reklama
Heeeeeej kobitki !!!!
Boże szybko piszecie :-)
Dzag dzięki za info o materacach. Teraz już wszystko wiem :-*
Aenye cieszę się że u Ciebie z maluszki oki. Nie zazdroszcze robót w domu. Niby wybudowalismy sami a cały czas coś wychodzi... Ja nie pracuje odkąd jestem w ciąży ;-) nie wyobrażam sobie dźwigać chorych i podawać chemii. Choć za moimi chorymi już tęsknie... Byłam z L4 to wskoczylam na oddział. Serducho mi pekalo bo już chciałam lecieć myć, leki podawać i wspierać...jeszcze trochę do 2017
Marcysia może faktycznie ból ręki jest od ucisku na kręgosłupie. Roznie to bywa. Teraz ciężko z diagnostyka bo ani RTG ani nic :-(
Ja gotuje różnie...czasami mi się nie chce to pudliszki leci do garnka. Ale mam dużo przypraw z Tunezji, Jordanu itd i ich uzywam w kuchni.
Dziewczyny zgaga osiągnęła szczyt :-\ już kupiłam Rennie bo nie daje rady a migdały i mleko dają ulgę na chwilę. Spie nawet fajnie :-)
Buzka dziewczyny :-*
Boże szybko piszecie :-)
Dzag dzięki za info o materacach. Teraz już wszystko wiem :-*
Aenye cieszę się że u Ciebie z maluszki oki. Nie zazdroszcze robót w domu. Niby wybudowalismy sami a cały czas coś wychodzi... Ja nie pracuje odkąd jestem w ciąży ;-) nie wyobrażam sobie dźwigać chorych i podawać chemii. Choć za moimi chorymi już tęsknie... Byłam z L4 to wskoczylam na oddział. Serducho mi pekalo bo już chciałam lecieć myć, leki podawać i wspierać...jeszcze trochę do 2017
Marcysia może faktycznie ból ręki jest od ucisku na kręgosłupie. Roznie to bywa. Teraz ciężko z diagnostyka bo ani RTG ani nic :-(
Ja gotuje różnie...czasami mi się nie chce to pudliszki leci do garnka. Ale mam dużo przypraw z Tunezji, Jordanu itd i ich uzywam w kuchni.
Dziewczyny zgaga osiągnęła szczyt :-\ już kupiłam Rennie bo nie daje rady a migdały i mleko dają ulgę na chwilę. Spie nawet fajnie :-)
Buzka dziewczyny :-*
olciastrzelce
Fanka BB :)
Domi ja bym chyba zabila jakby ktos kolo mnie palil. Jak ktos chce w u mnie zapalic to nie pozwalam i wyganiam na balkon a jak jestem u kogos to grzecznie prosze zeby przy mnie nie palic. Teraz na szczescie nie mam z tym problemu bo jak ktos chce to albo pyta albo odchodzi gdzie indziej ale w poprzedniej ciazy tesciowa to chyba specjalnie przy mnie nie raz palila az sie wkurzylam i przestalam tam przychodzic. Ty masz o tyle gorzej ze z nini mieszkasz ale u siebie lepiej pilnuj tego od poczatku zanim sie przyzwyczaja... a twojemu G to chyba patelnia po glowie za to...
olciastrzelce
Marcysia nie pamietam juz co ty mialas z ta reka i czy mialas jakies badania itd.. Ja i moja siostra tez tak mialysmy ze nas lewa reka ciagle bolala i czasem zdarzalo sie nawet upuscic jakis przedmiot itd. U niej po tomografiach, rezonansach itp wyszlo ze ma zwezona tetnice szyjna i stad te niedokrwienie i bol. A u mnie natomiast byl robiony tylko doppler tetnic bo podejrzewali ze to dziedziczne ale nic nie wykazal a reka dalej boli. Zwlaszcza jak jest problem z cisnieniem to mam wrazenie ze wszystkie zyly czuje. Teraz lekarz skupil sie na kregoslupie bo po tomografi podejrzewa dyskopatie ktora moze powodowac jakis ucisk na zyly. Mialam miec jeszcze we wrzesniu rezonans no ale gin sie juz noe zgodzil wiec wroce do tego po ciazy juz
.szkrabek
Domi - współczuję, ze żyjesz w domu z palaczami. Ale olcistrzelce ma rację - nie pozwalaj palić u siebie nikomu!!! Nawet G. Nie odpuszczaj, bo jak się mały urodzi to będzie wdychał.
Co to za różnica czy pokoik jest otwarty czy nie, czy jest 1 metr od palacza czy 10 metrów? W domu się niesie - wszystko przesiąka smrodem, a bierni palacze cierpią. Jak chcą się truć to wynocha na balkon bądź na dwór!
Ja w liceum i na studiach paliłam 6 lat, ale to daaawne dzieje i teraz nienawidze jak psów. grrrrrr... jakbym zobaczyła, że ktoś pali w moim mieszkaniu to by mnie chyba krew zalała! No rzesz co to jest!!!
No! Sorki za uniesienie, ale autentycznie nienawidzę. Jak można jeszcze palić w mieszkaniu czy w domu jak jest ciężarna lub dzieci?? Nie rozumiem... sama jak paliłam to wiedziałam na co kultura pozwala a na co nie... masakra.
Co to za różnica czy pokoik jest otwarty czy nie, czy jest 1 metr od palacza czy 10 metrów? W domu się niesie - wszystko przesiąka smrodem, a bierni palacze cierpią. Jak chcą się truć to wynocha na balkon bądź na dwór!
Ja w liceum i na studiach paliłam 6 lat, ale to daaawne dzieje i teraz nienawidze jak psów. grrrrrr... jakbym zobaczyła, że ktoś pali w moim mieszkaniu to by mnie chyba krew zalała! No rzesz co to jest!!!
No! Sorki za uniesienie, ale autentycznie nienawidzę. Jak można jeszcze palić w mieszkaniu czy w domu jak jest ciężarna lub dzieci?? Nie rozumiem... sama jak paliłam to wiedziałam na co kultura pozwala a na co nie... masakra.
Domi_Polka
@Piguła85 no wlasnie kilka dni temu chcialam pytac Cie o Twoja prace. Tutaj piszesz, ze tesknisz za nią.. Ale pewnie ciezko jest gdy jakis pacjent umiera prawda? Podziwiam ludzi pracujacych w szpitalach i to w dodatku onkologia.. Moja szwagierka jest taka pielegniarka osob starszych tutaj w de i pracuje w miejscu gdzie juz jak sie zamieszka to juz sie tam umiera. I opowiadala mi ze np jak jakas babcia umrze to ona jeszcze poglaska ja po glowie, pozniej zakryje ja i sprzata w kolo niej az ktos po nia przyjedzie zeby przewiezc gdzies indziej. Dla mnie to masakra. Ja sie trupow panicznie boje, az juz mam ciarki...
@olciastrzelce no tez czasem mam ochote strzelac z procy do wszystkich. Swiezo wykapana, robie sobie np kolacje i pilnuje czegos na gazie a tu nagle wszyscy chca palic i wchodza do kuchni i mi jarają dookola. Smierdze okropnie, dzidzius w brzuszku sie truje a ja co moge zrobic? Nic.. Bo to ich kuchnia.. Na swoim na pewno nie bedzie mi nikt palil nawet w kuchni, ani G w lazience na toalecie tez nie bedzie mogl, ostro powiedzialam i bede to powtarzala, a jak nie to wtedy walne go ta patelnia w łeb!
Poodkurzalam pokoj, w ktorym pomieszkujemy i przedpokoj. Jezu padam, w glowie mi sie krecilo przy kazdym schyleniu.
Tesciowa byla u lekarza i pozniej byli na zakupach, to pampersy tez przywiozla. Mam juz kilka paczek wiecej nie kupuje na razie bo nie bede miala gdzie ich trzymac..
Co dzis na obiad? Nie mam zielonego pojecia.. W lodowce nic nie ma z czego mozna by bylo cos ugotowac, chyba ze oni kupili cos na obiad i go zrobia. Zobaczymy...
@olciastrzelce no tez czasem mam ochote strzelac z procy do wszystkich. Swiezo wykapana, robie sobie np kolacje i pilnuje czegos na gazie a tu nagle wszyscy chca palic i wchodza do kuchni i mi jarają dookola. Smierdze okropnie, dzidzius w brzuszku sie truje a ja co moge zrobic? Nic.. Bo to ich kuchnia.. Na swoim na pewno nie bedzie mi nikt palil nawet w kuchni, ani G w lazience na toalecie tez nie bedzie mogl, ostro powiedzialam i bede to powtarzala, a jak nie to wtedy walne go ta patelnia w łeb!
Poodkurzalam pokoj, w ktorym pomieszkujemy i przedpokoj. Jezu padam, w glowie mi sie krecilo przy kazdym schyleniu.
Tesciowa byla u lekarza i pozniej byli na zakupach, to pampersy tez przywiozla. Mam juz kilka paczek wiecej nie kupuje na razie bo nie bede miala gdzie ich trzymac..
Co dzis na obiad? Nie mam zielonego pojecia.. W lodowce nic nie ma z czego mozna by bylo cos ugotowac, chyba ze oni kupili cos na obiad i go zrobia. Zobaczymy...
olciastrzelce
Szkrabek rozumiem doskonale:-) u mnie kiedys rodzice palili w domu ale jak siostra zaszla w ciaze i przyszla w odwiedziny do nich to tak ich opierniczala i ustawila ze do dzisiaj pilnuja zeby nikt w donu nie palil mimo ze juz minelo 8 lat:-)
Ja tego nie znosze bo potem wszystko smierdzi i zolknie.
Domi robie to chyba za dobrze z ta tesciowa:-) juz ja widze jak moja by mi kupila chociaz bochenek chleba a co dopiero pampersy czy obiad ugotowala... A to ona juz jest normalnie na chodzie ze na zakupy sie wybrala?
Ja tego nie znosze bo potem wszystko smierdzi i zolknie.
Domi robie to chyba za dobrze z ta tesciowa:-) juz ja widze jak moja by mi kupila chociaz bochenek chleba a co dopiero pampersy czy obiad ugotowala... A to ona juz jest normalnie na chodzie ze na zakupy sie wybrala?
Witam mamy grudniowe! Ja mam termin na 04.12., jestem przyszłą mamą z Lublina, będę rodzić pierwszy raz, więc jestem nieco przerażona. Jestem teraz w 34 tc. i mój synuś ciągle leży sobie poprzecznie, więc obawiam się cesarki. Znacie jakieś sposoby na nakłonienie dziecka do zmiany ustawienia?
olciastrzelce
EBS witamy w naszym gronie i oczywiscie gratuluje:-) ja znalazlam w internecie jakies cwiczenia i zaczelam cwiczyc ale po paru minutach mialam dosyc :-\ a nie wiem czy to od cwiczen czy nie ale mala sie odwrocila:-) niestety nie powiem ci co to byly za cwiczenia bo juz nie pamietam ale w necie jest ich sporo
reklama
rumcajsowa hanka
Zaangażowana w BB
hej dziewczyny :
tak was nadrabiam z [paru dni - Wy o tym jedzeniu i głodna się zrobiłam
EBS - ja do 30 mialam polozenie poprzeczne. Kiedys robilam generalne porzadki, kilkugodzinne. Przyznam, ze potem padłam, wszystko mnie bolalo. Nastepnego dnia mała juz była ukozna głowkowo, brzuch wygladł calkiem inaczej. Wczesniej mialam taki rozlany. Gin potwierdzil/
Dzag82 - to w koncu na której stronie klasc dziecko? gryka czy kokos? Chyba rozkojarzona jestem, bo nie zalapalam.
aenye - mam pytanie. A jak odczuwasz ruchy obojga dzieciakow? CIekawi mnie jak oni tam we 2 siedza? czy razem rozrabiaja>\? czy pojedynczo?
chcialam dzis poprasowac ubranka. Wczoraj machnelam wszystko, co mi zostalo. I po paru sztukach zaczął mi twardniec brzuch i kręcic si,e w glowie, Odpoczełam i robie 2 podejcie,
tak was nadrabiam z [paru dni - Wy o tym jedzeniu i głodna się zrobiłam
EBS - ja do 30 mialam polozenie poprzeczne. Kiedys robilam generalne porzadki, kilkugodzinne. Przyznam, ze potem padłam, wszystko mnie bolalo. Nastepnego dnia mała juz była ukozna głowkowo, brzuch wygladł calkiem inaczej. Wczesniej mialam taki rozlany. Gin potwierdzil/
Dzag82 - to w koncu na której stronie klasc dziecko? gryka czy kokos? Chyba rozkojarzona jestem, bo nie zalapalam.
aenye - mam pytanie. A jak odczuwasz ruchy obojga dzieciakow? CIekawi mnie jak oni tam we 2 siedza? czy razem rozrabiaja>\? czy pojedynczo?
chcialam dzis poprasowac ubranka. Wczoraj machnelam wszystko, co mi zostalo. I po paru sztukach zaczął mi twardniec brzuch i kręcic si,e w glowie, Odpoczełam i robie 2 podejcie,