reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Oj Domi może Ci przekonasz mu mamy swoje sposobyy;)

Ja byłam i księgowej i zaszła do koleżanka bo wróciła z pl RP pościel mi przywiozła dla małej biała w kolorowe sowy;) i bodziaki jeden z napisem kocham mamusie a drugi corunia tatunia;)
Teraz właśnie się doje;) bo mała jadła przed 12 i teściowa mówiła że kupkę robiła i właśnie przed chwilą też zrobiła i baczki puszczę wiec mam nadzieję ze już się jej unormowalo;)
Obiad mam dla męża z wczoraj dla Mai teściowa zupkę ugotowala a ja coś sobie zrobię a zeszlam do pl sklepu i kupilam sobie chalke:) jak dawno nie jadlam;) do capucino idealna:) czekam na przesyłkę łóżeczka dla malej:) dzis lub jutro ma być już się doczekać nie moge:)
Aenye super ze dzieciaczki tak ładnie co spia oby tak dalej;)
Miłego popołudnia mamuski;)

Ja dopiero wczoraj wyszłam ze szpitala po tygodniu tam spędzonym :/
Dzag jeszcze info do listy :) waga 2990 wzrost 53 cm poród SN apgar 10/10

Moja mała to skarb tylko je i spi i niech tak bedzie jak najdłużej:), najgorszy problem mam z karmieniem jak to u was na początku wyglądało? Strasznie mam poranione brodawki smaruje kremem ale na nie duzo sie zdaje mała słabo chwyta meczy sie przy tym co prawda jak juz załapie to ssa ale mi oczy z orbit wychodzą tak boli :( i jeszcze ten nawał pokarmu :/ i odciąganie ghhh :/

Domi sadze ze raczej nie macie jeszcze paszportu ani dokumentów dla małego. bEz tego bym nie jechała. Mimo, ze jest strefa Schengen - nie zwalnia Cie to z posiadania dokumentów na wypadek wyrywkowej kontroli. Jendak przemieszczalibyscie sie z jednego Państwa do drugiego.

Domi, Niemcy maja prawo krwi. Czyli nie dostanie automatycznie paszportu niemieckiego przez urodzenie na ich terytorium. Dziecko musi mieć obywatelstwo, bo narobicie mu problemów. Macie już niemiecki akt urodzenia?

reklama
Dredka ma rocje dowod musisz miec domi przynajmniej na malego. Ja starszej robilam jak miala 2 miesiace bo musialam do lekarza przeskoczuc przez granice a tylko 80km bylo. Nie mial mi kto z nia zostac.

Do góry