reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
Olciastrzelce dobrze to ujęłaś :D Przed porodem to wszystko jedno byle natłuściło po porodzie przed karmieniem trzeba zmyć resztki bepanthenu (jak się karmi na żądanie to później z płaczącym dzieckiem sobie nie wyobrażam jeszcze przedłużać), maltanu nie znam ja używałam purelan medeli 7g około 25-30zł zużyłam może 1/3 tubeczki bo to maleństwo jest więc mam.
Można jeszcze podszczypywać ale to też na sam koniec ciąży... Powiem tak nieregularnie przy pierworodnym dało super efekty natomiast zakaz czegokolwiek przy średniaku spowodował że miałam około 2tyg. przyzwyczajania się sutków to tego co mają robić.

Proszę was żadnej pinacolady (nie wiem jak smakuje ciasto) ale sok hortexu o tym smaku spowodował u mnie mały powrót do I trymestru. dziś poprawiłam ciastem od koleżanki którego mój organizm również nie przyjął (tak w ogóle to dyniowe było i baaardzo wytrawne - patrz nie słodkie).

Domi jak mówiła moja położna (obu chłopców rodziłam na wielkanoc) okna nie zając nie uciekną mogą być raz brudne, teraz też zabroniła mycia okien do 38tc. pomimo prawidłowego przebiegu ciąży...
Do tego jak by mi mój mąż robił takie numery to bym chyba dzieci spakowała i się wyprowadziła. Ale dziewczyny chyba już wszystko napisały a ja na szczęście dla mnie mam porównanie do takiego który dba i raczej sam wokoło mnie skacze niż każe skakać przy sobie.
Dzisiaj wychodził przed 5tą to wieczorem kanapki na drogę sobie zrobił i mnie nawet nie budził tyle co jak się odezwałam to buziaka dał na pożegnanie.

Do tego starszak skończył lekcje, je kolację którą sobie sam naszykował i dziś ponieważ miałam się oszczędzać a taty nie ma nakarmił brata serkiem a potem wykąpał pod prysznicem i jego i siebie:szok:
Jak chce to prawdziwy anioł z niego - muszę przyznać że jestem z dumna i musiałam się pochwalić nawet taką drobnostką.

auliya masz super dzieciaki, że tak sobie radzą i odciążają mamusię:)
Ja też czuję się czasem jak Hipopotam:-) a dziś w biedronce stoję z dzieckiem i wózkiem zakupów a przede mnie pcha się obleśny facet i pyta: mogę przed Panią prawda? Nie czekając na odpowiedź wykłada swoje rzeczy. No kurna se pomyślałam co za wychowanie! :angry: Nie robiłam mu scen, olałam gościa, ale się wkurzyłam..

@zozzolka gdybys byla blizej to pewnie, moglabym Ci zrobic. To moja ulubiona surowka do obiadu :)
@auliya i dokladnie ja teraz tez wychodze z takiego zalozenia. Trudno beda brudne na swieta to beda. Chyba ze nie bedzie mrozu a ja bd sie czula na silach po porodzie to je umyje. Jedynie w salonie mi tesciowa umyla wiec mam z glowy. Jesli chodzi o ten wczorajszy incydent co mnie G obudzil, to zle wam to przedstawilam jak tak teraz pomyslalam. Bo to bylo tak ze przyszedl, poglaskal mnie po policzku, ja sie przebudzilam i powiedzial ze swiatlo w lazience zostawilam, a ja ze niemozliwe a on sie smial ze tak bo musial zgasic. No i pozniej zapytal o ta sprawe z faksem czy cos zalatwilam i sie chyba troche zdenerwowal ze sprawa stoi w miejscu i poszedl do kuchni. I wtedy padlo pytanie a co on bedzie jadl i czemu dla niego tez nie ugotowalam skoro sama zrobilam sobie obiad. Tak to wygladalo. Bylam zla na siebie i troche mi sie go szkoda zrobilo. Jakby nie bylo jestem na jego uttzymaniu, kupuje mi co chce, moglabym ten obiad ugotowac tez dla niego. Dlatego dzis juz zrobilam wiecej i na popoludnie mu kanapki naszykowalam. Czuje sie troche winna. Co jie zmienia faktu ze czasem go ponosi i ze slowami nie umie sie zatrzymać. Chyba musi sie odnalezc w tym wszystkim, mi tez jest ciezko. Ale licze ze wszystko dobrze sie ułoży!!!
@ewciulka oj jakby na mnie trafił taki gostek w kolejce to bym awanture na pol sklepu zrobila. Ciezarna z dzieckiem a on sie pcha. A phi. Won na koniec!

Co wy na to zeby dodac nasze zdjecia z brzuszkami? Oczywiscie to tylko moj pomysl bo moze niekazda chce sie ujawniać ale widzę na watku z wizyt lekarskich juz dzag kolaz dodala i kika brzuszek pokazala :))

Auliya, aż musiałam dwa razy zerknąć na Twoje suwaczki. No jestem pod wrażeniem Twoich chłopaków!!

Domi, ja trochę rozumiem to Twoje poczucie winy. Też tak mam. Kto ma dbać o moją rodzinę jak nie ja? Owszem, czasem nie chce mi się ruszyć doopy :-p No i nie wyręczam męża w śniadaniu. Ale jednak obiad ma być, uprane, posprzątane i ogólnie ogarnięte. Jak mi się nie chce robić obiadu to wcześniej to ogłaszam i mąż ma coś zorganizować ;-) Mam taki "paskudny" wzór z domu. Moja mama Wiecznie kolo nas skakała, dbała o nas, do dzisiaj tacie kanapki do pracy przygotowuje. Mam więc sumienie po mamie i lenistwo nabyte :-p

Gosia, no to ciekawe czy do tego 7-go dociągniesz :-D fajna data. Lubię siódemkę. W ogóle nieparzyste liczby. Ponoć siódemka to szczęśliwa cyfra.
Która następna ma ustalanie terminu cesarki? Ciekawią mnie te terminy... :-p

Łeeeeee, muszę jutro do pracy iść pomóc... Tak mi się nie chce, odzwyczaiłam się już. Ale co zrobić. A po kontroli z ZUS będę miała jeszcze coś do korygowania, czego moja zastępczyni nie zrobi :-(

Dobrej nocy.

reklama
rumcajsowa hanka bo nosze okulary i jestem juz po jednej cc a po za tym to jak Maje rodzilam to jak wody odeszly to i krew zaczela leciec wiec boja sie a to ze jestem chuda i brzuch mi sie rozciagna wiec boja sie o blizne :eek: ale dla mnei to lepiej bo tyle sie nasluchala tu o porodach o tych zlych i dobrych jak wszedzie ale bylkam dzis badac oczy to lekarz powiedzial z emusz euwazac przy skurczach partych bo cisnienie wzrasta i moze mi sie siatkowka odkleic wiec wole nie ryzykowac.
Ja mala wykapalam sama ide pod prysznic i spac bo zmeczona jestem :-p
Domi ja dodam zdjecie tylko musze zrobic jakie aktualne ale to na odpowiednim watku:happy::rofl2:
Milej i przespanej nocki mamuski:happy::happy:

f2w33e3kj54qow6s.png

1usa8u697dldaz22.png

Do góry