reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

A ją dziś zamówiłam album maluszka :) myślałam zw dostaniemy od kogos wiec nie kupowalam. A teraz sie boje ze zapomne fakty z zycia mojego dziecka. W koncu ma juz prawie miesiac :)
Zapisuje wszystko w pamietniku :)

Czy wasze maluchy sie juz usmiechaja? Moj sie mi mega przyglada juz i na usmiech reaguje usmiechem. :) ale chyba bardziej mnie nasladuje niz to usmiech swiadomy.

reklama
Domi, to Wy Oskara nigdzie jeszcze nie zarejestrowaliście? :eek: I nie rozumiem, dlaczego zawsze piszesz "G się nie zgadza..." "G nie chce...". Kurde. Nie możesz mieć przy nim swojego zdania? Wiadomo, z uwzględnieniem jego "chcę i nie chcę", ale chyba też masz coś do powiedzenia w sprawie swojego dziecka?
No fakt, my też wyrabialiśmy Tymkowi dowód osobisty jak jechaliśmy na wakacje i była taka ewentualność, że o Słowację zahaczymy. Dowód za free, na 5 lat z tego co pamiętam.

Domi masz tak jak ja musisz zarejestrować małego w Niemczech aktniemiecki przetlumaczyc na pl i wziąść z usc w pl forme i wyrobienie aktu urodzenia z uoowarznieniem kogoś w pl jak masz taką możliwość i o Pesel musisz się starać bez peselu nie dostaniesz dowody ani paszportu zadzwoń do usc i siebie w mieście i zapytaj jak to wygląda bo co miasto to obyczaj;) i wtedy jak będziesz miała pl akt urodzenia to w pl ambasadzie w de składasz i paszport;) ja gm bez dokumentów nie jechała bo to ryzyko i kłopotów możesz sobie narobić

Mininka brodawki na poczatku to jakas tragedia plakalam gdy jadla. Teraz tylko w kapturku ksrmie i nic nie zapowiads by sie to mialo zmienic. :) polecam kapturki.

ja tak na sszybko z Laurą na reku, wiwc sorki za błedy, bo jedna reka pisze.... lulanie... ech, przyzwyczaiło sie to moje dziecie i za cholere nie chce usnac inaczej

mininka - ja Cie pociesze, choć to marna pociecha przed wizja "troszke" trwajscego bólu... ja uz w szpitalu miałam mega poranione sutki. Smarowałsm kremami, swoim mlekiem, ale dupa blada... męczyłam sie prawie miesiac... Ból niesamowity. Płakałam w głos jak Laure karmiłam. Ale trzeba było przystwiac, innego wyjscia nie ma jak chce sie karmic... juZ w domu chodziłam całymi dniami z cyckami na wierzchu i wietrzyłam. Do tej pory śpie z cycami wywalonymi żeby wietrzyc. A, ja jeszcze co któres karmienie dawałam z butelki żeby dac sutkom odpoczac (odciagałam i swoje mleko dawałam butelka)

Dreddka czekamy nadal na akt urodzenia, mamy taki zastepczy na czas wyrabiania tego wlasciwego...
Dzag no z G to ciezko jest. On wie wszystko najlepiej, on chce tak i tak i koniec. Ja mam zaajac sie dzieckiem a on zalatwia sprawy urzedowe i tak bedzie najlepiej. Wkurza mnie to bardzo czesto...

Czyli jak dostane niemiecki akt urodzenia to co pozniej Gosia bo nie rozumiem polowy z tego co napisalas :D ??

No nie jade.... Ale nie pogodzilam sie z ta decyzja i mam focha. Kurna tesknie za swoim miastem i ludzmi... Wkurza mnie mysl ze on odwiedzi wszystkich a ja bede sama z malym w domu... Do sklepu mam 1km a w ta pogode to nawet nie chce mi sie wychodzic, co chwile deszcz :/
Nie chce byc sama na nocki :( jakos smutno mi wtedy.

Domi i mnie jest tak jak mam już angielski akt urodzenia to w pl moja tesciowa pójdzie do usc u mnie w mieście musi wziąć wniosek o wydanie pl aktu urodzenia z uoowarznieniem dlaniej( ja to muszę podpisać ona musi mi Ci wysłać i ja odesłać jej) musi przetłumaczyć angielski akt urodzenia i z tym wnioskiem wypełnionym i aktem urodzenia angielski i drugi przetłumaczony na pl zanies do usc i dadzą jej Polski akt urodzenia wyśle mi go tutaj i z tj aktem mam iść do ambasady pl i wyrobie mi pesel a jak będę miała pesel to i paszport wtedy muszę zlozyc;) tak to wygląda i nas i i was pewnie podobnie a hyba jest taka możliwość ze wyrobia Ci paszport na wyjazd do pl żeby samemu to załatwić jak nie masz w pl nikogo do upowaznienia:)
Ja dzis nic nie robiłam w pralce pościel przygotowana do prania drugie pranie w koszu ale niechcialo mi się nic poszłam po Maję a okazało się ze miala dzis zajęcia pozalekcyjne i musialam za godz znowu iść a później sobie pospalam pół h bo Maja obudziła dzis ma dzień płaczu i wyje bez powodu :/ wrrrr az mnie normalnie skręca ale cóż zrobić taką przy babci beksa jest....
sciagnelam Agatce mleko ale jak o 17.30 usnela tak spi do tej pory czyli prawie 3.5h czekam az się obudzi dam jeść i idę spać bo padnieta jestem...

reklama
Gosia, nie rozumiem dlaczego na odległośc na podstawie upoważnienia możesz załatwić w polskim USC akt urodzenia, a pesel dopiero w ambasadzie. W "normalnym" trybie rejestrowania dziecka pesel się dostaje od razu, razem z aktem urodzenia. Na pewno musisz pesel w ambasadzie załatwiać?

+100 punktów do wypasionej w kosmos samooceny :-D Dzisiaj waga znowu 1 kg mniej pokazała. Jeszcze 2 kg i wyjdę na zero :-) Tylko z brzuchem będzie praca. Taki wisior :-(
I strasznie sucha jestem. Całe ciało mnie dosłownie swędzi, mam wrażenie że mam papier zamiast skóry. A przecież dużo piję, mieszkanie jest 2-3 razy dziennie wietrzone.. To norma przy karmieniu piersią? :oo2:

A ja nie czekam na karmienie. Padam na twarz. Najwyżej za pół godziny się obudzę jak głodomór zacznie wołać...

Do góry