reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy niekarmiące- bądźmy zgrabne

reklama
Ja już kupiłam sobie olejki do tego (geraniowy, jałowcowy i cynamonowy) i zapowiedziałam mężowi że dziś wieczór bawi się w nianię a ja się mumifikuję :p no i nie uwierzycie - KUPIŁAM SKAKANKĘ hihi podobno to dobry sposób na zrzucenie zbędnych kilogramów ale jak na razie zrobiłam parę lajkoników i żabek i mam dość (ale to dopiero 2 tyg. po porodzie) Poza tym chyba wybiorę się do fryzjera, odpowiednia fryzura doda mi uroku i dobrego humoru :) namawiam na zmiany, potrafią zdziałać cuda

Tak dla podpowiedzi to trzeba po 5-6 kropli tych olejków zmieszać z 2 łyżkami dużymi jakiegoś kremu albo balsamu (najzwyklejszego) i nasmarować się tym od stóp do biustu ale tak żeby się nie wchłonęło tylko żeby była warstwa cienka(zakładamy stringi żeby nie dostało się wiadomo gdzie ;)) a potem owinąć folią pzezroczystą lewą potem prawą nogę i od bioder do biustu.zakładame szlafrok i pod kołdrę. ma grzać jak cholera przez godzinę mnie piekło na początku a później nie ale chyba dałam za dużo balsamu. tak co drugi dzień i ma ubywać cm zobaczymy ja mam pierwszy zabieg za sobą aha ważne kobiety karmiące nie mogą się mumifikować potem się myjemy i nacieramy kremem antycellulitusowym lub wyszczuplającym. w salonach nazywają toBODY WRAP czyli wypalanie tłuszczu. Ja próbuję bo nie zaszkodzi a może nawet pomoże :)Dobrze przed tym zrobić peeling. Próbójcie i podzielcie się rezultatem. Dla sprawdzeni przed zabiegiem zmierzcie sie w pasie, biodrach i uda (nie po bo cialo nagrzane może być opuchnięte) i po paru zabiegach znów sie zmierzyć i sprawdzić rezultaty. Ja zaczynam od 85 w pasie 99 biodra (ja sie załanię) i i obwód uda 58 a wy?

A u mnie znów to samo...brzucho wzdęte, twarde i boli...i w sumie znowu nie wiem po czym, ale wszystko mi w gardle staje, a żołądek się buntuje...w rezultacie cały dzień na zielonej herbacie. Wiecie...ostatnio przypomniał mi się stary sposób mojej babci na lepsze trawienie- wypicie na wieczór szklanki przegotowanej gorącej wody. Babcia twierdziła, że po tym lepiej się śpi i rano czujesz się "przefiltrowana" (nie do końca wiem co miała na myśli, ale chyba spróbuję).

Ja piję codziennie rano, po wstaniu z łózka szklankę wody mineralnej i od tego czasu skończyły się moje problemy w toalecie... ::)

No to mam za sobą 2 zabiegi foliowania :) NIc mnie nie grzało ale na początku zaraz po smarowaniu piekło jak by mnie kto ogniem podpalił :( Ale wytrzymała, czego się nie robi żeby być piękną. Ja piję codziennie pu-erh trzy filiżanki i chciałam przejść na dietę ale O ZGROZO w sobotę impreza i słodkości na stole, w niedzielą impreza i krokieciki, te weekendy nie sprzyjają mojej figurze a w tą sobotę mam wesele kuzyna, chyba nie będę jeść przez tydzień żeby iść.

reklama
Do góry