reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Hey mamuski:-D
Ja zaraz myka do poloznej musze sie umyc i lece:tak:
U mnie noc ok tylko raz na siku wstawalam al ejak spie na prawym boku to skora po biustem tak mnie piecze ze sie dotknac nie moge:baffled: ale juz blizej niz dalej mam nadzieje ze moja data cc 7.12 juz taka zostanie i nic po drodzie sie nie wydarzy:-p
Dzis na obiad mam babke ziemniaczana a dla mezakotlety z piersi jak bylo by mu za malo:-p Maja na wycieczke pojechala wiec wroci bardzo podekscytowana:-p
Milego dnia mamuski:-D

reklama
Siedze u polozne j i czekam i chyba troszke to potrwa mimo ze mam na godzine ale jak zasze poslizg maja:/ w sumie to dobrze bo bylam w wc pobrac probke moczu a u nas pojemniki waskie i tylko troche udalo mi sie zlapac hehehe a przydalo by sie wiecej wiec czekam az znowu mi sie zachce :D

Hej Laseczki!

Ja juz po wizycie u poloznej :tak: ale w sumie nie ma co opowiadac bo taki standardzik mocz, krew , cisnienie itd . Wszystko ok HBS wyszedl ujemny , krew sie podniosla , siku ok . Tylko w szoku jestem bo znowu mi sie schudlo i mam 3 kg teraz prawie rowno od poczatku :eek: ale jak mowi polozna ze ok to sie nie martwie . Cale szczescie ze Malz przestawil sobie spotkanie i nie musialam malucha ze soba ciagnac bo taka dupowata pogoda ze jeszcze calkiem by sie zawalil . Jutro w mojej miescinie uroczyste otwarcie okresu swiatecznego i masa atrakcji... Przyplynie tez Mikolaj :tak: ( przyplynie bo sniegu ni chu chu.. wiec chlopina nie ma wyboru :-D) Musze jakos mlodego do jutra do pionu postawic zeby chociaz na godzinke ich zabrac bo szkoda taka impreze opuscic :-(Jutro czeka mnie ubieranie okien itd w lampki i cuda na kiju juz sie doczdekac nie moge ...wiele osob juz ma przystrojone ahhhhhhh czuc ze ida swieta :-)

Domi co do tych krotkich dni to ja juz sie przyzwyczailam ale za to nie lubie takzwanych bialych nocy w lecie , slonce praktycznie nie zachodzi i w nocy jest w miare jasno .... taka szarowa . Wez dzieciakom wytlumacz ze trzeba isc spac jak sloneczko po galach daje :confused2:.

Dzag Zorze udalo mi sie zobaczyc w tym roku :-D a mieszkam juz tu ho ho ho... az wstyd sie przyznac ze u Mikolaja nie bylam :sorry:.Mielismy w planach w tym roku jechac no i widzisz co z tego wyszlo :-D . Zreszta odemnie to jest jakies 800km takze tez ladny kawalek z Uusimaa do Laponii.

Mieszkam w Porvoo niecale 50 km od Helsinek . Mimo ze to pipidowa straszliwa i tak wole to niz zgielk Helsinek . Male kameralne miasteczko z jedna z najstarszych zabudowa w finlandii. Wstawiam wam pare zdjec zimowych ( nie moich bo jeszcze nie wgralam ze starego dysku ) Porvoo jest najpiekniejsze zima ... mam nadzieje ze sypnie konkretnie przed swietami, uwielbiam tutejszy klimat :-D

Porvoo3.jpgPorvoo.jpgporvoo4.jpgPorvoo (2).jpg

ps, dziewczyny ja tez jestem za zalozeniem nowego watku ...na moda nominuje Szkrabka i Dzag

Domi doczytalam jeszcze o bracie Twojego G. Twoja tesciowka robi taka sama krzywde temu chlopakowi jak moja matka mojemu bratu. Moj brat w przyszlym roku skoncz 25 lat a moja mamusia mu wode do wanny leje i paste na szczoteczke naklada zeby hrabia zabki umyl . Moj brat ma range Boga najwyzszego w domu ... moja matka potrafi mi wyslac zdjecia o 7 rano na fonta jak pieknie Krzysiu spi .... masakra !!!!!!!!!!

Aenye a to dooopa lekarz jeden ... ja piernicze czy Ci faceci mysla ze my te brzuchy z gumy mamy :szok:. Bidulko mam nadzieje ze szybciej sie u Ciebie samo zacznie czego i sobie tez zycze :-D

Gosia tzrymam kciuki za wizytke :tak:

Spadam na chwile obiad odgrzac .....pozniej jeszcze dopisze ...bo juz nie wiem co komu :-D

Załączniki

• Porvoo3.jpg
    Porvoo3.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 55
  • Porvoo.jpg
    Porvoo.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 58
  • porvoo4.jpg
    porvoo4.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 59
  • Porvoo (2).jpg
    Porvoo (2).jpg
    32 KB · Wyświetleń: 60
Porannakawa jak tam pieknie:-) miescinka jak z jakiegos filmu o swietach :-) urocze miejsce
Ojejq paste na szczoteczke 25 latkowi??? Co te kobiety robia z synami? Brak mi slow..
I ja sie przylaczam do prosby o nowy watek :-) przydalby sie jakis zamkniety zeby mozna bylo bezpiecznie zdjecia dodawac. Chetnie bym sie nawet sama tego podjela ale z bb korzystam tylko z tel to byloby ciezko :-\

PorannaKawa ale cudowne widoki, zazdroszczę, tym bardziej że uwielbiam ten przedświąteczny czas :)
Niestety u nas się na zimę nie zapowiada w tym roku :(

Od kilku dni bardzo puchną mi dłonie i stopy,wszystkie buty za ciasne, pojechałam do Deichmanna z nadzieją, że kupię jakieś botki, no ale się rozczarowalam, niby wybór duży ale co mi się spodobało to albo nie było mojego rozmiaru albo rzecz jasna za ciasne :(
Jak tak dalej pójdzie to nie będę miała w czym wyjść z domu....

Ooooooo, jakie bajkowe miasteczko :-). No pięknie. Aż sobie na googlu obejrzę okolice :-p. A ozdoby świąteczne to dość szybko tam u Was wychodzą z pudeł :szok:.
Wiecie co, ja mogę być jedną z moderatorek, bo naprawdę potrzebujemy takie osoby. Ale ja technicznie leżę :-(. Może jakieś proste sprawy ogarnę :-p. Nawet nie wiem jak się zgłasza osoby na moderatora :-D. Któraś z dziewczyn podpowie co i jak? Ale muszą nas być 3. Domi, Ty tu jesteś w dzień i w nocy :-). Może Ty?

Porannakawa ale super widoczki szkoda ze u nas śniegu na święta zazwyczaj nie ma, zawsze to fajniejszy klimat kiedy biało za oknem :)

porannakawa pieknie to opisałas :) az się chce jechać i zwiedzać :)

basiaw24 też mam opuchniete nogi i rece :( nosze na codzien roz butów 36, a teraz 38 pasują idealnie, siostra mnie poratowała butami, ufff

byłam zapisać się do poradni chorób zakaźnych i nie ma zapisów na rok 2016..... kazali przyjechać w pn ze względu na mój stan.... zobaczymy

Dzis na obiad mam babke ziemniaczana a dla mezakotlety z piersi jak bylo by mu za malo:-p

Babka zemniaczana <3 ja jestem ziemniakowym potworem;p dziś robię placki ziemniaczane w piekarniku;D

Domi doczytalam jeszcze o bracie Twojego G. Twoja tesciowka robi taka sama krzywde temu chlopakowi jak moja matka mojemu bratu. Moj brat w przyszlym roku skoncz 25 lat a moja mamusia mu wode do wanny leje i paste na szczoteczke naklada zeby hrabia zabki umyl . Moj brat ma range Boga najwyzszego w domu ... moja matka potrafi mi wyslac zdjecia o 7 rano na fonta jak pieknie Krzysiu spi .... masakra !!!!!!!!!!

mnie to przeraża, a moja teściowa robiła to samo z moim mężem i teraz z jego bratem, który ma 21 lat.. jedzenie na tacy, sam sobie nic nie zrobi, on nawet nie wie, gdzie sól jest w kuchni.. kiedyś teść go poprosił, zeby sól przyniosł i długo z kuchni nie wracał, w końcu woła- co nie wiesz gdzie sól.. yhh. Ja nie wiem jak ja męża wyszkoliłam po takim starcie jaki mu mama zaoferowała. Sama teściowa była w szoku, jak przez pół roku u nich mieszkaliśmy i zobaczyła, ze ona zmywa po posiłku- no szok normalnie, jak facet moze zmywać?!;p zgrozo!

reklama
Quchasia placki w piekarniku? Nie slyszalam jeszcze o takich :-) a jak sie je robi?
Jejq wy mnie zalamujecie tymi opisami nieudolnosci chlopakow i podejsciem matek...
Mamuski kochane prosze ja was bardzo wychowajcie swoich synkow dla innych tez nie tylko dla siebie ok? To jest porazka totalna :-\

Do góry