Jak dla mnie, tak na zdrowy rozsądek to skoro olejek jałowcowy działa antyseptycznie i łagodzi infekcje to przy takich zabiegach jest jak najbardziej wskazany, bo po pierwsze, nawet jakby się coś tam obtarło, to złagodzi, a po drugie...przecież na pewno pocicie się w tej folii, więc ten olejek zapobiegnie odparzeniom i w jakimś stopniu zdezynfekuje (o ile można użyć takiego określenia) spoconą skórę.
reklama
Acha...jeżeli chodzi o peelingi z soli, to podobno są świetne przy walce z celulitem. Jeżeli nie stać nas na sól morską (sól do kąpieli) to można stosować zwykłą kuchenną, byle tą gruboziarnistą, co naprawdę tanio wychodzi, bo 1kg kosztuje mniej niż złotówkę.
A
Agnexx
Gość
Liriel, masz rację...
Mnie tylko jedno martwi za bardzo mnie nie grzało, więc to chyba źle... myślę, że to przez brak olejku cynamonowego. Niestety u mnie nikt o czyms takim nie słyszał... już nie wiem, gdzie tego szukać. :
Mnie tylko jedno martwi za bardzo mnie nie grzało, więc to chyba źle... myślę, że to przez brak olejku cynamonowego. Niestety u mnie nikt o czyms takim nie słyszał... już nie wiem, gdzie tego szukać. :
A
Agnexx
Gość
Zapomniałam dodać... olejek geraniowy wzmaga ochote na sex... ;D może mój mąż też skorzysta na mumifikowaniu...
Agnexx te olejki można zamówić w aptece ja tak zrobiłam a co do tego grzania to mni po pierwszym też nic nie grzło po drugim tak słabiutko a dopiero przy trzecim zaczęło teraz po siódmym grzało fajnie ale nie całą godzinę zresztą ja poprawiłam trochę sposób i daję od 7-8 kropelek i zaraz jak posmaruję jedną noge to ją zawijam a potem drugą i trochę to wcieram.
A
Agnexx
Gość
W aptece pytałam, to mnie wysłali do sklepu zielarskiego... :
A
Agnexx
Gość
W tym tygodniu muszę się zadowolić olejkiem geraniowym. Dopiero w przyszłym rozejrzę się za resztą.
reklama
A
Agnexx
Gość
Przyjęłam taktykę:
-jeden dzień zawijam się po nałożeniu balsamu z olejkiem geraniowym,
-drugi dzień zawijam się po nałożeniu kawy.
Już widzę, że skóra jest ładnie nawilżona i gładka.
-jeden dzień zawijam się po nałożeniu balsamu z olejkiem geraniowym,
-drugi dzień zawijam się po nałożeniu kawy.
Już widzę, że skóra jest ładnie nawilżona i gładka.
Podziel się: