reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Justa tez o tym slyszalam..,ale to raczej starodawne zabobony:-)
Dziewczyny takie mam dziwne pyt czy jajka na miekko to my jesc mozemy? Chyba Domi pisala i smaka narobila, ja myslalam ze tylko na twardo w ciazy a uwielbiam na miekko

kobiecie w ciąży surowych jajek jak i mięsa jeść nie wolno niestety. Ja nawet jajecznicę mocno dosmażam, choć nie lubię - ale czego sie nie robi dla zdrowia maluszków :rolleyes2:

@zozzolka Ty tam śpij ile tylko możesz, bo później i córeczka i synek będą Ci gospodarowali czas :-)

@Betix31 no to już niebawem się rozpakujesz, cieszysz sie pewnie co? ;-) A co jaja na miękko to ja nie jem tego codziennie. To chyba pierwszy badz drugi raz w ciąży, juz miałam mega ochotke. Nie dajmy sie zwariować. Teściowa mi mówiła, że w kazdej ciązy jadla tatara. No tatara to bym nie zjadła, az taka odwazna nie jestem, zreszta fuu surowe mieso. Ale jajo na miekko raz na jakiś czas, czemu nie :tak:

@quchasia no ja też tak mam. Jak nawet z kimś sie kłóce obcym i mnie mocno zdenerwuje to zaraz głos mi sie łamie i dupa blada... Dlatego nie lubie sie mocno kłócic z nikim, a to bywa róznie :confused2:

@Justa8383 no ja tez reke moge juz wlozyc, a to czyli juz niebawem urodze? hihi. Ah te stare zabobony :-)

Ja obejrzałam właśnie Wspaniałe Stulecie i beczałam jak książe został zabity i wzruszyłam się gdy Hurrem wróciła do Sułtana :-D Ależ te hormony działają :tak: Zupka warzywna już ugotowana, własnie zajadam się :-):-)

Domi, mi strasznie się nie podoba nowa aktorka, kurde no tamta miała coś w sobie fajnego a przede wszystkim urodę :p
Jajka na miękko jak gotuje to staram się scinac żeby takiego kislu nie było. Ale żółtko w miarę płynne. Sadzone jajko też lubię jak żółtko pływa :-)

ja jajka na miękko też w ciąży nie jadła, zresztą nie lubię;p ja jak Szkrabek wszytsko dopiekam/ dogotowuje na maxa;)

@Justa8383 no ja też zakochana po uszy w dawnej Hurrem, no ale co zrobić, że wymienili na starszą aktorkę ... Bardzo byłam zawiedziona jak sie dowiedziałam, że będzie inna ją grała w ostatnim sezonie.
Ja jajko na miękko robię tak, że całe białko ścięte mam (a gdy napotkam troche pływającego to wywalam) i tylko żółtko pływające. Sadzone też jem z pływającym żółtkiem.:-)

A co wy laski tak cicho o tej porze? Pewnie jak ja zajmę się czyms innym to mi milion powiadomień wyskoczy w telefonie :-D A na laptopie lepiej mi sie odpisuje :laugh2:

Co z tym wątkiem dodatkowym? On ma być zamknięty, taki tylko dla nas, tak? W sumie to super pomysł, bo tu przecież każdy może nas czytać. I @zozzolka mogłaby poczuć się bardziej komfortowo, bo jej jakieś wampirzyce-koleżanki śledzą ją w internecie...brak słów. I taki wątek co miałby obejmować?

z ta reka i brzuchem to nie tyle co zabobon, a stwierdzenie, że brzuch jest nizej czyli się opuszcza, a więc poród się zbliza ;)

nawet dzis była u mnie polozna i wlasnie mi sprawdzała jak wysoko jest brzuch, macica...

reklama
Do góry