reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy niekarmiące- bądźmy zgrabne

Ach i jeszcze jedno...Dziewczyny, jak macie jeszcze jakieś przepisy na domowe "kosmetyki" to podzielcie się wiedzą z resztą ;) ;D :laugh:

reklama
Ja znam tylko maseczkę na włosy z żółtek. Często ją stosuje, bo mam długie włosy i muszę o nie dbać. 2-3 żóltka (w zależności od długości) dodać krople oliwy z oliwek i pare kropel soku z cytryny.
Poza tym stosuję maseczkę z ogórka zielonego. :)

Agnexx ja też stosuję maseczkę do włosów z żółtek, z tym, że mam troche inny przepis..dwie łyżki oleju, dwa żółtka i cyrtynka ;D...gdzieś jeszcze miałam przepis na krem do polerowania paznkoci, ale nie mogę się go doszukać...

Ja mam sentyment do tej maseczki z żółtek, bo na własne oczy widziałam, jak moja mama po spaleniu włosów trwałą ondulacją... ::) doprowadziła je do bardzo dobrej kondycji... ;)
Kiedyś była fanką naturalnych kosmetyków, mam nawet dwie książki na ten temat... ::)

a mnie jakos te domowe sposoby nie kuszą :p jak byłam w liceum to sobie chcialam zęby wybielic "dopmowym sposobem" - wgryzłam sie w cytryne na iles tam sekund czy minut i potem przez tydzien nie moglam nic ugryźć!! uuu bolało strasznie  :( dlatego narazie zdaje sie na kupne upiekszacze - do wlosow mam bardzo fajna odżywkę mrs potter - w sumie jest nawet niedroga - 500ml za 8.90. peeling mam avonu - moze byc - zreszta pisalam juz wczesbniej ze peelingi robie z rzadka i tylko na buzi i dekolcie :) a jesli chodzi o cale cialo to nie mam jakos wyjatkowo suchej skóry i ostatnio nawet po goleniu nóżek niczym ich nie nawilzam i żyje ;) ale slyszalam ze np na zmeczone oczy nie ma nic lepszego niz torebki z herbaty. ale nie probowalam. jak mam zmeczone oczy po imprezie to zwykle wystarczy sie troche umalowac ;)
co do walki z tluszczem - caly tydzien trzymalam sie 1000kcal. ale dzis piątek...  moze byc ciezko - szczegolnie ze ide na imieniny :p

Ja też mam imprezę.... w domu. :D Będzie pyszny tort ze śmietana, galaretką i owocami... lasagne, nugetsy, sałatka z tuńczykiem, druga z kurczakiem wędzonym... ::)
Wybaczcie, ale zawieszam dietę do poniedziałku... ;D

reklama
oj wy hehehe :laugh:
Agnexx tez bym zawisial na wtym mscu hehehe i apetytu narobials... no ale ja i tak pewnie przekrocze limit bo jade na imieniny dopiero po 21.00 (pracuje 19.00-21.00) wiec nie dosc ze po nocy bede jadla to pewnie jeszcze jakies bomby kaloryczne ;) no ale postaram sie zachowac umiar!

Do góry