reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

.::: Mamy grudniowe 2015 :::.

.szkrabek my kupiliśmy ten album Album dziecka | ARKADY | Księgarnia Internetowa I jest MEGA. Jest w nim miejsce, żeby schować pierwsze ząbki, miejsce na wycinki z gazet w dniu narodzin, pierwsza gwiazdka. Jest tam wszystko co chciałam od albumu i jeszcze więcej. Cieszę się nim jak dziecko.
Tą księgarnię też polecam, jest mega tania. W Empiku ten sam album kosztował ok 50 zł. Bierzemy zwykle odbiór osobisty, bo mamy po drodze z pracy punkt odbioru.

W necie takie zdjęcia znalazłam tego albumu. albumdziecka001_zps69cb2913.jpgalbumdziecka003_zps4fe93d81.jpgpAlbumdziecka_2.jpg

Załączniki

• albumdziecka001_zps69cb2913.jpg
    albumdziecka001_zps69cb2913.jpg
    20,9 KB · Wyświetleń: 41
  • albumdziecka003_zps4fe93d81.jpg
    albumdziecka003_zps4fe93d81.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 42
  • pAlbumdziecka_2.jpg
    pAlbumdziecka_2.jpg
    20,4 KB · Wyświetleń: 41
reklama
Hejka :)

nadrabiam forum i śpiewam dzidziulkowi w brzuchu :)

wczoraj byłam na tym szczegółowym USG i jestem szczesliwa: wszystko w porzadku ( z tego co da sie zbadac). Mała waży 1620 :)
I termin znow się przesunął na wczesniejszy 12.12.2015 Ładna data :D pasuje mi :) i tak jak mi się wydawało - w końcu ustawiła się glówką na dół :)

a przedwczoraj byłam na warsztatach dla przyszłych rodziców. W sumie jako dla debiutującej mamy są ok - nauka pierwszej pomocy, przewijanie, kapiel - takie oswojenie. Bo ostatnio mialam z tym kontakt 25 lat temu, jak moj brat był mały :)

Pozdrawiam WAs :)

Czesc Dziewczyny!
traktorzystka - bardzo ładna ta książka:) Jakby to było nasze pierwsze dziecko, to pewnie też bym się skusiła, ale dla Wojtka nie mieliśmy to i teraz nie kupimy...

Domi - a co się będę denerwować przesuniętym usg - dobrze, że tylko o kilka dni. Wiadomo, że czeka się z niecierpliwością na to badanie, ale cóż zrobić, lekarz też człowiek i może mu coś wypaść... :)

Tak mi jakoś ostatnio dziwnie w brzuchu, tzn zastanawiam się czy to skurcze czy Mała się tak przesuwa..Ale chyba Mała próbuje zmienić pozycję, bo to taki ucisk od środka jakby... Macie tak?
Zozzolka, to dzisiaj już wychodzisz ze szpitala? Taka krótka wizyta to jeszcze może być, naszprycowali Cię kroplowkami, to teraz już bezpieczniej:)

Śliwka - mój Wojtek jak się urodził ważył 2700. Dziecko z cukrzycy ciążowej:) Miał robione od razu w szpitalu usg głowy i brzuszka oraz echo serca, bo lekarze podejrzewali, że coś może być nie tak, że taki mały. Ale wszystkie badania wyszły ok, Wojtuś był zdrowiutki tylko tluszczyku miał mało;) Ale w 1,5 m-ca przybrał 1,5 kg :D. Więc się nie martw, że Dzidzia będzie mała. Teraz diabetolog mi powiedział, że jakbym nie trzymała diety to pewnie by się urodził z wagą 4,5 kg :)

No i nie wiem co jeszcze miałam napisać,hmm...

Zdrówka!

traktorzystka ja mam taki sam album malenstwa i jestem bardzo ale to bardzo zadowolona z niego jest w nim wszystko jak mowisz i jeszcze wiecej:-D ja zaplacilam za niego 59zl jak bylam w pl
Bylam na shoppingu ale nie kupilam torb bo niebylo takiej jak chcialam :baffled: ale kupila sobie pierniczki i juz zjadlam pol paczki:-p teraz biore sie za sprzatanie i robienie obiadku :-) dzis jednak karkowka pieczona z ziemniaczkami:-D pozdrawiam :-D:happy:
1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

co tu taka cisza??
Ja kuchnie lazienke salon posprzatalam podlogi umyla i kurze starlam a obiad dochodzi w piekarniku ;-) a teraz kaweczka oczywiscie inka karmelowa i odpoczynek a za godzime po Majeczke do szkoly i weekend:-D:-D

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

Kulka ja miałam podobne uczucie właśnie jak mała mi się obracała i teraz juz tak nie miewam wiec to moze faktycznie ona sie obraca.
Gosia mi mąż rano kupił karkówke i nie miałam na nią pomysłu ale w końcu zrobiliśmy z niej rolady i do tego kluski śląskie z modrą kapusta:) mm pycha :)
Dzisiaj troche pochodziłam po sklepach w poszukiwaniu kurtki i nadal nic nie znalazłam:/ mam wrazenie że zmieszcze sie już tylko w worek z otworami na rece i głowe:/ nawet swetry z dnia na dzien zrobily sie za krotkie i mam teraz problem :/ no coz teraz najblizsze dni bede spedzac zas na szukaniu :/

Kulkaprzytulka dzis mnie nie wypuscili, rano ordynatorka powiedziala ze az beda pewni ze mi nic nie grozi to mnie wypuszcza, wieczorem na wizycie tez tekst zbywajacy. Dostałam druga dawkę sterydów, bolało strasznie wczoraj nie.

Ide was poczytać bo cały dzień tylko spalam po tym zastrzyku.

Sliwka ktory masz tc? Moj waxyl wczoraj 1450gin moeil ze ok, leza tu panie co sa w 33,34 tc dzievik po 2600, i zglupialam bo nie pamietam ile przybiera dziecko na tym etapie.

Ostatnia edycja:
Olcia strzelec roladki i kluski tez lubie:-p
Zozzolka ja czytalam ze dzieci przybieraja mniej wiecej 200g na tydzien wiec sie nie martw:-) i szybkiego powrotu do domku:-)
Maz spi dzis od 19 bo zmeczony pozniej go eksmi tuje do pokoju Mai bo on chrapie to ja nie usne a ja sama z Maja bede spala:-D i mam nadzieje ze sie wyspie jutro bo do szkoly nie trzeba wstac:-D
Ale katar mnie meczy szczegolnie wieczorem nie da sie wydmuchac ani nic do tego glowa mnie boli:baffled: tamto przeziebienie mi nie przeszlo i znowu to samo :baffled:poczekam jeszcze godzine niech Maja sie zmeczy to jutro pospi dluzej i ide spac tylko jeszcze apap lykne bo dzis to w nocy musialam wstac i wziac:baffled: tak ze milej nocki dziewczyny:-)

1usa8u697dldaz22.png

f2w33e3kj54qow6s.png

reklama
Hej nocna pora. Spać się nie da :-( M chrapie, mały chrapie i moj boksio TEZ chrapie. Oszalec można....
Czytalam Was do południa i już zapomniałam co miałam pisać
@porannakawa i @aenye nie wiem teraz czy można w ciąży ale są teraz dostępne w aptekach fajne preparaty do płukania zatok. Nie jest to przyjemne ale oczyszcza i skraca czas leczenia. Ja robilam moim chorym takie płukanie z samej soli fizjologicznej. Podpytajcie mozecw aptece albo lekarza. Wracajcie do zdrowia :-*
@domi_polka pije kawę rozpuszczalna. Jedną na dzień maksymalnie. Kiedyś pilam po 3 na dzień ;-)
@alfaBeta111 mega podsumowanie dolegliwości III trymestru :-D uwazaj przy remoncie....nie zameczaj się
@zozzolka przykro mi że dalej trzymają Cię w szpitalu. Trzymaj się :-*
@szkrabek. My tylko ściany pomalowalismy a ją już szczesliwsza jestem. Zamowilam naklejki z ninjago do franka na ściany ;-) Tymus będzie miał drzewo z sowami :-) mała rzecz a cieszy
@traktorzyska cudny album. Ja też nie miałam przy pierwszym to teraz sobie podaruje. Na prezenty fajne są karuzele nad lozexzko, jakąś lampka itd. Ja często dawalam pampersy też bo to zawsze się przyda ;-)
@Gosia25 ty masz energii i sił!!!! Daj mi troszke :-)

Do góry