reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Mamy, które będę miały CESARSKIE CIĘCIE...

Munie :dry:4 dni to myślę, że jakoś dam radę i do tej sprawności po tygodniu jako tako... to dla mnie dobra perspektywa. Ja się obawiałam (i nadal obawiam), że to może dłuuuugo potrwać i będę wyła parę tygodni.

Dziewczynki po cc... a jak jest u Was z odczuwaniem blizny? Boli? Ciągnie? Czy w ogóle jak jest? Jak pielęgnujecie?

reklama
geniusia ja jestem 2 tyg z kawałkiem po cc i już od jakiegoś tygodnia nie pamiętam że ją miałam! kiepsko było około 3 dni ale tylko wtedy jak przeciwbólowe przestawały działać. po 7 dniach wsiadłam normalnie w samochód i prowadziłam a myślałam że nie będę w stanie. Nic nie ciągnie a blizna to jest cieniutka kreseczka tylko! Nawet lekarz i położna środowiskowa byli zdziwieni że tak ładnie i szybko się goi :) Szwy miałam ściągnięte nawet dzień wcześniej w 6 dobie a nie 7-8.
Co do pielęgnacji to tak jak zalecili w szpitalu myję szarym mydłem i 2 razy dziennie octenisept.

Wydaje mi się teraz że najważniejsze to po cc przemęczyć się rzeczywiście i jak najdłużej nosić te majtki poporodowe (ja miałam seni z takiej białej siateczki) lub jakieś swoje bawełniane ale takie wyższe by musiały być tak żeby mieć pewność że przy normalnym funkcjonowaniu szew - koniec majtasów nie zsuwa się na bliznę :) No i żadnych "sztywnych spodni" żeby nic nie uwierało i będzie się goić ślicznie :)
ajj mój głodomorek właśnie zaczął mnie wzywać więc lecę karmić :)

ja niczym nie psikam, ani nie myję, mi powiedzieli ze tak sie ladnie blizna goi zeby nic z tym nie robic.

ja w sumie nie czuje juz zadnego bolu, zobaczymy jak bedzie dalej

Do góry