoni obudził się tylko raz:tak::tak:i to pietruszka do niego wstawał:-)
dzisiaj narazie jest ok bawi się nie wymiotuje:tak:wczoraj za radą As dałam mu lokomotiw i jak poszłam do pracy to piotrek mówi że nie zwrócił ani razu:tak:
julka też trochę lepiej jeszcze ma tylko chrypkę:tak:dziewczynki pytanie co jej mogę dawać na chrypę??????
no i AS aniele ty mój jeszcze raz dziękuję:-):-):-):-)
Malinka ja tego dziadostwa typu bakugan mam ok.50 szt.
i wszędzie tym rzuca i to wszędzie leży.
Do tego te bajki bakugan ogląda na CN ,a one akurat są wtedy kiedy on ma zajęcia SI i karate.Codziennie wojna domowa,że musi przerwać oglądanie bakugan i na zajęcia iść.
:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Wnerwił mnie mały gnojek dziś doszczętnie :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Już 15 po 8 miałam telefon ze szkoły,że on książki nie ma.:szok::szok::szok::szok::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Na dziś mieli przynieść kolejną część ,bo wczoraj tę na październik już skończyli,a on nic mi nie powiedział.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Jakby mało było wszystkiego było to wczoraj mówił,że lekcji nie mają zadanych a to ten mały diabeł książki do kaligrafii ze szkoły nie wziął.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
Odłożył na koniec lekcji na półkę i wrócił z pustym plecakiem do domu.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
No jaka żesz jestem zła na niego.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Malinka cieszę się ,że Ty się cieszysz.
Jak to mój D powiedział.
"Jak chcesz komuś zrobić miły uczynek to wyślij coś i niech się cieszą.":-D:-D:-D:-D:-D

A ja dziś znów mam 2 przedszkola ,potem po małego,jakiś obiadek w biegu,bo na 16.30 z Kubulem na karate.

kurcze nie wiedzialam, dzięki za informacje, wiesz żadnego nabiału mu nie daje oprócz melka rano i wieczorem :no::no::no::no::no:
lekarka powiedziala ze nie trzeba zmieniac mleka na hipo czy jakies inne, poprostu jak sie plamy pojawia to wtedy zmniejszac ilosc podawanego nabiału ale jak moge zwalczyc ta wysypkę???
ona jest raz mniejsza raz ciut wieksza czasem wogole znika :eek::eek::eek::eek::eek:
mialam elocom do smarowania, i wystarczylo dwa dni i sladu po wysypce nie bylo :no::no::no::no::no::no:
Kochana Elocom to steryd i to dość mocny,więc po nim wszystko zniknie.
Problem polega na tym,że to nie taka prosta sprawa.
Po podaniu jednego alergenu(jednorazowo) organizm walczy z nim 7 dni,bo tyle utrzymuje się histamina w organizmie.
Zniknie na zewnątrz ,ale właśnie wejdzie do środka i np: częste przeziębienia i infekcje od tego nieraz są a potem astma.
To trwa latami a potem atakuje z nienacka.:sorry::sorry::crazy:

Wyleczenie to DIETA DIETA DIETA ELIMINACYJNA
Mój mały żył przez ponad rok na takich składnikach:
ryż,kukurydza,amarantus,Sinlac,kasza jaglana i kleik ,małe ilości produktów sojowych,gotowane jabłko,podstawowe słoiczki Hipp jednoskładnikowe.

Ja mam dwoje z AZS i nietolerancją laktozy,więc wiem co pisze.
Kuba typowe AZS, Klaudia od nadmiaru składników mlecznych mdleje,wymiotuje,ma zawroty i bóle głowy,brzucha,biegunka po dłuższym czasie.....ech...:-:)-:)-(
Jak chcesz to podeślę Ci na priv mój referat(8 stron A-4 ) ,który pisałam o AZS teraz do szkoły.
Tam masz sporo podstawowych informacji na ten temat.
Więcej materiałów też mogę udostępnić.:tak:

Ostatnia edycja:
kurcze, no to teram dalas mi do myslenia, a co ci lekarka kazala robic w tym kierunku???

dodam ze mojeje mamy wiktor tez mial skaze bialkową i to taka ze w szpitalu wyladowali, a jak mu pszeszła po szpitalu to juz nic a nic mu nie jest i moze nabialu do oporu :tak::tak::tak::tak::tak:

To zapewniam Cię,że to nie była skaza białkowa tylko coś innego.
teraz wszystko się wrzuca do jednego worka i wszystko podpina się pod skazę białkową:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:
A rzeczywistośc jest inna,ale to temat na inny wątek.
Jak chcesz coś więcej to przejdźmy na priw ,by tu wątku nie zaśmiecać.:sorry:
Azs jest jednym z objawów nietolerancji nie tylko na białko,mleko,kakao czy podobne.
AZS to choroba wywołana czynnikiem nadwrażliwości na jakiś składnik ze środowiska.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry