Ja powiem tylko tyle od siebie ze z automatu bym takiego lekarza zmienila (tak zrobilam z Olkiem) bo jak taki lekarz moze oceniac narzady itd skoro plci nie potrafi okreslic w 20 tyg
ale to chyba czasami nie wynika ze złego oka lekarza, ale z ułożenia np pępowiny czy zakrycia pisiorka
ja bym teraz się popłakała jakby mi się płeć zmieniła (ze smiechu i trochę ze zgryźliwości losu;p) Gondola różowa i wszystkie ubranka dla dziewczynki. Na szczęście nic kupowanego, bo wszystko dostałam ale byłby różowy chłopak, bo nie zmieniałabym całej wyprawki, tyle co te typowo dziewczyńskie ubranka
w ogóle u mnie na tych dużych usg lekarz tak genialnie mowił: najpierw, ze na 80% dziewczynka, a na kolejnym- nie widzę, zeby cokolwiek odstawało;p także pełna asekuracja;p
ost na usg takim normalnym lekarka pokazywała, ze mała się ułożyła jak do przebrania pupy- unosząc nóżki do góry i zapewniła, że dziewczyna.. zobaczymy;D
Co do gąbki do mycia - to ja tez się zastanawialam nad tym. Wczoraj oglądałam filmik (trafiłam przez przypadek, bo oglądałam na you tube one born every minute) jak położna w Anglii myje noworodka i myła go kawałkiem takiej szmatki, nazwała to bodajże face rag... brzmiało jak standard u nich, ale może niech się Gosia wypowie w tym temacie. :-) Tak zgrabnie to szło tą szmatką, że stwierdziłam, że na start też to użyję , a w miarę jak młody będzie rósł to się zobaczy.
Gąbki dla dzieci nie sa polecane, bo rozwija się w nich masa drobnoustrojów.. szmatki są ok, trzeba je oczywiście prać po każdej kąpieli- tak na szkole rodzenia radzili..
Szkrabek obejrzalam ten filmik , dokladnie takich samych myjek uzywalam ,tylko w szoku jestem ze w Anglii mocza w kapieli ten kikut od pepowiny
jak byłam na warsztatach z "mamo to ja" to też mówili, ze moczenie kikuta to nic złego.. na szkole rodzenia za to kazali nie moczyć;p
Gosia - mi na zgagę pomaga łyk mleka. Dziewczyny zachwalają też migdały - jeszcze w sumie nie wypróbowałam, bo łyk mleka mi pomógł.
ja migdały polecam na zgagę
z tym ręcznym praniem - chciałam tak delikatnie juz nie chce delikatnie
Hanka poszalałaś;D
co do położnej to w Krakowie widziałam na stronce jednego szpitala 1200 jak dla mnie cena zaporowa..
tak się zaczytałam, że zapomniałam się wyżalić;p ja dziś zaczęłam dzień od wizyty u mojego proktologa.. wyszły mi 2 krwiaki(( nienawidzę tego.. nacinanie i teraz na dupsku nie mogę siedzieć:/ grrr!!!
Ostatnia edycja: