reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

reklama
co do torby, o myślę, ze nie ma coś się stresować, ze duża:) ja wolę zabrać wszystko, niż potem się denerwować, ze czegoś nie mam i ganiać męża po zakupach:)

@quchasia farbujesz wlosy? Ja ostatni raz farbowałam w marcu. Też mam odrost, ale mój G mi nie pozwala farbować. Nie wiem czemu, ale kategorycznie mówi NIE. Życzę udanej zabawy ;-)

Jestem strasznie głodna, ale nie mam pojęcia co sobie zjeść. Najchetniej to bym zjadła jakiś makaron z super sosem i krewetkami. Ale G w pracy, a tylko on takie pysznosci potrafi zmontować. Moj kucharzyna kochany :laugh2:

ja ściągałam kolor nie wiedząc, ze jestem w ciąży... nie farbowałam się poza tym w ogóle w I trymestrze- tak się zaleca. Potem w II byłam u fryzjera i chciałam specjalną farbę jakąś tam, to powiedział, że nie ma sensu płacić więcej za nią, bo od II trymestru on normalnie farbuje kobiety- uwierzyłam mu:) teraz kolejny raz już sama się farbowałam, bez amoniaku.

Nie za dobrze Ci Domi z Twoim G?:p

Dziewczyny czy Wy tez panikujecie jak dzidzius w brzuchu jest spokojny? Dzis odczułam parę kopniaczkow tylko (zwykle jest ich sporo więcej), a ja juz sie denerwuje. jeszcze Sniła mi niezyjąca od kilkunastu lat babcia ze wyciągała ręce w kierunku mojego brzucha - a ja juz sobie w glowie glupoty układam. Wolę te mocne kopniaki.

ja też w ciągu dnia non stop zwracam uwagę na ruchy. Wiem, kiedy mała rusza się wiecej, a kiedy mniej. Dziś nad ranem była meeega aktywna, aż spać nie mogłam. też mnie takie coś dziwi..

Rozumiem Twoje stresy:*

@quchasia aha, to czemu ja chodze z takim odrostem? Farbowalam wlosy w marcu na taki krwisto rudy, a teraz od dawna mam blond, bo farba sie splukala.
A jesli chodzi o to, czy nie za dobrze mi z G to powiem tak: musi jakos odpokutowac to, ze bywa nieznosny i denerwujacy :) wczoraj np po 18 napisalam mu, ze z glodu smaze nalesniki bo nic nie ma do jedzenia innego. To jak wrocil z pracy bylam zaskoczona, bo specjalnie pojechal do sklepu i kupil paelle, pizze z ananasem i Kubusia malinowego. Mmmm... Wszystko to co lubie. I jeszcze kotlety mielone mi z pracy przyniosl, hah. No ale ja juz bylam po jedzeniu, wiec wypilam tylko Kubusia :))) Wiec moja droga trzeba korzystac jak sie ma kucharza w domu, oj tak :D

No dziewczyny dzisiaj coś cicho jesteście. No ale niedziela, więc pewnie rodzinnie? :-) A ja przeglądam gazetki, ebay'a w poszukiwaniu brakujących mebli i sprzętów do domu. Znalazłam łóżeczko dla dzidziusia, mało używane ponoć, bo bejbik spał z rodzicami i mało spał w łóżeczku. Generalnie w końcu udało mi się znaleźć w wymiarach 120x60. Bo tu wiekszosc jest 140x70...:no: Więc poprosiłam o rezerwację do jutra i dziś wieczorem go pokaże mojemu G. Mam nadzieję, że mu się spodoba, bo generalnie co do łóżeczka to na wszystkie krecil nosem jak już coś znalazłam. I w ogóle sprzedają z materacem, ciekawe w jakim stanie materac. No ale jeśli mało używane to chyba nie musze kupować nowego, jak myslicie??? ;-) Zrobiłam obiadek, a raczej podsmażyłam te mielone, co G wczoraj przyniosł i do tego zrobiłam puree oraz surówkę z pora, marchewki, selera i majonezu. Pyszota. :-D Byłam dzisiaj przed południem w naszym mieszkanku, pomierzyłam ściany, rozrysowałam na kartce po swojemu i mam jeden problem. Za mała sypialnia do tych mebli co mamy haha.. W sensie bedzie meeeega ciasno :-D. Idę się chyba przespać troszke. Miłego wieczoru ;-)

Nie ma juz takich farb jak kiedys, ze byly pelne amoniaku i szkodzily dziecku w brzuchu ;-) (opinia kilku fryzjerow z czasow pierwszej ciazy). Ja regularnie co 2 miesiace odwiedzam fryzjera i pozbywam sie odrostow :-) czulabym sie malo atrakcyjnie gdybym zrezygnowala z tej przyjemnosci:-) gorzej jest po porodzie, bo wlosy zaczynaja wypadac i fryzjerzy niechetnie biora sie za farbowanie. Ja szybko zainwestowalam w witaminy i o ile wlosy wrocily do normy, o tyle zęby sie niesamowicie oslabily, wiec duuuzo wapnia trzeba.

@AsiaK-K no dziekuje za informacje :) ale to nie zmienia faktu, ze G mi nie pozwala farbowac teraz, hah. A co do zebow to ja juz sie boje. Moje ogolnie sa slabe i szybko sie psuja... Martwie sie o nie strasznie :((

@dzag82 juz snieg? O ja Cie. U mnie juz jest tez mega zimno, zwlaszcza teraz o tej porze dnia. Drapanie szyb itd. Wspolczuje tym co o tej godzinie musza wyruszac z domow...

Milego dnia! :)))

Ja dziś się obudziałam i na wkładce znalazłam paski brunatnej krwi... młody się wczoraj zadziwiająco mało ruszał... ech... czemu nie może być normalnie? :-(

Sama nie wiem już skąd ta krew, może z tego cholernego hemoroida? Ale tak nisko na wkładce?? Musiałabym jakieś wygibasy w nocy chyba robić...
Umówiłam się do lekarza na 11 na sprawdzenie czy wszystko ok... mam wrażenie, że panikuję :sorry: Ale z drugiej strony... co jest ważniejsze?
Czekam teraz po śniadaniu aż mały się raczy obudzić... ale przestałam na to liczyć... :-(

reklama
Szkrabek wszystko bedzi edobrze nie martw sie na zapas:tak:
Dzag juz snieg? u mnie jest 10stopni o tej porze wiec nie jest tak zle:-)
Domi ja lubie gotowac i musze wymyslac co dzien obiad bo ja nie przepadam za odgrzewanym nie powiem bo zrobie obiad czasem na 2dni ale to rzadko:-)
Ja wczoraj bylam w pl sklepie taka miala ochote na oranzade heleny ze hej :-) a jaka pyszna byla. Ja sie doczytalam ze moje przeziebienie to zatoki bo moj katar to strasznie brzydko pachnie:baffled: i znalazlam domowe sposoby jak nie przejdzie przez 5dni to pojde do lekarza.
Co do farbowania wlosow ja farbowalam dzien przed potwierdzeniem ciazy a teraz to w sierpniu i zastanawiam sie co zrobic teraz z wlosami chetnie bym kolor na bordowy zmienila bo mialam taki ale strasznie ciezko pozniej z niego zejsc teraz mam ombre juz duze odrosty ale nie widac tak mocno:-) i niewiem co z tymi wlosami mam poradzic.Co do torby do szpitala to ja biore walizke taka srednia dzisiaj jade kupic wole wziac wiecej niz pozniej meza ganiac zeby cos dowiozl:-)
Domi no pewqnie ze korzystaj niech twoj nadrabia to ze byl nie mily:-)
Ja ide sie szykowac Majcie do szkoly i musze po miesa na obiad isc bo wczoraj w pl nie bylo zadnego ale nie wiem zupelnie co na ten obiad zrobic:eek: Wam mauski zycze milego i spokonego dnia:-D:-D

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

Do góry