reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

Hey mamuski:-D
Ja zaraz myka do poloznej musze sie umyc i lece:tak:
U mnie noc ok tylko raz na siku wstawalam al ejak spie na prawym boku to skora po biustem tak mnie piecze ze sie dotknac nie moge:baffled: ale juz blizej niz dalej mam nadzieje ze moja data cc 7.12 juz taka zostanie i nic po drodzie sie nie wydarzy:-p
Dzis na obiad mam babke ziemniaczana a dla mezakotlety z piersi jak bylo by mu za malo:-p Maja na wycieczke pojechala wiec wroci bardzo podekscytowana:-p
Milego dnia mamuski:-D

reklama
Siedze u polozne j i czekam i chyba troszke to potrwa mimo ze mam na godzine ale jak zasze poslizg maja:/ w sumie to dobrze bo bylam w wc pobrac probke moczu a u nas pojemniki waskie i tylko troche udalo mi sie zlapac hehehe a przydalo by sie wiecej wiec czekam az znowu mi sie zachce :D

Hej Laseczki!

Ja juz po wizycie u poloznej :tak: ale w sumie nie ma co opowiadac bo taki standardzik mocz, krew , cisnienie itd . Wszystko ok HBS wyszedl ujemny , krew sie podniosla , siku ok . Tylko w szoku jestem bo znowu mi sie schudlo i mam 3 kg teraz prawie rowno od poczatku :eek: ale jak mowi polozna ze ok to sie nie martwie . Cale szczescie ze Malz przestawil sobie spotkanie i nie musialam malucha ze soba ciagnac bo taka dupowata pogoda ze jeszcze calkiem by sie zawalil . Jutro w mojej miescinie uroczyste otwarcie okresu swiatecznego i masa atrakcji... Przyplynie tez Mikolaj :tak: ( przyplynie bo sniegu ni chu chu.. wiec chlopina nie ma wyboru :-D) Musze jakos mlodego do jutra do pionu postawic zeby chociaz na godzinke ich zabrac bo szkoda taka impreze opuscic :-(Jutro czeka mnie ubieranie okien itd w lampki i cuda na kiju juz sie doczdekac nie moge ...wiele osob juz ma przystrojone ahhhhhhh czuc ze ida swieta :-)

Domi co do tych krotkich dni to ja juz sie przyzwyczailam ale za to nie lubie takzwanych bialych nocy w lecie , slonce praktycznie nie zachodzi i w nocy jest w miare jasno .... taka szarowa . Wez dzieciakom wytlumacz ze trzeba isc spac jak sloneczko po galach daje :confused2:.

Dzag Zorze udalo mi sie zobaczyc w tym roku :-D a mieszkam juz tu ho ho ho... az wstyd sie przyznac ze u Mikolaja nie bylam :sorry:.Mielismy w planach w tym roku jechac no i widzisz co z tego wyszlo :-D . Zreszta odemnie to jest jakies 800km takze tez ladny kawalek z Uusimaa do Laponii.

Mieszkam w Porvoo niecale 50 km od Helsinek . Mimo ze to pipidowa straszliwa i tak wole to niz zgielk Helsinek . Male kameralne miasteczko z jedna z najstarszych zabudowa w finlandii. Wstawiam wam pare zdjec zimowych ( nie moich bo jeszcze nie wgralam ze starego dysku ) Porvoo jest najpiekniejsze zima ... mam nadzieje ze sypnie konkretnie przed swietami, uwielbiam tutejszy klimat :-D

Porvoo3.jpgPorvoo.jpgporvoo4.jpgPorvoo (2).jpg

ps, dziewczyny ja tez jestem za zalozeniem nowego watku ...na moda nominuje Szkrabka i Dzag

Domi doczytalam jeszcze o bracie Twojego G. Twoja tesciowka robi taka sama krzywde temu chlopakowi jak moja matka mojemu bratu. Moj brat w przyszlym roku skoncz 25 lat a moja mamusia mu wode do wanny leje i paste na szczoteczke naklada zeby hrabia zabki umyl . Moj brat ma range Boga najwyzszego w domu ... moja matka potrafi mi wyslac zdjecia o 7 rano na fonta jak pieknie Krzysiu spi .... masakra !!!!!!!!!!

Aenye a to dooopa lekarz jeden ... ja piernicze czy Ci faceci mysla ze my te brzuchy z gumy mamy :szok:. Bidulko mam nadzieje ze szybciej sie u Ciebie samo zacznie czego i sobie tez zycze :-D

Gosia tzrymam kciuki za wizytke :tak:

Spadam na chwile obiad odgrzac .....pozniej jeszcze dopisze ...bo juz nie wiem co komu :-D

Załączniki

• Porvoo3.jpg
    Porvoo3.jpg
    36 KB · Wyświetleń: 56
  • Porvoo.jpg
    Porvoo.jpg
    33,6 KB · Wyświetleń: 59
  • porvoo4.jpg
    porvoo4.jpg
    34,7 KB · Wyświetleń: 60
  • Porvoo (2).jpg
    Porvoo (2).jpg
    32 KB · Wyświetleń: 61
Porannakawa jak tam pieknie:-) miescinka jak z jakiegos filmu o swietach :-) urocze miejsce
Ojejq paste na szczoteczke 25 latkowi??? Co te kobiety robia z synami? Brak mi slow..
I ja sie przylaczam do prosby o nowy watek :-) przydalby sie jakis zamkniety zeby mozna bylo bezpiecznie zdjecia dodawac. Chetnie bym sie nawet sama tego podjela ale z bb korzystam tylko z tel to byloby ciezko :-\

PorannaKawa ale cudowne widoki, zazdroszczę, tym bardziej że uwielbiam ten przedświąteczny czas :)
Niestety u nas się na zimę nie zapowiada w tym roku :(

Od kilku dni bardzo puchną mi dłonie i stopy,wszystkie buty za ciasne, pojechałam do Deichmanna z nadzieją, że kupię jakieś botki, no ale się rozczarowalam, niby wybór duży ale co mi się spodobało to albo nie było mojego rozmiaru albo rzecz jasna za ciasne :(
Jak tak dalej pójdzie to nie będę miała w czym wyjść z domu....

Ooooooo, jakie bajkowe miasteczko :-). No pięknie. Aż sobie na googlu obejrzę okolice :-p. A ozdoby świąteczne to dość szybko tam u Was wychodzą z pudeł :szok:.
Wiecie co, ja mogę być jedną z moderatorek, bo naprawdę potrzebujemy takie osoby. Ale ja technicznie leżę :-(. Może jakieś proste sprawy ogarnę :-p. Nawet nie wiem jak się zgłasza osoby na moderatora :-D. Któraś z dziewczyn podpowie co i jak? Ale muszą nas być 3. Domi, Ty tu jesteś w dzień i w nocy :-). Może Ty?

Porannakawa ale super widoczki szkoda ze u nas śniegu na święta zazwyczaj nie ma, zawsze to fajniejszy klimat kiedy biało za oknem :)

porannakawa pieknie to opisałas :) az się chce jechać i zwiedzać :)

basiaw24 też mam opuchniete nogi i rece :( nosze na codzien roz butów 36, a teraz 38 pasują idealnie, siostra mnie poratowała butami, ufff

byłam zapisać się do poradni chorób zakaźnych i nie ma zapisów na rok 2016..... kazali przyjechać w pn ze względu na mój stan.... zobaczymy

Dzis na obiad mam babke ziemniaczana a dla mezakotlety z piersi jak bylo by mu za malo:-p

Babka zemniaczana <3 ja jestem ziemniakowym potworem;p dziś robię placki ziemniaczane w piekarniku;D

Domi doczytalam jeszcze o bracie Twojego G. Twoja tesciowka robi taka sama krzywde temu chlopakowi jak moja matka mojemu bratu. Moj brat w przyszlym roku skoncz 25 lat a moja mamusia mu wode do wanny leje i paste na szczoteczke naklada zeby hrabia zabki umyl . Moj brat ma range Boga najwyzszego w domu ... moja matka potrafi mi wyslac zdjecia o 7 rano na fonta jak pieknie Krzysiu spi .... masakra !!!!!!!!!!

mnie to przeraża, a moja teściowa robiła to samo z moim mężem i teraz z jego bratem, który ma 21 lat.. jedzenie na tacy, sam sobie nic nie zrobi, on nawet nie wie, gdzie sól jest w kuchni.. kiedyś teść go poprosił, zeby sól przyniosł i długo z kuchni nie wracał, w końcu woła- co nie wiesz gdzie sól.. yhh. Ja nie wiem jak ja męża wyszkoliłam po takim starcie jaki mu mama zaoferowała. Sama teściowa była w szoku, jak przez pół roku u nich mieszkaliśmy i zobaczyła, ze ona zmywa po posiłku- no szok normalnie, jak facet moze zmywać?!;p zgrozo!

reklama
Quchasia placki w piekarniku? Nie slyszalam jeszcze o takich :-) a jak sie je robi?
Jejq wy mnie zalamujecie tymi opisami nieudolnosci chlopakow i podejsciem matek...
Mamuski kochane prosze ja was bardzo wychowajcie swoich synkow dla innych tez nie tylko dla siebie ok? To jest porazka totalna :-\

Do góry