Hej Laseczki!
Ja juz po wizycie u poloznej
ale w sumie nie ma co opowiadac bo taki standardzik mocz, krew , cisnienie itd . Wszystko ok HBS wyszedl ujemny , krew sie podniosla , siku ok . Tylko w szoku jestem bo znowu mi sie schudlo i mam 3 kg teraz prawie rowno od poczatku
ale jak mowi polozna ze ok to sie nie martwie . Cale szczescie ze Malz przestawil sobie spotkanie i nie musialam malucha ze soba ciagnac bo taka dupowata pogoda ze jeszcze calkiem by sie zawalil . Jutro w mojej miescinie uroczyste otwarcie okresu swiatecznego i masa atrakcji... Przyplynie tez Mikolaj
( przyplynie bo sniegu ni chu chu.. wiec chlopina nie ma wyboru
) Musze jakos mlodego do jutra do pionu postawic zeby chociaz na godzinke ich zabrac bo szkoda taka impreze opuscic :-(Jutro czeka mnie ubieranie okien itd w lampki i cuda na kiju juz sie doczdekac nie moge ...wiele osob juz ma przystrojone ahhhhhhh czuc ze ida swieta :-)
Domi co do tych krotkich dni to ja juz sie przyzwyczailam ale za to nie lubie takzwanych bialych nocy w lecie , slonce praktycznie nie zachodzi i w nocy jest w miare jasno .... taka szarowa . Wez dzieciakom wytlumacz ze trzeba isc spac jak sloneczko po galach daje
.
Dzag Zorze udalo mi sie zobaczyc w tym roku
a mieszkam juz tu ho ho ho... az wstyd sie przyznac ze u Mikolaja nie bylam
.Mielismy w planach w tym roku jechac no i widzisz co z tego wyszlo
. Zreszta odemnie to jest jakies 800km takze tez ladny kawalek z Uusimaa do Laponii.
Mieszkam w Porvoo niecale 50 km od Helsinek . Mimo ze to pipidowa straszliwa i tak wole to niz zgielk Helsinek . Male kameralne miasteczko z jedna z najstarszych zabudowa w finlandii. Wstawiam wam pare zdjec zimowych ( nie moich bo jeszcze nie wgralam ze starego dysku ) Porvoo jest najpiekniejsze zima ... mam nadzieje ze sypnie konkretnie przed swietami, uwielbiam tutejszy klimat
ps, dziewczyny ja tez jestem za zalozeniem nowego watku ...na moda nominuje
Szkrabka i Dzag
Domi doczytalam jeszcze o bracie Twojego G. Twoja tesciowka robi taka sama krzywde temu chlopakowi jak moja matka mojemu bratu. Moj brat w przyszlym roku skoncz 25 lat a moja mamusia mu wode do wanny leje i paste na szczoteczke naklada zeby hrabia zabki umyl . Moj brat ma range Boga najwyzszego w domu ... moja matka potrafi mi wyslac zdjecia o 7 rano na fonta jak pieknie Krzysiu spi .... masakra !!!!!!!!!!
Aenye a to dooopa lekarz jeden ... ja piernicze czy Ci faceci mysla ze my te brzuchy z gumy mamy
. Bidulko mam nadzieje ze szybciej sie u Ciebie samo zacznie czego i sobie tez zycze
Gosia tzrymam kciuki za wizytke
Spadam na chwile obiad odgrzac .....pozniej jeszcze dopisze ...bo juz nie wiem co komu