reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Ile Wasze dzieciaczki wypijaja z butli na raz?

Gosiu, zazdroszczę,że możesz tyle pokarmu ściągnąć i że tak szybko Ci to idzie :p

reklama
O co chodzi z tym karmieniem spod pachy? Nie rozumiem.

Ja obudzilam sie zalane przez moje mleko, caaaala koszulka, stanik, koldra mokre. Maly jadl ponad 4h temu dlatego.piersi.twarde jak bomby i samo lecialo na potege. Ale dalam mu z obydwoch. Tak to zawsze zjada jednego na jednym karmieniu, ale teraz po troche z obu dalam bo bym nie zasnela z taka bomba ała.
Nakarmiony jest juz, trzymam go na klatce piersiowej i niby oczy zamkniete.od dluzszej chwili ale prwnie oszukuje i jak odloze do.lozdczka to bedzie.cyrk.
No to podejscie nr 1 ...

Domi chyba sie udalo;))

My wlasnie po karmieniu, sprobuje zaraz mala odstawic do lozeczka.. cale popoludnie wisiala przy cycu, doslownie od 13, nawet jwj nie wykapalismy bo non stop w zasadzie jadla cos tam, usnela dopiero ok 22.

A ja karmie spod pachy tylko z jednej piersi zeby mala glowe ukladala na jedna strone, bo jak lezy to non stop patrzy w te druga i polozna zasugerowala zeby karmic non stop na jedna. Nie wiem czy to dobrze wytlumaczylam;p

My też się karmimy bio Agatce katar przeszkadzał i wstała wiec przebealam patrzę a tu body i pajacyk osikane wiec trzeba przebrać a wcześniej nosek czyscilam wiec płacz niesamowity jak by się krzywda działa jakaś wielka. Teraz sobie je I mam nadzieję ze szybko jej to zajdzie bo bym dalej spac poszla:-p a po za tym to miałam problem ja kąpać wczoraj zjadła 160ml najpier 120ml bo tyle sciagnelam z obu bez przybrania i dałam jeszcze za chwilę to 40mi wypila i mogła uznać i się zeszło do 22.30 a wasze maluszki też wam się oręża na rękach i wybijają ze złością? Czy tylko moja ma takie humoru swoje;) wcześniej tak nie było a teraz lulam a ona ni z tond z zowąd się pręży wygina a po gwoli znowu spokój.....

Noo wtedy sie udalo ale jak odloxylam go to sie obudzil a teraz znowu cycus. Kurde tylko 2h odstepu... Popsul mu sie nocny zegar czy co hehe...

Nadal nie wiem ocb z tym karmieniem :p

My tez znowu sie karmimy, ale mala te 2 godz w lozeczku wiec fajnie.

No Domi to spod pachy to jedna z pozycji do karmienia;) ja tak karmie tylko z jednej piersi, zeby wymuszac na malej skret glowy w prawo;)

Ja jakas ciemna jestem i musialam wujka Google poprosic zeby mi to zobrazowal hihi.

Dobra misiu zasnal przy cycu i po odlozeniiu do lozeczka pomachal raczkami z 3 razy i spi. Wiec ja tez ide spac.

Aah i wyszla mu jakas alergia na twarzy... Jak pomoc takiemu malemu dziecku ? To chyba po tych herbatach z cytryna... :/

No my też się karmimy;) Agatka w nocy mm dostala to pospalam 4h:) już się spać nie piloze bo zanim zje to będzie przed 7 a to już trzeba wstawać trochę mleka ściągnąć Maję do szkoly wyszykowac ;)

reklama
wróciliśmy z pobrania krwi. Kurcze ile to zalezy od osoby, która pobiera.. po ost przebojach przy pobieraniu z paluszka powiedzieliśmy, ze chcemy, żeby pobrano z żyły. Panie niechętne bo mówią, ze żyły nie widza i wolałabyby z paluszka. Więc my grzecznie mówimy, ze nie bedzemy wchodzić w kompetencje i jak z palucha to z palucha.. i co!!?? tak pobierała ładnie że mała nawet nie zapłakala!:):) uff:) teraz tylko czekac na wyniki:)

Gosia widze, ze my dwie to przodowniczki wpisów ;p

Do góry